Sain television eilen illalla ja muutaman tunnin viritteleyn perusteella pitää todeta että kylläpä onkin vaikeaa tämä säätäminen eri kuvalähteitä varten ja vielä niin että kuva olisi miellyttävä & realistinen. Ja vaikka kuinka näitä hdtvtestin asetuksia pidettäisiin hyvänä lähtökohtana, niin niissä on aivan liian keltainen ja sumea kuva minun makuuni. Mitä se DRC muuten tekee? Ei sillä kovinkaan hirveästi tunnu olevan vaikutusta normaaliin digikuvaan. No joo, pitää jatkaa säätämistä, eiköhän sieltä lopulta jokin hyvä kompromissi löydy...
omaanikin makuuni toi hdtv testin kuva oli aika suolesta... kokeile näitä asetuksia ?-> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=67042
Juu en myöskään minä niitä "D65"-asetuksia käytä, mutta ko. testin lukemalla saa selvitystä mitä eri asetukset oikeasti tekevät sen Sonyn manuskan luvun lisäksi. Tosiaan atribuuttia on niin perkeleesti DRC:llä saa säädettyä digitv-kuvasta mielestäni aika hyvin (liiankin) melko juurta jaksaen "pikselöitymistä vs. sumeutta".. Eli niitä slidereitä veivailee niin ainakin omassa 46" versiossa hyvin näkee erot. Siltä ainakin omaan silmään vaikuttaa. Jossainpäin hdtvtest.co.uk:ssa oli myös X-sarjan testi jossa oli muistaakseni kattavammin käyty läpi DRC:n ja "movie mode" säätöjen funktioita PAL tai NTSC-leffakäyttöön.
Jep, tuossa hdtvtestin arvostelussa näyttää tosiaan olevan jotain tarinaa eri asetusten vaikutuksesta, mutta Sonyn omaa manuaalia on ihan turha avata siinä toivossa että sieltä löytyisi mitään helppiä säätämiseen. - - - - - - * DRC Mode: Stands for Digital Reality Creation. Available only in 480i/576i, there are 2 preset modes and a configurable palette. From my tests, engaging DRC produces a slight improvement in video deinterlacing and sharpens the picture somewhat, but screws up film deinterlacing. * Black Corrector: Low-end gamma modifier which squashes shadow detail. * Adv. Contrast Enhancer: Luminance-dependent low-end gamma modifier. Engaging this results in less loss of shadow detail than the [Black Corrector], but the image may look artificial due to distorted gamma tracking. * Clear White: Increases apparent whiteness by pushing the colour temperature up. Can be used as an alternate measure to increase B-gain. * Colour Space: "Standard" gives natural and accurate colours; "Wide" generates vibrant but inaccurate colours. * Live Colour: Only effective when [Colour Space] is set to "Wide"; colours become even more vivid (and inaccurate). * White Balance: Allows you to calibrate the greyscale from the user menu, which is a massive improvement considering that I had to venture into the service menu to do this for the W2000 and D3000 series. * Detail Enhancer & Edge Enhancer: Each sharpens the picture with its own edge enhancement algorithm. The effects are obvious in test patterns but more subtle in real-life material. * [Screen] > [Display Area]: "Full Pixel" is required for 1:1 mapping with 1080 source. * [Video] > [Film Mode]: Cadence detection for film deinterlacing. * [Video] > [Game/Text Mode]: Meant to improve fine text definition and reduce input lag, I did not manage to detect any difference compared to my calibrated settings. * [Video] > [x.v.Colour]: Provides xvyCC colour space for x.v.Colour material (which is still very rare). No effect on non-x.v.Colour material. * [Video] > [Colour Matrix]: In "Auto" mode, the relevant colour matrix is supplied for standard-def ("ITU601") and high-def ("ITU709") material based on the signal resolution. * [Set-up] > [Power Saving]: Another way to control backlight. * [Set-up] > [Light Sensor]: Automatic backlight compensation depending on screen content and ambient lighting.
