VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

  1. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ehjä on.

    Tähän väliin pienet tietoiskut:
    Kruunuradiolla on 5.11 VLSI Solution / DSPeaker ilta, johon itsekin olen lupautunut tulemaan paikalle esittelemään DSPeaker-tuotteita. Kannattaa käydä katsomassa:
    http://www.kruunuradio.fi/yrityksille/ajankohtaista?Article=13

    Erittäin ajankohtaista asiaa on myös täällä:
    http://www.dspeaker.com/fi/kotisivu.shtml
     
  2. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    itse olen tätä ketjua lukenut alusta saakka ja täytyy nyt kyllä tähän väliin kiittää oikein kunnolla TEL79:siä !
    ensinnäkin siitä että jaksaa neuvoa kaikkia riippumatta siitä onko käyttäjä jo pro tason käyttäjä tai aivan pystymetsästä ! ja toiseksi siitä että et "salaa" mitään vaan kerrot hyvin selkeästi siitä miten ja millä tavalla ko laite korjaa subbarin vastetta yms sitä tekniikkaa mitä laitteessa on käytetty joka taas selventää monia pro tason käyttäjiä.
    ja lisäkiitos siitä että kun jotakin toiveita on esitetty niin aika nopeasti "tuotekehitys" on myös ottanut nämä toiveet huomioon eli ei ole tarvinnut odotella vuosia ennenkuin jokin pikkunippeli on korjattu tms
    kiitos :)

    ps. itselläni ei vielä ole ko vekotinta mutta taidan ostaa sellaisen sopivasti veronpalautusten aikaan :)
     
  3. MovieFreak

    MovieFreak Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tulipa itsekin käytyä hakemassa Anti-mode kivijalkaliikkeestä. Täytyy myöntää että hinta on liikkeestä noudettuna nettikauppaan nähden varsin kohdallaan. :thumbsup:

    Kytkinpä laitteen eilen subbarivahvistimen (NAD216THX) ja Sonyn STR-DA3200ESn väliin. NADissa ei ole minkäänlaista tasonsäätöä, joten arvoin aikani ennenkuin uskalsin suorittaa kalibroinnina. Onneksi subbarielementeissä on rakenne joka estää puhekelan vaurioitumisen vaikka elementit pohjaisivatkin (Seas L21jotain, alumiinikartio ja vaiheplugi).

    Bassotoisto parani "hieman", nyt on kaiutinkuuntelussa pitkälti samanlaista meininkiä bassotoiston osalta kuin autossa tai kuulokkeilla. Ylimääräiset jyrinät ongelmataajuuksilla on tiessään ja toisto muuttui mukavan napakaksi. Pelkäsin hieman että surround-vahvarin subbarin tasonsäätö loppuu kesken (6db oli varaa), mutta pelko oli turha. Jakotaajuuden noston (40 --> 80hz) ja 25-35hz korostuksen myötä sain itseasiassa laskea subbarin tasoa pari desibeliä.
     
  4. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä kiinnostaisi tietää viiveestä jonka lift-toiminto saattaa aiheuttaa signaaliin. Eikös ainakin ylipäästösuodin, joka kumpaankin korostukseen liittyy, aiheuta viivettä signaaliin? Zipmanin mittauksien mukaan BK XLS 200:n (jota käytän) ryhmäviive on hyvin pieni ja jälkivärähtelyt sammuvat nopeasti, joten voisiko Anti-Moden viiveillä olla kuultavaa merkitystä? Ja vaikka niitä ei kuulisikaan, kiinnostaisi tieto joka tapauksessa. Mitään viivekäyriä tarjolla? :)

    Toinen juttu vielä: A-M:n käyttöohjeessa neuvotaan säätämään vahvistimesta subbari 90 senttiä kauemmaksi jolla kompensoidaan laitteen aiheuttamaa viivettä. Kun kerran A-M aiheuttaa tuontyyppistä viivettä, eikös subbaria pitäisi lähentää eikä siirtää kauemmas? Omassa vahvistimessani ei ole subin etäisyyssäätöä. Ajaako subin vaiheensäätö (portaaton) ollenkaan samaa asiaa? Subbarin sijoitus on tällä hetkellä välittömästi vasemman kaiutinjalustan takana. Jalusta on hiekalla ja bitumilla vaimennettu Atacama Nexus 7, joten se ei sotke ääntä ainakaan paljon.
     
