Itse katselin noita arvosteluja kanssa. Osassa negatiivisista on kyllä pikkuisen kummallisia arvioita. Yhdessäkin ihmetellään mihinkä komiikka on unohtunut? :hitme:Siis niinkun Watchmanissä? Osa elokuva-arvostelijoista ei kyllä tajua scifi-sävytteisiä elokuvia ollenkaan. Muistan joskus lukeneeni Blade Runnerin arvostelun, jossa haukuttiin sitä, että elokuvan androidit ovat inhimillisemmän tuntuisia kuin elokuvan ihmiset. Ööh, mikähän se leffan ns. pointti mahtoikaan olla?
Kuulostaa vähän ohjaajan edellisen leffan arvostelulta.. Vähän on Fresh-rating tosta alun huumasta laskenut joo. Huomenna sen sitten näkee itsekin minkälaisesta ilmiöstä on kyse.
Paha paha, tekisi mieli mennä ihan teatteriin katsomaan, mutta DVD/BR version directors cutista on tulossa huomattavasti pidempi ja yksityiskohtaisempi. Tää on kuitenkin leffa jossa ei syvyyttä voi olla liikaa.
Lippu huomisillan näytökseen, arvosteluista luin juonen ja sen verran että loppu eroaa sarjiksesta. uskon että tästä on tulossa omalla kohdalla yksi v.09 parhaista elokuvista vieläkun DC saadaan ulos :thumbsup:
Komeaa jälkeähän se oli kuvallisesti alusta loppuun. Äänimaisema oli myös hulppeaa kuultavaa. Eli tekniikan riemuvoitto. Mutta tarina jäi kyllä jotenkin hahmottomaksi, mitään draaman kaarta ei oikein ollut, vaan 165 minuuttia tasaista tuubia. Onneksi tämä nyt ei ollut sellaista tilanteesta toiseen kaahausta, kuin mitä nämä laveasta alkuperäistarinasta puristetut filmit joskus ovat. Ei sillä, että leffa olisi varsinaisesti ollut "ylimittainen", mutta kyllä siinä leffaa p2p-metodilla (eli "perse to penkki") katsoessa ehti puutua takapuoli, vaikka Tennispalatsissa ihan ok jakkarat onkin.
Sovituksena umpisurkea, elokuvana ihan ok-tasolla. Komeahan se oli, mutta Snyder ei ole todellakaan ymmärtänyt sarjakuvan pointtia lopputuloksen perusteella. Todella tympeän keskivertoa supersankarimättöä, vaikka lähdemateriaalin sanomahan oli täysin tätä lajityyppiä vastaan.
Kävin kuin kävinkin katsomassa tämän, ja voi sininen penis sentään että oli... keskitasoa parempi, mutta ongelmainen elokuva. Alkuhypen perusteella odotin kuvallista mutta tasapaksua tykitystä, mutta onneksi elokuva pääsi jopa yllättämään. Niin alkuperäiseen sarjakuvaan en ole perehtynyt, joten on periaatteessa ihan sama onko sovitus onnistunut vai ei. Watchmen on komeaa katseltavaa, mutta CGI:ta enemmän ihailin hauskasti, taiteellisesti ja otteessaan pitävästi kuvattuja kohtauksia. Pidin tavasta jolla esimerkiksi kyseessä oleva aikakausi oli otettu huomioon niin aina hiusmuodista ja silmälaseista lähtien. Myös alun intro oli hauska. Taistelukohtaukset olivat hienosti toteutettuja, ja ne kyllä pesevät X-menissä nähdyt kohtaukset teknisessä komeudessaan mennen tullen. Huomiota saanut seksikohtaus oli hienosti ja hyvällä maulla kuvattu, ja itse asiassa mielestäni se sopi elokuvaan hyvin -- ihan sivuhuomiona, mielestäni sellaiset seksikohtaukset ovat aina elokuvallisesti ja taiteellisesti onnistuneita, jotka eivät herätä tarvetta aukaista litsejä mutta jotka silti herättävät tunteita. Elokuvan kompastuskivi on teflon-pinnoitetut hahmot, jotka olivat muuten onnistuneita, mutta joiden sisälle ei siltikään tahtonut päästä. Ainoastaan Rorchach onnistui saamaan minut mukaansa hetkittäin. Oli tämä elokuva kuinka komea ja syvällinen tahansa, niin esimerkiksi trailereissä näkynyt Wolverine-elokuva tulee varmasti tempaamaan mukaansa paremmin -- juuri sen takia, että elokuva saattaa olla pinnallisempi, mutta sen hahmot ottavat mukaansa. Elokuvan tarina ja se "tarinan opetus", mikä lienee kyseissä sarjakuvassa yksi tärkeimmistä asioista, tekivät tästä keskivertoa