KaapeliTV ja HD-lähetykset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hobbes, 12.11.2007.

  1. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä asiassa kaapelitvliitto käyttää viranomaistoimintaan verrattavaa päätäntävaltaa ja asetus pätee täysin tähän tapaukseen. Päättäessään mitkä laitteet on HD -cable yhteensopivia liitto käyttää selkeää päätäntävaltaa jolla saattavat rajoittaa ulkomailta ostettujen laitteiden toimintaa Suomessa.

    Tätä asetusta voi juuri esim. Verkkokauppa.com sekä muut harmaatuotuja laitteita myyvät liikkeet käyttää hyväkseen. Ja varmasti käyttävätkin...
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2009
  2. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai tuossa sitten ole mitään ongelmaa, kaikki ovat oikeutettuja samaan kohteluun eli verkkokauppojen pitää vaan maksaa samat kulut jotka virallinen maahantuojakin maksaa. Yhtä lailla voisi olla mahdollinen tilanne ettei paikallinen maahantuoja maksa näitä kuluja mutta verkkokauppa maksaa koska haluaa sillä lisämyyntiä.

    Voisin kuitenkin veikata etteivät verkkokaupat tms. maksa koska kustannus on tuskin ihan halpa:eek:

     
  3. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tässä sertifioidaan laitteita ja softaversioita. Miksi täysin sama laite pitäisi sertifioida kahteen kertaan?
     
  4. unreal

    unreal Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 804
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa tietenkin tyhmältä, mutta kyllä tähän ongelmia liittyy. Ensinnäkin, kuka vahvistaa laitteiden samuuden? Tietoa ei liene kuin maahantuojalla ja tämäkö sitten vahvistaa asian ja tällä tiedolla pönkittää heidän ohitseen tuotujen laitteiden myyntiä? Ja kuka varmistaa, että ulkomailta tuoduissa laitteissa on sama softaversio kuin Suomessa myytävissä hyväksytyissä laitteissa, jos Suomea varten on testien läpäisemiseksi esimerkiksi tehty jotain korjauksia?

    Lisäksi, kuka tässä tapauksessa maksaa sen yhden sertifioinnin? Jos ajatellaan, että maahantuoja hoitaa, niin eikö se mene yhtä lailla epäreilun kilpailun puolelle? Virallinen maahantuoja joutuu hankkimaan hyväksynnän ja maksamaan kulut ja harmaatuontia harrastavat yritykset saavat hyödyn?
     
  5. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vastaukset:

    1. Sonyn osalta tietää kyseisen mallin markkina-alueen pelkän aluekoodin avulla (esim. AEP, E, U, jne) tieto löytyy myös tältä foorumilta.
    2. Softaversion voi jo nyt päivittää huollossa maksusta
    3. Sertifiointi on valmistajan / maahantuojan tehtävä

    Muista kuin Sonyn LCD:eistä ei ole kokemusta. Odotellaan huhtikuulle ja katsellaan millainen huuto syntyy... :thumbsup:
     
  6. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testaus on vitsi. Conaxin kohdalla Conax AS on testannut sen että "laite/piirit/softa" toimii Conaxin kohdalla (mm. pairing). Ei siihen suomalaisia tarvita, tarkoitus on vain rajoittaa liian villiä maahantuontia ja suojata hintataso.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2009
  7. Nemo67

    Nemo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, vitsihän tuo Cableready HD tarravaatimus on. Jos kerran kaapelitelevisioyhtiöt perustelevat paritusta 'teräväpiirtomateriaalin tekijänoikeussäännöillä', niin miksi sitten ei riitä että esim. Sonyn W5500 mallin CI+ ominaisuus ei riitä. Parituksen takiahan tuo CI+ ominaisuus ilmeisesti on kehitetty.

    Toisaalta, ulkomaan foorumeilla luki että alun perin Sonyn sivuilla tuo CI+ ominaisuus luki osassa telkkareiden ominaisuuksissa mutta on nyt sittemmin otettu ominaisuuksista pois näiden kohdalta.
     
  8. unreal

    unreal Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 804
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain syystä Cable Ready HD-testauksen ja tuon korttiparituksen välille vedetään yhtäsuuruusmerkit, mutta kyseessä on huomattavasti laajempi testaus, jossa testataan laitteiden toimivuutta eri kaapeliverkoissa. Paritus on minimaalisen pieni osa koko testisettiä.