  5. Maverick

    Maverick Lähes henkilökuntaa Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä ei pelata absoluuttisilla etäisyyksillä kaiuttimesta kuuntelijan korvaan vaan systeemin kaiuttimien keskinäisillä etäisyyseroilla. Vahvistin muuttelee kaiuttimien "etäisyyksiä" viivästämällä muita kuin kauimpana olevaa kaiutinta.
    Subbarin 90 sentin "loitonnus" vastaa ala-asteen hylsymatikallani AM:n 3 ms:n prosessointiviivettä, mikä näin kompensoituu pois kun av-vahvistin muuttaa muiden kaiuttimien ja subbarin viiveitten suhteita saman verran.

    Subbarin vaiheensäätöpotikka tekee periaatteessa samaa kuin av-vahvarin etäisyyssäätö mutta analogisella piirillä. Se on hyvä olla olemassa karkean väärävaiheisuuden eliminointiin mutta ei sovellu tarkkaan hienosäätöön, koska aiheuttaa vasteeseen monesti negatiivisia sivuvaikutuksia analogiapiirinsä epälineaarisuuksien takia.
    Av-koneen jopa senttien tarkkuudella askeltava digitaalisäätö on toiminnassaan paljon lineaarisempi, tarkempi ja toistettavampi.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2008
  6. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tiedän että vahvistin säätelee kaiuttimien etäisyyseroja, mutta ymmärsin Anti-Moden käyttöohjeesta, että subbaria pitäisi siirtää akustisesti taaksepäin, mikä tuntuu epäloogiselta. Ehkä vahvistimien säädöt ovat vuosien varrella muuttuneet, mutta omassa Yamaha RX-V 630 RDS esim. keskikaiutinta voi siirtää taaksepäin, eli viivästää. Kuvittelin, että tässä tarkoitettu "90cm taakse" tarkoitti juuri subbarin viivästämistä, mikä vain summautuu prosessointiviiveeseen, eikä tunnu järkevältä. Muiden kuin subbarin viivästäminen taas kuulostaa aivan järkevältä, mutta mielestäni tästä ei A-M:n käyttöohjeessa puhuta. Lainaan käyttöohjetta:
    "Jos AV-vahvistin tukee kaiuttimien etäisyyden säätöjä, tulee subwooferin etäisyyttä säätää noin 90cm kauemmas kuuntelupaikasta, jotta muunninviive kompensoidaan kaiuttimiin nähden."

    Siis hetkinen.. Kirjoitettuani sitaatin tuli mieleen, että halutaanko tuossa sanoa, että vahvistimelle on kerrottava subbarin sijaitsevan 90 cm todellisuutta kauempana, eikä sitä, että se halutaan sijoittaa 90cm kauemmas, eli viivästää? Jos näin, niin ehkä ohjetekstin olisi voinut muotoilla yksiselitteisemmäksi kuin mitä se nyt on.

    Minkälaisia negatiivisia vaikutuksia subbarin analogisella vaiheensäädöllä on?
    Jes, vihdoinkin paikalleen jumittuneessa :)sleep:) harrastuksessani tapahtuu jotain. Ensin tiedon puutetta ja sitten tiedon lisäämää tuskaa. Tätä lisää!:D
     
  7. Maverick

    Maverick Lähes henkilökuntaa Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimenomaan sitä yritetään sanoa.


