Sony 40" W3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana huihaiko, 16.10.2007.

  1. Jarski61

    Jarski61 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole tarkistanut, mutta heittäisikö alvi-eron verran? Myyvät sen verran paljon Suomeen, että joutuvat perimään Suomen alv-veron. Ja Suomessa on ainakin suurempi vero kuin esim. Saksassa.
     
  2. NudistPriest

    NudistPriest Vakiokasvo

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lahdessa ainakin. Itsekin näin 1. kertaa lehtimainoksen ko. puljusta ja halpaa tuntuu olevan. Kuinkahan kauan lienee lafka ollut pystyssä? Olen ainakin itse missannut ko. liikkeen täysin.
     
  3. niktheblak

    niktheblak Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, uudenkarhea Sony KDL-46W3000 tipahti eilettäin postiluukusta Marekilta, ja tässä kokemukset.

    Paketti oli valtava, ja itse telkkukin on v-a-l-t-a-v-a. Tässä vaiheessa vaivaa hieman ostajan krapula, koska olkkarin sisustus meni sitten perseilleen, ja valtavaa lootaa ei mitenkään pysty piilottamaan. Jos voisin vielä palata ajassa taaksepäin (hyväksyisiköhän Marek vaihdon...), olisin ehkä sittenkin ottanut 40"-version. Eli sanonta "jos olet kahden vaiheilla, ota aina isompi" ei välttämättä pidä aina paikkaansa.

    Vaikka loota kiinni ollessaan herättää lähinnä negatiivisia tunteita (ei nimenomaan Sonyn vika, vaan tuon kokoluokan yleensä), mieli muuttuu, kun laatikon kytkee päälle. Ruokin telkkua tällä hetkellä XBox 360:n HDMI-versiolla ja DVD-soittimella, joka antaa 576p-signaalia komponenttipiuhan yli. Toistaiseksi ainut full HD -toistin on XBox 360, mutta eiköhän Blu-ray-soitin kohta löydä tiensä laiteräkkiin. Telkku on luonnollisesti kalibroitu hdtvtest.co.uk:n D65-asetuksilla.

    Seuraavaksi visuaaliset havainnot kategoria kerrallaan.

    Värit: loistava. Värit ovat D65-kalibroituna todella valokuvamaisia ja eläviä. Varsinkin Disneyn piirretyssä tuntuu kuin mitään paneelia ei olisikaan ja joku olisi vain maalannut värit telkkarin pintaan siveltimellä. Sony pyyhkii värintoiston osalta lattiaa entisellä kuvaputkitelkullani(!) ja kaikilla koskaan omistamillani LCD-monitoreilla. Tältä osin hdtvtest.co.uk:n hehkutus osuu nappiin.

    Mustan taso: hyvä, muttei loistava. Ongelmana on (ainakin DVD-materiaalilla) lievä violetti sävy tiettyjen tummanharmaiden sävyjen toistossa. Tämä ilmiö on kuitenkin aika lievä, ja riippuu aivan katsojan silmästä, pitääkö sitä häiritsevänä. Eilen mustavalkoista leffaa katsoessa (jolloin violetti efekti on voimakkaimmillaan) ilmiö yht'äkkiä jopa hävisi kokonaan, ja silloin tummat sävyt olivat jumalaisen valokuvamaisia. Violetilla saattaa siis olla jotain tekemistä paneelin lämpötilan ja käyttöajan kanssa. Ja jotenkin full HD -materiaali tuntuu olevan immuuni tälle efektille.

    Oletan, että sama ilmiö näkyisi muissakin samaa paneelia käyttävissä malleissa, kuten Samsungissa tai Toshibassa, olenko oikeassa?

    Koko kuvapinta-ala ei ole täysin tasalaatuinen, vaan tietyt alueet ovat lievästi kirkkaampia ja eri sävyisiä kuin toiset, mutta tätä ei varmasti huomaa muuten kuin mustalla ruudulla tai mustavalkoleffalla.

    Liiketoisto: loistava. Olen ollut tietokonepuolella tekemisissä LCD-paneelien kanssa jo 90-luvun alkupuolelta jolloin ne olivat yksivärisiä, aina 90-luvun loppupuolelle, jolloin piirtoviive oli luokkaa 160 ms ja kaikki liikkuva jätti ruudulle hännän. Olen omistanut monta eri sukupolven LCD-monitoria. Ja tällä kokemuksella voin sanoa, että tämän paneelin liiketoistossa ei ole mitään, siis mitään vikaa. Kuva vaihtuu kyllä silmää nopeammin silloin kun sen pitää niin tehdä. Ja pelaan kyllä paljon FPS-pelejä. Sain tosin aikaiseksi oikein messevät liikehännät laittamalla "Noise reduction" -asetuksen mihin tahansa muuhun tilaan kuin "off":iin. Mutta kohinaprosessoinnin blurrilla ei ole mitään väliä, koska kohinanpoisto on relevantti ainoastaan analogi-TV:llä, jota Suomessa ei enää ole.

    Ehkä tämän telkun motion blurria haukkuvat käyttävät defaulttiasetuksia, jolloin noise reduction ja muut kuvaa huonontavat prosessoinnit ovat päällä. Suosittelen vahvasti kokeilemaan D65-asetuksia ilman mitään prosessointia ja käyttämään progressiivista signaalia (lomitettu haisee), ennen kuin telkun palauttaa tms. Jos asetusten säätämisestä huolimatta FPS-peli ei ole pelattava tai kasvot muuttuvat blurriksi pään liikkuessa, paneelisi on luultavasti rikki. Vaihda se. Tai sitten sinulla on 1 ms -kestoisen liikkeen havaitsevat haukansilmät ja -aivot. Tällöin osta plasma ja ryhdy metsästäjäksi.

    Eli yhteenvetona Sonyn paneeli on lievää violettia sävyä lukuunottamatta parasta A-luokkaa. Voi kun vielä saisi 46" kuvan kuvan 21" kehyksessä, niin olisin iloinen. Ja ei, projektori ei valitettavasti ole vaihtoehto, koska sille ei ole sopivaa tilaa eikä seinää.
     
  4. Magicmullet

    Magicmullet Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2006
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni Toshiban ZF355:ssa on sama paneeli (korjatkaa, jos olen väärässä), ja siinä purppura/violetti-ilmiötä ei ole, valitettavasti. Samsungeista minulla ei ole tietoa.
     
  5. niktheblak

    niktheblak Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin juuri, että aiemmin tässä ketjussa oli mainittu hdtvtest.co.uk:ta matalamman kirkkauden asetukset, joiden pitäisi vähentää sinertävyysongelmaa. Testailen noita vielä illalla. Jos sinertäviä vielä näkyy, voin ehkä käyttää sitä syynä vaihtaa paneelin pienempään :cool:
     
  6. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    kokeilkaa minun aloittamani topikin ekalta sivulta ja ekasta viestistä löytyviä säätöjä nimenomaan siksi että ko säädöt poistavat ongelmat aika suurelta osin ja siksi että oman rgb kalibraationi mukaan ko säädöt ovat paremmat kuin hdtvtest.co.uk:n tms "D65" tms säädöt...

    topikki -> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=67042
     
  7. niktheblak

    niktheblak Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin noita säätöjä, ja pakkohan se on myöntää, että on nuo kertaluokkaa paremmat kuin hdtvtest.co.uk:n säädöt. Violetti-ongelman saa käytännössä eliminoitua tviikkaamalla RGB-arvoja ja laskemalla kirkkautta niin, että musta ei vuoda harmaata läpi. Tällöin menetetään jonkun verran niitä tummimpia sävyjä, mutta toistaalta musta tummanharmaa on parempi kuin violetti tummanharmaa.

    Muita hyviä uutisia, katseluetäisyydeltä 3.8 m digiviritin ja SD-kuva ovat yllättävän hyviä, ja laatikon valtavaan kokoon on jo tavallaan tottunut :thumbsup:
     
  8. corben

    corben Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    454
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllä me se tiedettiin ;)
     
  9. niktheblak

    niktheblak Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...paitsi että kirkkausasetuksella 39 musta menee jo aikalailla tukkoon, joka on sopivalla lähdemateriaalilla häiritsevää. Kirkkaus 44-48 olisi kalibraatiokuvan mukaan sopiva, mutta tuolloin violetti vuoto tulee taas näkyviin.

    Tämä on sinänsä todella ärsyttävä piirre, koska ilman violetti-ongelmaa W3000:sta voisi ihan hyvin sanoa yhdeksi parhaimmista koskaan valmistetuista paneeleista. Normaalisti LCD-paneelissa kirkkauden voi säätää miten suureksi tahansa, jolloin tummat makroblokit kyllä lisääntyvät, mutta eivät ainakaan muutu kirkkaan violetiksi. Ei ole 10-bittisestä paneelista paljoa hyötyä, jos tummat sävyt toistetaan markkinoiden huonoimmalla tavalla.

    Ovatko W3000-omistajat, jotka ovat vaivanneet huoltoa asiasta, saaneet jotain ratkaisua/lupauksia/korjauksia tilanteeseen? Nyt kummittelee mielessä vaihto esim. Samsungin M86-sarjaan, mutta vähän pelottaa, että siinä tulee vaan vaihdettua yksi ongelma (violetti) toiseen (digi-TV:n tökkiminen). Toisaalta digi-TV:n tökkimisen saa ratkaistua ulkoisella digiboksilla, mutta violettia ei saa ratkaistua mitenkään.
     
  10. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitatko siis loistava verrattuna niihin 90-luvun lopun LCD-monitoreihin, uudempiin LCD-näyttöihin, vai muihin televisioihin?

    Itse omistan pari vuotta vanhan Sony KDL-32S2000:n ja nyt tämän kevään/kesän aikana olisi tarkoitus vaihtaa isompaan Full HD:seen (todennäköisesti juuri W3000 tai W4000), ja olisi todella mielenkiintoista kuulla jonkun sellaisen suusta, joka näitä on päässyt vertailemaan, että miten paljon liiketoisto (ja mustan taso) ovat käytännössä parantuneet parin viime vuoden aikana?

    Valmistajan ilmoittama näytön vasteaika on edelleen se sama 8ms mitä se on ollut jo kauan, mutta on kai liiketoisto silti parantunut? Tässä 32S2000:ssa juuri FPS- ja urheilu (jalkapallo) peleissä kuva menee toisinaan häiritsevän sumeaksi.

    Mustan taso on toinen niistä asioista joihin en ole ollut täysin tyytyväinen, mutta jos se on parantunut suoraan verrannollisesti valmistajan ilmoittamiin lukemiin (muistaakseni 1:1000 ilmoitettiin kontrastiksi tässä S2000:ssa) niin senhän pitäisi olla jo ihan kunnossa?
     
  11. niktheblak

    niktheblak Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava vanhoihin LCD-monitoreihin verrattuna, W3000 on suurin piirtein samalla tasolla nykyisten LCD-monitoreiden kanssa.

    Oman kokemukseni mukaan W3000:ssa kuva vaihtuu silmää nopeammin, jolloin liiketoiston voidaan sanoa olevan "riittävän hyvä" absoluuttisella asteikolla. En huomaa progressiivisella signaalilla mitään liikehäntiä tai haamukuvia kuvan nopean vaihdon yhteydessä. Tämä on ns. paras mahdollinen taso, koska silmä ei edes havaitsisi nopeampaa piirtoa. Tietty kamerapanorointi tökkii 24 fps -materiaalilla, mutta tämä johtuu siitä, että 24 fps on lähtökohtaisesti aivan liian vähän. Pelikoneista saa ulos peleillä 60 fps -kuvaa, jolloin panoroinnit kulkevat oikein samettisesti.

    Toisaalta en ole koskaan ollut erityisen allerginen motion blurrille, joten voi olla, että kynnykseni havaita se on korkeampi kuin muilla. Sen sijaan havaitsen kyllä sinisen värivuodon tuskallisen selvästi...

