Ja kun podcasting on kanssa tuettu niin homma kuulostaa niin hyvältä, että ainakin täälläpäin seurataan innolla projektin etenemistä. Areenan löytää osoitteesta http://areena.yle.fi/
Kerrankin yle tekee jotakin hyvää ja fiksua! Täytyy selailla jos vaikka vastaan tulisi helmipätkiä mitkä ovat aikoinaan painuneet unholaan. Arkiston aarteita. Saas nähdä kuinka kauan menee että televisiolupa laajenee netin puolelle :hitme:
Vastaus yllämainittuun kysymykseen, tuskin kauaa Ja sitäpaitsi, onhan asiasta jo mm. ministeri Linden sanansa sanonut. Hänen mukaansa kun nettivideoiden laatu menee tv:n tasolle, aletaan touhusta perimään ainakin jonkinmuotoista tv-lupa maksua (lähde: ylen uutiset)
Ainakin täällä tv-lähetykset pätkivät enemmän, mittä nettivideot. Samoin kuvanlaatu on välillä sellaista sontaa, ettei sitä isolta ruudulta viitsi edes katsoa. Pitääkö silloin maksaa tv-maksua? Miksi nettivideoiden katselusta pitäisi maksaa tv-maksua? Onko tässä nyt vain keksitty keino rahoittaa YLEn toimintaa alistamalla internetin käyttäjät maksumiehiksi? Ja mitä tulee Areenan rekisteröitymiseen, niin tämä tuntuu hieman haiskahtavan. YLE haluaa tv-maksun nettipalveluistaan ja radion kuuntelustakin? Onko tämä nyt askel markkinatalouteen? "7 a § (492/2002) Aineiston tarjonnan eriyttäminen (396/2003) Jos yhtiö tarjoaa julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmiston tuotannossa syntynyttä aineistoa muualla kuin televisio- ja radiotoiminnassa, sen on eriytettävä julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminnasta ja muusta julkisesta palvelusta muodostuva toimintansa toisistaan. Eriyttämisellä tarkoitetaan tässä pykälässä sitä, että eriytettäville toiminnoille on laadittava tilikausittain tuloslaskelma ja julkisen palvelun toiminnalle myös tase. Tuloslaskelma ja tase, joiden tulee olla yhtiön kirjanpidosta johdettavissa, on laadittava soveltuvin osin kirjanpitolain (1336/1997) säännösten mukaisesti. (396/2003) Jos yhtiö ottaa omaan käyttöönsä julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminnassa tuotettua aineistoa tarjotakseen sitä muualla kuin televisio- ja radiotoiminnassa, sen tulee tapahtua samoin ehdoin kuin yhtiön luovuttaessa aineistoa yhtiön ulkopuoliseen käyttöön. Viestintävirasto valvoo 13 momentin noudattamista. Yhtiön on Viestintäviraston pyynnöstä toimitettava tälle tilinpäätöksensä sekä eriytettyjen toimintojen tuloslaskelmat ja taseet liitetietoineen." "Yleisradio Oy:stä annetussa laissa omaksuttu julkisen palvelun määritelmä on komission valtiontukisääntöjen soveltamisesta julkiseen yleisradiotoimintaan antamassa tiedonannossa määriteltyjen kriteerien mukainen harkittaessa valtiontuen soveltuvuutta perustamissopimuksen 86 artiklan 2 kohdan nojalla. Tiedonannon mukaan määriteltäessä julkista palvelua yleisradiotoiminnan alalla komission tehtävä rajoittuu selvien virheiden valvontaan. Valiokunnan saaman selvityksen mukaan tällaisena selvänä virheenä voidaan pitää sitä, että tehtävään kuuluu toimintoja, joiden ei kohtuudella voida katsoa täyttävän perustamissopimuksen pöytäkirjassa todettuja yhteiskunnan demokraattisia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia tarpeita, kuten esim. sähköinen kaupankäynti. Lisäksi julkisen palvelun tehtävä on annettu virallisesti yhdelle yritykselle ja tehtävän suorittamista valvoo riippumaton elin. Tiedonannossa todetaan vielä, että yhteisöjen tuomioistuimen vakiintuneen käytännön mukaan yleishyödyllisten tehtävien täyttämiseksi käytettävät keinot eivät saa tarpeettomasti vääristää kauppaa, kun samalla otetaan huomioon julkisen palvelun tehtävän toteuttaminen." Lähde: http://www.yle.fi/yleista/pelis_ylelaki.shtml http://www.parliament.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/livm_16_2005_p.shtml
Ylen toiminta rahoitetaan tv-maksulla, joten on ihan loogista, että se pitää maksaa, että firman tv-lähetyksiä pääsee katsomaan, jakelukanavasta riippumatta. Tuskin Yle tai sen paremmin maksunsa hoitavat katsojat kaipaavat yhtään lisää vapaamatkustajia. Pidetään kuitenkin mielessä, että tämä nettijakelu on kuitenkin lisäpalvelu eikä mitenkään pakollinen tarjottava Yleltä. Radioasia ei ole ihan yhtä yksioikoinen, mutta minusta siinäkin palveluntarjoaja voi asettaa ehtoja, kun siinäkin on kyse ylimääräisestä palvelusta. Radioitse kun yhä voi kuunnella ilman lupia, jos lupamaksusta kieltäytyminen on periaatekysymys.
