Oikeastaan enpä juuri. Jackie Chanin tuotoksia Hong Kong Legendsiltä tuli ostettua useitakin ilman niiden aiempaa näkemistä, mutta kyse olikin genrestä ja näyttelijästä, josta tykkään varmasti -- etenkin kun nuo martial arts -leffat tuppaavat olemaan aika identtisiä muutenkin.
Tuohan olisi ollut nerokas ja uudenlainen lopetus!!!! Voi miksi eivät tajunneet muuttaa tuollaiseksi...
Mummiälest juuri se loppu nosti tämän leffan kaikkein kovimpaan kärkeen. Puhdasta neroutta. Muistan kuinka leffassa rukoilin ton loppukohtauksen aikana, että toivottavasti päättyy tähän, eikä tule mitään noloa hollywood-epilogia tyyliin Road to Perdition (hieno leffa munattu vikalla kohtauksella). Kerrankin annettiin katsojankin yhdistää pari johtoa päässään.
Siksihän minä täällä kyselen, kun haluan kuulla useamman ihmisen mielipiteen asiasta. Muodostan mielipiteeni ennen ostopäätöstä katsomalla elokuvan trailerin, lukemalla elokuvan arvostelut ja elokuvasta käydyt keskustelut netissä. 90% ostamistani elokuvista vastaa lopulta sitä mielikuvaa, minkä olen saanut ennakkoon hankkimistani tiedoista. Ja mitä tulee tuohon suositukseen vuokrata elokuva, niin sitä en tule koskaan tekemään. Koska en halua kotiteatterini laitteiden mitenkään joutuvan kosketuksiin vuokraamoiden "likaisten ja tahmaisten" vuokralevyjen kanssa.
Itse en ole leffaa nähnyt mutta kirjan olen lukenut. Ja jos leffan loppuratkaisu on samanlainen kuin kirjan, niin onhan se melkoinen lapionisku naamaan. Homman hoitaminen kirjan sivuilla on nimittäin niin uskomattoman lannistava, että olisi tehnyt mieli repiä koko teos kappaleiksi. Ja ehkä juuri siksi se on niin nerokas. Tarttis varmaan viikonloppuna piipahtaa Makuunissa. Jokohan tämän löytäisi blu-rayna.
Kai se riippuu että miten "päähenkilö" määritellään. Tarina ei mun mielestä kerro Josh Brolinin hahmosta vaikka miehellä onkin eniten ruutuaikaa. Tästä on kyllä jo threadissa jauhettu aiemminkin..
Tässä taitaa nyt hieman semantiikka olla ongelmana porukalla... Minusta klassisessa mielessä elokuvan pääroolit määritetään sen mukaan keiden näyttelijöiden nimet ovat elokuvan julisteessa/kannessa isoimmalla (yleensä), ja etenkin ketkä näyttelijät ovat eniten aikaa ruudussa. Tämän mukaan elokuvan pääroolissa on selkeästi Josh Brolin. Totta kai sen voi ajatella niinkin, että "päähenkilöt" tarinassa ovat ne henkilöt, joiden varaan tarina nojaa. Tässä mielessä Brolinin hahmo on ehkä vähän enemmän sivullinen kuitenkin -- joskin silti mielestäni päähahmo. Klassinen esimerkki tästä väittelystä voisi olla The Silence of the Lambs ja Anthony Hopkinsin rooli. Mies voitti siis Hannibal Lecterin roolista pääosa-Oscarin, vaikka hyvin monelta kantilta hän oli elokuvassa sivuhahmona. Eiköhän asia ole kuitenkin niin, että ylivoimainen enemmistö mieltää päärooliksi ne roolit, joilla on eniten merkitystä elokuvaan ja/tai jotka ovat näkyvimmät elokuvassa. Tämän mukaan niin Hopkins kuin Brolinkin ovat elokuviensa selkeitä päähenkilöitä.
Spoiler Siinä vaiheessa kun Tommy Lee Jonesin hahmo sanoo repliikkinään elokuvan nimen, minulle oli ainakin selvä ketä siitä eteenpäin seurata leffassa. Brolin on vain sivuhenkilö joka painottaa Jonesin hahmon sanomaa. Niinkuin kaikki muutkin sivuhenkilöt. IMHO. Usual Suspects leffan pääosassa on Kevin Spacey, joka ei ollut leffamainoksissa nimenä mukana, joten se siitä kiveen hakatusta säännöstä.
No näinkin, mutta katsopas kun pointtini oli juuri se, että enemmistö ei noin syvällisesti ajattele elokuvan hahmojen merkityksiä. Siksi on selvää, että monelle aiheuttaa ihmetystä, kun pidätte Brolinin hahmoa sivuroolina. Usual Suspects taas on poikkeustapaus jo siltä kannalta, että eipä kovin montaa leffaa ole samalla tavalla "rakennettu". Olen siitä (US:stä) siis samaa mieltä kyllä kanssasi.