Itse olen hankkimassa kyseistä tv:tä. Kertokaas nyt ps3:n omistaja, että voiko tällä tv:llä pelata? Jossain luin, että kuva nykii aivan liikaa, mutta onko tämä totta? Kaupoissa näyttää kyllä helvetin hyvältä hd-kuva.
Vertailin kaupassa Sonyn W3000, V3000 ja Samsungin M86-sarjalaista, ja omasta mielestäni paras kuva oli samsungissa. Sonyissa Bluray- kuva nyki välillä erittäin vähän, mutta kuitenkin.
Kyllä tässä jonkii aikaa säädellessä ja kattellessa eri matskua eri lähteistä täytyy myöntää, että televiission katselu digiboksista on menettänyt täysin makunsa. Surkea kuva vaikka eri säätöjä on kokeiltu. Eniten häiritsee kun tulee hämärä tai yö kuvaa niin mustassa lymyää vihreän ja välillä lievän sinisen eri sävyjä. Jos lasken kirkkauden tason 38 kuva on jo armottoman musta ja yökuvista ei näy kun ihmisten naamat. Välillä tuntuu että jopa 50 on liian vähän tietyissä kohdissa tietyillä elokuvilla ja sarjoilla. Kaikenkaikkiaan töllön kuva hd matskulla on lumoavaa ja sama ps3 pelatessa mutta kun vaihdan digiboksille niin voi :weep: Ei pääse Maximumin lippulaiva oikeuksiinsa ei sitten tippaakaan. En tiedä korjaisiko hdmi:n vaihtaminen scarttiin mitään kun en sitä ole kokeillut. Dont like it
Miltäs toi tv:n sisäinen viritin näyttää verrattuna maximumiin? Itse tässä katselin vajaa 4viikkoa LG:n halpisplasmaa ja digitv-kuva Humaxin vanhasta tallentavasta oli aivan kuraa. Nyt vaihdettuani W3000-malliin se on varsin hyvää tuosta Humaxista, mutta parempaa sisäisestä virittimestä. Tuota vihreä/harmaata en kyllä tunnusta nähneeni, mutta voi olla että pitää katsella vielä.
En ole sitä w3000 omaa viriä käyttänyt ja testannut. Johtuu ihan Maximumin kalliista hankinta hinnasta ja tallennusominaisuuksista =) Itselläni tosiaan on tuo kuva mielestäni todella tumma ja yli 50 huutaa kirkkautta ennen kun oma silmä tykkää. Tietenkin kuva on jo täynnä "virheitä" siinä vaiheessa =( lisäksi on tosiaan tuo ongelma että pimeissä kohtauksissa esim. suorat housut ja musta pikkutakki siinä vaatteen rajassa on vihertävyyttä ja itse vaatteissa vihreän ja sinisen ja varmasti muittenkin värien hauskaa pikselimössöä. Eli ei todellakaan mikään musta pikkutakki vaan vihertävä sinertävä pikselimössöinen takki. (ei tietenkään koko takki vaan tietyillä tummuus asteilla tätä ilmenee. Huh on se vaikeaa selittää. Pitäisi ihan kuva napata ja laittaa näytille. No enivei tuo tumma kuva ja nämä ihmeelliset värimössöpikseli mitkä lie pilaa koko katselunautinnon. Ainiin ja arvaas minkälainen kuva on silloin kun esim studiossa on vihreät kulissit
Kertokaas nyt, onko tämä lcd kannattava ostos vai saako samalla hinnalla parempaa? Kaupoissa kun nyt ei aivan voi sanoa, että miltä tv tuntuu sitten omassa huoneessaan. Kertokaas mielipiteitä.
Henkilökohtainen mielipide laajan vertailun jälkeen --> Alle 2000 eurolla et saa Suomesta noin 40-tuuman kokoluokassa parempaa televisiota kuin Sony W3000. Tällä hetkellä W3000:n hinta on tingittynä noin 1750 euroa, joten hinta-laatusuhde sen kun paranee. Ja ulkomailta saa vielä pari saturaista halvemmalla, mutta sieltä tilataessa saattaa tulla ongelmia toimitusaikoijen ja muiden käytännön järjestelyiden kanssa.