    Tarkat vastemuotoilut eivät sillä onnistu ja saattaa tarkkaa säätöä yritettäessä aiheuttaa outoja ilmiöitä kokonaan uusille taajuuksille.
    Esim. jokin jakotaajuusalueen monttu voi subin omalla vaihepotikalla "täytettäessä" kyllä poistua mutta auetakin aikaisemmin näkemättömään uuteen paikkaan, koko vasteen mennessä aivan p*rseelleen muualta kuin siltä äskeiseltä ongelma-alueelta.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2008
  8. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    A/V vahvistin pyrkii etäisyysmittauksessaan säätämään jokaisen kaiuttimen "viiveen" eli ryhmäkulkuajan (= vaihevasteen lineaarinen osan negatiivinen derivaatta) samaksi. Kun subwooferiin kytketään A/D - D/A muuntimilla varustettu laite, kuten Anti-Mode, tekevät muuntimet tähän mitattuun matkaan noin 2.7ms lisäviiveen, joka on ilmatilassa äänen nopeudella ~ 340 m/s *0.0027 = 91.8 cm. Tavallaan A/V vahvistimen pitäisi juurikin nyt "edistää" subwooferia 2.7ms. Ainoa tapa käytännössä edistää yhtä kanavaa on viivästää muita kanavia saman verran, jolloin kaikkien kanavien ajoitus on taas kohdallaan. Vaihtoehtoja on siis muutama, voi joko siirtää subwooferin etäisyyden A/V vahvistimelta manuaalisesti 90cm kauemmas, jolloin A/V vahvistin automaattisesti siirtää kaikkia muita kanavia verrattuna siihen 2.7ms myöhemmäksi, kuten haluttiin. Toinen tapa on siirtää kaikkia muita kanavia 90cm lähemmäs, joka johtaa samaan lopputulokseen, mutta on paljon hankalampaa. Toki kolmantena keinona voi myös tehdä vahvistimelta automaattisen kalibroinnin, jolle tuo 2.7ms viive niinikään näkyy 90cm etäisyyden kasvamisena. Välttämättähän näistä ei ole toisaalta pakko tehdä mitään (kaikissa setupeissahan se ei ole edes mahdollista), koska 2.7 ms viive subwooferissa on merkityksetön. Nämä etäisyyssäädöt ovat vain siis tapa kertoa A/V vahvistimelle sopivat viiveet. :)

    Ehkä tuossa manuaaliin kirjoittamassani lauseessa on hiukan hämäävä tuo termi "kuuntelupaikka". Sillä tarkoitetaan sitä paikkaa mihin A/V vahvistin on säätänyt itsensä, mutta eihän sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä tuon itse säädön kannalta.
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2008
  9. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, nyt käsitän etäisyyssäädön, ja oikeastaan asia selveni jo eilen, Mavericin viestin avulla. Omalla kohdallani asian ymmärtämistä vaikeutti kaksi asiaa. Ensiksi: oma AV-vahvistimeni on (EISA-voittaja) vuodelta 2003 eikä se osaa säätää mitään mittauksien avulla. Koska en ole muutoinkaan tutustunut tämänkaltaiseen mittauksiin perustuvaan säätämiseen, asian hahmottaminen jäi puolitiehen, vaikka selvää olikin, ettei subbarin viivettä ainakaan pidä lisätä. Toiseksi: mielestäni on vieläkin harhaanjohtavan kuuloista jos sanotaan, että "..tulee subwooferin etäisyyttä säätää noin 90cm kauemmas kuuntelupaikasta." Käsitän tuon niin, että vahvistinta tulee käskeä siirtämään subbari 90 cm kauemmas, eli tekemään ääneen viivettä. Siis koska sama logiikka on omassa vahvistimessani keski- ja takakeskikaiuttimen etäisyyssäädössä. Oletuksena viivettä ei ole, mutta sitä saa lisättyä pykälä kerrallaan. Ehkäpä ohjeen voisi muotoilla selkeämmäksi ja yksiselitteisemmäksi, koska virhetulkinnan mahdollisuus näyttää olevan (siis kun ei ole tutustunut mittaavaan vahvistimeen)?;)