Eikös "starring" yleensä käännetä muotoon "pääosassa"? Ja muutenkin Brolinin nimi näyttelijäluettelossa komeilee kolmen ensimmäisen joukossa. Emminä jaksa enää, ei leffa kumminkaan tällä jankkaamisella kummene.
Näin on. Sehän tässä juuri on, että enemmistö ajattelee roolien tärkeyden "starring" periaatteella, ja minusta se on ihan hyvä periaate. Jotkut meistä taas (kirjoittelemmehan leffafriikkien foorumille) haluavat analysoida elokuvan läpikotaisin, etsiä syvempiä merkityksiä ja sitten vaikka niiden pohjalta kertoa kuka "oikeasti" on päähahmo ja kuka ei. Tässäkään ei ole mitään vikaa, mutta jälkimmäisen porukan olisi syytä hahmottaa (no pun intended), että enemmistö ei samaa ajatusprosessia käy läpi, ja niinpä (kuten tässä kävi) tulee kinaa siitä kuka on päähenkilö ja kuka ei.
Mutta jos ajattelee leffan sanoma, joka on leffassa tärkein ja määrittelee kaikkea leffassa, päähenkilö on Maman spoileritagin takana oleva henkilö.
Tuo onkin aina hyvä lähtökohta mihin tahansa kanssakäymiseen toisen ihmisen/toisten ihmisten kanssa. :thumbsup: ICS, en kiistäkään, etteikö se spoilertagien alla oleva henkilö olisi leffan päähahmoja -- siitä kai ei missään vaiheessa ollut edes epäilystä. Yllättäen elokuvassa voi päähahmoja olla useampia, ja ainakin minä tässä kirjoittelin siitä, että kyllä Brolinin hahmon enemmistö mieltää yhdeksi niistä.
Jos kysyttäisiin ketkä ovat kyseisen elokuvan pääosissa niin ainakin minä sanoisin yhdeksi Josh Brolinin. Vaikka elokuvan tarinassa hän ei olisikaan se THE päähenkilö niin on hänellä kuitenki runsaasti ruutuaikaa ja täten olisi hieman harhaanjohtavaa sanoa, että hän tekee vain sivuroolisuorituksen. Mutta jos kysytään elokuvan (tarinan) päähenkilöä niin silloin varmaankin vastaisin sen spoilertagien alla olevan henkilön. Mielestäni noissa "pääosissa" ja "päähenkilöissä/hahmoissa" on muutenkin pieni vivahde-ero.
Kyllä. Tämä on juuri se kysymys jolla ihmisen koko luonteen saa kartoitettua. Toisaalta, voihan sitä esittää tietenkin hyvätahtoisuuttaan kuluttamalla aikansa nettiin kirjoittamalla hyvinkin pitkiä perusteluita mielipiteilleen, ja sitten saa vastauksena yhden rivin. Spoiler Kun lukaisee taas ajatuksella mihin vastasin, vastasin siihen että väitettiin että päähenkilö kuoli. Ei väitteessä esitetty että päähenkilöitä olisi ollut useampi, vaan se kommentti tuli vasta myöhemmin. Hyvä leffa siinäkin. Pidin näistä samoista syistä myös Harlinin Mindhuntersista, Harlin tekee myös toisinaan kaavasta poikkeavia ratkaisuja vaikka leffoissa muuten puutteita onkin. Vieläkin harmittaa että aikoinaan myös sellainen leffa kuin From Dusk Till Dawn tuli katsottua tietäen leffan idean, koska genremuutos olisi ollut hienompi yllätyksenä, samoin kuin tämän leffan 'päähenkilön' kuolema. Jotain kertoo kuitenkin myös 'päähenkilö' Brolinista se ettei hänen kuolemaansa edes uutisoitu, vaan näkökanta oli jo silloin siirretty Tommy Lee Jonesiin. Eli sillä hetkellä kun Jonens esiteltiin, leffa oli jo hänen. Sinänsä hassu leffa että niille, joiden mielestä Brolin on leffan 'sankariä', loppu tulee yhtä yllättäen ja puolivälissä leffan 'elämää' kuin kävi Brolinillekin. Sitä ei ehdi edes tajuta, kun se on jo mennyt, luoti selkään. Kun taas niille jotka pitävät päähenkilönä Jonesia, Brolinin kuolema on vain yksi tapahtuman muiden joukossa, leffa jatkuu eikä lopussa ole mitään maatakaatavaa pyssytaistelua vaan arkinen kahvittelutuokio. Niinkuin elämäkin, jää rullaamaan eteenpäin.