Tuli vihdoin se uusi mini kauppoihin Nyt saa päivitettyä setin powerbookista, miniksi ja ei tarvii kytkeä enää macbook proota hd videoiden katselua varten. Kaksi näyttöporttiakaan ei haittaa.
Ei tuota kauan odoteltukaan. Tilasin halvemman mallin Applelta ja siihen täydet muistit & nopeen 500-gigaisen kiintolevyn Verkkokaupasta.
HDMI: Setä-Steve ei tykkää... MiniDisplayPort on parempi (lisenssimaksuiltaan) ja antaa vapaammat mahdollisuudet tuetuille resoluutioille. MacMini on kuitenkin tietokone ja HDMI taasen viihde-elektroniikan standardi. HDCP: Jonkin näköinen tuki suojatuille yhteyksille pitäisi olla kunnossa vähintään tuon MiniDisplayPortin kautta. Ainakin uudet Unibody-MacBookit kiukuttelivat alkuunsa suojatuilla iTunes-materiaalilla ja analogisella näytöllä. Blu-Ray: Setä-Steve uskoo internetin voimaan eikä optisiin medioihin. Liekö kyse oman firman kaupasta?! Uusikaan Mini ei ole täydellinen mediakeskus, eikä sellaiseksi varmaan tarkoitettukaan... Sitä vartenhan on AppleTV, joka kaipaisi sekin pikaista päivitystä! Kaikesta tästä huolimatta himottaisi korvata vanha Mini uudella nyt, kun telkkarin ja tykin pitäisi istua kiinni yhtä aikaa ilman sen suurempaa säätöä. =)juha
Meneekö tuosta ministä takuu, jos sen aukaisee BD:n asentamista varten? Ilmeisesti tuohon saa ongelmitta asennettua Windowssin?
GeForce 9400M:ssä taitaa olla kaikki perinteiset piirisarjatoiminnot (muistiohjain ja I/O) samassa paketissa näytönohjaimen kanssa: http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9400m_g_us.html
Niin, tai sanotaanko näin päin, että siinä on piirisarjaan integroitu suhteellisen kelvollinen näytönohjain. Blu-Ray-asemallahan toi olis kyllä aika tappaja, mutta mistäs löytää sopivan slot loading BD-aseman?
Kyllä noita löytyy muutamalta valmistajalta, mutta hinnat on vilä ihan tajuttomia. Kannattaa ostaa vaikka pari pleikkaria sillä rahalla. Mutta on toi Mini vaan hieno. Ai että tätä uuden Macin tuoksua. :king:
Täälläkin menee hankintaan Mac Mini. Vanhempien laitteidenpäivitys jatkuu, ja tällä kertaa pitää hommata surffailua, pankkiasioita, satunnaista leffankatsomista ja jatkuvaa tekstinkäsittelyä harrastavalle äidille huokeahintainen tietokone lopullisesti sopimuksensa irti sanoneen Compaq-läppärin tilalle. Alkuun mietittiin ihan uuden kannettavan hankkimista, mutta koska entistäkään ei tullut koskaan siirrettyä pöydältä pois, niin koettiin se liiaksi tilanhaaskaamiseksi. Myös Dellin Studio Slimiä pohdittiin, mutta arvostelujen mukaan kyseinen "ohut torni" ei liene kovin ongelmaton. iMac vaikuttaisi periaatteessa hyvältä kompromissiltä pöytäkoneen ja kannettavan väliltä, mutta näytön "korkea sijainti" sekä laatu ei oikein miellytä. Päädyin suosittelemaan Mac Miniä, ja kannatusta se on saanut kovastikin. Itse laite on käsittääkseni sopivan pieni, hiljainen ja "vihreään kotiin" energiaasäästävä, joten varmasti se sopii pienelle työpöydälle hyvin. Aiemmin ei olla käytetty muuta kuin Windowsia, mutta mitä nyt alustavasti olen noita OS X:n tutoriaaleja katsellut, niin varmasti OS X:n yksinkertaisemmalta tuntuva käyttölogiikka miellyttää vanhempaa rouvashenkilöä. Kuten toisesta ketjusta käy ilmi, niin pieneksi ongelmaksi tässä on muodostunut se, että pitäisi saada MS Office for Win pelittämään (kun kerran valmiina on jo XP ja MS Office for Win) koneella, mutta eiköhän se tuolla VmWare Fusionilla lähde käymään. Minä sitten olen katsonut parhaaksi toimia seuraavanlaista reittiä myöten: Laitteiden hankinta -> Apple Education Storesta Mac Mini ja Apple Wireless Keyboard (SWE), muualta parinsadan HP:n 22" näyttö DVI-liitännällä (muotoilu tuo mieleen Applen oman näytön eikä BenQ:lla/Samsungilla ollut oikein parempia vaihtoehtoja). Laitteiston koekäyttöä, Snow Leopardin tilaus halvalla Apple Storesta, VmWARE Fusionin asennus, MS Office 2003 for Win -asennus. Laitteistopäivitys -> Crucial 4Gb, Western Digital Scorpio Black 320Gt. Ennen vaihtoa uuteen kovalevyyn entisen sisältö uuteen SuperDuperin ja USB-kovalevykuoren avulla. Eiköhän äitimuori tuolla pääse takaisin näppäilemään. Kirjoittakaa ihmeessä, jos en ole huomannut jotain sudenkuoppaa välttää (Mac-maailma on itselle tuntematon). EDIT: Tuosta Mac Minin avaamisesta... Magneettipäiset plussapään ruuvarit taitaa löytyä omasta takaa, mutta ilmeisesti tuohon kannattaisi hankkia uusi lasta (varmastikaan ei kannata laastinjäämiä omaavalla alkaa sörkkimään Miniä). Kuulemma tuohon käyttöön olisi erityisen hyvä joku muusta kuin metallista tehty lasta (naarmujen minimoimiseksi), pitää käydä Bilteman valikoimaa tutkimassa. OCW:n klipeissähän esiintyy nämä "nylon pry toolit" tai "spudgerit", joilla käsitellään näitä laitteiston pikkuosia. Näitä varmaan on vähän vaikeampi löytää, kun en tiedä miksi noita suomeksi edes kutsutaan, mutta ilmeisesti ihan korvikkeillakin selviää. Esimerkiksi tuli mieleen minilinkkarin viilaosa, jota voisi samanlain käyttää.
