Plazan absoluuttinen keittiöveitsi-keskustelu

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana dille, 18.12.2008.

  1. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Victorinox Rules.
     
  2. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama täällä, kolme Fiscars Functional sarjan veistä ja yksi juustohöylä. Juustohöylästä tosin katkesi varsi kovassa väännössä itsepäisen juuston kanssa.

    Minusta kunnon veitsi lisää keittiössä työturvallisuutta, ei tarvitse äheltää kakkosluokan työkalujen kanssa. Ja vaikka hinta onkin pirkka tuotteita kalliimpi, maksaa se itsensä todennäköisesti pitkällä aika välillä takaisin kun ei tarvitse joka kauppa reissulla ostaa uutta vihannesveistä. Terävä veitsi ehkäisee myös vitutusta, tuotteita on ilo leikellä sen sijaan että yrittää epätoivoisesti nirhata niitä hikihatussa.
     
  3. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    0
    No,nyt sitten itsekkin ostin kokonaan metalliset veitset:eek: Noh,kuitenkin hyvästä syystä,eihän tuota emäntää voi veitsilaukulle päästää:DJosko tuo voodoon setti aiheuttas sen ihmeen,että veitset pysyis omilla paikoillaan.Ja kun emäntä,oikein kärttysäks heittäytyy,kuvitelkoon sen nuken minuksi.Parit veitset tuli samalla ostettua itsellekkin,kokeillaan nyt sitten keraaminenkin kuorimaveitsi ja pari muuta oudompaa tuttavuutta;)
     
  4. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli verrattua tota aiemmin mainitsemaani Richardson Sheffieldin veistä lähes vastaavaan (koon puolesta) Fiskarsin veitseen, näissä terä ehkä jotain 20 cm. Huomasin että RS (n. 200 gr) painaa lähes tuplasti sen mitä toi Fisu. Paino toi heti uskottavuutta ja tukevuutta veitsen käyttöön. Toki siinäkin tulee sit raja jossain kohtaa vastaan..
     
  5. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Minulla on Marttiinin kumikahvaisia keittiöveitsiä jokunen. Iso kokkiveitsi, pieni kokkiveitsi, filetti, paistihaarukka ja iso santoku-tyylinen veitsi. Veitset on ollut kovassa käytössä ja pian on kyllä aika ostaa uudet. Ovat aavistuksen hankalasti teroitettavia vieläpä.
     
  6. Trent

    Trent Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on käytössä sekalainen sarja Fiskarsin veitsiä - tosin jossain välissä täytynee hankkia joku laadukkaampi sarja... Jossain taisin nähdä puukahvaisia Victorinoxin veitsiä käytössä, näyttivät kyllä ihan hyviltä. Tosin taottuja veitsiä ei taida puukahvoilla saada... :weep:

    Fiskarsin "Chef de Luxe" sarjasta keskikokoinen ja suuri kokinveitsi sekä fileerausveitsi, "Cuisine" sarjasta (vasta hankittu, vähemmän käyttökokemusta) juures-, vihannes- ja kokinveitset (17cm), sekä "Functional Form" (vanhempi malli) sarjasta leipäveitsi, pienempi japanialainen kokinveitsi ja kuorimaveitsi...

    Ihan käypäisiltä nuo ovat tuntuneet käteen, ja "Chef de Luxe" ja "Cuisine" -sarjojen veitset saapi jopa teroitettua... :thumbsup:
     
  7. dan1

    dan1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikos nuo Globalin pienemmät suorateräiset veitset (esim. GS-1, GS-36, GS-38, GSF-22) tomaatin siivutuksessa vai pitääkö veitsessä olla sahamainen terä? Tarkoituksena siis saada ohuita ja pyöreitä tomaattisiivuja.
     
  8. Melpomene

    Melpomene Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2006
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Victorinox on ollut itselläkin hyvä käytössä. Samoin Fiskarsin kamat.

    Suuria pettymyksiä ei ole tuottanut kuin Silverpoint. :(
     
  9. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kun terä on tarpeeksi terävä, sahalaidalla ei tee mitään :)
     
  10. JS83

    JS83 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 552
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan! Sahalaidalliset veitset kannattaa unohtaa. Korkeintaan soveltuvat leivän leikkaamiseen :rolleyes:
     
  11. mabe

    mabe Vakiokasvo

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen enempää asiasta tietämättä, häälahjaksi saatu marttiinin condor kitchen professional sarjan terät ovat olleet varsin mallikkaita.

    Kumikahvaisia marttiineja ovat. Lisäksi on vielä teflonpintainen marttiinin filerointiveitsi.
     