paremman, mutta toisaalta kiitettäviin syvyyksiin ei ihan päästy. Watchmen tullaan muistamaan "erilaisena" supersankarielokuvana sinisine peniksineen, seksikohtauksineen, goreineen ja supersankarien synkkyyksineen ja armottomuuksineen. Toisaalta, jos sitä lähtee vertaamaan toiseen "erilaiseen" supersankarielokuvaan kuten Hellboy (en laske kakkososaa mukaan, koska minusta se oli lähinnä pitkästyttävä vaikkakin visuaalisesti hieno) tai onnistuneihin supersankarielokuviin kuten Batmanit ja X-menit, niin se ei ota samalla tavalla mukaansa. Watchmen jättää katsojan mietteliääksi ja ehkä vähän haukkomaan henkeään, mutta se ei saa häntä puristamaan kätensä nyrkkiin ja salaa heiluttamaan sitä toiminnan mukana. Sen verran ristiriitainen kokemus tämä oli, että on pakko ottaa .25-arvot käyttöön. Silti on sanottava, että vajaa kolmituntinen meni todella nopeasti, ja viihdyin oikein mainiosti. Tämän voisi ehkä itselleen omaksikin hankkia (BD:nä). 3.75/5 :naminami::naminami::naminami:
Luin sarjakuvan viime viikolla ensimmäisen kerran ja katsoin tänään elokuvan teatterissa. Elokuva oli ihan hyvä. Loppu oli "nykyaikaisempi" kuin sarjakuvassa ja mielestäni parempi.
Uhhuh. Tämä on kyllä vähän ristiriitainen arvosteltava taas, toisaalta teatterista tullessa alkoi jo selvästi olemaan perse puutunut ja varmaan rystysenpainauma näkyi poskessa, toisaalta sitten taas koko illan on ollut sellainen waaau-fiilis jota harvasta elokuvasta saa. Sarjakuvaa en ole vielä lukenut joten konversioprosessin onnistumista en osaa kommentoida, mutta kyllä tuossa tuntui ainakin että tarinan henkeen pääsi mukaan. Ehkä tuossa vähän painoi se nostalgisoinnin tuntu päälle, tuntui että elokuvasta 3/4 oli sitä että katseltiin mustavalkovalokuvia ja pohdittiin kaapissa seisovia pölyisiä univormuja ja niitä parempia aikoja, sen osalta tarina tuntui ajoittain etenevän vähän hitaasti. Muuten en kyllä löydä tästä ainakaan pahaa sanottavaa, se oli ainakin positiivinen yllätys että Snyderin ohjaajanaolo ei tehnyt elokuvasta samanlaista huttua kun mitä 300 vähän tuppasi olemaan. Nostan herralle hattua ja jään ainakin lievästi kiinnostuneena odottelemaan hänen seuraavia projektejaan. Jossain moitittiin tuota Dr. Manhattanin CGI toteutusta tuskallisen heikoksi, mutta minusta tuo oli varsin vaikuttava saavutus CGI-efektien saralla. Ellen olisi asiasta etukäteen lukenut, niin tuskinpa olisin tuota edes sen tarkemmin ajatellut, trailerien perusteella ainakin ensialkuun kuvittelin että Manhattan olisi ihan CGI:llä "väritetty" ihmisnäyttelijä. (Mistä tulikin mieleen, olettaen että tuon hahmon animointia on ollut väsäämässä useampi henkilö, niin liekö tuon anatomian mallintaminen jaettu niin että tietysti osaavimmat tekevät vaativimmat alueet kuten kasvot ja sellaiset, joten voisi olettaa että tiimissä on sitten se joku onneton jolle on jäänyt nämä vähemmän vaativat nakkihommat. Siinä on sitten taas kiva kertoa muille efektialalla työskenteleville kavereille että mitä on tullut tehtyä viimeiset kuusi kuukautta. ) Seuraavaksi tietysti etsin käsiini nuo sarjakuva-albumit ja lukaisen ne läpi, sitten jään odottelemaan pidempää blu-ray versiota uusintakatselua varten, ellei tuo albumien lukeminen sitten aja minua toiselle teatterikierrokselle. Melkein uskaltaisin jopa veikkailla tätä vuoden parhaaksi leffaksi, tosin lähinnä siksi että en uskalla laittaa kovin suuria toiveita Wolverinen varaan. 4,5/5
Eipä se sitten lopulta kovin ristiriitainen tainnut sinusta ollakaan. Kyllä itselläkin teki mieli impulsiivisesti antaa korkea arvosana, mutta kun vähän harrastaa reflektiota, niin kyllä Watchmenistä ne viatkin löytää.
