Sama täällä, kolme Fiscars Functional sarjan veistä ja yksi juustohöylä. Juustohöylästä tosin katkesi varsi kovassa väännössä itsepäisen juuston kanssa. Minusta kunnon veitsi lisää keittiössä työturvallisuutta, ei tarvitse äheltää kakkosluokan työkalujen kanssa. Ja vaikka hinta onkin pirkka tuotteita kalliimpi, maksaa se itsensä todennäköisesti pitkällä aika välillä takaisin kun ei tarvitse joka kauppa reissulla ostaa uutta vihannesveistä. Terävä veitsi ehkäisee myös vitutusta, tuotteita on ilo leikellä sen sijaan että yrittää epätoivoisesti nirhata niitä hikihatussa.
No,nyt sitten itsekkin ostin kokonaan metalliset veitset Noh,kuitenkin hyvästä syystä,eihän tuota emäntää voi veitsilaukulle päästääJosko tuo voodoon setti aiheuttas sen ihmeen,että veitset pysyis omilla paikoillaan.Ja kun emäntä,oikein kärttysäks heittäytyy,kuvitelkoon sen nuken minuksi.Parit veitset tuli samalla ostettua itsellekkin,kokeillaan nyt sitten keraaminenkin kuorimaveitsi ja pari muuta oudompaa tuttavuutta
Eilen tuli verrattua tota aiemmin mainitsemaani Richardson Sheffieldin veistä lähes vastaavaan (koon puolesta) Fiskarsin veitseen, näissä terä ehkä jotain 20 cm. Huomasin että RS (n. 200 gr) painaa lähes tuplasti sen mitä toi Fisu. Paino toi heti uskottavuutta ja tukevuutta veitsen käyttöön. Toki siinäkin tulee sit raja jossain kohtaa vastaan..
Minulla on Marttiinin kumikahvaisia keittiöveitsiä jokunen. Iso kokkiveitsi, pieni kokkiveitsi, filetti, paistihaarukka ja iso santoku-tyylinen veitsi. Veitset on ollut kovassa käytössä ja pian on kyllä aika ostaa uudet. Ovat aavistuksen hankalasti teroitettavia vieläpä.
Itselläni on käytössä sekalainen sarja Fiskarsin veitsiä - tosin jossain välissä täytynee hankkia joku laadukkaampi sarja... Jossain taisin nähdä puukahvaisia Victorinoxin veitsiä käytössä, näyttivät kyllä ihan hyviltä. Tosin taottuja veitsiä ei taida puukahvoilla saada... :weep: Fiskarsin "Chef de Luxe" sarjasta keskikokoinen ja suuri kokinveitsi sekä fileerausveitsi, "Cuisine" sarjasta (vasta hankittu, vähemmän käyttökokemusta) juures-, vihannes- ja kokinveitset (17cm), sekä "Functional Form" (vanhempi malli) sarjasta leipäveitsi, pienempi japanialainen kokinveitsi ja kuorimaveitsi... Ihan käypäisiltä nuo ovat tuntuneet käteen, ja "Chef de Luxe" ja "Cuisine" -sarjojen veitset saapi jopa teroitettua... :thumbsup:
Toimiikos nuo Globalin pienemmät suorateräiset veitset (esim. GS-1, GS-36, GS-38, GSF-22) tomaatin siivutuksessa vai pitääkö veitsessä olla sahamainen terä? Tarkoituksena siis saada ohuita ja pyöreitä tomaattisiivuja.
Victorinox on ollut itselläkin hyvä käytössä. Samoin Fiskarsin kamat. Suuria pettymyksiä ei ole tuottanut kuin Silverpoint.
Sen enempää asiasta tietämättä, häälahjaksi saatu marttiinin condor kitchen professional sarjan terät ovat olleet varsin mallikkaita. Kumikahvaisia marttiineja ovat. Lisäksi on vielä teflonpintainen marttiinin filerointiveitsi.
