Syyllinen siis.. Toshiban EP30 on hyllyssä, siinä tuli laittomat softat (ihan kaupasta ostettuna). Seuraava hankintalistalla on ISTAR mini, jossa myös waresoftat. :hitme: edit: ai niin, Toshiban XE1 on jo tilauksessa. Ymmärtääkseni siinäkin sama juttu, en ole tosin itse vielä päässyt näkemään.
Kukamitähäh? Miksi kukaan enää vuonna 2008 ostaa laittomia kopioita? Edit: joo niin, vastaushan tässä tapauksessa jo tuli. Itse kysymykseen: Waretan joskus TV-sarjoja esikatselumielessä, jos vaikuttaa siltä, että suomalaiset kanavat aikovat kokonaan sivuuttaa jonkun kiinnostavan ohjelman. Pysyvään säilytykseen tulee vain sellaista, mitä ei muuten saa hankittua. Viimeisimpänä tulee mieleen eräs sarja, jonka DVD-julkaisu on säälimättä raiskattu musiikkioikeuksien takia.
Huomasin taannoin, että jenkkien iTunes-kaupasta voi ostaa esim. hd-tasoisia tv-sarjoja yhtä helposti kuin musiikkikappaleita. Sama pätee myös elokuviin, niissä on vielä vaihtoehtona joko vuokraus (muutama dollari/kpl) tai lataus kokonaan omaksi. Väittäisin, että Suomessakin moinen palvelu vähentäisi suuresti warettamisen määrää, erityisesti tv-sarjojen kohdalla. Itselläni ainakin musiikin "esikuuntelukin" netistä lataamalla loppui siihen, kun tajusin ruveta käyttämään iTunesia, vaikka myönnetäköön, että 30sek. näytteiden perusteella on muutama virheostoskin tullut tehtyä
Tuntuu oudolta että niin moni on waretusta vastaan kun esim kaveripiirissä suhde on kutakuinkin 2vastaan vs 50puolesta ja noikin kaksi pitää periaatteenaan ostaa cd-levyt(warettavat aivankaiken muun) Itse myöskin poimin kiintoisat leffat dvd tai Blu-Rayna haaviin jos vain suinkin löydän. Monia pieniä bändejä olen löytänyt warettamisen avulla joiden keikoilla on tullut käytyä ja sieltä olen pyrkinyt aina myös ostamaan jotain faniroinaa. Jos kiinnostaa pelin nettipelaus niin silloin tulee yleensä ostettua, nocd/dvd kräkit tulee melkein aina hommattua.
Warettelen järjestään kaiken. Jos leffassa nyt pyörii joku hyvä pätkä mitä nyt ei satu saamaan vähintään dvdrippinä niin menen sen katsomaan. Suomileffat pyrin katsomaan aina teatterissa, poislukien tietty jotkut vanhemmat. Yleensä tulee katsottua vähintään 720p+dts rippeinä. En tajua niitä jotka katsoo jotain kännykameralla teatterissa kuvattua suttua, siitä on leffaelämys kaukana. En ole köyhä mutta kuulun siihen ikäpolveen joka waretti jo 25v sitten ja se oli aivan tavallista. Jossainvaiheessa vaan joku keksi että maailma kaatuu waretukseen ja se on laitonta ja blaablaablaa. Jos oot syöny kynsiä koko ikäsi niin ei sitä nyt niin vaan huvita lopettaa.
Waretan oikeastaan päivittäin mutta jos löydän ostamisen arvoisen pelin, leffan, biisin tai muuta vastaavaa niin ostan kaupasta. Jos taas joku warettamani "juttu" ei ole ostamisen arvoinen niin en myöskään säilytä sitä koneellani. Eihän se siltikään ole oikein eikä laillista mutta... Ikinä en keygenillä kuitenkaan tee avaimia ohjelmiin tai peleihin, tiedän nimittäin miltä tuntuu kun joku hikinen nörtti onnistuu keygenillä tekemään saman keykoden jonka itse olen ostanut tuotteen mukana. Viimeksi näin kävi cod4:n kanssa _kolmesti peräkkäin_
Oon kyllä aika eri mieltä tästä. Joskus teininä ja kyöhänä opiskelijana tuli waretettua kaikki musiikki lähinnä rahapulan takia. Nyt kun on työssäkäyvä ja rahaa tulee käytettyä kaikkeen muuhunkin, en oikein tajua, miksi musiikki ja leffat pitäisi saada ilmaiseksi. Tällä hetkellä itseäni jurppii se, että laiton lataus on niin paljon helpompaa kun laillinen. Olisin valmis maksamaan aika kasan kuukaudessa pakkaamattomasta musiikista ja vähintään 720p laadulla olevista leffoista jos valikoima olisi kohdallaan. Tällaista vaihtoehtoa ei vaan ole tarjolla
iTunesin leffatarjonta on ihan asiallinen, 720p-leffoja ta TV-sarjojakin löytyy jo aika hyvä valikoima. Eikä homma voisi juuri helpompaa olla kun alkuun pääsee. Myös iTunesin 256 AAC -musat on erittäin laadukasta, mutta ainakin meikäläinen haluaa musiikkikokoelman vielä toistaiseksi myös fyysisessä formaatissa...
