Jep, niillä juuri on väliä Siellä on kyllä 2-kanavaisia, mutta lisäksi melkoinen liuta myös multichannel-vaihtoehtoja. Niitä rastittelet sieltä vahvistimen kykyjen mukaan. 910 toistaa 7.1 -kanavaiset maksimissaan 96khz näytteenottotaajuudella, joten eiköhän 710 pysty siihen myös. Mutta hetkinen, osaakos tuo 710 ylipäätään napata hdmi:stä äänet itselleen ja lähettää kuvan eteenpäin(eli hdmi-liitännät mallia repeater, ei switch)? Jos ei osaa, niin sitten sinun täytyy laittaa pelkästään kuva hdmi:stä ja äänet erikseen optisella, jolloin joudut kyseisen liitännän bandwidth-rajoitusten takia tyytymään normaaliin dolby digitaliin tai 2-kanavaiseen pcm:ään.
Kyllä tuo 710 osaa HDMI:stä äänet napata. Se on äänten dekoodauksen suhteen aivan identtinen 910 kanssa (tosin 6.1, kun 910 on 7.1) Olen nyt koko vkl:n ja alkuviikon koittanut BD-levyiltä saada vahvarin kautta ulos monikanavaista pcm:ää, ei toimi. Siihen asti kun PS3:n äänivallinnoista HDMI:n ulostulolle on valittuna DD 5.1, DTS 5.1 ja LPCM 2 kan 96khz asti niin kaikki tuntuu pelaavan ihan OK. Heti kun valitset jonkin monikanavaisen LPCM (esim 5.1 kan 44.1 khz jne.), vahvari ei enää toista päädialogia lainkaan(näyttelijöiden puhe ei kuulu). Leffan muu äänimaailma tuntuu kyllä kuuluvan ihan normaalisti. Missä siis vika? HDMI kaapeleissa, Pleikassa vai vahvarissa? Voipi tietysti olla myös käyttäjässä, mutta ei millään meinaa uskoa. Sen verran kuitenkin näiden laitteiden kanssa on vuosien varella tullut "leikittyä".
RX-V663:n YPAO säätää subbarin crossoverin 160 Hz:iin. Sikäli, kun ymmärsin oikein ~80 Hz olisi hyvä arvo, joten kannattaako tuohon Jammun automaattisäätöön niin hirveästi luottaa?!
Ei tunnu enää tuota Hifin Testi DVD:tä saavan mistään...onko ehdotuksia mistä moisen voisi ostaa tai edes vastaavanlaisen lätyn?:OI
Mikrobitin Huvi & Hyöty DVD 2008:lla tuo on. Tuo tulee tilaajille, kysele jos jollain tutullasi olisi.
Kannattaako käyttää tota mikkiä joka tuli tossa vahvistimen mukana ja automaattisesti määrittää etäisyydet, viiveet ja jakotaajuudet? Vahvistimena h/k 247. Kokeilin sitä ja etäisyydet kyllä antoi oikein mut jakotaajuudet olivat erikoiset; eteen 100hz (aw-10 aluminium), keskelle 80hz (aw-7) ja taakse 40hz (aw-7). Laittoi noi aw-7 isoiksi kaiuttimiksi ja aw-10 pieniksi. Ihan hyvälle kuulosti vaikkakin aika basso voittoinen.
Elikkä pitäisi ostaa äänikortti jolla saan äänen Sonyn STR-DG510 viritinvahvistimelleni monikanavaisena äänenä ja myös kuulumaan sellaisena. Tällä hetkellä äänikortin virkaa ajaa emolevyyn integroitu Realtek® ALC888 äänikortti, emolevy on MSI K9N Neo V3, takakaiuttimista kuuluvat äänet kuuluvat ikävä kyllä tällä hetkellä myös edestäkin. Äänikortti yhdistetty viritinvahvistimeen ääänikortin ulostulolta 3,5mm reiästä viritinvahvistimen "AUX" liittimeen RCA:na. Minkä moinen äänikortti ja minkälaista johtoa ostaa äänikortin ja viritinvahvistimen välille että 5.1 tilaääni toimii. Ja onko hyvälaatuinen äänikortti kalliskin ostos? Vahvistimesta löytyy coaxial -liitäntä.
http://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich_real.php?p=techdat&a=&e=&p=vergleich_real&Pid=259&vPidN[0]=182&check=1 Yllä kotiteatteri, mihin olen kytkenyt pari DIY kauitinta, iskä tehnyt joskus ja pitäis olla hyvät, ainakin painoa ja ja kohtuu isot, muuta en tiedä. :hitme: Mitenkä laittaisitte tollaseen huoneeseen 5.1 setin ? Kauhean hankala imo keksiä hyvää järjestystä.. Leffat ja musat katson/kuuntelen tuosta tuolista. Kiitos.
