Star Trek: Picard (Amazon Prime, 2019-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana KILLPATRICK, 15.05.2019.

  1. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Minä olen taas täysin samaa mieltä kuin ipaniemelä ja nepa.
    Kolmas kausihan oli ihan tyystin suunniteltu vanhoja faneja miellyttämään ja kyllä itselle lopussa tuli kertakaikkisen warm and fuzzy feeling.
    Sitten jos ajatellaan rationalisesti kolmatta kautta ja sen tapahtumia, useita yksityiskohtia jne, niin kyllä paljon olisi voinut ja pitänyt tehdä toisin.

    Henkilökohtaisesti parasta antia oli viimeinen minuutti.
     
  2. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    165
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
    Snafu68 tykkää tästä.
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 205
    Saadut tykkäykset:
    1 333
    Jos jotain Star Trek -sarjaa haluat katsoa, niin suosittelen The Next Generationia. Ensimmäinen kausi on vielä vähän halpaa menoa, mutta sarja kyllä paranee ja onhan sarja kokonaisuutena ihan loistava. Kyseessä on tietenkin kasarilla aloitettu sarja, jolloin tapana oli enemmän ja vähemmän painaa reset-nappia joka jakson jälkeen. Tosin kaikkea ei nyt sentään unohdettu. Eli, vaikka jaksot ovat aina joko yksittäisiä tai tuplajaksoja ja mitään jatkuvaa juonta ei nykysarjojen tapaan ole, niin kuitenkin menneet tapahtumat jäävät muistiin ja niihin palataan sarjassa.

    Jotenkin tuo on jopa mukavaa ja tuo tietynlaista realismiakin. Eihän oikeassakaan elämässä ole jatkuvasti taustalla menossa jokin hurja maailmanvalloitusjuoni, vaan yleensä arki on sitä samaa päivästä toiseen puurtamista. Itse tykkään siitä, että jaksot ovat erilaisia ja isoa juonta taustalla ei ole.

    Ja siihen päälle sitten tämä uusi sarja. Tai no ei ykkös- ja kakkoskautta. Ne ovat oikeasti pelkkää sontaa. Kolmoskauteen kannattaa mennä suoraan.
    Ei kolmoskausi nyt huono missään nimessä ole, vaikka itse noita kahta viimeistä jaksoa kovasti kritisoinkin. Parasta Trekkiä tämä on sitten...hmm... Enterprisen...?

    TNG-leffat ovat vähän, mitä ovat. Täynnä toimintaa ja hyvin erilaisia kuin itse tv-sarja. Jos jotain niistä voi suositella, niin First Contact on ok, mutta aikamoista äksöniä sekin. Trekithän eivät tv-sarjoina mitään toimintaa ole ja alukset ovat tiedealuksia eivätkä sota-aluksia, kuten leffoissa.

    Samoin uudet 2000-luvun leffat voi jättää väliin. Eivät tuo mitään uutta Star Trekkiin eivätkä oikein edes kuulu siihen, vaan ovat erillisiä.

    TNG:n jälkeen toinen hyvä sarja on Deep Space Nine. Hyvin erilainen kuin TNG, mutta hyvä sekin.
    Jos sitten vielä jaksaa katsoa, niin Enterprise oli omaan makuun oikein hyvä. Voyagerinkin olen pari kertaa katsellut, mutta Trek-sarjoista se on huonoin.

    Alkuperäinen Star Trek on tietenkin vielä. Se vain on monella tavalla todella vanha. Hyviä jaksoja on monia, mutta itse en oikein koskaan pääse yli siitä, miten 60-lukulainen sarja on. Se ei kauhean pitkä sarja ole, joten kyllä sitäkin voi suositella.

    Alkuperäiseen Star Trekkiin kasarilla tehdyt leffat ovat pääsääntöisesti oikein hyviä. Varsinkin leffat 2,3 ja 4 ovat sellaisia, joista itse tykkään.

    Mutta tästä uudesta sarjasta vielä.



    RedLetterMedian arvostelu kolmesta viimeisestä jaksosta. Katselen itse paljon heidän arvostelujaan, koska pääsääntöisesti olen samaa mieltä. Nyt tosin olen hyvin paljon eri mieltä heidän kanssaan viimeisistä jaksoista, vaikka muuten arvostelu on kyllä hyvä.
    Se, mikä tietyllä tavalla tuossa arvostelussa ihmetyttää on se, että he sivuuttavat kahdesta viimeisestä jaksosta paljon typeryyksiä, joita nostavat esille esimerkiksi Star Trek -elokuvien arvosteluissa.
    Toisaalta ehkäpä odotukset ovat olleet maltillisella tasolla ja tuo arvostelu pitää ajatella siten, että sarja ja TNG saatiin kunnialla maaliin ilman älyttömiä ykkös- ja kakkoskauden typeryyksiä. Siinä olen kyllä samaa mieltä, että tunnetasolla viimeiset jaksot olivat hyviä. Mutta mielestäni homma ei vain toimi, jos katsot ensin 60 minuuttia tylsää äksöniä ja sitten on viiden minuutin tunteellinen kohtaus.

