Itse olen tilannut Singaporesta vahvistimen johon tuli ainoastaan ALV 22% päälle. Eli siis juurikin kokonaishinnan perusteella sisältäen postikulut. Tulliveroa ei mennyt, koska oikein kiva tullitäti tulkitsi vahvistimen ministereosarjaksi ilman kaiuttimia (Tai sitten tullivirkailija itse vain omisti jonkin sortin Classen laitteistoa ja piti tilaamaani tuotetta oikeasti ministereoluokassa )
Olen tilaamassa Ezydvd:stä (Ausseista) ale-leffoja. Meinasin että tilaisin viisi leffaa siten että toiseen tilaukseen pistäisin 3 leffaa ja toiseen tilaukseen 2 leffaa. Kokonaan siis erillisinä tilauksina niin saa nuo tullimaksut kierettyä. kahdelle leffalle 35,34 au$ (12,92$*2 + 9,5$ postikuluja) eli 20,63 . kolmelle leffalle 47,76 au$ ( 9,92$*3 +18$ postikuluja) eli 28.69 . Onko se nyt sitten miten varmaa ettei tullin virkamiehet päätä vetää noita tilauksia yhteen? Jos se tullin raja on 44 mistä täällä on puhuttu niin menisi 5:lla siina tapauksessa yli. Tai sitten teen vanhanaikaiset ja pistän toisen tilauksen vaikka veljen nimelle ja veli käy sitten hakemassa. Tässä tapauksessa ei VARMASTI tuli mitään poruja tullin kanssa? :thumbsup:
Jos tuo tulli nyt niin kauheasti pelottaa niin tilaa ne samat leffat DVD Cravesta, sillä ainakin ne lähettävät tavarat lahjoiksi merkittyinä ja arvoltaan 30 aussi dollaria, jolloin tulliriskiä ei ole.
Eipä itseasiassa ole yhtään leffaa tuolla mitä ajattelin ezydvd:stä tilata. e: kyse siis HD DVD-leffoista. Mutta pitänee sitten veljen nimissä tilata tuolta ezydvd:stä osa niin ei varmasti tule tullimaksuja
Ei ne paketit tulliin joudu, jos paketin päälle merkitty hinta alittaa tullirajan. Tuossa ylläolevassa tapauksessa paketit olivat joutuneet tulliin vain sen takia, koska Amazon.com oli virheellisesti laittanut paketin päälle alentamattoman hinnan (kyseessä oli siis BOGO-myynnit). Esim. itse vastaanotin EU:n ulkopuolelta eräänä päivänä yhteensä 10 pakettia.
Se on sitten Tullin käyttämä USD:n muuntokurssi 1 EUR = 1,5417 USD maaliskuun 19. päivästä pitäen - ja huhtikuun alusta jo 1 EUR = 1,5632 USD... (lähde: Tulli - Valuutan muuntokurssit) Eli käytännössä tullista pitäisi nykyisellä kurssilla tulla jo 69 USD (sis. postikulut) arvoinen lähetys kivutta läpi. :thumbsup: Ihan vaan jos joltain on jäänyt huomaamatta...
Tilasin kaverin kanssa ATK-tavaraa jenkeistä ja totta kai tulliinhan se jäi. Kävin tänään sitten makselemassa reilut pari sataa tullimaksuja. :grr: Mutta eipä siinä mitään, halpaa se siltikin oli ja tiedossahan nuo tullimaksut olivat jo ennen tilaustakin. Tavaraa tuli siis reilumpi läjä kerralla, enkä siellä tullissa käydessäni sitten alkanut jokaista laatikossa ollutta tavaraa erikseen tarkistamaan, kunhan katsoin että siinä oli kaikki mitä oli luvattukin. No kotiin päästyäni huomasin sitten että laatikossa olleista kahdesta kalleimmasta tavarasta (muodostivat tavaroiden arvosta +80%) toinen oli väärä, arvoltaan vain murto-osan luvatun tuotteen arvosta. No onneksi myyjä huomasi virheensä ja lupasi palauttaa tuon väärän ja luvatun tuotteen välisen erotuksen. Mutta mites noiden tullimaksujen ja verojen kanssa? Maksaako tulli mitään hyvitystä kun tilattujen tuotteiden arvosta lähti näin jälkikäteen pois +40%? Tavaran palautus ei tunnu olevan se järkevin vaihtoehto, koska se pitäisi itse maksaa ja hintaa lähetykselle tulisi vajaat 50. Ja kaveri väitti olevansa ihan tyytyväinen tuohon "kevyempääkin" versioon, ja oli vielä tyytyväinen kun myyjä maksaa hänelle tuon erotuksen.
