Ja minä taas tapan välittömästi juuri ne liian alakuloiset jaksot, säästän vain optimistiset jaksot. Kukin taaplaa tyylillään. Ne, joilla on pankkitileillään miljardeja ja terveys hyvä, haluavat äklöttävän 24-tuntisen 365-vuorokautisen (per vuosi) keskeytymättömän ekstaasionnensa VASTAPAINOKSI vaihtelua, eli tykkäävät katsella viihteenään sadismia ja muuta kamalaa, jossa viattomia kidutetaan. Ja ne, joiden reaalielämä on jokahetkistä sairautta ja köyhyyttä ja kipuja, eivät todellakaan halua nanosekuntia suurempina annoksina lisätä kärsimystään viihteeseen ujutetun sadismin avulla. Saatanakele. Kuolemanrangaistuksen minä määräisin sadismiviihteen tekijöille. Lailla pakottaisin kaikki viihdetuotannot olemaan pelkästään ilahduttavia ja positiivisia luonteeltaan. Jännitystä kyllä saa viihteessä olla, sehän on hienoa, mutta ei saa manata synkkyyttä ja pessimismiä seinille, aiheuttaa katsojille tai roolihahmoille tuskaa. Esimerkiksi ne söpöt Weevelit, mitä lie hirviöitä ovatkaan, ihan liikaa niitä poloisia kiusataan joka jaksossa, syyttömiä he ovat. Eihän haikalasia tai jelloniakaan saa sähköpiiskoilla kiduttaa. Jos elikoista on vaaraa muulle väestölle, sijoitettakoon vaaralliset örvelöt heille kotoisiin "vankiloihin", eli eläintarhoihin, joissa ne saavat toteuttaa luontaisia tapojaan, esim. possut tonkia kärsällään maata ja Weevelit saalistaa oman ruokansa (parasta sapuskaa ovat sadistisen viihteen käsikirjoittajat).
Ja minä kun juuri olen tykännyt kun Torchwood on se synkempi sarja Doctor who:lle. Antaa sopivasti vastapainoa - jos kaikki olisi pelkästään happyhappyjoyjoy kyllästyisi siihenkin. Doctor Who kun taas yltiöiloinen... (tai no, kolmonen oli tasapainoisempi) Ja minkä mittarin mukaan on viihde eikä esim. draama?
Sen mittarin, että olisiko itse kiva ottaa luoti slmäänsä, puukko kylkeensä, räjähdys repimään korvat irti ja niin edelleen. Tapahtukoon katsojalle täsmälleen samat asiat mitä hän viihteessä/draamassa/farssissa/jne. halajaa. Eli jos joku tykkää katsoa kun viattomia avaruusöttiäisiä kidutetaan, tulkoon sadisti luokseni, minä tarjoan hänelle ilmaiseksi kyseistä herkkua. Sama pätee dokumentteihin. Jos joku nauraa ääneen kun mljoonia juutalaisia grillataan uunissa, tulkoon kikattaja tutustumaan minun mikrouuniini, naurakoon ihan vapaasti niin monta sekuntia kuin kykenee, ennen karsinogeeniksi muuttumistaan. Sarjat ja leffat siis voidaan tuottaa joko sadistisen negatiiisella tai ylevöittävän positiivisella perussävyllä varustettuna, vaikka olisi käytettävissä sama lähdekäsikirjoitus (Hitlerin Tempaukset / Alienien Keittokirja). Tekijän oikea tai väärä asenne määrää, tuleeko taideteoksesta iloinen vai surullinen. Kissankiduttaja-murhaaja-"taiteilija" on joka tapauksessa kissan kiduttaja sekä murhaaja. Piste. Omaa lääkettään saisi maistaa hirviö moinen. Mutta koska 99,99% populasta on sadisteja, he puoltavat yleistä sadismia ja sallivat "taiteen varjolla" tehdä ties mitä hirveyksiä. Mitä hirveämpiä asioita ohjelmassa esitetään, sitä enemmän Oscareita sille annetaan. Kirveelle olisi töitä.
Semmoista nippa nappa jaksaako katsoa settiä lähinnäkin. C-luokkainen näyttelijäjoukko ja todellisten helmijaksojen puuttuminen vaivaa hommaa kovastikin. Paljon on työsarkaa myös siellä yleisilmeen virityksissä, eli sellaista ronskimpaa/aikuisempaa otettahan tuossa selvästikin pyritään hakemaan, mutta väkinäiseltä vaan tuntuu sekin puoli. Parantamisen varaa olisi rutkasti .. Tohtori takaisin!