    Mietin näitä etäisyyssäätöjä jo joskus 90-luvun puolivälissä, mutta silloin kyse oli subbarin vaiheen säädöstä. Nähtyäni vaihesäätimen ensimmäistä kertaa päähäni putkahti ajatus, että oikeastaan viivettä pitäisi lisätä juuri muille kanaville kuin subbarille, joka tulee perässä muutenkin. Vähäx mä oon nero.:king:

    Vielä olisi avoinna tämä toinen eilinen kyssärini (en tarkoita hoputtaa, mutta jos se meni ohi):
    "Vielä kiinnostaisi tietää viiveestä jonka lift-toiminto saattaa aiheuttaa signaaliin. Eikös ainakin ylipäästösuodin, joka kumpaankin korostukseen liittyy, aiheuta viivettä signaaliin? Zipmanin mittauksien mukaan BK XLS 200:n (jota käytän) ryhmäviive on hyvin pieni ja jälkivärähtelyt sammuvat nopeasti, joten voisiko Anti-Moden viiveillä olla kuultavaa merkitystä? Ja vaikka niitä ei kuulisikaan, kiinnostaisi tieto joka tapauksessa. Mitään viivekäyriä tarjolla?" :)
     
  10. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa, no nyt ymmärrän sekaannoksen. Enpä ole törmännyt moisiin vahvistimiin missä viive asetetaan ihan viiveenä itse.

    Tuo BK XLS 200:n vaste on alaspäin Bessel-tyyppisesti vaimeneva, minkä takia viive alhaalla näyttää mitattaessa pieneltä. Ei se täysin tarkoita etteikö se olisikin pieni, mutta menemättä yksityiskohtiin asian voisi yksinkertaisesti muotoilla sanoin: "viivettä ei ole niillä taajuuksilla, joita ei tule". ;)

    Yleensä viive korreloi juuri vasteen muotoon, ja ilman Servoa ei vastetta oikein saa suoraksi ilman että siihen tulee myös joko vaihevääristymä (taajuuskohtaisesti vaihteleva viive) tai jos senkin korjaa sekavaiheisilla suodattimilla mallintaen Z-muunnoksen positiivisia exponentteja, seuraa kausaalisuusehdon takia lineaarivaiheinen siirtymä eli systeemin kokonaisviive kasvaa. Servolla kaikki on toisin, mutta ei siitä sen enempää.

    Sitten vastaus tuohon Lift kysymykseen: Toki Lift viivästää, mutta niin yleensä yhdessä huonevasteen kanssa viiveellä ei ole merkitystä johtuen paristakin syystä (1. koska se on niin matalilla taajuuksilla, 2. huone tyypillisesti viivästää muualta enemmän moodien muodossa)

    Tässä kolme käyrää jotka selventävät asiaa. Kalibroin Anti-Moden subwooferin lähikenttään, jolloin se teki korjauksia 45Hz:n paikkeille jolla subwooferilla oli korostuma toistossa. Ensimmäisessä kuvassa on korjattu vaste. Siitä näkee käytetyn STFT ikkunoinnin ideaalisen viivekäyrän (0-viiveen). Näkee siitä myös sen, että Anti-Mode on hävittänyt jälkikaiuntaa 45Hz:n kohdalta jossa oli subwooferin korostuma. :D
    [​IMG]

    Seuraavissa kuvassa on Lift 35, eli 25 ja 35Hz:n välille sijoittuvan Liftin vaikutus.
    [​IMG]

    Viimeisessä kuvassa on Lift 25, eli 15-25HZ:n välille sijoittuvan Liftin vaikutus.
    [​IMG]

    Liftin käyttö kannattaa päätellä ilman mittalaitteita ihan kuuntelemalla. Sitä ei ehkä tarvitse jos subwooferisi on kulmassa, koska silloin huone paikkailee alaspäin putoavaa vastetta.
     