IMO kyl aika piloille pakattua tuubaa tuo iTunes laatu, vaikka DVD kanssa toki kilpailee varsin hyvin. Surkea valikoima suhteessa siihen, mitä itse kuuntelen. Lisäksi iTunes on aika hirvitys. Tavoite myös olisi flac jos kunnolla kuuntelee, taustamusiikille riittäisi halvempikin.
Eikös se nyt ole niin, ettei noita leffoja/tv-sarjoja ole Suomessa saatavilla I-Tunesin kautta. Mutta joo, erittäin samoilla linjoilla Säätäjän kanssa. :thumbsup:
iTunesin 720p-laatu on erittäin hyvää näin 40-tuumasesta Full HD -telkkarista katottuna. Asia saattaa toki olla eri, jos katsoo Full HD -tykillä isolta kankaalta. Joo, ei tosta 10 miljoonan biisin valikoimasta meikäläisellekään paljoo löydy. Mutta muutenkin ostan mieluummin musiikkini CD- ja vinyylimuodossa. iTuneshan on aivan mahtava ohjelma, kun sen oikein oivaltaa. Kuten Steve Jobs joskus sanoi: "It's probably the best Windows app ever written." No, jos totta puhutaan, Windows-versio on ehkä hieman raskas. Mutta tuo iTunes Storehan on helppokäyttöisyydessään aivan omaa luokkaansa. Vaan en kyllä ymmärrä ihmisiä, jotka vielä 2000-luvulla hallinnoivat musiikki- yms- mediakirjastojaan jollain Windows Resurssienhallinta / Winamp -hirvityksillä. Tähän kohtaan olis jälleen hyvä laittaa linkki johonkin sokkotestin tutkimustuloksiin, mutta ei lähdetä nyt sille tielle. Ei virallisesti.
92" ja full hd 3.5m eteäisyydeltä niin asia on eri. Jollain 40" töllöllä ja 4m etäisyydellä taitaa lopulta olla aika sama onko lähteenä hyvälaatuinen dvd, 720p vai 1080p... Omaa marginaalia puuttuu aika tavalla, veikkaisin että vähän sama asia kaiken marginaalimman musiikin kanssa Ostaisin kaiken elektronisessa formaatissa jos vaan mahdollista olisi, toistaiseksi ei ole Käytäisin sanoja epästabiili ja raskas. No joo... musiikkia on tullut ostettua aika monesta nettikaupasta ja en kyllä kovin montaa hankalaksi sanoisi tai vaihtoehtoisesti iTunesia ylivoimaiseksi. Jos iTunesia ei halua muuten käyttää, tuntuu hassulta ostaa biisit sitä kautta. Tällä hetkellä mun on pakko käyttää iTunesia touchin kanssa, mutta olisi tyytyväinen, jos ei pitäisi. Enkä minä ymmärrä ihmisiä, jotka hallinnoivat musiikki- ja mediakirjastojaan yksittäisiltä client koneilta sen sijaan, että kodin nurkassa hyrrää severi, josta musiikit ja leffat voi stremata vaikka ympäri maailmaa. Siksi sanoinkin vakavaa kuunteluun. Olen itsekin äänitellyt pätkiä 128, 192, 256 ja 320 laaduilla ja verrannut näitä flacciin. 256 on monesti laadultaan hyvää ja täydellisen riittävää vaikka mp3 soittimeen tai taustamusiikiksi kun puuhailee jotain muuta. Sitten kun istuu kunnolla sweetspottiin ja kaivaa tutun biisin pakatun vs normiversion, niin joku siinä pakatussa alkaa vaan mättämään. Eihän tätä huomaa tuntemattomien biisien kohdalla, mutta kun tietää miltä homman pitäisi kuulostaa, niin jotain vaan jää puuttumaan IMO kyse on enemmän siitä, että miksi kärsiä pakkauslaadussa kun levytila ei maksa juuri mitään ja musiikkia tulee kuitenkin välillä kuunneltua ihan kunnollakin.