Samoilla linjoilla Sampan kanssa. Ei ihan niin kieliposkessa tehtyä kuin itse Doctor mutta se B luokan tyyppinen ote silti säilyi ja se on nimenomaan hyvä asia. Täytejaksojakin toki oli, kuten se missä se lentokone harhautui tulevaisuuteen. Kokonaisuus kuitenkin selvästi plussalla. Stereotyyppitys ei ihan niin vahva ole kuin mihin on totuttu ja ainakin toistaiseksi on hyvä että halihali-pusipusi pakolliset draamat Torchwoodin sisällä on jätetty käsikirjoittamatta, tai ainakaan ne eivät sanele juonta.
Doctor Whon värikkääseen historiaan paremmin tutustuneet voisi listata niitä aivan parhaimpia seikkailuja wanhoilta ajoilta. Esimerkiksi Tom Bakerin aikakaudelta löytynee useitakin hyviä tarinoita kuten Genesis of the Daleks, The Talons of Weng-Chiang, Pyramids of Mars jne... mutta mitäs muutakin kivaa löytyisi. Julkaisuja dvd-muodossa löytyy jo isotkin pinot, mutta ne helmimmät tässä nyt ensinnä kiinnostaisi
Doctor Whon uuteen tulemiseen ehkäpä ne maukkaimmat tarinat kirjoittanut 'Mr. Hugo' saa tahtipuikon kätöseensä - Steven Moffat Takes Charge. Mukavasti tosiaan menee sarjalla ja niin näköjään tulee menemään myös tulevaisuudessakin. Suomikanavat! Olisikohan jo aika alkaa heräilemään...
Näytti tuossa uusimmassa sydämen asialla-sarjassa olevan pieni viittaus who-sarjaan kun siinä poliisin puhelinkoppi hävisi ja ilmestyi eri paikkoihin.
Siirtelen parhaillaan viimeisiä Torchwoodeja boxista tietokoneen kautta DVD:lle ja huomasin, että jaksossa "2x09 - Jotain lainattua" (Something Borrowed) on tekstitykset päin seiniä. Boxilta katsottaessa kaikki on OK, mutta ProjectX ei saa kokonaisia tekstejä ulos: subpicture-tekstit löytyvät noin jakson puoliväliin asti ja teletextit taas pelkästään "seuraavassa jaksossa" -inserttiin. Eli olisiko kenelläkään tarjota toimivaa tekstitystä kyseiseen jaksoon (.srt mieluiten)? Eipä nuo suomenkieliset tekstit sinällään elämän ja kuoleman kysymys ole, mutta onhan se vähän hölmöä jos välissä on yksi tekstittämätön jakso. P.S. Toivottavasti tämä on oikea ketju / alue.
Uusi Doctor Who ei iskenyt sitten ollenkaan (tyyliltään aivan kammottava) mutta nyt olen "löytänyt" vanhat tarinat MTV3 Scifi-kanavalta (70-luvun alun jaksot meneillään). Aivan loistavaa camp-huttua!! :thumbsup:
Jon Pertween esittämän kolmannen tohtorin pahviseikkailut ovat tosiaan olleet varsin vekkulia seurattavaa, mutta meinaakohan tuo Tom Bakerin vetämä 'kultainen aikakausi' olla vieläkin vekkulimpaa. Toivottavasti sciffykanava näyttää nekin jaksot kaikkineen.
Mjaahas, legendaarinen Genesis of the Daleks näyttäisi jäävän esittämättä (noh, sen dvd-julkaisu on onneksi katsottuna). Kybermiesten jälkeen urakkaa jatketaan Tom Bakerin toisen kauden jatkiksilla, kuten Terror of the Zygons, Pyramids of Mars, Planet of Evil... Would you like a Jelly Baby?
Ei lähetetty käännöstekstitystä tuon jakson (19.5.2008 Torchwood 22/26) aikana, ainakaan .srt-tyyppisenä tekstiteeveesivulla 452. Muut 25 jaksoa kyllä sain tekstidatoineen. Joskus käännöstekstitysdataa ei lähetetä tai ainakaan se ei saavu hengissä perille asti. Puoli tusinaa tekstitöntä ongelmatapausta taitaa minulla tallessa olla. Varmaan löytyy enemmänkin, jos kävisin kaiken talletetun datan läpi. Kenties 99% YLE-tallenteistani koko DVB-historian ajalta on katsomatta. Ei ole ollut aikaa katsella tekstidata-ohjelmia, koska niiden pikakelauksessa tekstitys katoaa näkyvistä, ei pysy kärryillä.
