Kyllä toi vois just sinne mahtua ja on vielä paljon parempi, kun se perus tuuletin mitä mä käytin. Tilaa sillä kovon alla on aika reilusti. Melkeen mahtus toinen kovalevy sen nykyisen alle. korkeutta siis ainakin 30mm. Leveys voi olla, mistä ottaa kinni. Suosittelen kuitenkin mittaamaan, ennen ku ostat. Boxin avaaminen ei oo kuitenkaan niin iso homma (5 ruuvia).
Onkos kukaan kokeillut, toimiiko tämä Topparin kanssa ok, eli voiko tuon avulla laittaa SATA-levyn kiinni?
Vuosi sitten vaihdoin Topfieldin kiintolevyn isommaksi ja marras/joulukuussa alkoi ilmetä ihmeellisiä napsumisia/jumimisia ja tänään sitten kiintolevy sanoi sopimuksen irti. Vanha 80GB:n levy sisään ja laite toimii OK. Sasikohan tuosta levyltä pc:n avulla talteen noita tallennettuja tiedostoja? Kyseessä Seagate Barracuda 7200.10 500GB. Levyllä 5v takuu eli pitääpä olla yhteydessa verkkokauppaan päin. LISÄYS : - Levy päästi savut pihalle, joten se niistä "tärkeistä" tallennuksista - Levy käyty vaihtamassa uuteen, mutta meni se levy nyt PC:hen eli jatketaan tuolla alkuperäisellä 80GB:llä tuon Topfieldin kanssa
Eipä paljoa auttanut .... Ja ennen levyn hajoamista HddInfo tap:lta katsoin levyn lämpöhistoriaa eli pahin lämpötila tais olla 62. Joten lämpöön tuo levy ei kyllä kuollut
Asensin Topfield TF5100PVRc -malliin: - Western Digital Caviar GP 1TB SATAII 16MB - 3.5" kiintolevy (WD10EACS 98 euroa) - SATA to IDE Hard Disk Mini Vertical Bridge Adapter Card http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12537 (vain $5.29 toimitettuna!) Kortti tulee suoraan kovalevyyn kiinni, joten mitään data- tai virtakaapeleita ei tarvita kiintolevyn ja ohjainkortin väliin. DealExtremen kuvista näkee mallin HW-629D. Aussifoorumilla jonkun sigussa lukee Sabrent SBT-STDB IDE to SATA adapter (HW-629D Rev.2.B). Sabrentin on siis ehkä samanlainen, - Saksilla poikki leikatun IDE-kaapelin. En käsitellyt leikattu pintaa mitenkään. Toiseen liittimeen raaputin tilaa topparin emolla olevalle ylimääräiselle pinnille. Muita osia ei tarvita. Toimii ilman tuuletinta. Vaikein osuus oli vanhojen tiedostojen siirto USB-kaapelia pitkin. Se näyttää toimivan vain lyhyellä kaapelilla, jos sittenkään.
Alkuperäisestä IDE-kaapelista loppuu pituus, kun kiintolevyn perään tulee ohjainkortti. Siksi tarvitaan aavistuksen pitempi IDE-kaapeli. Sellaisen saa tietokoneissa käytetystä kaapelista, josta käyttöön jätetään 10 cm pätkä.
Joulunpyhinä kun tilasin, niin 20 vrk kesti, että adapteri oli kotipostissa. Sen jälkeen tilasin samasta puljusta yhden toisen lähetyksen muuta tavaraa, niin kesti 13 vrk. Sen on mielestäni tyypillisempi aika. Maksun olen hoitanut PayPalillä.