  11. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aluksi täytyy taas kiittää vastauksesta ja varsinkin kuvista! Kysyessäni viivekäyriä ajattelin lähinnä, että jos valmiina olisi sattunut olemaan suoraan sub-annosta tehtyjä mittauksia. En uskaltanut edes nähdä unta, että alkaisit tehdä akustisia mittauksia ja niistä kuvia. Kiitos.

    Niin, vaikka vahvistimeni saikin EISA-palkinnon, [vai mikä se nyt on] on se jo 5 vuotta vanha malli ja kehitys kehittyy, kuten tiedät.. ;)
    Tosin, ei siinäkään sentään ole viiveenlisäysmahdollisuutta subbarille.
    Varmasti totta, että jos ei tule ääntä, ei ole viivettäkään, mutta Zipmanin mittauksen mukaan mataliakin ääniä tulee (vaikka paine jääkin aika pieneksi). Noh, ainakin XLS 200 tarjonnee vähemmän viiveitä kuin refleksiviritetty subbari, ja mm. sitä valinnallani hain. Tuolla nurkassa, poissa käytöstä tällä hetkellä, on 24 hertsiin viritetty satalitrainen DIY-subbari joka menee alas ja soi lujaakin, mutta joka tuskin vastaa signaalimuutoksiin yhtä nopeasti kuin suljetun koteloperiaatteen subi. Tässä uudessa kämpässä ei ole oikein tilaa sille -siksi uusi pieni kuutio. Köh, mihinköhän tämäkin sepustus taas liittyi...:hitme:

    Tuosta Liftistä: subbarini sijoituspaikka ei ole nurkassa tai muutenkaan kovin ahtaasti. Olen kokeillut tuota lift-35:ta, ja se tuntuu ihan käyttökelpoiselta näin lyhyen kokeilun perusteella, mutta säädöt ylipäätään ovat vielä kesken. Vaiheen saisi ehkä parhaiten kohdalleen mittaamalla, mutta kun ei ole sitä kokemusta. Nyt vaihesäätö on nollassa kaksitiejalustakaiuttimien kanssa. Kunnon testausta hankaloittaa, etten tiedä, kuinka hyvin äänet kantautuvat seinänaapureille -sieltä tänne kun ei kuulu mitään. Se voi olla hyväkin merkki mutta myös huono. Voivat olla hissukseen jos tietävät äänieristyksen huonoksi.
    Lift 25:ta en ole vielä kokeillut, mutta kun huomioidaan k.o. subbarin äänenpainevarat, voi olla, että tuo korostus on liian matalalla.

    Tulkitsinko oikein, että "Lift 35" viivästää noin 50ms 40Hz ja alle, ja "Lift 25" hiukan enemmän, ja lisäys lähinnä alle 30Hz:llä? Saako kysyä mikä oli mittauksessa käyttämäsi subbari? Refleksi, suljettu vai jokin muu?

    OT:
    Vinkki samanlaisen subbarin omistajille:
    Ostin tuolle BK:lle monestakin eri syystä piikit eli eräänlaiset jalat, Soundcaren SuperSpikesit. Ruuvatessani niitä kiinni, huomasin, että sovitus on hieman väljä. Testattuani, että kotelossa oleva kierre todella johtaa kotelon ilmatilaan, laitoin piikin kierteen ympärille teflonteippiä tiivisteeksi. Ei vuotava kotelo toistoa paranna.
     
  12. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri sitä se yksinkertaistus tarkoittikin, eli kun äänenpaineet putoaa alhaalta niin viive vähenee, ja toisinpäin.