Näinhän tässä vähän pääsi käymään. Mutta pakko kyllä antaa korkeat pisteet elokuvalle jos siitä noin hyvät fiilikset tulee. Kuritetaan sitten jälkikäteen kahta pahemmin jos tuon kanssa käy vähän semmonen snydermainen "300-efekti" että toisella katselukerralla huomaa ettei elokuvassa olekaan juuri mitään sisältöä.
Hyvin kommentoitu tätä leffaa. Hienoja kohtauksia, hyvä soundtrack, mutta se kuinka hyvin kaikki tuo oli nivottu yhteen vastasi tilkkutäkkiä. Kaiken lisäksi aivan liian pitkä. 2½/5
Eikös Watchmen ole yksi iso sarjakuvaromaani, ei siis oikein albumeista voida puhua? Jos saisi itsekin tuon jossain välissä luettua, sarjiksen laatu ja merkittävyys on toki ollut jo kauan tiedossa. Antaa nyt elokuvan olla ainakin toistaiseksi, katsotaan vaikka sitten vasta sarjiksen lukemisen jälkeen.
No niin, nyt se on nähty ja tässä muutamia pikaisia kommenteja --> Olihan tämä komeaa katsottavaa alkuintrosta lähtien. Z.Snyderin 300:ssa aloittama efektimössö ei puske liikaa läpi, vaikka se onkin havaittavissa. Elokuvan pituus oli mielestäni ihan sopiva, vaikka välissä olikin ajoittain muutamia suvantokohtia. Itse asiassa elokuva olisi saanut olla vähän pidempikin, jotta filosofisia pohdintoja ja ilmenneitä moraalisia ongelmia olisi saatu mahdutettua mukaan reilummin. Soundtrack on upea ja tukee hienosti eri aikakausien kuvaamista. Mm. The Philip Glass Ensemblen kappale Pruit Igoe & Prophecies on nerokas valinta tunnusmusiikiksi. Hahmojen iät tuottivat paikoin ongelmia kun vähän väliä pompittiin eri aikakausilla ja välillä tuntui etteivät hahmot kuitenkaan muuttuneet ihan aikakausien vaatimusten mukaisesti. Missä vaiheessa ja millä ajalla supersankareiksi pukeutuneet tavalliset tallaajat olivat muuten kehittäneet elokuvassa nähdyt voimat/taidot/kestävyyden? Dr.Manhattan oli ainoa oikeasti yliluonnollinen hahmo ja hänen taustat selitettiin luonnollisesti ihan hyvin, mutta entä ne muut? entä mistä ihmeestä Veidtin sarvekas esihistoriallinen Ilves "Bubastis" oli peräisin? Tätäkään ei elokuvassa selitetty lainkaan, poislukien Veidtin kiinnostus ko. aikakausiin. Entä mistä peräisin ja millä tekniikalla toteutettuna olivat mm. Yöpöllön "Arska", kohteiden tiedot näyttävät erikoislasit yms. tekniset vimpaimet? Näitä ei tietenkään kannata miettiä tällaisessa leffassa liikaa, mutta olisi niille silti voitu kertoa jotain taustoja. Dr.Manhattan olisi saanut pitää alkkareita jalassaan koko ajan. Siniloisteisen kaljun liikuskelu munasillaan siellä täällä on tällaisenaan aika koomista ja sen huomasi myös muiden katsojien hörähtelyistä. lisäksi Dr.Manhattanin animointi oli paikoin hiekkotasoista ja paikoin taas todella upeaa. Oliko tekijöille tullut kiire, vai oliko laadunvalvonnassa aukkoja? Leffassa ei ollut montakaan vitsiä mukana. En tunne elokuvan esikuvaa tarkemmin, joten voi olla että ilmapiiri on suoraan sieltä siirretty, mutta jotenkin odotin useampia onelinereitä. Nuori Jupiter höpötti yhdessä vaiheessa impotenssi-Yöpöllön kellarissa että "on varmaan jännää elää kaksoiselämää". Siis täh, neitihän eli sellaista itsekin, joten en oikein ymmärtänyt kommenttia? Rorschach oli ainoa hahmo joka tuntui hieman luonnottomasta liikehtimisestään ja hassusta maskistaan huolimatta todelliselta ja jossa oli ylipäätään ns. "munaa". Toki munaa oli myös Koomikossa, mutta Rorschach oli silti jotain ihan muuta. Loput sankarit olivatkin sitten enemmän tai vähemmän statisteja teflon-asuissaan (tai Jupiterin suhteen pornolatekseissaan). Elokuva oli yllättävänkin raaka. Ruumiita ei tullut loppujen lopuksi hirveästi, mutta ne mitkä viikate ehti korjaamaan, levisivät kirjaimellisesti seinille. Lisäksi muutamat koirat saavat aika karun kohtelun. Korkea ikäraja on siis ihan perusteltua. Loppuratkaisu tuntui vähän liian pikaisesti kasaan kyhätyltä. Summa summarum, Watchmen on kerrassaan hieno supersankarielokuva joka muutamista heikkouksista ja suvantopaikoistaan huolimatta oikein huutaa ohjaajan versiota jossa todennäköisesti avataan muutamien hahmojen taustoja ja tarkoitusperiä hieman tarkemmin. Tällaisenaan tuskin jaksan katsoa koskaan uudestaan, mutta directors cut on silti pakko nähdä. Watchmen hakkaa joka tapauksessa mm. viimeisimmät Batman-kötöstykset mennen tullen. Jossakin arvostelussa sanottiin että "Watchmen on sarjakuvafani Zack Snyderin muille sarjakuvafaneille tekemä elokuva" ja että lisäksi "Watchmen on synkkä, väkivaltainen, poliittinen ja epäkorrekti aikuisille suunnattu elokuva, jolla ei ole mitään tekemistä vaikkapa Sam Raimin Spider-Man-satujen kanssa". Tuo on mielestäni aika hyvin sanottu. Tähdet: 4/5
Siis Silk Spectre IIlla ei ollut mitään maskia tai muuta, joten todennäköisesti tunnettiin että Jupiter on Silk Spectre II eikä hänellä niin ollut mahdollisuutta kaksoiselämään.