Löytyykö jostain suomalaisesta verkkokaupasta varmasti topfieldin kanssa toimiva sata-adapteri? Entä mitä eroa on sata ja sata II levyillä? Omissa tietokoneissani on vielä vanhat ide-levyt. Ilmeisesti isoimmat levyt ovat tuota kakkosversiota mutta käykö noihin adaptereihin molemmat? Onko siis sama minkä levyn ostaa jos ostaa adapterin? Vai onko varmempaa ostaa ide-levy, mutta niitä ei taida saada 500 gigaa isompia ja ne on kalliimpia kuin saman kokoiset sata-levyt. Kertokaahan lisää kokemuksia aiheesta.
Jotkut ovat saaneet levynsä adapterilla toimimaan kerrasta, jotkut useamman yrittämisen jälkeen ja jotkut eivät koskaan. Näitä palstoja lukeneena ja kuusi eri IDE levyä eri toppareihin asentaneena sanoisin että varmemmin saat tuon IDE levyn toimimaan (itse olen saanut joka kerta, ensimmäisellä yrittämällä). Itsellä tällä hetkellä Seagaten 750Gb levy, mutta niiden saanti tuntuu ainakin Suomesta olevan tällä hetkellä vaikeaa tai peräti mahdotonta.
Ymmärsinkö oikein että IDE-levyn vaihtaminen topfieldiin on täysin simppeli plug&play operaatio, eli ruuvataan vanha irti ja laitetaan uusi masteriksi jumpperoitu levy tilalle ja kun boksin käynnistää ja valitsee formatointitoiminnon niin homma toimii. Onko väliä sillä onko IDE levy täysin käyttämätön vai voiko ihan yhtä hyvin laittaa tietokoneessa olleen ntfs formatoidun ja osioidun levyn topfieldiin niin että se osaa tunnistaa levyn ja formatoida sen ja ottaa kaiken kapasiteetin käyttöönsä? Meinaan että kun uutta ide-levyä ei oikein tänäpäivänä viitsi ostaa mutta tietokoneestahan tuohon saisi tilalle isomman. Pitääkö siis tehdä jotain valmisteluja eli pitääkö poistaa osioita tai muuttaa levyn tiedostojärjestelmä fatiksi tai jotain muuta ennenkuin levy toimii topfieldissä? Onko levyn pyörimisnopeudella merkitystä, käykö normaali 7200rpm tietokoneen levy vai pitääkö siihen tehdä jotain virityksiä jollain ohjelmalla kuten luin että pystyisi jotenkin muuttamaan kiintolevyä hiljaisemmaksi ohjelmallisesti. Kaikkein helpointa ja halvinta ratkaisua tässä siis etsitään. Esim. joku käytetty 320 tai 400 gigainen levy kelpaisi mulle ihan hyvin jos halvalla saa, eli voinko huoletta tuollaisen hankkia vai pitääkö kiinnittää johonkin asioihin huomiota.
Miksei kukaan laita WD:n Green-sarjan (WD10EADS) levyä? Vaikuttais olevan kuin tehty digiboksikäyttöön alhaisempine virrankulutuksineen ja lämmöntuottoineen, lisäksi pitäisi olla melkoisen hiljainen.
Oudossa kohdassa tuo sinun tuuletin on vai oletko reittänyt Topparin pellin jäähyn alta, että ilma kiertää ? btw. Seagaten levyille luvataan 0-60 astetta (operating temperature).
Tätä on tullut kommentoitua aiemminkin mutta toistetaan varoiksi vielä kerran: Itselläni tuulettimen asennus oli siis _pakko_ tehdä WD50000AAJB:n kanssa. Ilman tuuletinta lämpötila kävi 82 asteessa! Tämä vaikka Toppyn ympärillä on runsaasti vapaata tilaa ilman kiertää eikä alkuperäisen levyn kanssa ollut vastaavia ongelmia. Epäilen että ainakin osittain tuohon syynä oli se että tuo WD:n levy tekee spindownin "silloin kun sitä huvittaa". Tosin jostain käsittämättömästä syystä spindownin toimiminen on tuntunut parantuvan ajan myötä vaikkei se vieläkään täysin ennustettavasti käyttäydy, toisin kuin alkuperäinen 160GB Seagate.