Enpä ole moista ihmettä koskaan todistanut omin silmin, enkä ole edes kuullut kenenkään muun väittävän moista edit: Tämä on tietty rankasti OT:tä, mutta kestäkää. Siirrän juuri NAS-purkilta isoa tiedostoa tämän koneen kovolle gigabitin LANissa. Yhteyden kokonaisnopeus on tällä hetkellä 245 mbps ja tiedoston siirtonopeus on 188 mbps. Overheadia on siis 30 prosenttia. 100 megabitin LANissa samainen overhead jättäisi teholliseksi siirtonopeudeksi 77 mbps eli 9,6 megatavua / sek. Tuon pitäisi toki riittää Blu-rayn striimaamiseen, mutta TViXin esimerkki osoittaa, että asiat eivät ole ihan niin yksinkertaisia
Ei pelkästä TCP protokollan käytöstä pitäisi kyllä tulla 30% overheadiä. Ehkä sitten jos nuo kapsuloidaan vielä johonkin ATM paketteihin tms.
No jos käytetään näitä Windowsin verkkkojakoja striimaamiseen, niin kyseessä on tietenkin Samba-protokolla. Samba on erityisen tunnettu hitaudestaan ja siihen kun lasketaan TCP:n hienoinen overhead päälle, niin hyvä jos puoleen päästään verkon teoreettisesta maksimista. Vertailun vuoksi kerrottakoon että vaikkapa wanhalla ftp-protokollalla päästään tuonne 10 MB/s todellisiin siirtonopeuksiin 100 Mbps ethernetissä.
Kyllä smb:llä sentään yli 10MB/s pääsee.. Samba 3.x on ihmeen hidas vakiona unix-johdannaisissa. 100 Mbps Average Read Performance
Näemmä pääsee... joskin tulokset on saatu käyttämällä gigabitin ethernetiä 100mbps-tilassa. Olisi ollut kiva nähdä millaisia tuloksia tulee, jos toisessa tai molemmissa laitteissa on vain 10/100mbps:n ethernet-liitäntä. Uskoisin tuolla olevan vaikutusta.
Ei sillä ole vaikutusta. Gigabitin liitäntä 100Mb tilassa liikuttaa juuri saman verran dataa kuin 10/100 kortti samassa tilassa. Ellei tietysti joku muu osa laitteistossa ole pullonkaulana.
OK. Eipä tässä ole tullut tehtyä mitään tutkimusta asiasta, kunhan höpisen omien kokemusten pohjalta. Vaihteeksi takaisin topikkiin: AC Ryanilta kertoivat, että insinörttinsä työskentelevät hiki hatussa Blu-ray-tuen kimpussa. Jos oikein ymmärsin, kyse on rippituesta toimivien valikoiden kera.
Kysytäänpä tyhmiä kun itseäni kiinnostaa tämä vehje. - Onko ollut mitään ongelmia tekstitysten kanssa? Onko kaukosäätimessä suoraan tekstitys nappi? Ovatko tekstitykset oletuksena päällä vai poissa (olettaen että on divx tms. tiedosto ja mukana .srt tiedosto)? - Ilmeisesti DVD valikot toimivat ongelmitta? - Ajatuksena olisi laittaa joko sisäinen tai USB levy kiinni tuohon. Miten saat verkon yli siirrettyä kamaa siihen levylle (samba, nfs, ssh)? edit: mitenkäs tätä vertaisi popcornin A110'aan? Ilmeisesti tämä on nopeampi, onko popcornissa paljon parempi käyttöliittymä? edit2: siinä onkin kuulemma tuuletin. Kuuluuko siitä ääntä?
Moloch ja techneck saanko kysyä että mistä laitoitte tilaukseen? Valmistajan omasta nettikaupasta? Hinta 149 euroa? Entä paljonko postikuluja? 2) mieluusti "kuulisin" mielipiteen vielä laitteen tuuletinmelusta, onko kuultavissa normaalille katseluetäisyydelle?
Jonkin aikaa Playonin kanssa touhunneena voin sanoa, että purkissa on ainesta loistavaksi mediatoistimeksi. Ihan vielä se ei sitä kuitenkaan ole, vaikka toimiikin huomattavasti paremmin kuin esim. PCH A100 muutama viikko julkaisunsa jälkeen. Hyvää - Buuttaa nopeasti - Tukee CIFS/SMB-protokollaa ja Workgroupista löytyvien jakojen selaamista - Tukee UPnP-palvelimia, toimii esim. TwonkyServerin kanssa oikein hyvin - Realtekin piiri vaikuttaa tehokkaammalta kuin Sigma 8635 (esim. TViX 6500/7000) - Hyvä yhteensopivuus monenmoisten tiedostoformaattien kanssa (.mkv, .ts, .m2ts etc.) Huonoa - 24p-tuki toimii vain harvoilla tiedostoilla* - HD Audio pass-through ei toimi* - INFO-napilla saatava tieto ei yleensä pidä paikkaansa* - Käyttöliittymässä jokunen ärsyttävä design-ratkaisu - Ei gigabitin LANia - Prosessorin vääntö ei riitä suurella bittivirralla enkoodattujen 1080-reson tiedostojen kunnolliseen toistamiseen CIFS/SMB-jaosta** - Käyttöliittymää ei ole suunniteltu 1080-reson näytöille, isot fontit ja ikonit tuhlaavat ruutualaa pahasti - Ei tue NFS-protokollaa *: AC Ryan tiedostaa vian, ja on luvannut korjata sen firmispäivityksellä **: AC Ryanin mukaan CIFS/SMB-tukea ei ole vielä optimoitu
Musiikkitoistosta olisi kysyttävää. Onko se mistään kotoisin? Manuaalia katselemalla näyttäisi siltä että voi tehdä soittolistoja itse laitteesta käsin (ilman mitään Windows Media Player yhteyksiä). Onko näin? Manuaalissa lukee kuitenkin näin: "This player supports the playlist function, which allows you to add your favorite contents on local HDD to the playlist" Tarkoittaako tuo että verkkolevyltä tulevasta musiikista ei voisi tehdä soittolistoja, vai mitä?
Onko tällä soittimella mahdollista käyttää esim. Spotifyta WLANin ylitse? Onko millään mediasoittimella tämä mahdollista? Entä sopiiko tämä laite tietoteknisesti hieman rajoittuneelle (mutta tarpeeksi nokkelalle löytääkseen tämän forumin) ihmisille?
Uusi firmis Ver. v7.06.r1402 on julkaistu. Tänään tuli laite, illalla ensi testit tulossa. :naminami:
Oma laite on kovaa vauhtia matkalla Suomeen... Mutta onko tietoa tästä blu-ray image tuesta tarkemmin, eli toimiiko myös jenkki-regionin levyimaget?