Sahalaidalliset veitset on laiskoja teroittajia varten? Ja kyllä joku hyvä sahalaitainen voittaa omasta mielestä terävän veitsen pehmeän leivän leikkaamisessa. Ei noita sahalaitaisia itse tule oikein muussa käytettyä kuin vihannesten ja juuresten kanssa. Plus tietty tuo leipä tarvittaessa. Fiskarsia löytyy peläkästään kotoa. Kaikki vielä hyvässä kunnossa vuoden käytön jäljiltä. Pikkuhiljaa alkaisi olla ehkä aika terotuttaa nuo. Joku setti tuli aikanaan ostettua,ei kuitenkaan nyt ihan sitä halvinta mahdollista Duunissa löytyy sitten Victorinoxia,mutta pääasiassa on Fiskarsia. Isosta pieneen. Suurin veitsi on noin 50cm WÜSTHOFin veitsiä jos joskus saisi tuotua tuolta Saksan puolelta. Vähän edukkaampia siellä päin kun mitä koto Suomessa.
Ainoa käyttö sahalaitaiselle veitselle on imo todella kova leivänpäällyste. Tämäkin lähinnä sen takia, että kuiva ja kova päällyste tylsyttää veistä suht nopeasti ja silloin sahalaita + sahaamisliike auttaa. Tämäkin tarve on pyöreä nolla, jos veitsi on oikeasti hyvässä terässä. Hyvä veitsitesti on tomaatti: - aluksi vetäisee vaakatasossa pari viiltoa lähes tomaatin läpi - sitten pystysuunnassa vähintään neljä vetoa koko tomaatin läpi - kääntää tomaattia 90 astetta ja taas vetäisee koko tomaatin läpi vähintään neljä viiltoa => Jos veitsi ei tähän pysty, se ei ole tarpeeksi terävä. Yllättävän monet veitset eivät pysty tähän edes uutena
No joo,tuo kovapintainen leipä on myöskin näppärä vetästä sahalaitaisella Tuntuu vaan että nykyään leivät on niin useasti jo valmiiksi viipaloituja että harvemmin edes käyttää veistä leivän leikkaamiseen
Laiskalle pesijälle taitaa tuo Vicrorinox olla paras ratkaisu, vai kuinka? Kelpo veitsiä saisi 5 kpl + säilytystukin n. satasella, eli ei paha investointi, jos veitset käytössä kärsisivät konepesusta ja tiskialtaassa lillumisesta Vai miten on näiden Globalien, Wüsthofien ym. arvoveitsien kanssa; taitavat olla niin tyyriitä, että niitä ei viitsisi pilata pistämällä märkänä veitsitukkiin, pesemällä koneessa tai ylipäätään jättämällä likaiseksi tiskialtaaseen seisomaan? Duunikaveri tosin on sitä mieltä, että yksi kunnon veitsi riittää, ja sitä pitää pitää kuin kukkaa kämmenellä, eli aina suoraan käytöstä huuhtelu ja kuivaus. Hän suosii japanilaista Hattori -veitsimerkkiä.
Tuommoinen veitsitukki tai vastaava on huonoin säilytyspaikka veitselle. Se kerää bakteereja yms. mönjää eikä kostea tiukka tila ole veitselle hyväksi. Imho paras säilytyspaikka on magneettiteline joka on vielä helppo asentaa tarpeeksi korkealle jottei kersat yllä siihen.
Uskon kyllä, mutta vaimo on tarkka siitä, miltä keittiössä näyttää. Veitsitukki varmastikin menisi, mutta magneettiteline, hmmm... Tietysti yksi vaihtoehto olisi säilyttää veitsiä laatikossa. Tosin keittiön laatikot ovat niin täynnä, että terät saisivat taatusti osumaa. Ehkäpä paras ratkaisu olisi veitsitukin käyttö siten, että veitset laitetaan sinne ainoastaan puhtaina ja kuivattuina - joka meidän tapauksessamme tarkoittaisi varmasti sitä, että tukki seisoisi pöydällä tyhjänä ja veitset olisivat astianpesukoneessa joko likaisina tai puhtaina