Muutama "vinkki" 2. Office Mac:lle ei ole myöskään turhan kallis, noin 125-130, samat toiminnot löytyy jne. Huomattavasti helpompaa/nopeampaa/yksinkertaisempaa kuin Fusionin kautta, mutta toki oman budjetin mukaan. 3. Applen omalla Timemachinella onnistuu backupin teko enemmän kuin helposti eli turhaa käytät Superduperia, toki eiköhän se silläkin onnistu.
Tuossa EtP on varmaankin tekemässä SuperDuperilla boottaavaa kloonia levystään. Se ei käsittääkseni ole niin vaivatonta tehdä Time Machinella? Mutta ihan hyvältä tuo "projekti" kuulostaa. Ainoa, mikä tuossa pistää silmään, on tuo laajennettavan kovalevyn koko: tarviiko tuolla käytöllä laajennusta? Toisaalta 120Gt alkaa nykypäivänä olla vaatimaton kovalevyn koko. Ja tuohon pohdintaan iMacista: itse olisin enemmän sen kannalla. Tietysti budjettia saisi korottaa toisaalta rutkastikin. Edu-storesta tuollainen 24"-malli, 4Gt:n muistilla ja 640Gt:n kovalevyllä riittäisi sitten noihin tarpeisiin ihan kiitettävästi. Tuohon näytön laatuun en osaa sanoa muuta kuin, että käyttämässäni vanhemman sukupolven (valkoinen, ennen alu-iMaceja) on näytön laatu loistava.
Itse olen ainakin viimeiset kolme kertaa asentanut koneen uusiksi nimenomaan timemachinella. Eli puhdas asennus ja valinta -> palauta time machine varmistuksesta. Mitään ei ole jäänyt uupumaan, ja konffaus on mielestäni vaivattomampaa kuin super duperilla (varmistus menee taustalla, ja asennus on nopea).
Nimenomaan näin. Tarkoitus on siis tehdä tästä kovalevyn vaihdosta vaivatonta eli että sitten kun uusi kovalevy on fyysisesti paikallaan, niin ei tarvitse alkaa asentelemaan mitään uudestaan, vaan voi jatkaa siitä mistä vanhalla kiintolevyllä jäi. Kyse on siis toisin sanoen tuon vanhan kiintolevyn kloonaamisesta (-> ostetaan Scorpio Black (SB) ja USB-kuori -> SB USB-kuoreen ja kiinni Miniin -> Minin sisällä olevan kiintolevyn kloonaus Super Duperilla SB:hen -> Minin avaus ja kiintolevyn poisottaminen -> SB:n asennus -> Mini päälle kaikki valmiina). Eiköhän se Super Duperilla suju. Kyllä tuo 120Gt on varmasti kooltaan riittävä, mutta kuulemma se on suhteellisen hidas kovo (5400rpm). Kuulemma vaihtamalla tuohon Mineissä suosittuun Scorpio Blackiin (7200rpm) käyttönopeus lisääntyy mukavasti (muutenkin kuin nelinkertaisen keskusmuistilisäyksen ansiosta). Samalla tuossa tosiaan sitten saa "ilmaiseksi" ulkoisen kovalevyn, joten tässäkin mielessä kovalevypäivitys kannattaa. Pitänee miettiä tuota Office asiaa. 130 euroa se tosiaan näyttäisi perusversio maksavan, vaikka siinä onkin se nykypäivän käyttölogiikaltaan hieman outo Word. Itsellä tosiaan olisi valmiina MS Office 2003 Pro for Win mikä on huomattavasti kivempi käyttää. Toisaalta olisihan se kiva käyttää Officea ilman tuota virtuaalikikkailua (saati VmWare Fusionin n. 70 euron hintaa). iMacissa on tietenkin sekin, että ensinnäkin se on kalliimpi sijoitus kuin Mac Mini. Itsekään en oikein pidä iMacin näytöstä, ja siinä on myös se, että jos jossain vaiheessa vielä koneenpäivitys tulee, niin iMacin näyttö ei tietenkään voi jäädä. Siinä mielessä Mac Mini ja erillinen näyttö on monin tavoin parempi ratkaisu. Speksien suhteen totta kai iMac olisi parempi ratkaisu, mutta toisaalta Mac Minin viehätys on tällä hetkellä kova.