    Conax testaa parituksen toimivuuden, kyllä. Mahdollisesti jopa jokaisen paritustuen omaavan laitteen kohdalta erikseen. Mutta Conaxilla ei ole intressiä huolehtia siitä, että laitteet täyttävät muut vaatimukset esimerkiksi tallennetun sisällön suojauksen suhteen, eikä se luonnollisesti testaa laitteiden toimivuutta kunkin maan paikallisissa verkoissa tai tee mitään muutakaan salausjärjestelmän ulkopuolista testausta.
     
  9. unreal

    unreal Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 804
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kun Suomen HD-markkina ei ole yhtä kuin Sony. En lähde spekuloimaan sillä, onko joku tuollainen kirjaintunnus täysin aukoton todistus siitä, että kahdessa televisiossa on 100% sama versio, mutta varmaa on se, että mihinkään mallimerkintöihin tms. ei voida tuolta osin luottaa kun aletaan puhumaan oikeasta HD-markkinasta, jossa on kymmenittäin, ehkä sadoittain valmistajia ja mahdollisesti tuhansia laitemalleja.

    Kerro nyt vielä, että minkä takia mielestäsi virallisen maahantuojan pitää maksaa ja huolehtia sertifioinnista, mutta harmaatuontia harrastavan pikkufirman ei, vaan he saavat kaikki edut maahantuojan tekemästä serfioinnista?

    En minä ole mikään linkitysfani ja uskon vakaasti, että linkitys ei ole järkevä tapa huolehtia kontentin suojauksesta, mutta ymmärrän sen, että suomalainen kaapelioperaattori ei tässä tilanteessa yksinkertaisesti voi mitään, jos se haluaa saada kanavapaketteja myytäväksi. Tämä keskustelu aiheen tiimoilta vaan tuntuu väistämättä menevän siihen, että kommenttien takana on puhtaasti oma etu: kunhan minun teeveeni näyttää HD:ta, niin ei sillä ole väliä, voiko järjestelmä yleisesti toimia.

    Sinällään on ihan toivottavaa, että joku tutkituttaa järjestelmän kilpailuvirastossa tai muussa instanssissa, jonka alaista lainsäädäntöä uskoo järjestelmän rikkovan. En vain usko, että asiassa päädytään ratkaisuun, jossa nykyinen järjestelmä purettaisiin ainakaan jos asiaa ajatellaan EU-tasolla. Eurooppa on täynnä kaapelijärjestelmiä, joihin ei ole asiakkaan itsensä hankkimilla laitteilla mitään asiaa (olettaen, että jotain haluaa saada näkyviin), vaan näissä verkoissa toimivat ainoastaan operaattorin jakamat laitteet. On jopa verkkoja, joissa operaattorilla on täysi kontrolli verkossa oleviin laitteisiin niin, että boksi voidaan esimerkiksi etälukita operaattorin toimesta käyttökelvottomaksi. Suomen järjestelmä on siis varsin kuluttajaystävällinen ja kilpailulle vapaa vielä näiden testauspakotteiden jälkeenkin, kun verrokiksi otetaan muut maat.
     
  10. jupa3

    jupa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä virallinen maahantuoja on samalla valmistajan edustaja kyseisessä maassa ja saa rojalteja ym. tällaisesta toiminnasta. Valmistajahan on loppukädessä vastuussa tästä sertifioinnista.

    Se, että joku kaapelitelevisioliitto ja virallinen maahantuoja sopivat jostain "meidän myymät mallit hyväksytään" tyylisestä tarkastuksesta on todellakin tavaran vapaan liikkumisen vastaista ja on tavaran vapaan liikkumisen rajoittamista (vastavuoroisuuden periaate). Jos pystytään osoittamaan, että vastaava malli on myynnissä saksassa, niin sen pitää toimia myös Suomessa (piste). Eli kysymys ei ole siitä, että minun teeveeni näyttä HD:ta vaan siitä, että EU:n talousalueelta ostetut tv:t toimivat yhtälailla kuin täältä periferiasta ostetut jos tuote on vastaava.

    Luulisi jokaisen jo tajuavan, että nykyisessä EU -järjestelmässä on vaan niin, että tavara on vapaasti liikkuvaa eikä sitä koordinoi mikään Kaapelitelevisioliitto saati virallinen maahantuoja vähittäiskaupan portaista puhumattamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2009
  11. unreal

    unreal Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 804
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseiset televisiot toimivat Suomen kaapeliverkossa. Ne näyttävät kaikki SD-kanavat ja myös ei-linkitetyt HD-kanavat, jos sellaisia verkossa on. Kyseiset televisiot eivät näytä kaapelivirittimellään mitään useiden muiden Euroopan maiden kaapeliverkoissa.