    Tuossa tilanteessa kyllä, jossa vaste oli suora ennen liftiä ja jäi 6-7dB koholle sen seurauksena. Jos vaste olisi jäänyt suoraksi niin viivettä ei olisi välttämättä enempää noilla taajuuksilla verrattuna muualle (riippuisi huoneesta). Noissa lift käyrissä on myös sama vaimenemisvauhti kuin ilma liftiä, eli jokainen vesiputouskäyrän samalla viivearvolla oleva STFT-vaste on suunnilleen saman muotoinen kuin maksimikäyrä alussa (ei täsmälleen johtuen ikkunoinnista). Siinä ei siis tule ylimääräistä "jälkivärähtelyä". Subbarina suljettu DIY.
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2008
  13. Mitnick

    Mitnick Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikeastaan opin jo elämään tuon pienen porinan kanssa mitä Anti-Modesta tulee lävitse, mutta tietty olis paras jos mitään häiriöääniä ei olis. Subbarina siis SVS SB12-Plus.

    Anti-Modesta kuuluu porinat läpi siis vain jos laitteessa on virta päällä. Kun käännän laitteen katkaisimesta niin alkaa se härö pöriseminen subbarista. Surinaa ja murinaa. Mikään kaapelointiongelma tää siis ei oo. Ainakaan sellanen mitä pystyisin korjaamaan :weep: Oon testaillu lakuilla ja Hifistudiolta aikoinaan ostetuilla hullunkaallilla välikaapeleilla, joissa oli siis toi signaalin kulkusuuntakin merkitty. Itseasiassa testasin kahdella parilla noita kalliita. Eri merkkisiäkin olivat.

    Kääntelin ja vääntelin pistorasioissa virtapiuhoja. Kokeilin saman jatkoroikan perässä, eri pistorasioissa jne. Ei mitään vaikutusta. Lopulta annoin asian olla.

    Voisko Anti-Modessa olla jotain vikaa tms. joka aiheuttaa tuon pörinän? Kun kerran kellään muulla ei tunnu tätä ongelmaa olevan niin vähän hämmentää! Mitä mieltä oot TEL79? Mä käyn kuitenkin TTY:llä lähes päivittäin niin voisin ton käydä tiputtaa sinne teidän konttorillenne joku päivä...

    edit: hups. Oon siis sama kaveri kuin B4b4ri joka kirjoitteli elokuussa samasta ongelmasta. Oli näemmä jääneet vähä väärät tunnarit browseriin auki... Eli siis ei oo kahta erillistä SVS SB12-Plus + antimode ongelmatapausta :D
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2008
  14. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä näen tässä käytännön tasolla hiukan ristiriitaa, mistä lie johtuu. Jos katsotaan vertailun vuoksi Chorus Vertigo XLS 07 -mallin taajuusvastetta ja ryhmäviivettä, niin taajuusvaste laskee selvästi BK XLS 200:sta jyrkemmin, mutta viivettä silti reilusti enemmän:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=61853
    Ja tässä tapauksessa elementtikin on ilmeisesti sama, vaikka niitä tosin on 4:n ja 8:n ohmin malleja joissa parametreissä on eroja, mutta niitä ei kuitenkaan ole kuin yöllä ja päivällä. Tässä XLS 200:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=61852

    Tuli mieleen sellainen kehitysehdotus, että jos nykyisten lift-säätöjen lisäksi olisi toiset samanlaiset mutta määrältään vaikka puolet nykyisestä, niin sovitus erilaisiin huoneisiin ja tilanteisiin olisi helpompaa. Olisiko mutkikasta tehdä nykyiseen laitteesseen "Puolet" -toiminto (joka mahdollisesti olisi ohjelmoitavissa myös nykyisiin laitteisiin)?:)
     
  15. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vertigohan onkin refleksi ;)

    Ei, jos nappeja ja ledejä riittäisi. Voisihan ne ledit palaa tietty himmeenä.
     
  16. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tule käymään niin katsotaan sitä purkkia.
     