    No, ajattelin tässä kuitenkin siten, että jos jaksaisi kesän aikana katsella alkuperäisen TNG:n ja siihen päälle tämän kolmoskauden vielä uusiksi. Eihän sitä tiedä, jos mieli tässä ajan kanssa vähän muuttuisi.
     
    KILLPATRICK ja Snafu68 tykkäävät tästä.
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 205
    Saadut tykkäykset:
    1 333
  7. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 572
    Saadut tykkäykset:
    296
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 779
    Saadut tykkäykset:
    493
    Tuon takia kannattaa se Paramount plussa hommata loppusyksystä/vuodesta kuukaudeksi.
    Appulan plussa loppukesästä Säätiön (The Foundation) ja For all Mankind:ien, loppukesästä kuukaudeksi.
    Nyt Toukokuuksi Amazon Prime Picardin ja satunnaisten Clarksonin Farmin ja The Grand Tour:in takia.

    T: Vesku
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 205
    Saadut tykkäykset:
    1 333
    Olen katsonut tuosta vasta osan, kun tuo siirtyi toiseen palveluun, joten en oikein osaa mitään lopullista sanoa. Tuo oli ihan ookoo, mutta parempi kuin Enterprise...ei nyt vielä ainakaan.

    En nyt Discoveryäkään tuossa listannut, kun unohtui, mutta ihan roskaahan se on. Ja ei ehkä noin yleensäkään kannata näistä uusista sarjoista aloittaa Trekin katselua.
     
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 572
    Saadut tykkäykset:
    296
    Mielestäni paraneekin aika hyvin edetessään eli kannattaa ensin kyllä katsoa loppuun.
    Discoveryn itkupskakasaa ei liitä Star Trekiin kuin nimi ja tottahan nuo kannattaa vanhemmista aloittaa, että selviää mikä on homman ja tyylin nimi.

    Discovery on sitten niille jotka tykkäävät komeilla tehosteilla kuorrutetusta äärimmilleen viedystä ja joka suuntaan korrektista hahmokuvastosta, huonosta käsikirjoituksesta ja näyttelemisestä, sekä tunteiden palosta.
    Mitkä lie teinit olleet käänteitä visioimassa.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2023
    klmake tykkää tästä.
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
    Itse aina olen tykännyt Redemption, Parallels, The Pegasus siis noiden lisäksi.
     
    nepa tykkää tästä.
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 205
    Saadut tykkäykset:
    1 333
    Hyviä jaksoja nuokin. :) Melkein pitäisi seuraavalla katselukerralla tehdä jonkinlainen henkilökohtainen ranking-lista kaikista jaksoista.
    Parallels on omasta mielestäni ihan hyvä jakso, mutta jostain syystä monet trekkiet eivät siitä tykkää. Ilmeisesti siinä on jotain tehty väärin, mutta en nyt yhtäkkiä muista tai keksi, että mitä.

    Picardille tuskin jatkoa saadaan ja voisi ollakin ihan hyvä, että ei saada. Ovat kuitenkin sen verran vanhoja hahmoja ja loppuun käytettyjä, että eipä heistä taida paljoa enää irti saada pääosarooleissa. Tosin ei haittaisi, jos sivurooleissa ovat siinä tulevassa sarjassa, jonka nimeä en nyt muista.
    Kuitenkin he tuossa maailmassa ovat, niin olisi typerää, jos he katoavat ihan kokonaan. Beverly taisi siirtyä taas sen saman medical-homman pomoksi, jota veti tng:n kakkoskaudella ja ovathan nuo muutkin hahmot erilaisissa pomorooleissa. Joten toivottavasti jollain tavalla heidät vielä nähtäisiin hyvissä sivuosissa.
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
    Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta idealta. Vielä kun TNG:stä on tuo todellinen HD-siirto uudelleen tehdyillä efekteillä. Onhan Enterprise myös bluraynä, mutta kun parilla ekalla kaudella efektit olivat lähes SD-tasoisia, niin se syö vähän iloa. Taisivat jossain kohtaa päivittyä 720p, mutta ei niitä ole koskaan uudestaan tehty 1080p tasoisiksi kuten TNG:ssä.
    Muistan oman viime kerran, kun katselin TNG:n läpi sitä tahtia kun bluray-kaudet ilmestyivät. Tuossa kohtaa oli vielä huonommat laitteet ja pienempi töllö, joten voisi itsekin harkita moista uudelleen katselu kierrosta. Laita ihmeessä huomioita TNG-ketjuun sitä mukaa, kun edistyt. Odotan niitä mielenkiinnolla.
     
