Presidentin lisäksi tulee juotua Lidlin alkuperämaakahveja silloin kun niitä saa. Erityisesti Brazil Cerrado maistuu. Rajan pinnassa kun asuu, tulee toki joskus Ruåtsin puolelta ostettua tummempia Gevalia-laatuja, Arvid Nordquistin kahveja tai Zingoa...eikun Zoegaa. Tahtovat vain normihinnoilla olla siellä 3,20- 5 euron välillä, joten ei joka viikko näitä.
Onko mistään kotoisin keittää kahvia silleen, että keittää veden vedenkeittimellä ja kaataa suoraan kuppiin suodatinpussin läpi? Tuleeko halvalla keittimelläkin parempaa?
Presidentti tumma paahto, Moccamasterilla keitettynä. Kaikki muu on kuraa. Maidolla (tai mustana). Joskus voi maustaa suklaakahvilla.
Jos tuolle linjalle lähdet, niin katso pressopannua http://fi.wikipedia.org/wiki/Pressopannu. Ei maksa paljon ja saat hyvää kahvia.
Tai ehkä vielä askeleen parempaa espressopannulla. Tuollainen 3 kupin versio tarkoittaa hädintuskin kahta "reilua" annosta ja 6 kupin versiolla saa sitten yleensä juuri ja juuri neljä. Tässä ja pressopannussa on se ongelma että kaikki kahvin myrkyt tulee läpi, eli jos on verenpainetta tai juo kahvia kuin vettä, niin tällöin kannattaa tyytyä suodatinkahviin. http://www.chezmarius.fi/tuotteet/kahvi/ Varsinkaan teräksisellä espressokeittimellä ei pidä olla kiire kun kahvia alkaa tekemään, tuollaisen 6 kupin poriseminen ottaa oman aikansa (induktioliedellä ehkä nopsemmin?). Moccamasterilla tehtynä hyvä kahvi ei ole hassumpaa, mutta espressokeittimellä kahviin tulee hyvän maun lisäksi vielä se vaaran tuntu
Tuollaisen bodum-keittimen joutuu tiskaamaan joka käyttökerran jälkeen. Vaivalloista. Helpommalla pääsee kun tekee perinteisellä keittimellä. Bodum-kettimen kahvi on pannukahvia, jossa on enemmän aromia. Toisaalta mukana on myös kahvin rasvat eli kahvi on epäterveellisempään kuin suodatinkahvi. Talouden ainoana kahvi-addiktina olen todennut kombinaation vedenkeitin+melittasuodatin+presidentti antavan parhaan laatu/vaiva-suhteen. Eli irtosuodatin ison kahvimukin päälle ja kuumaa vettä suodattimeen vedenkeittimestä. Valmistusaika 2min ja maku on parempi kuin monella kahvinkeittimellä.
Kaikki kahvi menee suurinpiirtein paitsi Lidlin halpakahvit Kahvia juon tosin ehkä kerran kahdessa viikossa, kotona en juo koskaan. Btw, mistä muuten johtuu että Moccamasterilla tulee huomattavasti parempaa kahvia kuin jollakin tavallisella halvalla keittimellä? Toisinkysyen, mistä johtuu eri keittimien makuerot? Laitoksethan ovat suhteellisen yksinkertaisia.
Veden lämpötilasta. 92-96 astetta. Tuohon kun pystyy, niin keittimestä tulee hyvää kahvia. Kuumempi irroittaa parkkihappoja kahvista, joten tuo yleensä suurin syy
Kyllä se Presidenttiä pitää olla :naminami:. Kotiin ei tulisi mieleenkään ostaa muuta (nyt kyllä on Juhla Mokka menossa, mutsi päätti tuoda tuliaisia käydessään :< ) Töissä tulee kitattua kyllä pääosin teetä, sillä dataillessa tulee hörpittyä jotain koko ajan, ja se 10 kuppia kahvia työpäivän aikana on vähän turhasti..
Pressaa ja juhlamokkaa yleensä, mutta pitkään on tullu myös haettuu punavuoren Kaffecentralista Danesin Decaffia , Oroa ja Moakin Special Baria .Hyvää vaihtelua "Suomi" kahveille. :naminami:
Pauligin Brazil..monien vuosien kokeilujen jälkeen löytynyt se ehdoton lemppari! Joskus tulee tuohon sekoitettua jotain noita makukahveja..appelsiini esim toimii loistavasti pienenä vivahteena.