Kuten muissakin littunäytöissä, W3000:ssa on aika tunkkainen ääni omissa kaiuttimissa ja sen vuoksi tuleekin kierrätettyä äänet useimmiten vahvistimen kautta. Aina vahvistimen käyttö ei kuitenkaan ole ole kätevää tai tarkoituksenmukaista, joten silloin tällöin tarvitaan myös television omia kaiuttimia. Tämän vuoksi television asetuksista ei ole mahdollista määritellä että käytetään vain ulkoista äänijärjestelmää ja siitä taas seuraa se ongelma että aina kun käyttää vahvistinta, pitää television äänet säätää liukusäätimestä nollille, koska mute-ominaisuuden käyttäminen jättää näytön vasempaan alalaitaan ikävän ikonin (kaiutin jossa ruksi päällä). Saako tuota mute-ikonia siis jollakin konstilla pois näytöstä?
En osaa sanoa Maximumista, mutta yleisesti ottaen se W3000:n sisäinen viritin tuntuu olevan oikein pätevä kapistus. Nopea käyttää, toimiva EPG, toimivat suosikkilistat ja hyvä kuva. Mulla on Topfield 5100C kiinni televisiossa Scartilla ja vaikka kuvanlaatu ihan hyvä onkin (digilähetteen puutteet huomioiden), on television oman virittimen tuottama kuva vielä hieman topparia parempi. Pitäisi varmaan vaihtaa toppari HDMI-versioon ja katsoa parantaisiko se tilannetta...? Vielä kun Sony tekisi vastaavan television jossa olisi kaksi viritintä, noin 300GB kiintolevy sekä EPG-tietoihin perustuva automaattinen hakusanatallennus, niin ei tarvitsisi erillistä digiboksia lainkaan.
Nyt vasta ehdin testaamaan ja W3000 näyttää ottavan 1080p:tä ihan hienosti sisään myös komponentista, joten on aika turhaa leikellä XO:n liitintä pelkästään siksi että saisi samaan aikaan kiinni myös HDMI:n. Sen liittimen avaaminen näyttää olevan erittäin yksinkertainen operaatio, mutta onko se siltikään tarpeellista? En meinaan oikein jaksa uskoa että kuvanlaatu paranisi ainakaan silmin havaittavasti vaihtamalla komponentin HDMI:hin, mutta löytyykö vaihtamiseen jotain muita hyviä perusteluita? Niin, ja jos XO tosiaan boottaa aina kun kuvalähdettä vaihtaa televisiossa silloin kun boksi on kiinni näyttölaitteessa HDMI:lla, niin siinä on yksi aika selkeä syy käyttää komponenttia HDMI:n sijasta.
Eilen vetelin muutaman session Motorstormia. Suu oli auki hämmästyksestä kauniita maisemia katsellessa. Eikä tosiaankaan nyi.
GT Concept 2 täydellä 1080p -resoluutiolla W3000:n ruudulla kelpaa referenssiksi mille tahansa pelitoosa + lcd-telkkari -yhdistelmälle Warhawk toimii hienosti myös ja näyttääkin hyvältä, vaikka resoluutio "vain" 720p.
