OK, kiitos Edelleen, näin musanharrastjan näkökulmasta en voi kuin ihmetellä a)Kuinka monimutkainen koko paletti on b)Kuinka älyttömän paljon pitää itse selvitellä "kaikkia juttuja" ennenkuin tietää "tarpeeksi" Jotenkin huomaa kuinka nuorta tämä kulttuuri IT:n ja musiikin välillä on. Sama homma kun aikanaan selvittelin pakatun musiikin funktiota. Hommassa siis hämää ettei sellaista "hyvä tietää" opasta oikein olekaan. Jos ei tiedä mitä kysyä, hukassa ollaan...
Itsellä on ollut 4kk käytössä ReadyNAS NV+ (4 levyllä) ja olen edelleen laitteeseen tyytyväinen. Viimeisin SqueezeCenter versio (7.2) paransi webbikäyttöliittymän nopeutta, mutta se on edelleen hidas verrattuna vaikka 5v. vanhaan PC:n raatoon. Muutoin Squeezebox 3:en ja Controllerin käyttö on kylläkin jouhevaa. ReadyNAS on pirun kallis, ja enkä hankkinutkaan sitä Squeezebox:in takia, vaan datan varmuuskopiointia varten.
OK. Lähinnä olen käyttänyt musiikin.com konsultointia... Jotenkin vaan tuntuu olo hieman harhaanjohdetulta jos Squeezebox maksaa sen alle 400e mutta sen päälle pitäisi ostaa vielä pirun kallis verkkokovalevy joka maksaa sen tuhannen euroa tms? Ei mene ihan mun käsityskykyyyni. Mitä sen rahan vastineeksi saa jos ostaa kalliin verkkokovalevyn vs. joku tommonen 150e Buffalo tai LaCie? En ymmärrä kuinka muka joku verkkokovalevyasema hyväksyys Squeezecenterin ja joku ei? En jaksa uskoa että Slimdevices olisi tehnyt ohjelman jonka käyttö olisi hyvin rajoittunutta. Kun squeezebox vehkeenä on muutenkin melko simppeli. Kuinka muka serverin asnetaminen verkkokovaleylle on älyttömän hankala juttu kun meikäläisenkin kaltainen IT -vihaaja sai sen ilman ongelmia asennettua kotikoneelle (testimielessä siis)
Siitä vain koittamaan. Työnnä se asennuslevy sinne NAS asemaan ja sitten painelemaan Next nappia. Ensin ehkä törmäät siihen ettei sieltä asemasta löytynytkään DVD/CD asemaa joka olisi lukenut asennuslevyn. Sen jälkeen törmäät siihen, että se laitteen mukana tullut asennuslevy olikin tarkoitettu Windows käyttikselle ja siellä asemassa pöyrii Linux. Sitten löydät Linux version SquuezeCenteristä ja huomaat, että eihän sulla ole mitään tapaa asentaa sitä sinne valmistajan tarjoamilla ohjelmilla koska noi purkit on tarkoitettu valmistajien toimesta suljetuiksi. Eli uusia omia ohjelmia ei ole tarkoitus asentaa. Sen jälkeen alkaa purkin aukihäkkäys, ohjelmien asentaminen jne. Kyllä se Squueze Center sinne lopulta asentuu, mutta töitä on tehtävä ja vaivaa nähtävä. Sekä jonkun verran on oltava tietotaitoa tai valtavasti aikaa lukea ja ihmetellä eri palstoja jossa toiset harrastajat kertovat miten saivat homman toimimaan. Se ei vaan ole niin helppoa kuin saman ohjelman asennus PC:lle. Tällä hetkellä kodin tietotekniikan ja multimedian yhdistyminen ottaa vasta ensi askeliaan ja homma tulee varmasti helpottumaan vuosi vuodelta. Eturintamassa kulkeminen ei vaan ole niin helppoa.
HP:llä on nykyisin palvelin jossa pyörii windows. Muiltakin valmistajilta on vastaavia laitteita tulossa. HP MediaSmart Server ex470 Kun tuosta alkukeväästä tuli tietoja niin silloin ei ollut varmuutta asentuuko Slimserver tähän windows versioon. Tässä siis ei pyöri Visva eikä XP vaan Windows Home Server. Tarkista löytyykö tähän asennuspakettia. Asentaminen tähän on kait jo varsin käyttäjäystävällistä.
Nyt sekoitat kaksi eri asiaa. Minkä kanssa laite toimii ja mikä käyttis siinä itsessään on. Kyllä noi verkkokovalevyt toimii Windowsin kanssa. Siitä ei varmasti ole epäilystä. Eihän niillä olisi edes markkinoita jos eivät toimisi. Laitteiden oma käyttis vaan sattuu olemaan muuta kuin Windows, yleensä se on Linux. Syy on hyvin yksinkertainen; Linux on ilmainen ja varmatoiminen. Laitevalmistajille tulee edullisemmaksi tehdä verkkopalvelin Linuxin päälle (joka toimii Windows kanssa yhteen), kuin maksaa Windows lisenssi jokaisesta toimetusta laitteesta. Juuri näin. Siksi sitä käyteään, ei maksa mitään. Järkevää toimintaa. Näin valitettavasti kaikki eivät toimi. Ostavat ensin ja katuvat myöhemmin. Tämä nyt ei ole mikään uskon asia. SlimDevices arkkitehtuuri rakentuu sen päälle, että SlimServer pyörii jossakin (joko PC, verkkopalvelin tai muu vastaava) ja soitin on siihen yhdeyssä ja saa komennot/musan sen kautta. Tähän faktaan ei auta mikään itku. Näin he ovat laitteen suunnitelleet ja näin se on. Jos serveriin ei saada soittimelta ja kaukosäätimeltä yhteyttä, ei musa soi. Slim soittimien ideologia on keskittää älykkyys/monimutkaisuus serverille ja tehdä soittimista yksinkertaisia. Sonos puolestaan otti toisenlaisen lähestymisen; kaikki äly ja hallinta on soittimissa ja serveriä ei tarvita ollenkaan. Molemmissa lähestymistavoissa on puolensa. Toinen on yksinkertaisempi asentaa (serveriä ei tarvita), toinen taas halvempi (soitin voi olla todella yksinkertainen).
No tarkennetaan nyt sen verran että kyllä se Squeezebox osaa musiikkia soittaa ilmankin Slimserveriä SqueezeNetworksin kautta, mutta oman musiikkikirjaston kuunteluun vaaditaan SlimServer - itseasiassa nimi on nykyään SqueezeCenter.
Slimdevices'lta on tullut tuote jota itse olen odotellut jonkun aikaa: Squeezebox Boom Kyseessä on integroitu mediatoistin Squeezebox toiminnallisuudella. En ole itse ko. laitetta kuunnellut mutta äänenlaatua on Slimdevices'n forumeilla kehuttu verrattuna muihin integroituihin laitteisiin. Omaan käyttööni tämä tulee keittiöön ja kavereiden kanssa grillaillessa se on näppärää kantaa pihalle (vaatii tosin 235V, joten pihalta on hyvä löytyä sopiva tökkeli). Tuotetta löytyy esim. Verkkokaupassa, tosin ovat hinnoitelleet sen vähän turhan kalliiksi (jopa verrattuna muihin SlimDevices tuotteisiin, EDIT: VK Tiputtanut hintaa 30€ joten nyt se alkaa olla ok). Esim. Englannista saa kilpailukykyisemmällä hinnalla varsinkin nyt kun Punnan kurssi on vähän alamaissa.
Mikähän olisi fiksuin/edullisin tapa tai laite korvata optinen Toslink-Toslink letku langattomalla järjestelmällä. En tarvitsisi siis mitään nettiradioita tms ylimääräistä kilkettä, vaan pelkän lähettimen joka ottaa optisen liitännän kautta PCM-signaalin koneen äänikortilta, pukkaa ilmoille, ja vastaanottimen joka tuon signaalin muuttaa takaisin valoksi vahvistimeni toslink- tai SPDIF -liitäntään...? Luulis ettei olisi niin vaikea systeemi?
Hankinnassa Squeezebox Duet, joten ajattelin kysyä mitä ongelmia tuon kanssa nyt mahtaa olla. Onkos tullut uusia piirteitä eteen? Tarkoituksena käyttää ainakin alkuun Vistan kanssa.
Ja tälläkin laitteella täytyy TV olla päällä, kun haluaa kuunnella musiikkia... Ei luulisi jonkinlaisen näytön lisäämisen olevan mitenkään ylipääsemätöntä.
Samaa mieltä ja mielummin vielä näyttö sekä laitteeseen ja kauko-ohjaimeen. Mutta tässä sentään pitäis olla oma kovalevy, eikä hinta ole ihan kauhea kai.
Helpoin tapa on hankkia apple airport express, itsellä käytössä ja toimii kuin kuuluisa junan vessa, pukkaa koneelta äänen wlanin yli vastaanottimeen josta äänen saa sitten digitaalisena pihalle.http://www.apple.com/fi/airportexpress/. Ostat airfoil softan niin ei tarvitse itunesia käyttää ja ääni voi tulla mistä tahansa player softasta.
Laulutatko suoraan koneelta APE:lle vai onko sulla normaali WLAN-reititin välissä? Itellä on Buffalon WLAN-reititin ADSL:n päässä, joka jakelee nettiä perheen koneille. Applen sivuilla kyllä väitetään että APE toimisi moisen setupin kanssa ihan ok ottaen yhteyden reitittimeen eikä suoraan koneeseen, mutta olen kyllä vähintäänkin skeptinen tuon toimivuuden suhteen Onko kellään kokemusta Applen asiakaspalautuksen tekemisestä, kuinka liukkaasti mahtaa sujua jos käy niin ettei moinen mokkula toimi kuten luvataan? Yllättävän halpa (lue: ei ihan vi£un kalli$) tuo palikka kyllä on... Kumma ettei löydy maailmalta yksinkertaista laiteparia periaatteella Toslink in, Toslink out - ja näiden välillä viitisen metrilä langattomuutta. Mediasentteriä on koneessa jo tarpeeksi, yksi letku vaan pitäisi saada langattomaksi ilman suurempaa kummajaisuutta... :S
sain juuri Airport Expressin pähkäilyn jälkeen toimimaan reitittimen kanssa. Käytössä TeleWell reititin. Ongema oli, että tuota ei taida saada pelaamaan jos iTunes kone on reitittimessä kiinni ethernet piuhalla, ainakaan omassa kokoonpanossa. Päädyin siis ostamaan myös pöytäkoneeseen wlan kortin ja sen jälkee lähti toimimaan heti.. Nyt kun homma toimii niin ihmettelen miksen saanut tätä hommatua aikaisemmin. Ohjailen pöytäkoneessa olevaa iTunesia olohuoneessa eeePC:llä remote desktopin kautta ja homma toimii kuin unelma.
Itselläni ei ole koneessa kuin normi ethernet piuha kiinni ja toimii ape ihan hienosti. Adsl-modeemin kytkin jakaa nettiä koneille ja wlanpurkki on kiinni adsl modeemissa. Airfoil softalla mahdollistuu muittenkin äänilähteiden lähettäminen wlan yli apelle. Ei ole siis pakko itunesia käyttää. Itunesiin löytyy tarvittaessa web-ohjain palikoita niin voi selaimen kautta ohjailla. Tolla apella on melko helppo toteuttaa monihuonejärjestelmä. Meinasin itselleni rakentaa mutta päädyin lopulta langalliseen systeemiin. Apen voi vielä tarvittessa konffata niin että saa sen verkkoliitäntään liitettyä minkä tahansa verkkolaitteen ja pelaa kuin normaalista ethernet liitännästä. Eli tavallaan konvertoi normi verkkoliitännän langattomaksi.
Maximumilta on kuulemma tulossa HomeStream-mediatoistin, jolla saa jaettua tavaraa koneille netin yli. Vielä en tosin Suomen sivuilta tietoa kyseisestä vehkeestä löytänyt.