    Mutta kuten sanottua, toivon, että joku tämän vie eteenpäin ja lainsäädännön tarkistuttaa. Asia selkeytyy, ei tarvitse sitten arvailla enää.
     
  12. Biini

    Biini Vakiokasvo

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Sonyn malleja on erinäisiä määriä testeissä, tuloksia ei ole tullut mutta niitä julkaistaan jatkossa Sony.fi sivustolla. En tiedä tarkemmin.
     
  13. paulix

    paulix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    DNA:n tiedotteesta

    - Lisäämme HD-tarjontaa nyt, kun markkinoille tulee myytäviä Cable Ready HD -hyväksyttyjä laitteita. Laitteiden valikoima laajenee tietojemme mukaan nopeasti kevään aikana. Verkossamme toimivat kaikki Cable Ready HD -hyväksytyt laitteet ja asiakas voi ostaa ne haluamastaan paikasta, sanoo Saarentaus.
     
  14. SotaOrava

    SotaOrava Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2004
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hmm,

    Juuri kävin liikkeessä ja sonyn 46"W4500 on töllönä. Siellä sanottiin että eivät suostu minulle vuokraamaan ca-moduulia, koska kuulema sony ei ole jotain maksua maksanut. Kuulemma homma toimii ilmankin mutta eivät saa vuokrata ellei Sony hoida maksujaan. Mitenkäs tuo nyt on? MIlloin oikein pääsee katselemaan maksullisia teräväpiirtokanavia? Eikai nyt tosisaaan tarvitse ostaa mitään teräväpiirtoboxia tätä varten?
     
  15. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti tuo Saarentaus eksyy lukemaan näitä viestejä :D
    Ei tunnu hyvältä bisnesidealta kyykyttää asiakkaita.
     
  16. PerttiPasanen

    PerttiPasanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin juuri ostamassa Humaxin perusmallin Oulun myymälästä ja kävi ilmi, että joku oli käynyt parittamassa heidän myymälässään jostain muualta ostetun Wboxin. Joten laitteen tosiaan voi ostaa mistä vain kunhan se on Cable Ready HD -hyväksytty.
     
  17. queg

    queg Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis hetkine? Miten ton linkin takana olevaa jutskaa ei tääl oo kommentoitu??



    Ei Cable Ready HD töllöö tai boksii -> ei linkitystä -> ei mahollista katsoa maksullisia SD-kanaviakaan??

    Noinko se menee? WTF?
     
  18. unreal

    unreal Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 804
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Kun olet ostanut Cable Ready HD -hyväksytyn digiboksin, toimi 1.4.2009 jälkeen näin"

    Eli linkitystä tukevat laitteet pitää linkittää korttiin, jotta mitkään maksukanavat näkyvät sillä. Samalla kortilla vanhat SD-maksukanavat näkyvät linkittämättä vanhoissa SD-bokseissa, jotka eivät linkitystä tue.
     
  19. hansolo

    hansolo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 851
    Saadut tykkäykset:
    567
    Tarkoitatko CXHD-5000C mallia? Paljon hinta? Oliko Humaxin tallentava saatavilla (hyllyssä) ja mihin hintaan? Tallentava malli olisi kyllä kuitenkin aika ehdoton, koska olen niin täysin tottunut katsomaan ohjelmat silloin kuin ehdin enkä silloin, kun ne tulevat tv:stä.

    Ruotsista saisi tallentavaa edullisemmin (alkaen 378 €), mutta nekään eivät taida olla pariutumiskelpoisia suomalaisten kaapeliverkkojen kanssa. Tulkitsen tuon DNA:n tiedotteen kommentin "Verkossamme toimivat kaikki Cable Ready HD -hyväksytyt laitteet ja asiakas voi ostaa ne haluamastaan paikasta" siten, että sillä tarkoitetaan Suomesta ostettuja (Suomeen maahantuotuja) laitteita. Eli laitetta ei tarvitse ostaa välttämättä DNA:n konttorista, vaan mistä haluaa Suomesta.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2009
  20. PerttiPasanen

    PerttiPasanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, juuri tuo malli. Hinta oli 129 EUR (otin Canal+ Totalin vuodeksi). Normaalihinta taitaa olla 199 EUR. Tallentavaa en kysynyt, mutta muusta jutustelusta ymmärsin, että ei olisi vielä tarjolla.