    nepa tykkää tästä.
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tämä se muuten onkin visainen kierre. Ehkä jollekin muullekin on tuttu tunne, että jonkun ns. kruununjalokiven katselemista lykkää sen takia, että "kun varmaan ihan kohta on varmaan paremmat vehkeet katsella ja kuunnella". En tiedä onko tällä palstalla kukaan saanut rauhaa tuolta ajatukselta, ihan vähän vinollaan kun ollaan teknisluonteiseen harrastamiseen.

    Vielä tästä Picardista, josta toki vähän jäävi kommentoimaan, kun vasta alkujaksoja katsellut, samoin kuin Strange New Worldsistäkin. Mutta ehkä tämä Picard näin ylipäänsä puhuttelee enemmän TNG-faneja ja sitten taas SNW TOS-faneja. Tyylilajit kun on aika erilaiset ja samoin katsojien makutottumuksetkin. Moni, kuten itsekin pidän molemmista (siis sekä TNG että TOS), mutta jos autiolle saarelle pitäisi valita vain toinen, olisi se TOS. Siten ehkä näistä uusimmista tuo SNW tuntuu enemmän houkuttelevan mukaansa.
     
    KILLPATRICK, klmake ja nepa tykkäävät tästä.
  15. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Tuli suoritettua viikonloppuna loppuun kolmas kausi. Kaikki vanhan jäärä kerätty yhteen pakettiin. Kyllä sitä katseli mutta ohjaus ei oikein omaan makuun ollut. Liikaa ja jatkuvasti takaumia, onneksi olivat pääosin lyhyitä.

    Hiukan ehkä painaa turnausväsymys. Olen katsellut kaikki Stargatet, Discoveryn putkeen ja melkein Babylon viitosen ennen kuin katsoin Picardin kolmannen kauden. Tykkään kaikista näistä. Ihan kaikkisa sarjoja ei viitsi katsoa viidettä kertaa mutta kyllä näitä pystyy.
     
    KILLPATRICK ja nepa tykkäävät tästä.
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
    Kyllä minä odotan tämän Picard kolmosen bluraytä (toivottavasti UHD:tä) kuin kuuta nousevaa. Saatan jopa antaa periksi ovh:lle. For old times sake.

    Joskin nyt on katse Strange New Worlds:issä ja tämän kuun 15. päivässä. Painanko nappia Britti UHD:stä vai odotanko mahdollista Pohjoismaista julkaisua teksteillä? Vaikeeta. Kuin kissa kuumaa puuroa kiertäisi. Välillä käy katsomassa, olisiko jotain muuta hyvää, minkä voisi samaan pakettiin laittaa. Sitten Cdon:lle katsomaan, onko ilmestynyt ennakkoon tilattavaksi bluray tai UHD meidän teksteillä. Ei ole. Joka minuutti 15. päivä lähenee ja liha on heikko...
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2023
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 595
    Saadut tykkäykset:
    219
    Ajattelin koittaa kepillä keväistä jäätä eli tilata huvikseni, miksipä muutenkaan, joko tämän Picardin tai Discoveryn 1. kauden BD:n. Kumpikohan olisi suositeltavampi valinta?
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
    Jos noin kysyt, niin tilaa Picardin kolmas kausi. Jos se uppoaa, niin harkitse jomman kumman aloittamista alusta.
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 595
    Saadut tykkäykset:
    219
    Onko tuo kronologisesti perusteltua, vai siksi että meno paranee myöhemmillä kausilla? Yleensä kyllä pruukaan aloittaa asiat alusta.
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 516
    Saadut tykkäykset:
    1 231
    Ei ole kronogisesti perusteltua vaan kaksi ensimmäistä kautta ovat selvästi heikompia, vaikka yritys oli kyllä kova.
    Sitten aloita Picardista. Discovery on aika hapokasta. Molemmat ovat kyllä aikamoista silmäkarkkia, jos SciFi uppoaa.
     
    ZED tykkää tästä.