Kertokaapa mahdollisia korjausehdotuksia näihin asetuksiin. Mulla siis 6.1-systeemi, Usher s520 x 6 ja bk 200-subi. Vahvistin Denon 1909. Tein säädöt audyssey:lla(mittasin mikillä 6:sta eri paikasta), mutta kaiuttimien etäisyydet heittää jonkin verran itse mitatuista eli FL 195cm(itse 188cm), FR 195cm(itse 188cm), C 192cm(itse 192cm), SW 213cm(202cm), SL 165cm(itse 163cm), SR 168cm(itse 163cm), SB 162cm(itse 165cm). Ei ne nyt paljon heitä mutta...? Jakotaajuudet ja koot audyssey laittoi näin: F l&r large 40Hz, C smal 60Hz, S l&r smal 60Hz, SB smal 80Hz. Muutin nuo etäisyydet omiin mittaustuloksiin. Jakotaajuudet ja koot kaikkiin kaiuttimiin smal 60Hz. Kanavantasot säädin Radioshackin soundlevel-mittarilla. Subin sillä C weighting:llä kun A:lla ei viisari värähdä lainkaan. Kaikista kuuluu nyt se testiääni suunnilleen yhtä kovaa. Subin asetukset vaffarissa on nämä: LFE+main, LFE crossover freq 80Hz(ei saa pienemmäksi). Subin takana *High level gain:50%, *Low level gain 50% *Filter [in], *Frequency 80Hz paikkeilla. Onkos nämä nyt laitettu oikein? Hyvin kuiten kuuluvat:thumbsup:
Tietääkö joku paljonko vahvistimen omalla kohinalla tuo referenssitaso on? Marantz SR6003 kyseessä. Säädin 75db mukaan, kuten joku tässä threadissa sanoi vahvistimien oman taustakohinan yleensä olevan. Muutamia kohtauksia testasin ja huiput käväisi jossain vajaassa 100db:ssä.
Mistähän pitäisi säätää, kun leffojen efektit ja musiikit soivat huomattavan paljon kovempaa, kuin mitä ihmisten puhe. Volumet pitää olla tosi kovalla, että puheen kuulee, mutta korvat repeää muissa kohdissa. :hitme: Vahvistimena Yamaha RX-V3800 ja olen ajanut tuon vahvarin oman säätöohjelman.
Nykyisellään digiboksi on kiinni scartilla telkussa, mitäs jos laitan myös optisen kaapelin vahvariin niin toimiiko äänet normaalisti telkun kautta silloin kun vahvari ei ole päällä?
Pari säätö kysymystä koskien Pleikka3-Marantz 4003-Genelec settiä. Elikkäs Ps3 antaa PCM singnaalilla 4db:tä vähemmän äänenpainetta, kuin Bitstreamilla, samalla vahvistimen tasolla. Kumpaa kannattaa käyttää referenssitason säätöön, jos haluaa, että vahvistimen volumetaso on 0db, kun db mittari näyttää 82db:tä? PCM on kuitenkin oikesti käytössä, että saa HD äänet kuuluviin. Kannattaako yrittää pitää vahvistimen kanavakohtaset tasot 0db:ssä ja säätää tasot Geneleceistä vai kuinka? Asiolla ei sinänsä ole merkitystä kaikki toimii kuitenkin, mutta kiinnostaa kummat säätötavat on suositeltavampia.
Pääsääntöisesti signaalitaso kannattaa pitää mahdollisimman korkealla tasolla "lähtöpäässä", kuitenkaan yliohjaamatta missään vaiheessa. Vahvistinpäässä vahvistetaan vain juuri sen verran kuin tarvitsee; näin saadaan häiriöetäisyys pidettyä mahdollisimman suurena. Jos PCM on sinulla pääasiassa käytössä, käyttäisin referenssitason säätöön sitä. Vahvistimen master 0 dB -tasoon, sitten säädät äänenpainetason sopivaksi Gentsujen tason (voimakkuuden) säätimestä. Jos PS3 PCM -taso poikkeaa huomattavasti muista käyttämistäsi äänilähteistä (viritin, DVD, VHS, digiboksi yms), korjaa se sopivaksi suhteessa muihin vahvistimen input-kohtaisilla tasonsäädöillä. Tässä joudut tekemään vähän kompromissia eri inputtien tasojen suhteen. Itse olen käyttänyt referenssitasona DVD-soittimen tasoa ja säätänyt Gentsut kohdalleen sillä. Muita lähteitä olen sitten sovittanut tähän, esim digiboksi +5dB, pleikka -5 dB, VHS +10 dB jne. Tarkoituksena siis se, että äänitaso ei "hyppele" vaikka ohjelmalähde vaihtuu.