On se hyvä. Nyt olen reilun kuukauden katsellut 40W3000:sta ja olen tykännyt.:thumbsup: Kaikkein eniten sillä on katsottu ihan normaaleja kaapeliverkon SD-lähetyksiä Welhon verkossa. Jonkun verran DVD-levyjä ja digi-valokuvia PC:ltä. Blue-Ray soitinta en ole vielä hankkinut, sopiva laite on vielä harkinnan alla, PS3:n tuntuu edelleen olevan vahvimmalla, mutta en ole kiirettä pitänyt, edetään asia kerrallaan. TV:n omia kaiuttimia en käytä lainkaan, minulla on optisella kaapelilla kunnon AV-vahvistin ja laadukas 5.1 kaiutinjärjestelmä kiinni (nämä oli jo ennestään siis). Lisäksi DVD-soitin RGB-SCART:illa, ja Topfield 5100 HDMI-kaapelilla ja 1080i asetuksella. Toisinaan katsotaan TV:tä Topfieldin kautta, toisinaan Sonyn omalla vastaanottimella, näiden välillä ei ole isoa selkeästi huomattavaa eroa, mutta jotenkin Topfieldin kuva näyttää ehkä aavistuksen verran paremmalta. Kaukosäädinviidakon korvasin yhdellä Logitech Harmony kaukosäätimellä, josta saa yhdella napin painalluksella kaikki laitteet kerralla päälle ja oikeisiin asetuksiin. Ja kätevästi äänensäädöt vaikuttaa AV-vahvistimeen kun kaikki muut nappulat sitten TV:n, digiboksin tai DVD:n asetuksiin, aina tilanteen mukaan. Mutta itse kuvasta: DVD-levyillä kuvaa ei voi paljoa moittia, kyllä sitä on nautinto katsoa.:king: Epäilemättä BlueRay:llä sitten vielä paranee huimasti.... TV-kuvan katselussa tämä laite paljastaa armottomasti lähdemateriaalin ja lähetyksen laadun. Parhaimmillan SD-lähetyksen kuvan laatu voi olla ihan OK, jopa niin että se ei normaalissa katselussa mitenkään kiinnitä huomiota, voipa olla jopa hyvää - mutta joskus tulee aivan käsittämätöntä kuraa josta ei voi olla hämmästelemättä kuvan kehnoa laatua. :grr: Tietyillä elokuvakanavilla SD-TV lähetyksen laatu on itse asiassa jo aika lähellä sitä tasoa mitä saa DVD:ltä ulos. Maksukanavilla onkin yleensä aika hyvänlaatuinen kuva, lähdemateriaali on laadukasta eikä pakkaus tuohoa sitä liikaa, valitettavasti ääntä ei saa DD5.1:nä. Suomalaisilla "peruskanavilla", erityisesti YLEllä, lähetysten laatu on taas pääsääntöisesti aivan silmiinpistävän huonoa, ilmeisesti jo liika pakkaaminen raiskaa kuvan, eikä omassa tuotannossa käytetty kuvaus- ja editointikalusto taida kovin hääppöistä olla. Ja sitten näkee joskus aivan selvästi kuinka käytetty lähdemateriaalikin on kuvanlaadullisesti aivan alle kaiken arvostelun. Itse harrastan paljon valokuvaamista, joten yksi ehkä vähän erikoinen käyttötapa tälle laitteelle on itse otettujen digikuvien katselu ja näyttäminen muille. Täytyy sanoa että siihenkin tämä sopii todella hyvin, valokuvat näyttävät todella upeilta tässä. Myös omat kotivideot näyttävät selvästi paremmalta suoraan kameran DV-nauhalta katsottuna, kuin DVD:lle siirrettynä (pakkaus). Eli täytyypä harkita HD-videokameran hankkimista myös, tässä joutuu vaan kauheaan varustelukierteeseen....:hitme:
Täytyypä testata tuota GT:tä. Motorstormhan on vain 720p, mutta näytti kuitenkin tosi hyvältä... :thumbsup:
Siis kyllähän W3000:ssa saa kaiutinasetuksen "äänijärjestelmä",löytyy valikoista aika helpostikin. Silloin TV pitää omat kaiuttimet poissa päältä ja äänenvoimakkuuden ja muten säätö vaikuttaa audio-out lähtöön (RCA-liittimet). Kumma kyllä optista SPDIF-lähtöä se ei taas sitten säädä. Itse hankin sellaisen kaukosäätimen, joka hallitsee näppärästi TV:tä ja vahvistinta yhtäaikaa, joten vahvistin on aina käytössä. TV:n omien kaiuttimien ääni on niin kehno, ettei edes uutisia viitsi niistä kuunnella.