Hiljattain jaettiin EISA 2009/2010 maininnat, jotka listataan Hifimaailman välissä tulleessa lehtisessä. Tuolla EISA-maininnalla saa kyllä yleisesti ottaen pyyhkiä sanonko minkä. No, ovathan ne valinnat usein ainakin kohtalaisen järkeviä ja asiallisia, huomioiden vaihtelevat makuasiat, hinta/laatusuhteen, designin, ergonomian, vihreät arvot jne. Mutta joskus taas vaikuttaa siltä kuin olisivat kännissä äänestäneet. Ao. subbari on melkoinen yllätysvalinta, kun ottaa huomioon että jopa Yamahan "huippumalli" SW1500 on melkoisen kelvoton ainakin hifistien kotiteatteriin (hirveä yhden nuotin yläbassojumputin, ei toista LAINKAAN alabassoja, silti suhteellisen kallis. Lue mm. plazalaisten haukut, kehuja voikin olla vaikea löytää...): EISA > European HT Subwoofer 2008/2009: Yamaha NS-SW700 :hitme: Reilun satasen lisäsatsauksella saisi jo SVS PB12-NSD:n tai BK Monolithin. Ne toistavat myös matalia bassoja ja äänenlaatuunkin on ihan tosissaan panostettu. Ja eiköhän selvästi Yamahaa halvempi Audio Prokin piekse sen varsin selkeästi, jopa Yamahan isoveljenkin (yläbassoalueen maksimidesibelejä lukuunottamatta). Pari vuotta sitten Velodyne SPL-1200R sai tämän saman "kunniamaininnan" (2007/2008). Mutta tuo em. Yamahan valinta tekee ainakin tämän kategorian EISA-leimasta mielestäni täysin merkityksettömän. Hieman siis samantapainen fiilis kuin Nobelin rauhan palkinnon suhteen, välillä ihan asiallinen ja välillä taas todella absurdi valinta.
Joo-o aika jännä subi vertailu.... Vaikka itellä on nyt näköjään testivoittaja niin koko testisä jäi puutteellinen maku.Joko nuo muut on siis täysin p**** tai Gene niin huippu. Tosin ei kyllä ollut mitään järkeä reilun tonnin subia vs. 2,5 k vertailla oikeasti keskenään. Svs olisi saanut olla mukana ja esim velodynelta joku paremmin vastaava/ hintanen malli. Oikeesti jos reilun tonnin subista ei oo mihinkään, niin hyvähän sekin on tietää. Karkeesti tuo testi muut on rahantuhlausta poislukien Gene. p.s Ihan kun pikkasen taso tippunu lehdessä....
Jep, painotus todellakin sanalla vaihteleva - tuohon listaan löytyy helposti vielä tusina argumentteja, jotka eivät liity tuotteen laatuun millään tavalla. Käyttävät varmaan tikkataulua.... Tuo kommenttisi YST-SW1500:sta yllätti, sillä tuossa sellainen sattuu löytymään setistä ja toimii mielestäni oikein ja maltillisesti säädettynä musiikin kuuntelussa varsin hyvin, mutta jos tuossakin oli paino sanalla kotiteatteriin Zipmanin mittauksetkin tukevat ehkä paremmin soveltuvuutta musiikkikäyttöön kuin leffatykiksi
Kuinkahan paljon lehtien toimituksissa käytetään nykyisin copy-paste -toimintoa? Otsikkona on "Pylvään päälle" ja artikkelissa käsitellään jalustakaiuttimia, mutta artikkelin sivujen yläreunassa lukee: Vertailutesti: lattiakaiuttimet 2000-2900 . Pikkujuttu, mutta toivottavasti sisältöä ei ole kopsattu edellisistä artikkeleista.