Juuri näin. Minä taas en ole helpompaan törmännyt missään. Useimmat musanettikaupat ovat jotain aivan hirvittäviä Microsoft Windows / Internet Explorer / Windows Media DRM -systeemeitä, joihin ei pitäisi kenenkään koskea pitkällä tikullakaan. No tuo on kyllä ihan totta. Tosin en ymmärrä miksi joku ei haluaisi sitä käyttää. Onhan tuohon vaihtoehtona esimerkiksi Songbird, mutta sekin on mielestäni vain huono iTunes-kopio. Mulla nuo on yhdistetty Mac Minin toimiessa serverinä. Ihan mukava esimerkiksi kuunnella kotikoneen musaa iPhonella reissun päällä. Tutuissa biiseissä tuo ero saattaa laadukkailla vehkeillä olla havaittavissa. Mulla oli aiemmin musat Apple Lossless -formaatissa, mutta päätin siirtyä 256 AAC -muotoon, koska se on hieman monikäyttöisempää, eikä meikäläisen laitteilla ja korvilla eroa ole huomattavissa. Hieman off-topiciksi menee, mutta joka tapauksessa laillisesti ja helposti on materiaalia jo aika hyvin saatavilla. Warettajat tosin keksivät aina uusia verukkeita sitä mukaa, kun vanhat saadaan kumottua.
Niinkö se menee. Siirryin ostamaan drm-vapaata musaa kun sitä alkoi olla tarjolla. Mieluummin vielä flaccina niin ei tarvitse maksaa useaan kertaan samoja levyjä kun kuitenkin jossain vaiheessa pitäisi päivittää enemmän hifiin. Itse asiassa huomasin että muutenkin tulee kuunneltua lähinnä niitä levyjä mitä on aikoinaan fyysisesti ostanut ja kovalevylle siirtänyt. Poislukien tietenkin ne uudemmat jotka nyt on sitten saanut viimein drm-vapaana. Spotifyllä taas voi helposti laajentaa musiikkivalikoimaansa, mutta hieman epäilenkin miten pitkään tuo tulee toimimaan mainosrahoitteisena.
No mulla noi argumentit on aika hyvin laillisen puolesta, sillä tavoitteena on saada mahdollisimman laadukasta laajana valikoimana ja ilman valmistajasidonnaisuutta, hinnalla ei olisi niin kovasti väliä. Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto on CD ja blu-ray. Suurin yksittäinen syy miksi en wareta on heikko laatu: musiikki ja leffat on keskimäärin piloille pakattua tuubaa. Toinen syy on sitten se perinteisempi varastaminen, tapoihini kuuluu maksaa tuotteesta riippumatta siitä onko se elektroninen vai fyysinen
Mulle warettaminen on vaihtoehto leffapuolella nimenomaan laadun takia. Eteen ei ole tullut enää vuosiin yhtään huonosti pakattua HD elokuvaa. Lisäksi valikoimat on laajemmat kun vain osa löytyy BR julkaisuina. Nyt tilanne alkaa olla parempi mutta vuosi sitten BR:llä ei oltu julkaistu edes murto-osaa HD leffoista. Star Warseja ei vieläkään. Warettamiselle ei ole vaihtoehtoa ellei halua alkaa kikkailemaan ulkomaisen iTunesin kautta. BR ei ole vaihtoehto jos ei halua lisää laitteita kotiin, fyysisistä levyistä puhumattakaan. Missä viipyy laillinen suomalainen (tai suomessa toimiva) HD leffojen ja sarjojen latauspalvelu? Tuskin tullaan toimivaa systeemiä näkemään täällä koskaan sopimusrajoitteiden takia. Aika marginaalinen musamaku saa olla jos ei löydy elektronissa formaatissa aikana jolloin suuri osa biiseistä julkaistaan "Beatport/juno only" julkaisuina. Fyysistä levyä saa hakemalla hakea. Vinyylejäkin julkaistaan nykyään harmittavan vähän. Mä ostan kaikki "tärkeät" levyt vinyyleinä jos vain löytyy ja loput iTunesista tms. mp3 kaupasta.