Pahviseikkailut? Kultainen aikakausi? Sen verran vähän olen vasta nähnyt etten ota kantaa tuotannon laatuun (vai mitä tarkoitit?). Sarjan vietätys perustuu pitkälti kömpelöihin lavasteisiin ja efekteihin. Pidin kovasti Jon Pertweestä. Tom Baker ei ole huono hänkään ja hänen "sekoboltsiseen kaulaliinailuun" ja suuriin hampaisiin alkaa pikku hiljaa tottua. Niinkö? Harmi! Tom Bakeristä alkaen kaikki jaksot ovat tallessa värejä myöten joten mikähän syy esittämättä jättämiseen on löytynyt? Mitä legendaarista tuossa Genesis of the Daleks-tarinassa on? 70-luvun jaksoja voisi harkita DVD:llä hankkivansa mutta mitä nyt olen tutkinut niin kovin halvalla ei irtoa. Ei siis mitään 18 tuntia 20 eurolla meininkiä mihin tv-sarjoissa on totuttu. Suomiteksteistä on myös turha haaveilla (eipä ole kyllä kovin tarpeenkaan).
Tarinan 'perhosvaikutukset' ihan nykytarinoihin asti (Dalekien ja Aikalordien välinen paha veri sai sen todellisen kipinänsä tästä), ja Doctor Who -maailman todellakin tunnetuimpiin pahiksiin kuuluvan veliveikkosen Spoiler ensiesiintyminen ovat sen klassikkostatuksen takana. Jatkishan on kotimaassaan myös se kaikkein eniten uusinnoilla pyöritetty ja fanienkin keskuudessa se nauttii varsin korkeaa arvostusta.
Jaa. Mitä nyt olen Dalek-tarinoita nähnyt niin huonot välit kaikkiin muihin tuntuu olen default-asetelma. Mahtaa olla melkoinen sota jos kipinä vasta nyt syttyy.
Näinhän siinä kävi, mutta onneksi tuonkin voi tarvittaessa hamstrata dvd-julkaisuna. Mahtoikohan esittämättä jättäminen johtua vähän erikoisemmista jaksojen pituuksista (2 x 45min). Hölmöä sinänsä, jos tuo nyt oli syynä.
Eipä nyt hirveästi haittaa kunhan näyttävät ne kaksi muuta Dalek-ärrää: Revelationin ja Remembrancen. Ovat huomattasti parempia. Tuskinpa, kun näyttäisivät Attack of the Cybermen ja Vengeance on Varos tulevan molemmat 2x45-pakettina. Ja sitten heti perään The Two Doctors 6x25-versiona. Ovat tainneet saada sekoituksen 25- ja 45-minuuttisia versioita, eli mielivaltaisia cliffhangereita on kaudella 22 tiedossa. Viime vuonna olivat tainneet jättää myös ensimmäisen Hartnellin aikaisen Dalek-tarinan esittämättä, joten kaipa BBC panttaa tietoisesti näitä valttikorttejaan, tiedä häntä. Kaipa sen verta pitää kritiikkiä laittaa että ovat esittäneet jaksoja tuotantokoodien mukaan. Hölmöimmillään tämä johti siihen, että Peter Davisonin tohtorin seikkailuja nähtiin kolmen tarinan verran ennen miehen varsinaista debyyttitarinaa. Ei sen nyt luulisi niin vaikeaa olevan jostain Wikipediasta katsella alkuperäistä esitysjärjestystä. Vaan hienoa että ylipäätään näitä toki näyttävät. Keskellä Colin Bakerin kaameuksia ollaan, vaikkei näistä oikeasti kaameita ole kuin Twin Dilemma, Attack ja Timelash. Hieman aliarvostettu ajanjaksohan tämä tuppaa olemaan, sillä vastapainoksi se tarjoaa myös pari klassikkoa (Varos ja Revelation). Kaudet 23 ja 24 ovatkin paljon kuoppaisempaa menoa, mutta onneksi McCoyn kaksi viimeistä kautta lopettavat homman tyylillä ja tuovat peliin paljon sellaisia ideoita, joita Whossa ei aiemmin käsitelty juuri lainkaan.