Mitenkäs tuo tulli suhtautuu jos tilaa optiikkaa kameraan USA:sta? Meneekö tullia / ALV:tä ja jos niin kuinkakohan paljon? Yritin jo kyllä katsoa tuolta tullin sivuilta, mytta joko en löytänyt oikeaa paikkaa tai sitten en vain ymmärrä... Vähän alkoi kiinnostamaan, kun tuli hankittua tuollainen Sony Alpha A200 Sigman linssillä ja telepäähän tarvisi lisää kohtuuhintaista ulottuvuutta!
Toi on kyllä totaalista Bullshittiä. Nykyään tulliin joutuu joka ikinen paketti joka on piikasenkin isompi kokoinen tai painavempi, ja näin ollen epäilyttävä mikäli arvo on joku mitätön. Itse oon joutunu viime aikoina aikas useinkin käymään tämän takia tullissa. Lähinnä pelit ja dvd ja muutenkin slimmit ja kevyet paketit ei joudu. Ja siitä kuulemma voi saada jopa 100% sakon jos arvo ei matshaa, vai en tiä sitten miten ne sen perustelee koska mä oon jopa välillä sanonu että ei giftinä vaan täydellä arvolla ja silti paketti on tullu giftinä ja tulli täti on maininnu asiasta että hinta on päin settä
Jaah. Itsellä kaikki EU:n ulkopuolelta tulleet paketit, joissa paketin päällä näkyvä hinta alittaa tullirajan, ovat tulleet suoraan postilaatikkoon tai lähimpään postiin paketin koosta riippuen.
Eipä taida tullin rahkeet vielä riittää tarkasta jokaikisen paketin arvoa ja onko ne merkitty oikein vai ei. Eiköhän ne tarkempaan syyniin jäävät paketit täytä jonkinlaisen etukäteen määritellyt tunnusmerkit, olipa sitten havainto, että tietty kauppa merkitsee sisällön arvon väärin tai muuta vastaavaa.
Onko jotain rajoituksia olemassa siitä, kuinka monta tullin ja arvonlisäveron kantorajan alittavaa eri pakettierää yksityishenkilö saa tilata omaan käyttöön USAsta päivässä, viikossa, kuukaudessa tai jonakin muuna ajanjaksona. Kyse on musiikki-CD-levyistä (tai DVD-levyistä). Näyttää siltä, että Ebaysta pystyy huutokaupassa huutamaan halvalla levyjä joita Suomesta on vaikeeta saada edes kalliiseen hintaan. Levyjen saapuminen saattaa tosin olla epävarmaa ja hidasta ja postituskulut maksaa enemmän kuin itse levyt, mutta se voi silti olla halpaa. Monen pienen pakettierän tilaaminen ei varsinaisesti johdu verokikkailusta vaan siitä että noita levyjä pitää huutaa monelta eri Ebay-myyjältä. Todettakoon vielä, että noita levyjä pitää huutokaupassa huutaa silloin kun niitä on myynnissä, eikä silloin kun niitä ei ole. Se tarkoittaa sitä, että yhtenä päivänä voisi huutaa niin paljon levyjä, että levyjen yhteinen arvo ylittäisi arvonlisäveron kantorajan, mutta kun ne levyt jakaantuvatkin eri myyjiltä huudettuihin pienempiin paketteihin... Onks tää nyt aikaisemman keskustelun perusteella ihan okei. Jos kaikki paketit tulisivat yhtä aikaa ja jäisivät tulliin, niin sitten hakis vaikka paketin kerrallaan - jos se olis tarpeen (ettei tullivirkailija yrittäis niputtaa niitä)... Kuinka pian voi huutaa tavaraa samalta Ebay-myyjältä? Voiko puolen päivän päästä huoletta huutaa samalta kaverilta lisää tavaraa siten että pakettien yhteenlaskettu summa ylittäisi veron kantorajan, mutta että siitä ei tarvitsisi välittää koska olisi kaksi eri pakettia ja kaksi eri laskua? Perusteena kahteen eri pakettiin ja laskuun samalta myyjältä voisi olla esimerkiksi se, että huutokaupat loppuvat silloin kun loppuvat (asia johon et voi vaikuttaa) ja kyseessä on myyjä, joka vaatii välitöntä PayPal-maksua (asia johon et voi myöskään vaikuttaa mikäli myyjä on ilmoittanut sen tuotteidensa myyntiehdoissa).
Ei verkko-ostoksiin tarvita mitään viinakorttia, johon viranomaiset pistävät aina leiman kuin päivittäinen kiintiö on tullut täyteen - onneksi. Tavaraa saa siis tilata vapaasti siten kuin itse parhaaksi näkee. Tulli ja ALV lasketaan aina yksittäisestä lähetyksestä, ei esimerkiksi mistään vuosikiintiöstä. Kuulemma on ollut joitakin tapauksia, joissa tullivirkailija olisi niputtanut samaan aikaan saapuneita lähetyksiä samaan kasaan ja yrittänyt laskuttaa yhteissumman perusteella, mutta tuollaiset tapaukset ovat olleet lakiin perustumatonta vittuilua. Ei löydy sellaista lakipykälää, jonka perusteella suomalainen tullivirkailija voisi määritellä, kuinka tiheään ostoksia saisi tehdä.
Paljonko tuollainen sitten mahtaa toimituskuluineen maksaa? Muuten aika vaikea arvioida. Jos menee tullirajan yli, niin 22% alvia. Tulli useimmissa tapauksissa on aika merkityksetön.
LEATHERMAN Esim. täällä http://search.stores.ebay.com/KANDR...Z1QQfsopZ3QQsaselZ252931680QQsbrsrtZdQQsofpZ0 näyttais olevan keskihintaisten Leathermanien Shipping costs: To Finland -- US $18.00 (tai US $16.00) Expedited Int'l Flat Rate Shipping. Tämän http://www.tulli.fi/fi/01_Ajankohtaista/04_Valuutan_muuntokurssit372/07_2008.jsp mukaan tällä hetkellä siis vois tilata ilman veroja ja tulleja Leathermanin joka kaikkine kuluineen maksais enintään US $70,14, vai kuinka? VERONKANNON RAJA KAUPPALASKUN DOLLAREISTA VAI TILILTÄ LASKUTETUISTA EUROISTA? Mitenkäs sitten on, jos veron- ja tullinkannon laskennallinen raja (45,45 / 70,14$) on saatu alitettua, mutta sitten Visa tai PayPal vetää välistä ja/tai käyttää huonoa muuntokurssia, jolloin 45.45 euron raja ylittyy? Riittääkö tullivirkailijalle, kun tulostaa sähköpostiin tulleen PayPalin ilmoituksen laskun maksamisesta, missä näkyy vastaanottajan postiosoite (ei näy Visa-kortin numeroa), kerrotaan mitä on tilattu (+ lisäksi URLit tuotteiden Ebay-sivuille) ja mihin hintaan ja paljonko kaikki on postikuluineen maksanut DOLLAREISSA. Tässä huono muunto dollareista euroiksi ei tule näkyviin, vaikka tililtä tosiasiassa lähtisikin hieman yli 45,45 euroa. MITEN JA MIHIN HANKITAAN TULLIVIRKAILIJALLE KELPAAVA TODISTE KAUPPALASKUSTA? Mikä muuten on viisas tapa toimia noitten kauppalaskujen kanssa? Myyjähän ei välttämättä sisällytä pakettiin noita tietoja, ellei erikseen pyydä, eikä laita paketin päälle sen arvoa, ellei erikseen pyydä? No, pitääkö niitä sitten aina pyytää? Onko mitään virkaa noilla sähköpostiin automaattisesti (system generated email) tulevilla kauppalaskuilla (invoice), joita tulee (sekä Ebaylta että) PayPalilta? VISA / PAYPAL Ebay- ja Amazon-myynneissä taitaa olla valittavana niitten oma rahanmuunnos dollareista euroiksi, samoin kuin PayPalilla, vai kuinkas se nyt olikaan...? Kannattaako jotain noista käyttää, vai jättää asia Visan (pankin?) hoidettavaksi? Onko kokemuksia? Kysehän ei oo suurista summista, mutta ihan turha maksaa sitäkään vähää ylimääräistä (etenkin jos sen takia ylittyy tuo kriittinen veronkannon raja 45,45)...
Mitenkäs se on, kun näyttää olevan noissa PayPalin emailiin lykkäämissä laskuissa, että Address status: Unconfirmed, vaikka niissä onkin mun ihan oikee osoite. Onks kyseessä sellainen juttu, että osoitteessa on jokin näppäilyvirhe, että on iso kirjain pienellä tai päinvastoin tai ylimääräinen tyhjä lyönti tms., vai onko tää ny jokin PayPalin (ja pankin välinen) maksullinen palvelu, niinku tyyliin 1,50?
Tulli käyttää omaa muuntokurssiaan.. se löytyy ko. laitoksen sivuilta (mainittu tässäkin ketjussa pari viestiä ylempänä; http://www.tulli.fi/fi/01_Ajankohtaista/04_Valuutan_muuntokurssit372/index.jsp). Siis se ja sama mitä Paypal tai luottokunta vetää välistä mutta Tulli toimii aina omalla kurssillaan. Jos tullin muuntokurssilla menee yli tuon veronkantorajan niin verot on maksettava, vaikka tililtä olisi mennyt vähemmän rahaa edullisemman kurssin vuoksi. Paypalia jos käytät rahanvälittäjänä niin nyrkkisääntönä, laskuta dollareina/puntina luottokuntaa ja annan sen hoitaa valuuttamuunnos. Edullisempi kurssi kuin PayPalilla. Amazoneista en osaa sanoa..
Tilasin ison kasan kirjoja amazon.comista, ja ne piti tullata. Pyysin Itellaa huolitsemaan paketin, eli faksasin heille Amazonin lähettämän laskun. Tämä kelpasi myös tullille, eli mitään tämän tarkempaa tai virallisempaa laskua ei tarvittu.