Velodyneltä kun ei oikein ole paremmin käyvää mallia tuohon testiin. Svs:llä uupuu maahantuoja, ja lehdessäkin luki että oli jonkin asteisia ongelmia saada maahantuojilta laitteita testiin. Reilulla tonnilla saa 100% varmasti subi joka pesee 6-0 jokaisen lehdessä olleen subbarin. Ei siinä, suurin osa subeista sai kiitosta äänestä. Ei pidä vaatia mopolta mahdottomia.
Mutta toisaalta: Tarvitseeko sitä enää testejä niistä palstoilla jo hyviksi / huonoiksi todetuista ja mitatuista subbareista? Mitä niistä laitteista enää irti saadaan? Vai onko Hifimaailman toimittajilla niin korkea auktoriteetti, että heiltä pitää vielä saada viimeinen sana laitteen todellisesta hyvyydestä?
Mä en ymmärrä et mikä tässä nyt mättää, jos toimitus on nyt valinnut ko. subit testiin niin kenen monoa se nyt puristaa ? Se että jos on himassa esmes. velodyne ja se, et nyt testissä ollut saman merkkinen ei ollutkaan niin kova laite kun internetissä on hehkutettu, so what. Jos autolehdessä ei olekkaan juuri sitä CDX mallia testissä joka olisi kuitenkin riihimäen auto ja romusta ollut saatavilla samaan rahaan kun testissä olevat, niin kertooko se siis tosiaan lehden huonosta tasosta ? Itse pidin tästäkin numerosta, vaikka sisällössä on jo hintaluokaltaan paljon laitteita joihin itsellä ei todennäköisesti tule koskaan olemaan rahaa, niin silti luen mielenkiinolla. Että ihan rauhassa vaan.
Mielenkiintoista tuossa Hifimaailman subbaritestissä oli myös tuo Genelecin kohdalla oleva muutaman dB korostus 20 hertsillä. Liekö testillä ollut kappale jotenkin viallinen? Zipmanin testissähän tuon vaste oli lähes viivoittimella vedettyä 20hz asti. Tuo hifimaailman "kaiuton huone" ei varmaan sekään enään taida olla tarkimmasta päästä alas toistavien subbareiden testaukseen. Ihmetyttää myös, miksei subbareiden kuulotestissä käytetty anti-modea huonekorostuksien tasoittamiseen. Anti-mode tekstissä kuitenkin mainittiin. Muutoin ihan hyvä ja mielenkiintoinen subbaritesti.
Silloinhan se ei kertoisi kyseisen subwooferin todellista toimintaa, eikö näin. Saattaahan autolehdessäkin olla maininta turbosta vaikka se on paremmin varustelllusta mallista. Tällöinhän ei testi olisi paikkaansa pitävä
Loistovalinnat subbaritestiin, mukana perinteisiä subbarivalmistajia ja koska näistä ei netissä paljoa puhuta, on mukava lukea mihin ne oikeasti riittävät. Ei voisi vähempää kiinnostaa joku svs tuossa luokassa: subbari heiltä testattiin pari numeroa sitten ja tulokset olivat juuri sitä, mitä netistä saa lukea Skobejalustatesti myös kiinnostavaa luettavaa sekä b&o beolab järjestelmä. Saksan hifimessujen anti viihdytti myös.
Eikös kaiutinmittaukset tehdä TKK:n kaiuttomassa huoneessa. Sitä paitsi senkään huoneen mitat eivät riitä subitaajuuksille, joten bassot taidetaan mitata aina lähikentästä summataan sitten ylempien taajuuksien mittaukseen.
Ajattelin tässä lähinnä muitakin kuin tämän palstan käyttäjiä. Näissä Audiophysic-REL-Wharfedale-Velo-Audiopro-JBL yms. testeissä nimenomaan jää kertomatta se, että huomattavasti paljon parempaa on tarjolla samaan hintaan (tehdastekoisenakin). Kaikki ei osaa vaatia rahoilleen vastinetta. P.S. tuossa testiryhmässä ei todellakaan voinut odottaa muuta merkkiä voittajaksi..