  12. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sahalaidalliset veitset on laiskoja teroittajia varten?:) Ja kyllä joku hyvä sahalaitainen voittaa omasta mielestä terävän veitsen pehmeän leivän leikkaamisessa. Ei noita sahalaitaisia itse tule oikein muussa käytettyä kuin vihannesten ja juuresten kanssa. Plus tietty tuo leipä tarvittaessa.

    Fiskarsia löytyy peläkästään kotoa. Kaikki vielä hyvässä kunnossa vuoden käytön jäljiltä. Pikkuhiljaa alkaisi olla ehkä aika terotuttaa nuo. Joku setti tuli aikanaan ostettua,ei kuitenkaan nyt ihan sitä halvinta mahdollista:)

    Duunissa löytyy sitten Victorinoxia,mutta pääasiassa on Fiskarsia. Isosta pieneen. Suurin veitsi on noin 50cm:cool:

    WÜSTHOFin veitsiä jos joskus saisi tuotua tuolta Saksan puolelta. Vähän edukkaampia siellä päin kun mitä koto Suomessa.
     
  13. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ainoa käyttö sahalaitaiselle veitselle on imo todella kova leivänpäällyste. Tämäkin lähinnä sen takia, että kuiva ja kova päällyste tylsyttää veistä suht nopeasti ja silloin sahalaita + sahaamisliike auttaa. Tämäkin tarve on pyöreä nolla, jos veitsi on oikeasti hyvässä terässä.

    Hyvä veitsitesti on tomaatti:

    - aluksi vetäisee vaakatasossa pari viiltoa lähes tomaatin läpi
    - sitten pystysuunnassa vähintään neljä vetoa koko tomaatin läpi
    - kääntää tomaattia 90 astetta ja taas vetäisee koko tomaatin läpi vähintään neljä viiltoa

    => Jos veitsi ei tähän pysty, se ei ole tarpeeksi terävä. Yllättävän monet veitset eivät pysty tähän edes uutena :D
     
  14. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo,tuo kovapintainen leipä on myöskin näppärä vetästä sahalaitaisella:) Tuntuu vaan että nykyään leivät on niin useasti jo valmiiksi viipaloituja että harvemmin edes käyttää veistä leivän leikkaamiseen:)
     
  15. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sano vaan reilusti leivän kuori.:thumbsup:
     
  16. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Löytyy 1 kpl kaverilta ilmaiseksi saatu tylsä Halloween veitsi.
     
  17. Mogge

    Mogge Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laiskalle pesijälle taitaa tuo Vicrorinox olla paras ratkaisu, vai kuinka? Kelpo veitsiä saisi 5 kpl + säilytystukin n. satasella, eli ei paha investointi, jos veitset käytössä kärsisivät konepesusta ja tiskialtaassa lillumisesta :rolleyes:

    Vai miten on näiden Globalien, Wüsthofien ym. arvoveitsien kanssa; taitavat olla niin tyyriitä, että niitä ei viitsisi pilata pistämällä märkänä veitsitukkiin, pesemällä koneessa tai ylipäätään jättämällä likaiseksi tiskialtaaseen seisomaan?

    Duunikaveri tosin on sitä mieltä, että yksi kunnon veitsi riittää, ja sitä pitää pitää kuin kukkaa kämmenellä, eli aina suoraan käytöstä huuhtelu ja kuivaus. Hän suosii japanilaista Hattori -veitsimerkkiä.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 365
    Saadut tykkäykset:
    1 401
    Tuommoinen veitsitukki tai vastaava on huonoin säilytyspaikka veitselle. Se kerää bakteereja yms. mönjää eikä kostea tiukka tila ole veitselle hyväksi.

    Imho paras säilytyspaikka on magneettiteline joka on vielä helppo asentaa tarpeeksi korkealle jottei kersat yllä siihen.
     
  19. Mogge

    Mogge Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskon kyllä, mutta vaimo on tarkka siitä, miltä keittiössä näyttää. Veitsitukki varmastikin menisi, mutta magneettiteline, hmmm... Tietysti yksi vaihtoehto olisi säilyttää veitsiä laatikossa. Tosin keittiön laatikot ovat niin täynnä, että terät saisivat taatusti osumaa. Ehkäpä paras ratkaisu olisi veitsitukin käyttö siten, että veitset laitetaan sinne ainoastaan puhtaina ja kuivattuina - joka meidän tapauksessamme tarkoittaisi varmasti sitä, että tukki seisoisi pöydällä tyhjänä ja veitset olisivat astianpesukoneessa joko likaisina tai puhtaina :D
     
  20. JS83

    JS83 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 552
    Saadut tykkäykset:
    1
    Saahan niitä veitsitelineitä laatikoihinkin etteivät pääse heilumaan ja tylsymään!