Tulipa hommattua hetken mielijohteesta pikku pussukka tuota Blue Mountainia. Asenteeni oli enemmänkin epäilevä ennen maistamista, mutta täytyy myöntää, että tykkäsin sen mausta. Tai enemmänkin tykkään siitä, että sen jälkimaussa ei ollut pienintäkään epämiellyttävää vivahdetta. Muissa tummempipaahtoisissa, joita olen maistanut (ei tosin montaa merkkiä), on ollut jonkinlainen kitkerä, palanut, savuinen tai muuten epämiellyttävä jälkimaku. BM:ssä oli vain "erilainen" jälkimaku, muttei millään tavalla negatiivinen. Tuo yksistään on jo melkein motivaatio sille, että voisin ottaa BM:n vakikäyttöön, varsinkin kun juon kahvia enää viikonloppuisin (kakarana kotona ryypiskelty Kulta Katriina poltti vatsani pilalle, useammin ei kestä juoda). Mutta en kyllä pistäisi pahakseni jos löytyisi halvempi tummapaahtoinen kahvi kuin BM jossa jälkimaku olisi hyvä/neutraali. Pitää jatkaa tutkimuksia.
Jokunen aika sitten tuli ostettua paketti Arvid Nordqvist Classic REKOa... onneksi ei tarvitse kärsiä kuin pari kupillista enää. Maistui kyllä melkoisesti kitkerältä automaattikuralta vaikka oli normi kahvipakettia kalliimpaa. Edes MoccaMaster ei auttanut tässä.
REKO on hyvää, tummapaahtoista kahvia. Arkikahvina jees, aikalailla samaa tasoa Tumman Presidentin kanssa.
Tuli tänään haettua Jumbon Flamingosta tällaista espressoa: http://www.caffi.fi/epages/Caffi.ax...ucts/Espresso003/SubProducts/Espresso003-0001 ja onkin aika töpäkkää mokkaa tuo. Toimii hyvin cappucinona silloin kun ei espresso putoa (esim. aamukahvina). Vaikka on vahvaa kahvia, niin toimii silti hyvin, eikä aiheuta (vaikka niin luulisi) vatsaoireita. Jauhavat pavut paikan päällä ja saa juuri sen verran ostettua kuin haluaa. Puodin verkkokaupasta saanee varmasti myös Macun kaipaamaa Jamaican Blue Mountainin kaltaista vähäjälkipolttoista kahvia hieman huokeammalla kuin JBM:n maksama 125-150/kg Normikahvina menee sitten Löfbergin tummemmat paahdot (Jumbon CM:sta saa) tai näitä Lidlin alkuperäkahveja tai tummaa Pressaa. Tosin Saksasta toin just jotain ugandalaista "Mount Elgon"-kahvia, kun oli vika purkki Netto Marktissa alessa about 3/250g. Tämä testiin seuraavaksi. Muutenkin kannattaisi totutella tummempipaahtoiseen kahviin, sillä ne sisältävät yleensä vähemmän parkkihappoja, jotka useimmille niitä mahavaivoja aiheuttavat. Tosin makuun pitää totutella jonkin aikaa (mutta sen jälkeen ei Juhlamokka maistu paljon miltään )...
Palasin REKO syrjähypyn jälkeen takaisin tummaan pressaan ja on kyllä meikäläisen suussa täysin eri maailmasta ja huomattavasti parempi kahvi.
Juhlamokkaa kotona ja itse keitettynä ehottomasti. Edes rouva ei onnistu kuin kerta viikkoon korkeintaan. Ja muitten keittämät kyläkahvit menee kyllä vaan kohteliaisuudesta. Töissä olen kahvinjuonnin lopettanut kun siellä merkistä riippumatta onnistuttiin pääsääntöisesti passelia keittämään.
Tällaista oli uutisoitu: http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009..._nikkelia_ja_kofeiinia_547932.html?origin=rss
Hommasin tuollaisen 1,2 litraisen OBH Nordican perkolaattorin. Muuttu kahvin maku heti parempaan suuntaan vaikka käyttää pelkkää Juhlamokan pannujauhatusta. Kahvi on kuumaa, aromikasta ja siinä on makua. Kaikesta parasta on vielä, että keittäessä hajut leviävät pannun nokasta kämppään. Joku väitti jossakin, että perkolaattorikahvissa olisi enemmän kolesterolia, mutta tiedä häntä - hyvää se ainakin on!
Höpsis. Ellet sitten ole ihminen jonka pitää tiskata joka käytön jälkeen kahvinkeittimen suodatinsuppilo ja pannukin? Hyvä huuhtelu heti käytön jälkeen riittää mainiosti, tiskausta sitten harvakseltaan. Pressopannulla tulee kyllä hyvät pannukahvit, terveys(ja kiireys-)syistä tulee pressokahvit keiteltyä vain noin kerran viikossa, loput ajasta mennään Moccamasterilla.