Paljon kehutun Fear and Loathing in Las Vegasin olen yrittänyt katsoa kahteen kertaan, mutta aina väkisin nukahdan ensimmäisen tunnin jälkeen. Elokuva on täynnä hauskaa (?) huumehöyryissä sekoilua, mutta jostaan syystä en saa elokuvasta edes yhtä hymähdystä irti. Nerokas (?) dialogikaan ei jostain syystä jaksa pitää mielenkiintoa yllä. Ja onhan tämä sentään Terry Gilliammin ohjaama. Mikä minussa on vikana? :hitme:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Narkolepsia En kyseistä rainaa ole nähnyt ja sitä en muutoin kommentoi, mutta mielestäni henkilöt jotka nukahtavat kesken leffan esimerkiksi katsomisen lopettamisen sijasta, sairastavat yllä olevaa sairautta. Oli leffa miten huono tai tylsä tahansa, ei sen kesken voi nukahtaa ellei ole poikkeuksellisen paljon univelkaa tai sairastaa narkolepsiaa (tai muuta vastaavaa).
Onhan niitä leffoja, jotka ovat arvostettuja mutta joista en ole itse pitänyt. En pidä myöskään Mozartin musiikista. Mutta tekeekö tämä siitä yliarvostettua? IMDB:n top-listaa selaillessa ketjussa jo mainittu The Shawshank Redemption pongahtaa esille. Ja lisäksi ehkä Goodfellas. Ovathan nämä mielestäni varsin hyviä leffoja, mutta että maailman parinkymmenen parhaan joukossa.
[OT] Tiedätkö edes mitä kaikkea Mozart on säveltänyt? Oletko aivan varma ettet pidä esim. Requiemista tai piano konsertosta nro. 21? Sano ettet ole kiinnostunut Mozartin musiikista niin olet rehellisillä vesillä. [/OT]
Oletko kuunnellut jokaisen Sepultura nimisen braziliailaisen rytmiorkesterin kappaleen? Oletko aivan varma että et pidä esim. Arisesta tai Troops of Doomista?
Oletan että et oikeasti varmaksi tiedä onko japzu kuunnellut vaikka sitten Mozartin koko tuotannon läpi, vaan perustat kantasi siihen miten uskot asian olevan? Korjaa toki jos olen väärässä, ja siinä tapauksessa olettamustani myös pahoittelen. Mutta itse Mozartia jo ihan opintojen ja harrastusten kautta melko paljon kuunnelleena voisin itsekin sanoa että tuo mainitsemasi Requiem on ainoita teoksia, joita herran tuotannosta ihan tosissaan arvostan. Tämä ei toki tarkoita missään nimessä sitä, että en arvostaisi klassista musiikkia musiikkina, mutta mielestäni siltä saralta vaan löytyy paljon parempiakin (lue: minulle mieluisempia) säveltäjiä ja teoksia. Toki itselläni klassisen kuuntelu on muutenkin kovin kausiluontoista, mikä tänään toimii toimii huomenna ehkä heikommin. Tämä vaan näin off-topicina. Tuppaa vaan kiinnittämään huomion kun joillakin on aina lähtöasetuksena se olettamus että varsinkin klasarin puolella säveltäjiä ja / tai musiikkia ns. "dissataan" periaatteella "kuulematta paskaa". Ei se aina onneksi näin ole.
