Michelintähdet taas jaettu: Chez Dominique säilytti kaksi tähteä Demo säilytti yhden tähden Carma ja Postres saivat molemmat ensimmäisen tähden. Varsinkin Postres, joka erikoistunut jälkiruokiin, pitäisi käydä testaamassa Olo säilytti erikoismaininnan ja Grotesk sai sen.
Ja päivitetty lista taas ilmestynyt: http://www.viisitahtea.fi/content/view/2905/1/ Gastone ansaitsisi kyllä korkeamman sijoituksen, tosin kaikissa kärkipään paikoissa en ole käynyt. Helsingin ulkopuolinen Suomi on jonkinverran tässä petrannut, hyvä sinänsä.
La Societe du Cochon, listan numero 38, tuli hiljattain testattua. Miellyttävä miljöö ja pidimme ikkunapöydän näkymästä Mannerheimintielle. Miljöön miinuspuolena voisi mainita sen että suurempien seurueiden keskustelut ja naurunremakat kuuluvat reilusti ravintolan toiselle puolelle. Sisustukseen on panostettu. Ravintolaan tullessaan joutuu/saa jättää takin narikkaan ja tästä poke veloittaa lähtiessä 2 euroa. Narikkasysteemejä harvassa paikassa on mutta on siinä puolensa. Ruoka oli maittavaa mutta ei (omalla asteikollani) lähelläkään huipputasoista, tosin eivän ole hinnatkaan huippua. Hinta/laatu-suhde oli kohtuullinen. Lista oli monipuolinen eli uskon useimpien löytävän siltä mieleistä purtavaa. Tuolla tuoli juotua VEEN kivennäisvettä, mikä oli hyvää. Ko. pullohan on palkittu designistaan. Noin vuosi sitten tuli käytyä Sundmans Krogissa mikä mielestäni tarjosi maukkaampaa ruokaa verrattuna Cochoniin.
possukerhosta, jossain välissä kirjoittelin toiselle forumille: ==== Tuli käytyä possukerhossa ja ei kyllä voi kovin paljoa suositella. Alkupalan etanoissa olisi odottanut jotain uutta ja erilaista. Burgundilaiset etanat oli kuitenkin ylikypsiä ja maku oli lähinnä suolaa ja tönkköä punaviiniä. Pääruoka oli ainoa joka yllätti positiivisesti. Ribsejä oli kehuttu parissa paikassa, joten päätin valita ne. Liekö confittyylisesti tehty, mutta ainakin lihan pehmeys oli kohdallaan. Groteskin possukylkeen jos vertasi, niin toiseksi silti jäätiin. Sopiva seuralainen tuntui olevan maalaisranksalaiset, jotka olivat kuitenkin liian pieniä ja aivan liian suolaisia. Jälkiruoka: päivän kakku ja vanlijajäätelö. Maistui ja näytti siltä, että piirasta tehty kolme neliötä kerralla, piiraan aineet voi+sokeri+jauhot+viinimarjat. Päällä olevan jäätelön rakenne ei vakuuttanut. Ehkäpä tylsin jälkiruoka mitä olen pitkään aikaan syönyt. Puolikkaan viinipullon kanssa hintaa tuli 65e per naama. Paikka mainostaa olevan "oman rahan mesta, joka erottuu massasta". Kokemus oli kyllä kaikkea muuta.... tätä paikkaa ei erota massarafloista mikään muu kuin sijainti, välimäen nimi ja vertti kiven sisustus. Jos haluaa syödä suht tasokkaasti about 50-80e/naama, niin suosittelen välttämään tätä paikkaa ja menemään vaikka groteskiin.
Uusi lista ilmestynyt: http://viisitahtea.fi/parhaat-ravintolat Itse en ole käynyt kuin kuudessa listan ravintoloista syömässä. Listan laatijat ovat tulleet siinä mielessä järkiinsä, että Salud on Tampereelta pudotettu pois (ihan ok, mutta paikalleen jämähtänyt "junttipaikka", ei mitenkään erityistä ruokaa), ja listalle on tullut 4vuodenaikaa (eikä Hella ja Huonekaan ole ainakaan aina tainnut listalla olla). Molemmat ansaitsevat sijoituksensa mennen tullen ennen Saludia. Chez Dominiquessa kävin vuodenvaihteessa syömässä, todella hyvää, mutta en tiedä oliko tasoero esim Pos3-ravintolaan (jossa viime kesänä kävin) ihan hintaeron arvoinen. Jälkiruokaan Chezissä hiukan petyin, ananasraviolissa ananas oli aavistuksen tunkkaisen makuista, muuten taso oli loistavaa. Farang ja Luomo pitänee ainakin testata kun Hesassa päin käy.
Etenkin Luomoa suosittelen, ei siinä että Farang olisi ollut pettymys, mutta avaamisen jälkeen heillä oli tarjoilijoiden kanssa aika tavalla ongelmia. Toivottavasti ja ilmeisesti taso on kuitenkin parantunut. Luomollehan meni tähti, joten aika täyttä taitaa pitää tässä tovi.
Tällä hetkellä suosikkeihin stadissa kuuluu (ei missään järjestyksessä): Bamboo center (kestosuosikki, tulinen currykana on jo legendaarinen) Café de Nopal (tänne ei pääse lähellekkään tarpeeksi usein kun on aina täynnä eivätkä ota varauksia, paras palvelu mitä olen Suomessa saanut) PUEBLO *Bar y Taqueria* (en äkkiä keksi parempaa paikkaa lauantai-ilta hengailuun juopottelu ja syöpöttely merkeissä) Farang Gaijin Dong Bei Hu