Tuosta tulikin mieleen, elokuvalle antaisin ehkä tuon 4-4,5/5 pistettä, mutta tälle Philip Glassin Koyaanisqatsi soundtrackille annan 5/5 pistettä kevyesti. Olin tuon Koyaanisqatsin katsellut jo aiemmin, mutta nyt vasta Watchmenin trailerin myötä tajusin etsiä tuon soundtrackin käsiini, ja tuo on kyllä huimaa tavaraa. Alkuun suosittelisin vaikkapa kolmosraitaa Cloudscape, uskomattoman hienosti hiljakseen avautuva kappale. Suosittelen erityisesti tuota kiekkoa taustamusiikiksi Watchmenin lukusessioihin, luo mitä parhaimman tunnelman siihen tarkoitukseen. Itse olen lueskellut tuota albumia noin puoleen väliin, siinä suurin osa noista asioista on jo selitetty (kuten myös esim. Rorschachin naamion alkuperä). Noita lukiessa tuli mieleen että sarjakuvissa on usein tarve selittää yksityiskohtaisesti kaikkea tuollaista nippelitietoa, mutta elokuvassa niiden merkitys ei ole niin suuri, ja pahimmillaan ne pistävät silmään hiukan sellaisena ylimääräisenä selittelynä, että katsojalle ikään kuin syötetään sitä tietoa sen sijaan että jotain jätettäisi itse pääteltäväksi. Spoiler Liekö taas tagien arvoinen seikka, mutta laitetaan kuitenkin. Albumissahan mielestäni aika selkeästi todetaan että kaikki nuo vehkeet, kuten Rorscachin naamiokin, ovat peräisin niistä teknologioista joita Dr Manhattan on auttanut kehittämään. Ehkä tuo tosiaan jäi vähän mysteeriksi esimerkiksi tuon Archien sun muiden laitteiden kanssa. Aika vähän tuota teknologista kehitystä muutenkin tuotiin esille, albumiin verrattuna.
Noh, nyt kun joku muu otti tuon vertailun esiin, niin minäkin käytän tilaisuuteni päästä sivaltamaan The Dark Knightia. Vaikka nämä nyt ovatkin hyvin eri tyylisiä, niin sanoisin että Wachmen eroaa TDK:stä mm. siinä että vaikka Watchmenissä tapahtuu vähemmän, kaikessa mitä siinä tapahtuu on jokin pointti mukana. Tapahtumat ovat merkityksellisiä, kerronta onnistuu luomaan tunnelmaa tarinaan josta muodostuu vaikuttavan lopun myötä varsin kiehtova kokonaisuus, ja elokuvan hahmot ovat mielenkiintoisia ja roolisuoritukset mukaansatempaavia. Näin siis muutamia eroja TDK:hon mainitakseni. (Joo joo, kyllä minä kohta puoleen vuokraan TKD:n uusintakatselua varten, ja todennäköisesti tulen huomaamaan että se ei olekaan ihan niin heikko kuin mitä minun muistikuvani siitä sanovat. Tuo TDK-threadin fanboy hypetys ynnä postyymit Oscarit ynnä muut vaan ovat tehneet TDK:sta sellaisen leffan josta on helppo olla pitämättä. )
Pistetään spoilereihin, ettei herkimmät suutu. Spoiler Elokuvan aika alkuvaiheissahan selvisi, että Ozymandias ja Silk Spectre olivat paljastaneet henkilöllisyytensä, kun Watchmenit kiellettiin laissa.