Herra on hyvä ja laskee itse ateriansa sisältämän imeytyvän hiilihydraatin määrän. http://www.fineli.fi Se on sitten jokaisen itse päätettävä miten "low carb" meinaa elellä. Jotku rajoittaa alle 40 g / d, jotkut alle 100 g / d. Ketoosiin ei taida 100 gramman hiilarimäärällä päästä. Tumma täysjyväleipä: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1342&lang=fi Tuommoisen salaattimiksin bongasin: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=8048&lang=fi
Rahkaroska (kaipiroska...) 1 prk (500g) maitorahkaa 2 dl kuohukermaa 1 limetin raastettu kuori ja mehu makeutusainetta maun mukaan (limetti on sen verran hapan, että menee jokseenkin paljon) Sötkötä. Kermaa on turha vatkata - kaikki vaan sekaisin vispilällä. Syö. Rahkaisen raikasta ja limetti kruunaa.
Jauhelihakasti 600 g naudan paistinjauhelihaa 2 sipulia valkosipulia maun mukaan (itse laitan 5 kynttä) 2 paprikaa 4 tomaattia 50 g tomaattipyrettä soijakastia suolaa paprikajauhetta grillimaustetta öljyä Parasta tehdä isossa kasarissa. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää pilkottu sipuli ja mausteet. Lisää pilkottu paprika ja lohkottu tomaatti ja pyree. Lisää vettä reilusti. Kypsennä hiljaisella lämmöllä miellellään tunti. Lihasta tulee mureaa kuin mikä ja maut paranee muutenkin. Kaveriksi lautaselle vaikka kaupan pakastekaapista kukkakaali-porkkana-broccoli-sekoitusta (kypsyy mikrossa).
Nam, tää kuulostaa hyvältä, menee testiin Maitorahkapurkki on varmaan kooltaan jotain 250 gramman luokkaa, vaiko 500g? Täysin offtopiccina muuten vielä että eikö kermassa oo joku lähemmäs 30% tyydyttynyttä rasvaa? Se on kait epäterveellistä..? Nooh ei siihen kerrasta kuole, kai se on hyvä saada kunnolla tyydyttynyttäkin rasvaa ainaisten rypsien, oliivien, pellavien yms. tyydyttymättömien rasvojen joukkoon
Kerma-maitorahkasuhteen voi toki muuttaa maun mukaan. Tuossa on tosiaan semmoinen 500 g lidlin rahkapurkki. Ja onhan siinä kuohukermassa tyydyttynyttä rasvaa, mutta kohtuudella kaikki on sallittua...
Tuossa eilen tuli tehtyä lähes täydellinen low carp ateria. Eli Spaghetti ja kastike Kastike: Isompi säilykepurkki herkkusieniä 2 sipulia 2 kynttä valkosipulia 200g katkarapuja 1-2dl kermaa 1/2 pakettia Koskenlaskijaa (musta) Soijakastiketta Mustapippuria Paista sipulit ja sienet voissa pannulla, lisää mausteet ja kerma. Anna hetken kiehua kasaan, lisää soijaa, ja koskenlaskija ja tarvittaessa hieman lisää nestettä (kermaa tai vettä). Kun kastike näyttää riittävän paksulta ota pannu pois levyltä ja lisää katkaravut. (Älä kiehuta enää katkarapujen lisäämisen jälkeen, ettei tule kumisia) "Spaghetti": 1 kesäkurpitsa vettä Suikaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. (itellä sellainen saksalainen vihannesleikkuri, jonka teräritilällä tulee ~6x6mm kokoista tasaista suikaletta) Keitä kastikkeen teon aikana vedenkeittimellä vettä, laita kiehuva vesi kattilaan ja kesäkurpitsaspahgetti ritilälle ja kansi päälle. Kun kastike on valmis laita spaghetti kuumalle levylle hetkeksi ~3min höyrystymään. Vain niin että se lämpiää, ei tarvi "kypsentää". Sitten kökkö kesäkurpitsaspaghettia lautaselle ja kastiketta päälle (Itse laitoin vielä pikkuluikauksen ketshuppia, että tulee todellinen spaghettiefekti). Lisäkkeeksi vihersalaattia. ----> TÄYDELLISTÄ! Suosittelen kokeilemaan. (Sopii muuten jauhelihakastikkeenkin kanssa) Imeytyvät hiilarit: Kesäkurpitsa: 2,5g/100g Kerma: 2,7g/100g Herkkusienet(säilyke): 0,2g/100g Sipuli: 4,8g/100g Koskenlaskija: 0g/100g Katkarapu: 0g/100g
Vajaa pari kuukautta on tullut taas karpattua ja sen kunniaksi tuli syötyä nyt vknloppuna vähän hiilareita. Fazerin moniviljapatonki ei maistunut ollenkaan hyvältä! Pizzaa leivoin kanssa ja aluksi ei todellakaan innostanut hiilarin maku. Tuumasin, että välillä kun antaa sormen paholaiselle, niin se ei vie koko kättä. Nyt voi taas toiset pari kk karpata hyvällä mielellä.
Jätetään tuosta tl:n perästä tuo k-kirjain pois, jooko? Muuten tulee niin pirun rasvaista naposteltavaa.
Tee pitsa "vyötärönmetsästäjän pitsapohja":lle, ei oo liikaa hiilareita. Täältähän löytyy varmaan kaikki oleellinen http://karppaus.info/
Tämmöinen burgeri ohje tarttui karppaajien foorumilta ja päätin kokeilla. Kävin ostamassa 400g naudan vähärasvaista jauhelihaa, ison salaattipallon, kunnon majoneesia, cheddaria ja jalopenoja. 400g:sta sai kaksi pihviä joihin laitoin jauhelihamaustetta, sitten pannulle. Leivän tilalle laitoin pohjalle ja päälle isoja salaatin lehtiä. Väliin cheddarit ja penot. Haarukka ja veistä piti käyttää mutta tuli parhaimmat burgerit mitä olen koskaan syönyt.
Chili Verde - Suomiversio Ohjeen määrät viitteellisiä, tähän rajan teki lasivuoka, johon ei mahtunut vaan enempää. n.400g tomaatteja 140g pekonia 200g Bratwursti tai vastaava täyslihamakkara Salamilastuja(onko siinä pussissa 300g?, no laitoin silti kerralla kaikki) 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa raastettuna 1 iso paprika Tuoreita chilejä oman maun mukaan, itse laitoin 3 kpl S-marketin vihreää perustuorechiliä siemenineen. Vettä Ruskista pekoni ja makkarat pannulla. Pilko tomaatit, sipulit ja paprika mukavan kokoisiksi paloiksi. Ei tarvii silputa pieneksi. Lisää loput aineetkin kannelliseen lasivuoka/kulhoon. Lisää vettä, ei tarvitse ihan peittää aineksia sillä ja uuniin 200 astetta reilut 3 tuntia. Nauti juustoraasteen kera. En osaa sanoa paljon hiilareita, mutta ei pitäisi olla tuhottomasti. Porkkana ja tomaatit varmaan tuo eniten tuohon reseptiin. Hiilareita syöville tuon tavaran voi tarjota Tortilloista, kuten alkuperäisen meksikolaisenkin Chili Verden. Lisäksi siihen salaattia ja kermaviiliä.