Menikö tämä nyt putkeen? Sain postista juuri tuon RadioShackin analogi-mittarin (täältä: http://www.keene.co.uk/ ) ja tein pika-kalibroinnin vahvarin testikohinoilla. Säädin master volumet kunnes etukajarit näytti 72 db (hatusta vedetty, mutta sillä ei liene niin suurta väliä?) ja sitten vääntelin kanavien volumeja kunnes centteri ja takakanavatkin heiluivat siinä 71-72 db välillä ja viimeiseksi subbarin gaini-namiskasta kunnes subikin antoi tuollaiset 70-72 db. Eikös tuo nyt ole suurinpiirtein kohdillaan, ja loput tuunaukset voi varmaankin tehdä sitten varsinaisen leffamateriaalin kanssa? EDIT: Ja subbarin säädöistä ja crossovereista vielä sen verran, että kun tuosta aatamin aikaisesta Sonyn vahvarista olen asettanut kaikki kaiuttimet pieniksi ja laittanut jakotaajuuden 90 hertsiin (vaihtoehdot 60, 90 ja 120 Hz), niin pitäisikö tuo subbarin (Audio Pro B1.40) jakotaajuus laittaa myös 90 hertsiin vai onko OK kuten se on nyt, eli ruuvattu "tappiin saakka" sataan hertsiin?
Moro,Ihan hyvältä näytää, itellä samoja säätöjä mutta rajan laitoin 60 hz ja subia pudotin n. 4db(betonibunkkeri) ja subin säädin toiseen suuntaan tappiin eli 50 hz (b1.35)
Iltaa kaikille. Tarvisi hieman avustusta tuon hk:n avr 245:sen kanssa. Hetkisitten tein keski ja surroundkaijuttimet ja ennestään oli jo 2.1 setti ja nyt taistelen noitten asetuksien kanssa. säädin tuolla eizet+:lla mutta, jostain syystä se sanoo että ei olisi subia. Subin rca on ennemmin ollut fr/fl rca outissa ja nyt siirsin sellasella 2->1 rca:lla sen vahvistimen subikanavaa mutta, subi on mykkä. Onko tuohon jotain mitä surround moodia kannattaa käyttää missäkin tilanteessa? soittimena ps3 sekä tv:tä katsoessa perus digiboksi. Ainut millä oikestaa musiikki kuullostaa siltä kun pitää on 5ch stereo. Mikä pitäisi olla sellanen moodi mikä kuuluisi kuullostaa hyvältä. Nyt rupee usko loppumaan. Vahvarista säädetty etu, keski ja taka kaijuttimille x-overiksi 40 hz sillä pois tuota ei taida saada. Kaijutin kokoina koitettu isoa ja pientä mutta kun rca on subipaikassa sieltä ei kuulu mitään tai sitten kuuluu +40hz taajuudet mutta ei silloin kun pitäisi pelkkä subikanava pauhata, sama tapahtuu jos kytkee subin fr/fl outtiin.
No nyt on saatu hieman tolkkua toho vehkeeseen. Kun sammutti ton ezSetin niin sai matalat taajuudet takas. Uusi ongelma ilmeni takakanavista kuuluu kyllä ääni mutta, hifilehden testilevyllä kun kuuntelee niin takakanavista ei kuulu mitään kun tekee kanava testausta vaan ääni kuuluu etukaijuttimista tosin hieman hiljempaa kun silloin kun edestä kuuluukin kuulua. Nyt myös subi toimii jotenkin mutta, kun pelkkää lfe ääntä yrittää pukata niin mitään ei tapahdu. EDIT:Hieman esistystä. Ilmeisesti tv ei kierrätä hdmi->toslinkin kautta tuota 5.1 ääntä. Jos Asettaa ps3:sesta toslink ja 5.1 yms niin kaikki toimii niinkuin pitää mutta, jos koittaa hdmi:n ja tv:nkautta kierrättää tota ääntä niin se tahtoo pistää sen 2 kanavaiseksi.