  17. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Höh, jotenkin mä arvasinkin että en oikeesti voinut keksiä poikkeusta sääntöön. :thumbsup:



    Tuohan on hyvä idea, eli yksi kannatusääni täältä. Ja voisihan "Puolet"-toiminnon päällekytkemiseen vielä liittyä omanlaisensa merkkiäänikin lisävarmennukseksi? :)
    Ja voisin jotain maksaakin siitä softapäivityksestä, tuohan se lisäarvoa tuotteelle. ;)
     
  18. TEL79

    TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia paljon ja kumarrus :)

    Tämä on tiedonsiirtoon (joka suuntaan) oiva kanava. Kannoinkin korteni kekoon tämän plazan puolesta ja maksoin vip-maksun, koska nyt tuli aika tarkkaan vuosi täyteen omasta jäsenyydestäni täällä. Meinasin laittaa myös hilpeän avatarin mutta en ole vielä saanut sitä jostain syystä auki.
     
  19. Kaadlajk

    Kaadlajk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kesällä hommattua kyseinen laite. Lievää pörinää kuuluu subbarista, sen jälkeen kun laitoin antimoden väliin. Sain sen kuitenkin vähenemään niin pieneksi ettei se häiritse, vaihtelemalla pistorasioita ja siirtämällä vähän piuhoja. Tällä hetkellä on 5m halpis RCA piuha noin 1m matkalle molempiin suuntiin AV-vahvari -> antimode ja antimode -> subivahvari. Tuntuu vaikuttavan jo aika paljon se missä tuo piuha makaa tuolla lattialla :). Ostin samalla MicAmpin ja tein mittaukset. En jaksanut julkaista mittauksia kuiteskaan ennen tätä, koska surkea integroitu äänikortti aiheutti piikin 25hz kohtaalle, mitä en saanut millään poistettua.

    Syy antimoden ostamiselle oli, että halusin subin pois keskeltä huonetta. Olin pitänyt 15" suljettua DIY subiani keskellä huonetta sohvapöydän jatkeena. Siinä vaste oli mittaustenkin perusteella aika samanlainen kuin nykyään nurkassa antimoden kanssa. Halusin kuiteskin subin tilalle rahin missä voi lepuutta jalkojaan vähän mukavammin kuin kovan ja tärisevän subin päällä :).

    Ennen antimodea, kun subin iski nurkkaan sai vain lähinnä korvat lukkoon tuon massiivisen 50hz piikin takia. Antimoden jälkeen piikki väheni noin 10dB ja kun siirsin kuuntelupaikkaa vajaan metrin verran eteenpäin, hankittuani uuden sohvan, väheni se piikki vielä pienemmäksi, tästä ei kuitenkaan ole mittausdataa. Esimerkiksi vielä metrin verran edempänä on 50hz paikkeilla jo hyvinkin syvä kuoppa.

    Julkaisen nyt kuitenkin mittausdatan, vaikka 25hz paikkeilla tapahtuukin jotain mystistä, todennäköisesti äänikortista tai omasta ammattitaidottomuudesta johtuen. Subi on siis suljetussa n. 60l kotelossa 15" Infinity beta 15x ja vahvistimena toimii NAD214, ostettu tälläkin foorumilla vaikuttavalta jardahlilta noin vuosi sitten. Vahvistimessahan ei ole mitään gain säätöjä, antimoden kalibrointi ei kuitenkaan hajottanut subia vaan laski äänenvoimakkuuden nopeasti sopivalle tasolle :). Olen erittäin tyytyväinen subin nykyiseen sijoitteluun ja toistoon. Käytän antimodea ilman mitään liftejä.

    Ilman antimodea
    [​IMG]

    Antimoden kanssa
    [​IMG]

    Lift35
    [​IMG]

    Lift25
    [​IMG]
     
  20. jardahl

    jardahl Vakiokasvo

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    679
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos on ihan perus "paukkulanka-rca:t", niin suosittelen hommaamaan edes hieman parempaa kaapelia tilalle.

    Aika karu rahi, vai oletko "tuunannut" lookkia? :D

    Hyvä että parannusta tapahtuu. Antimode täytyy itsekin hommata jossain vaiheessa, sekä joku järeä suljettu diy-subi. :thumbsup: