A vot! Telkkari tuotiin tänään. Korjattuna. Mutta samalla vialla varustettuna kuin se lähtikin huoltoon. Paitsi... vihreät kohdat ovat nyt violetteja. :OI Ja lisäksi kuva nykii. :thumbsup: Huollon (ja VK:n reklamaatiopäällikön) huoltokommentti oli "löystynyt kaapeli". Se kiristettiin, mutta joku toinen kaapeli taisi jäädä kiristämättä. Kaiken kaikkiaan. Ja loistavana esimerkkinä kaupan ja huollon toiminnasta. KIITOS VERKKOKAUPPA.COM ja INFOCARE (jos telkku koskaan edes kävi siellä). Telkku on ollut alle vuodessa kaksi kuukautta huolloissa... Seuraavassa henkilökunnan "kick-offissa" voitte pitää pientä nostatusta, niin hyvin te hommanne osaatte. Eikö edes Samuli Seppälä voisi puuttua asiaan jo tässä vaiheessa? APUA! SAMULI!
Ongelma näissä "kyllä näin pitää tehdä" -tyyppisissä laki- ja asetusvaatimuksissa on se, että lopputulos ei välttämättä höydytä ketään. Laitteen mukaan tulee kenties pelkillä kuvilla tehty ohje, tai ohje on käännetty jollain automatiikalla täysin epäymmärrettäväksi, tai on käytetty käännökseen halvinta mahdollista käännöstoimistoa. Itse ainakin lähtisin mielummin siitä riittää, jos ilmoitetaan selkeästi onko tuotteen mukana suomenkielinen käyttöohje vai ei ja tämä ilmoitus on riittävä syy kaupan perumiselle. Suomenkielinen käyttöohje voi tietylle ostajakunnalle olla yksi plussa ko. tuotteen tai kauppiaan valintaan. Vähän samaan tapaan kuin toimitus- ja asennuspalvelu on myyntivaltti. Näitä idioottimaisia lakeja ja asetuksiahan riittää, esimerkiksi katolle pitää nuohoojan päästä maan pinnalta vaikka helpommin pääsyn järjestäisi parvekkeelta. Tai asunnossa pitää olla inva-wc vaikka invalideja ei asuisikaan talossa. Onhan se kiva että meistä pidetään huolta mutta..
Tuli noista Tinttarin kommenteista mieleen, että mikään ei estäisi kauppoja muodostamasta "asennehäiriöisten" asiakkaiden listaa, samaan tapaan kuin luottohäiriöiset ovat omalla listallaan. Tietyt kaupat voisivat sitten erikoistua näiden asennehäiriöisten palvelemiseen, hinnoissa pitää olla tietysti tietty preemio valitusriskien yms. lisäkustannusten kattamiseksi. Samalla preemiolla katettaisiin manuskakulut, lisätakuut ja laajennettu tuotteen palautusturva. Kaikki olisivat tyytyväisiä.
Vapaa pääsy savuhormiin ulkokautta on säädetty sen takia että sinne täytyy päästä mm. tulipalotilanteissa vapaasti. Invavessat on pakollisia julkisissa tiloissa joihin pitää olla yhtäläinen oikeus niin terveillä kuin vammautuneillakin. Se että vaaditaan suomenkielinen käyttöohje on aivan samansukuinen säädös millä haetaan tasavertaisia oikeuksia ja turvaa niin kuluttajille kuin myyjillekin eikä siinä ole mitään idioottimaista. Suurin ongelma näissä säädöksissä taitaa viimekädessä olla se, että niiden rikkominen auttaa lyhytnäköisesti ajatellen harvoja ihan niinkuin nakkikioskilla etuilija hyötyy siitä että hän säästää aikaa välttäessään jonotusta. Kovin kovin usein asioilla on jotain sellaisia syvempiä syitä joita ei heti tule ajatelleeksi
Kuluttajalaitteissa toivoisinkin että valitettaisiin joa virheestä. Etenkin digi-tv-laitteissa softavirheitä löytyy, ja tiukka vaatimus siitä että myydään vain toimivia laitteita varmistaisi sen että valmistajat joutuisivat tekemään laitteet 'valmiiksi' eikä sen sijaan eri malleja löytyisi kymmeniä vähän sinne päin tehtyjä vaan listoilla olisi vain toimivia. Tuo tekstityksen ominaisuus poikkeaa selvästi totutusta tavasta, jolloin sitä voidaan pitää virheenä. Ihmettelen oikeasti eikö VK:n tuossakin tapauksessa olisi ollut järkevin purkaa saman tien kauppa ja kertoa asiakkaalle että tämä televisiomalli ei niin toimi ja haluaisitteko jonkun toisen? Meinaan tuossahan menee jo myyjien aikaa niin paljon että kokonaissaldo on varmasti negatiivinen. Edit:Mitä taas tulee tuohon stuugin juttuun, niin stuugihan ei silti saa VK:sta mitään provikkapalkkaa eikä myöskään varmaan bonuksia jossa täällä kirjoittelee. Minä otin ne kyllä enemmänkin sellaisen henkilön kommentteina, joka on ollut myös tiskin toisella puolen. Jos netissä kirjoittelee omalla nimellään ja perässä vielä firmansa logo, niin se puolestaan rajoittaa kirjoittelua muutoin, eikä voi kommentoida mitään negatiivista firmasta. Jos taas stuugi alkaisi kovasti hehkuttaa työpaikkaansa niin kyllä se melko nopeasti haiskahtaisi. Itse kyllä olisin jättänyt nimen mainitsematta, eikä tuo googletuskaan mitään todista kun samaa nimimerkkiä voi käyttää useampi. stuugin nimen voisi hyvin poistaa ketjusta, kun hänellä ei sinällään ole asiaan osallisuutta, ja netti ja reaalimaailma on täynnä kaikenlaista hörhöä/ääliötä.
Tietosuojalaki ehkä vähän. Muuten latvaberttabonus -kortti voisi olla varsinkin hyvä idea Mukaille esimerkiksi kettutyttöjen tänään ei osteta mitään -päiviin toisi liikkeenharjoittajien tänään sanotaan suoraan päivä. Kokosivu lehteen "Tänään myyjät vittuilee, tule jos uskallat"
Et tainnnut lukea mitä kirjoitin. Suu vaahdossa paasataan ohi aiheen. Kritisoin olemassa olevaa lakia ja pohdin sen mielekkyyttä. En kiistänyt lain olemassaoloa.
Sain tarjouksen 85% hinnanpalautuksesta ja tyydyn siihen. Ei oikein, mutta tähän täytyy lopettaa. Toivottavasti joku toinen omassa casessaan jaksaa loppuun saakka.
Vähän olen kriittinen vieläkin tämän asian kohdalla. Ehkä olen liian hyväuskoinen, mutta uskon, että varsinkin Suomessa asiallisesti keskustelemalla saa asiat tyydyttävästi hoidettua. Mainitsemasi värivirheet yms. häiriöt ovat jopa minun mielestäni selkeitä vikoja, jotka toki pitäisi korjata. Alkuperäisistä ongelmista olin ja olen vähän eri mieltä, mutta ei siitä sen enempää. Ikävää, että näin kauan asian kanssa jouduit tappelemaan ja TV jatkuvasti oli reissussa. Kaikista noista huoltoreissuista pitäisi jo jonkinlaista korvausta saada, ainakin, jos ne ovat todellakin olleet aiheellisia. Näkemääsi vaivaa lukuunottamatta 85% hinnan palautusta n. vuoden vanhasta TV:stä voidaan minusta pitää kuitenkin hyvinkin kohtuullisena. Tuolla rahalla saat kuitenkin ostettua huomattavasti paremman TV:n, mitä alkuperäinen oli.
Onneksi olkoon lopullisesta päätöksestä Lopulta mielestäni aika hyvin vastaantulo verkkokaupalta. 85% on todella paljon vuoden vanhasta töllöstä.
Itsekin olisin toiminut näin. Rahat pois ja joku toinen toimiva telkkari tilanne, niin tuo vuoden säätäminen unohtuu (jahka uusi telkkari toimii) = parempi mieli. Itsehän oman telkkarirumban jälkeen halusin tarkastaa telkkarin kaupassa, siellä 3 tuntia säädin telkkarin kanssa ja sit tehtiin kaupat nykyisestä plasmasta joka onkin palvellut monta vuotta.
No, tuolla asialla nyt ei ole mitään tekemistä oikean lopputuloksen kannalta - minähän olen vaatinut koko ajan kaupankurkua! En siis voi olla mitenkään omasta tahdostani käyttänyt tuota laitetta koko vuotta. Huomaa, että esitin vaateeni kaupan purkamisesta lähes vuosi sitten, siihen päättyy oma vastuuni käytöstä. Verkkokauppa.com valitsi ensin olla purkamatta kauppaa, ja näin ollen päätti myös vastata itse laitteen arvon alenemisesta. Mutta tässä ollaan. Kunhan saan rahat, homma on sillä sipuli.
Nämä ovat kyllä uskomattomia tapauksia (siis tämä ja muut vastaavat). Isot jälleenmyyjät (lähinnä verkkokauppaan erikoistuneet) polkevat kuluttajien oikeuksia minkä ehtivät. Jos kaikki ihmiset olisivat valveutuneita näissä asioissa, niin saattaisimme saada joskus vielä toimiviakin laitteita. Nykyään kun markkinoille tulee pelkästään keskeneräistä p*skaa, joita kuluttajat saavat sitten beta-testata, jotta valmistaja voi tehdä tarvittavat korjaukset (mikäli viitsii). En kyllä ymmärrä miksi nykyään pitää hyväksyä tällainen skeida. Vaikka vertausesimerkit eivät aina kohdalleen osukaan, niin pistetään nyt yksi kuitenkin: Otetaan Topfieldin moninkertainen testivoittaja digiboksi, jonka yksi "ominaisuus" on se, että jos laittaa laitteen nauhoittamaan ajastuksella ohjelmia yli kahden päivän päästä, niin mahdollisuudet onnistumiseen ovat noin 30% puolesta ja 70% vastaan. Ja kuluttajat ostaa ja hyväksyy, kun se on "ominaisuus"...... Jos ajatellaan, että 90-luvun alkupuolella olisi ollut myynnissä VHS-videot vastaavalla "ominaisuudella" ryyditettynä, niin mitä luulette, kuinka moni kuluttaja olisi tuolloin tilanteen hyväksynyt mukisematta? Aivan oikein ei yksikään, mutta nykyään meidät kyllästetään tällä kaikella "ominaisuus"-paskalla ja opetetaan hyväksymään tällainen toiminta. Miettikääpä mikä markkinaetu olisi valmistajalla, joka toisi nyt (saati sitten jos olisi tuonut vuosi sitten) markkinoille oikeasti toimivan digiboksin tuplavirittimellä, nauhoitusmahdollisuudella, todella toimivalla EPG:llä, HD-vastaanottokyvyllä ja muilla herkuilla. Yksikään tuntemani boksi ei vielä toistaiseksi ole ollut oikeasti toimiva.
Miten tarkalleen ottaen jälleenmyyjät liittyvät siihen jos valmistaja tekee sekundatuotetta? Elektroniikkamarkkinatkin ovat varmasti sen verran nopeasti kehittyvä ala, että yhdellä liikkeellä on tuskin varaa alkaa boikotoimaan merkkivalmistajan tuotteita muutamien vikojen takia. Eikai sitä tarvi kenenkään hyväksyä. Jättää ostamatta niiden paskaa valmistavien tuotteet, eikai siinä muuta. Minulla taas on lähinnä sellainen kokemus että mitä isompi liike on kyseessä, sitä todennäköisempää on että he eivät ala vääntämään mistään takuuasioista. Tiedä sitten, voihan tuo vaihdella sen mukaan missä sattuu asioimaan. Ja siinäkin voi jokainen itse vaikuttaa, ei asioi semmoisissa liikkeissä jossa on joutunut halvalla pannuksi.
Sen tarkemmin kommentoimatta koko threadia, koska en ole postauksia lukenut. Sen verran jälleenmyyjät liittyvät ns. "sekundatuotteisiin", että jälleenmyyjä on ensisijaisesti vastuussa rikkimenneestä tuotteesta. Jos tässä ei ollut kyse rikki menneestä tuotteesta niin jättäkään kommenttini huomioimatta.
Onko tuo kompakysymys? Eiköhän ne liity siihen aivan helvetin olennaisesti kun kerran niitten tuotteita myyvät.
Olettaen että kyse ei ole takuuasioista, kuten edellisessä kommentissa pohdittiin, niin eihän niillä sikäli ole. Ja kuten omassa viestissä tarkensin, eikö tuotetestaaminen ole valmistajan vastuualuetta, ei jälleenmyyjän? Jos esimerkiksi Sony tekisi kerrassaan surkean televisiomallin, millä myymäläketjulla olisi varaa alkaa boikotoimaan koko yhtiön tuotteita, muutaman käyttäjän negatiivisten kokemusten perusteella? En usko että nykyisillä markkinoilla millään liikkeellä on varaa ensin koekäyttää vaikkapa muutamaa digiboksimallia, valita niistä parhaat, ja alkaa myymään yksinomaan näitä muutamaa mallia, kyllähän myyjä varmastikin ostaa kaikkia malleja joita vaan arvelee kaupaksi menevän. Tietysti siinä vaiheessa jos myyjä huomaa että vaikka Zing Zong merkkisen firman digibokseissa 95 prosentissa toimitetuista tuotteista laitteesta puuttuu puolet osista, niin siinä vaiheessa voi tietenkin pistää kyseisen firman boikottiin. Mutta esimerkiksi Topfieldin boikottiin asettaminen tiukoilla digiboksimarkkinoilla lienee semmonen muuvi mikä ei myyjälle kannata, vaikka ko. firman tuotteista olisikin negatiivisia käyttökokemuksia. Jos tämä nyt selventää sitä pointtia mitä yritän tehdä. Alkuperäisessä viestissä vieläpä viitattiin nimenomaan verkossa toimiviin liikkeisiin, eikö näissä kuitenkin päde se 14 päivän palautus oikeus, tuotteelle kun tuotteelle? Jos tuote ei miellytä, niin silloinhan jokainen voi aloittaa henkilökohtaisen boikotin ko. valmistajaa vastaan, ja vaikkapa netistä arvosteluja lukemalla itse päättää uskaltaako tulevaisuudessa enää sen puljun tuotteita ostaa. Eikai tässä liene sen kummempaa tarvetta valitella miten paskoja nämä firmat on, jos ei tuote miellytä niin käytetään sitä kuluttajan valinnanvaltaa, ja ostetaan jotain muuta. (Vaikka valitusthreadihan tämä taitaakin olla? )
Pointti on kai lähinnä siinä, että kun jokin laitemalli on silkkaa sutta, kuluttajien kannattaisi lakata hiljaa hyväksymästä moinen kuralaatu. Kun susimalli aiheuttaa valitus-, takuu- ja kaupanpurkuasioineen jälleenmyyjälle niin paljon lisätyötä että katteet hupenevat, kyseistä vikavehjettä ei tietenkään kannata enää myydä. Ja tämän toimintamallin yleistyessä bugikokoelmia ei kannattaisi enää maahantuoda eikä lopulta edes valmistaa. Näin itsekorjaavasti homma toimiikin toki teoriassa, mutta teorian muuttaminen käytännöksi edellyttää, että kuluttajat sekä pitäisivät paremmin kiinni lakisääteisistä oikeuksistaan, että juoksisivat muunkin kuin vain sen kaikkein halvimman hinnan perässä.
Aamen. Minusta suomalaisen kuluttajan pitäisi olla hieman tiukempi näissä asioissa. Kauppiaat ovat oppineet käyttämään asiakkaan nöyryyttä härskisti hyväksi.