Osin näinkin. Mutta lause "Jos yhtiö tarjoaa julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmiston tuotannossa syntynyttä aineistoa muualla kuin televisio- ja radiotoiminnassa, sen on eriytettävä julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminnasta ja muusta julkisesta palvelusta muodostuva toimintansa toisistaan." Internetin kautta jaettava lähetys ei taida olla enää tv-/radiotoimintaa? YLEn tulisi muutenkin olla julkinen palvelu, joka tarjoaa yhtäläisesti kaikille kansalaisille palveluja. Tässä juuri nyt ihmettelenkin, että radionkuuntelijana olen eriarvoisessa asemassa, jos nettipalvelussa aletaan rahastamaan. Ymmärrän kyllä että YLE haluaa olla mukana tutkailemassa uusia muotoja, miten ohjelmia välitetään. Täytyy kuitenkin muistaa, että YLE rahoitetaan lupamaksuilla, joiden käyttötarkoitus on radio- ja tv-toiminta, ei internet. Kun nyt nussittiin pilkkua jo DVB-H lähetysten kanssa, niin miten on internetlähetysten rahoitusten yms kanssa? Minulle itselle on aivan sama mistä tuutista niitä lähetyksiä tulee, mutta näiden lakipykälien ja lähetystapojen kanssa tuntuu olevan valtiovallalla langat todella hukassa. Itse kannatan veroista kannettavaa viihdeveroa, jolla katettaisiin tv-, radio- ja internet-lähetykset.
Varsin erinomainen palvelu näin pikavilkaisulla (lähetysten laatu yllättävän hyvää ja ihan eri tasolla verrattuna esim. YLE:n aiemmin mm. urheilulähetyksissä lähettämiin striimeihin ) ja pakko myöntää että mieltä ainoastaan lämmittää, että pian tuota ei enää ilman tv-maksua pysty käyttämään. Mukava juttu että missattuja ohjelmia voi tuolta myöhemmin katsella, tähän suuntaanhan YLE:kin on palvelujaan jo aiemmin luvannut kehittää.
Mitä nopeasti vilkaisin, tämä on ihan helvetin hyvä juttu. Ulkomaistakin tuotantoa ja jopa mäkillä voi katsoa, eli Henry Rollins Show pyörähti vanhalla Powerbookilla iloisesti. Edit. Aika vähän on tuota viihdeohjelmapuolta, mutta ilmeisesti tämä nettijakelu otetaan jatkossa sopimuksissa paremmin huomioon. Loistohomma on myös se, että radiot saatiin taas nettiin.
satunnainen matkailija pasilassa. http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=455&a=3943 (niin löysin linkin tuonne Areenalta, vaikka tuo elävän arkiston puolella onkin)
Alkaa mennä TV-maksun taakse nuo ohjelmat ja luopuvat Mikkisoftan DRM hässäkästä. http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=34881&tyyppi=1 Jos kuvanlaatu saataisiin vielä edes Saunavision nettitv:tä vastaamaan, niin tuosta voisi olla edes jotain iloa.
Toivottavasti nostaisivat sen resoluution edes televisiolähetyksen tasoiseksi. Joku 512x384 ei todellakaan ole TV-tasoa. Ilmeisesti joku 720x576 ja 1 Mbit/s bittivirta olisi hyvinkin mahdollinen H264 ja AAC pakkauksella.
Toimiiko muilla Yle Areena Flash 10:llä? Duuniläppärille tuli päivitys ysistä kymppiin, ja nyt ei enää videot näy, vain musta ruutu. Kokeiltu on sekä IE 6:lla että Firefox 3.0.10:llä. Flash:n tarkka versio on "Shockwave Flash 10.0 r22".
Toimii nyt myös Windowsissa. Se klassinen koko koneen uudelleen käynnistäminen auttoi ja olisihan se pitänyt arvata
Milläs nuo koe-eläinpuistot saa tuolta nykyään talteen? Eli miten tuon flash tiedostossa olevan audion saa oikein siististi koneelle talteen?
Heh, samaan ongelmaan törmäsin itsekin viime viikolla ja jäi toissaviikon jakso hakematta tuon muutoksen vuoksi. Elegantti ratkaisu on nyt (vielä) saatavilla täältä: http://users.tkk.fi/~aajanki/rtmpdump-yle/index.html Keskustelua Ubuntu-foorumilla: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14127.msg209290#msg209290
Sinullako toimii audiosisällöille kanssa? Itse en saanut KEPpiä ladattua. Kaatuu muistinvarauksen virheeseen. Käytössä Ubuntu 9.04. Täytynee kokeilla vielä tuolla toisella koneella (8.04), jos kerran joillain toimii. yle-dl:n versiota 1.0.1 olen käyttänyt. Videot latautuvat ok, mutta kun kiinnostaa vain KEPit.