[OT] En ole enkä ole koskaan mennyt sanomaankaan etten siitä pidä. En tiedä pidänkö kun en ole kuunnellut. Oletan olevani täällä plazalla AINOA joka on kuunnellut Mozartin koko tuotannon läpi. Jos muita löytyy niin ilmoittautukoon. japzu tuskin on niin masokisti että olisi kuunnellut läpi vajaa 200 tuntia musiikkia josta ei omien sanojensa mukaan pidä. Tähän logiikkaan perustan otaksumani. Niin, on niitä minunkin mielestäni mieluisempia säveltäjiä. Huomautukseni pointti ei ollut Mozartin hyvyys suhteessa muihin säveltäjiin vaan yleinen asennoituminen asioihin joita ei kunnolla tunne. Tämä olettamus nyt vaan sattuu olemaan aika hyvä veikkaus. [/OT]
Jep, mutta pointtinani, jonka kieltämättä toin vähän heikonlaisesti julki, oli se, että tarvitseeko ihmisen kuunnella jonkun säveltäjän / bändin koko tuotanto väkisin läpi voidakseen muodostaa siitä (musiikista) henkilökohtaisen mielipiteensä? (Tämä siis genrerajoja huomioimatta, ts. pätee niin klasariin kuin vaikka sitten grindcoreenkin.) Varsinkin kun klassisessa musiikissa tuppaa säveltäjillä olemaan paikoitellen jopa erittäin tunnistettava tyyli joka on läsnä koko tuotannossa. Mutta nyt meni jo niin rajusti OT:ksi, että päätetään tämä tähän minun puolestani ja kuunnellaan kaikki sitä mikä parhaiten maistuu! /OT Jos jatketkaan asialinjalla, niin Lord of the Ringsien aiheuttamaa maniaa en oikein ole koskaan ymmärtänyt. Toki elokuvat ovat erittäin näyttäviä ja teknisesti mallikkaita, mutta välillä havaittavissa olevaa yletöntä suitsutusta en ymmärrä. Pitäisihän ne uudestaan katsoa, mutta tällä hetkellä näin.
Tähän on pakko yhtyä ainakin osittain. Mielestäni hiukan yliarvostettuja, vaikkakin viihdyttävyydessään ainakin minulle varsin toimivia. OT: En tarkoittanut tuota Mozart-vertausta ihan noin kirjaimellisesti. Pointtina tosiaankin vain se, että on olemassa monenlaista "taidetta", josta en varsinaisesti itse pidä. Tämä ei mielestäni tee siitä välttämättä yliarvostettua.
Juuri kun kuvittelin £uca$-ketjun perusteella että et voi enää kirjoittaa mitään hölmömpää..... Kuvittelen itse olevani täällä niiden harvojen joukossa joka omistaa ja on nähnyt kaikki (paitsi Pleasure Garden, joka postissa) Hitchcock:n täyspitkät ja pari lyhäriä, niin silti jos joku sanoo että ei pidä kyseisen herran tuotannosta, en sano että "No ootko muka nähnyt ne KAIKKI".
No voi herrasjestas sentään mikä haloo. Minä luin rivien välistä että japzu ei ole todennäköisesti kuunnellut kunnolla keskittyen yhtäkään Mozartin teosta ja perustaa mielipiteensä ennakkoluulojen värittämälle mielikuvalle. Tämä on täysin normaalia suhtautumista musiikiin eikä hänellä tietenkään ole mitään velvoitetta tuntea Mozartin musiikkia. Noin yleisperiaatteena voisi sanoa että jos ihminen ei jostain asiasta sano pitävänsä niin hän ei ole myöskään tutustunut kyseiseen asiaan syvällisesti ellei ole masokisti. Siksi on rehellisempää sanoa ettei ole kiinnostunut Mozartin musiikista. Jostain populäärimusiikista sitten voikin jo sanoa ettei siitä pidä koska sille altistuu passiivisesti riittävän paljon. Ymmärrätkö nyt mitä hain takaa?
Jestas mitä tekstiä... kyllähän Mozartin musiikkiin törmää vaikka missä, on se huomattavasti "populaarimpaa" kuin joku Sunn O))), lol. Mutta tietty jos George Lucas ja klassinen musiikki ovat ne kaikkein ylimmät ja täydellisimmät taidemuodot... Ei ole kertakaikkiaan hyväksyttävää sanoa "en pidä näistä", vaan oikeasti pitää sanoa "en ymmärrä näitä, en ole kiinnostunut näistä", jottei 71 dB:n maailmankuva järky. Tunnet ilmeisesti harrastavasi suurtakin korkeakulttuuria?
Niin, jonkun pianokonserton hitaasta osasta saatetaan soittaa muutama minuutti jossain leffassa taustalla. Tuommoinen nyt ei kovin vahvasti tutustuta miehen tuotantoon. Mozart on kyllä toki populääreimpiä klassisia säveltäjiä että sen puolesta olet oikeassa. Kulutan kulttuuria laidasta laitaan, vapaapainista ja Tom Green-sekoilusta oopperaan ja kamarimusiikkiin. On toki täysin hyväksyttävää olla kiinnostumatta Lucasin tai Mozartin taiteesta. Pikemminkin näyttää olevan niin että monelle on kova pala hyväksyä se että minä pidän niistä.
Tätä en usko. Sen sijaan uskon, että monelle on kova pala se, että pidät näitä (Lucas ja klassinen musiikki) jotenkin absoluuttisesti hyvänä eli kyse ei siis ole mielipiteestä vaan lähes luonnontiedemäisestä faktasta. Ja jos joku näiden hyvyyden kiistää, osoittaa se lähinnä kiistäjässään jonkinlaista älyllisistä puutteellisuutta.
Ensiksi: Keidenkäs keskuudessa tällainen "yleisperiaate" sitten vallitsee, onko olemassa joku klubi tai vastaava? Sen mitä olen erinäisten, järkevien ihmisten kanssa keskustellut niin asenne on yleensä luokkaa "tutkitaan, sitten vasta hutkitaan". Toiseksi: Eikös tuo toimi sitten myös toisinpäin, eli jos vaikka sanoisin sen kummempia Wagnerin tuotantoon tutustumatta Valkyyrian kuultuani että tämähän toimii, eikö se olisi ihan yhtä väärä mielipide siinäkin tapauksessa? Ja itse kyllä tiedän tasan tarkkaan jokusenkin asian josta en pidä, ja johon ei sen kummemmin ole minkäänlaista halua tutustuakaan sen syvemmin. Jokainen voi miettiä mitä tuollaiset asiat voisivat olla. Mutta ne aihealueet joista lausuntoja koen tarpeelliseksi antaa, niihin on kyllä tutustuttu koska sen tekemättä jättäminen veisi luonnollisesti pohjan koko touhulta. Kuulostaa hivenen elitistiseltä tuo suhtautumisesi ainakin omaan korvaani, mutta voihan se hyvin olla että ymmärrän tässä nyt jotain aivan täydellisen väärin.
Mikä tavassani ilmaista mielipiteeni maistuu faktalta? En minä koskaan väitä mielipiteitäni absoluuttisiksi faktoiksi. Ehkä sitten olen vain niin varma mielipiteistäni että huomaamattani ilmaisen ne faktan makuisina? Toisaalta, jos mielipiteeni = fakta niin ei siinä mitään, silloinhan olen vain oikeassa.
Klassisen musiikin ketjussa (sinänsä mainio ketju suosituksineen) kirjoittamisistasi saa helposti tällaisen käsityksen, kun tokaiset vaikkapa, että "Klassisen musiikin hyvyys ei ole mikään uskon asia vaan aika on todistanut että se "rulettaa". Toisaalta vähän aikaa myöhemmin kirjoitat "En ole myöskään väittänyt klassisen musiikin olevan parempaa vaan sanonut että pirun hyvää on ja jokainen voi siitä oppia nauttimaan", joten et ehkä välttämättä olekaan sitä mieltä. Otan siis sanani takaisin.:thumbsup:
Ei mielestäni. Kyllähän ihmiset on vuosisatojen ajan uskoneet/"tienneet" kaikennäköistä muutakin, minkä sitten aika/tiede/uudet uskomukset ym. myöhemmin korjaa. En siis väitä, että näin tulee käymään klassiselle musiikille.