    W3000:n musta ei ole ihan samalla tasolla kuvaputken kanssa, eli tumma pää menee nopeasti tukkoon. W3000:n sinivuoto pahentaa tätä ongelmaa entisestään, koska sen minimoimiseksi kirkkaus pitää säätää todella pieneksi, jolloin se vähäinenkin mustan erottelukyky menetetään.

    Tämä on ensimmäinen omistamani suurikokoinen LCD-TV, joten en voi verrata mustan tasoa aiempiin malleihin.
     
  12. Ujcik

    Ujcik Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on puhuttu paljon sinivuodosta / purppurasta. Onko nyt niin, että mallit, jotka on tehty 01 /2008 eivät sisällä tuota "featurea" ??? Eli onko kukaan, joka on saanut vastaanottimensa nyt talven/kevään aikana törmännyt purppura-ongelmiin?
     
  13. niktheblak

    niktheblak Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, minä sain televisioni tämän viikon maanantaina. Postausteni rivien välistä voi lukea, että löytyy purppuraongelmaa :)
     
  14. Nemo67

    Nemo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oleellisempaa on, milloin televisiosi on valmistettu ? Lukee siellä takana tarrakilvessä.
     
  15. kautium

    kautium Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jaa, myös valmistusajankohdan oleellisuudesta voidaan olla montaa mieltä, koska mm. avforumsilla lauma vöyhkäsi ensin että 01/2008-valmistetuissa ei olisi ongelmia lainkaan. Sittemmin tuo teoria kumottiin ja tällä hetkellä valloilllaan on käsitys että 02/2008 valmistetuissa malleissa ei olisi ongelmaa. Kohta sekin varmaan kumotaan, mikäli niin ei ole jo tapahtunut (en ole lueskellut avforumsia vähään aikaan)...
     
  16. kautium

    kautium Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mm. minä olen vaivannut paikallista Sony-huoltoa sekä myös Sony Finlandia tämän asian suhteen useampaankin otteeseen viimeisen parin kuukauden aikana. Huollon mukaan tilanne on tällä hetkellä sellainen että ongelman ilmaantumista ja yleisyyttä selvitellään Sonyn toimesta, mutta mitään virallista tiedotetta ei ole kuitenkaan annettu. Näin ollen ei siis korjauksestakaan ole vielä mitään tietoa, mutta toivo elää. Henkilökohtaisesti olen hieman pessimistinen tämän asian suhteen, mutta katsotaan nyt...
     
  17. Leterface

    Leterface Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 049
    Saadut tykkäykset:
    154
    Täältä löytyy eräs mielettömän tyytyväinen 46W3000 omistaja! :D Eli en ole löytänyt parin tunnin aikana mitään vikaa uudesta TV:stä vaikka sitä etsinyt melko kriittisesti!

    Katselin SD:nä-sis.rak.DVB-C lähetyksenä Simpsonseja, HD DVD:llä mustavalkoleffa Casablanca, Transformers, Shrek3 ja Nature's Journey.
    Olen säätänyt kuvaa toistaiseksi vain vähän,m.m. kirkkaus on nyt max, 58 HDMI 1:llä :D.
     
  18. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korvien välissä on avforumsin porukoilla tää juttu. Alkaa muistuttaa wincapitan juttuja, Hannu kertoi että kohta tulee rahaat, ei mitää hätää odotellaan vaan:eek:

     
  19. Leterface

    Leterface Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 049
    Saadut tykkäykset:
    154
    Ai niin, televisio on valmistettu 1/2008.
     
  20. AK-47

    AK-47 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko teistä onnellisista 40w3000-omistajista kukaan kokeillut ajastusta epg:n kautta? eli pitää olla liitettynä smartlink-yhteensopiva tallentaja.
    minulla toimii vain yhden ohjelman ajastus, jos laitan useamman niin muut ei onnistu.
    missä ongelma?

    vai nyplääkö kaikki joidenkin kuva-ongelmien kanssa eikä kiinnosta epg-ajastuksen toimivuus? onneksi mulla kaikki muu toimii täydellisesti!