casino royalen alku on ihan tarkoituksella mustavalkoinen... ja rakeinen. Kylla ne varit sielta loytyy, kun katsoo leffaa pitemmalle.
No äänekkyys tuntuu olevan todella subjektiivinen asia, ja Pleikkariyksilöiden välillä tuntuu olevan isoja eroja. Pleikkaa käytetään paljon mediasoittimena, joten siltä toivotaan mahdollisimman hiljaista käyntiääntä, jolloin sen äänekkyydestä herkästi valitetaan. Osalla on videotykki käytössä joka peittää kaiken muun melun alleen ja osalla taas Pleikka on huoneen ainoa liikkuvia osia sisältävä laite. Itse olen omistanut nyt 80GB ja Slimmin, ja voin sanoa että molemmat ovat varsinkin DVD-skaalausta käytettäessä äänekkäämpiä kuin toivoisin. Nyt olen tosin ratkaissut ongelman sijoittamalla Pleikkarin edestä suljettavaan ja takaa avonaiseen tasoon.
Aikamoinen viherpiipertäjäjä saa olla, jos tuota pitää jollain lailla minkäänlaisena ostokriteerinä. Leffa (2h) päivässä oletetulla 150w kulutuksella 0,15kwh x 2 x 365 =110kwh eli about 10 vuodessa siinä missä tuo sinun BD soittimesi veisi reilut 3 euroa. 150w kulutus oli heitetty hatusta, taitaa olla oikeasti vähemmänkin.
Joltain sivustolta lukaisin noita mittauksia siitä miten Slim kuluttaa BD-käytössä virtaa suhteessa Samsungin 3600-BD-soittimeen. Slim kulutti yli 80W ja 3600 alle 30W (Sony listaa S550:n, jonka omistan, kuluttavan 33W). Siitä viherpiipertäjyydestä. Tätä keskusteluahan on käyty plasmojen ja lcd-tv:n välillä, sekä nyttemmin EdgeLED:n ja CCFL:n välillä. Joidenkin mielestä moisesta marmattaminen on täysin turhaa, kun taas joistakin virrankulutus on tärkeä kriteeri -- vaikkei tärkein kuitenkaan. Homma on minusta kuitenkin niin, että nyt elämme vuotta 2009 ja tällä hetkellä kuluttajien lisäksi myös monet valmistajat pitävät virrankulutuksen pienentämistä tärkeänä asiana. Hyvänen aika, Slimiäkin juuri markkinoidaan silläkin, että virrankulutus on pienentynyt merkittävästi. On totta, että ero sähkölaskussa on suhteellisen pieni, mutta tarkoittaako se silti sitä, ettei ole oikein pitää virtasyöppöyttä huonona asiana. Eräässä toisessa ketjussa eräälle plazalaiselle se noin kymmenen Watin ero EdgeLED:n ja CCFL:n välillä oli liikaa. Jos tähän suhteutetaan nyt se, että Slimin virrankulutus on vajaa kolminkertainen standaloneen verrattuna, niin kyse on hieman isomman kaliiberin asiasta.
AVS Forumilta muuten saa sellaisen kuvan, että tuo äänekkyys ilmenee kaikista herkemmin juuri HD-matskua toistettaessa. Ovatkos tämän foorumin hiljaisen Slimin omistajat kokeilleet pyörittää BD-levyä ja tarkkailleet melutason mahdollista nousua?
Asialla on toki tämäkin puolensa. Toisaalta jos nyt vaivautuu tarkistelemaan asiaa, niin aiheesta on jo tässä vaiheessa perustettu useita ketjuja aina AV Forumsista ja Playstation omasta foorumista lähtien. Sekään ei tietenkään enteile hyvää, että tämä "pieni joukko" ihmisiä, joille on sattunut äänekäs Slim, ovat voineet joutua vaihtamaan lukuisia kertoja ennen kuin ovat saaneet tarpeeksi hiljaisen. Voiko enää puhua siinä vaiheessa harhaluulosta, jos sitä voidaan pitää jopa yleisenä äänekkään yksilön saaneiden kesken, että vaihtokertoja on ollut enemmän kuin kaksi? Totta kai asia on niin, että tyytyväisiä omistajia on selkeä enemmistö. Itse en vain tykkää sijoittaa laitteisiin, jossa todennäköisyys bugisuudelle/ongelmille on tavallista suurempi -- mikä on Slimin kohdalla selviö. Itse katselen elokuvani n. 3 metristä ja laiteteline on minusta n. 2.5 metrin päässä. Kyllä tuossa kyse on sen verran pienestä etäisyydestä, että etenkin kun kerrostaloyksiössä asuvana en huudata leffoja kovalla (kuulokkeet ovat sitä varten, jos haluaa uppoutua äänimaailmaan), niin äänekkyydellä on merkitystä.
Taytyy nyt kuitenkin muistaa, etta ps3 slim on pelikonsoli ensin ja toissijaisesti blu-ray soitin. PS3:ssa vain sattuu olemaan riittavan tehokas rauta, etta cpu:lla voidaan purkaa blu-rayt. On kohtuu helppo olettaa, etta laite joka on optimoitu vain blu-ray toistoon on energiatehokkaampi. Se on sitten jokaisen oma valinta millaisia laitteita kotiinsa haluaa ottaa ja milla perusteilla. Joka tapauksessa tuo ero virrankulutuksessa on melko olematon... Jos 50W takia lahtee laitteita paivittamaan niin pc kannattanee myos kayda vaihtamassa atom tai i5 pohjaiseen. Nuo intelin uudet quadcoret nayttivat laskevan lammontuottoa idlena 30-50W verrattuna vanhoihin prosessoreihin. Mutta kuluttaako ps3 slim merkittavasti enemman virtaa kun xbox360? Molemmat xbox360 ja ps3 yrittivat tehda mahdollisimman tehokkaan peliraudan rajatun kokoisen laatikon sisalle, koska kilpailu grafiikkakukkulan kuninkuudesta on kova. Nyt eletaan sen kanssa, etta valmistusteknologian parantuessa saadaan virrankulutusta ja lammontuottoa kuriin, mutta tieta on viela kuljettavaksi. Jos wii otetaan keskusteluun mukaan niin sita olisi parempi verrata ps2 slim:iin tai xbox1:een raudan ja ominaisuuksien puolesta.
Uskaltaisin arvella, etta ps3 slim:ia on myyty julkaisun jalkeen satoja tuhansia kappaleita, ehka jopa miljoonan lahelle. Jos noista loytyy joku sata tai vaikkapa tuhatkin ihmista, jotka meuhkaavat, etta tuli meluava yksilo niin ongelma on edelleen kovin pieni. Etenkin kun osa meluongelmista johtuu sijoituksesta, jossa ilma ei paase kiertamaan. Osa internet metelista on toki myos toisen leirin fanipoikien fud:ia.
Toki Slim kuluttaa vähemmän virtaa kuin Elite (X360). Wii tietenkin radikaalisti vähemmän kuin kumpikaan, joskin se toki johtuu siitä, ettei Wii pyöritä HD:tä (eikä sen sisällä ole siihen vaadittavaa rautaa). Slimin kohdalla vaan on se pelko, että etenkin nyt kun runkoa on pienennetty radikaalisti, niin tulevatko ongelmat kuten kuumentuminen ja äänekkyys peliin. Tätähän voidaan todeta esim. näissä kannettavissa peliläppäreissä, joiden sisään on vähän turhan järeät komponentit sijoitettu ilman laadukasta runkoa sekä varsinkin ilman hyvin suunniteltua jäähdytystä. Tuloksena on kuuma muovi ja tuulettimen ajoittainen kiihdyttely.
Mut hei, kertokaa mulle miksi pitäisi vaihtaa uuteen versioon? Mikä on parempaa? OK, isompi kovalevy Mahdollisesti parempi ulkomuoto Mutta taidan kuitenkin pitäytyä vanhassa, hiljaisessa 80 G versissa...
Toki näin, mutta mielestäni olen vuosien aikana oppinut tunnistamaan mikä on esim. fanipoikien uhoa tai vastaavasti pienen joukon nipottamista ongelmista satojen tuhansien tyytyväisten keskellä. Kirjoiteltiinhan Wiistäkin (joka tunnetusti on myynyt enemmän kuin kumpikaan näistä HD-konsoleista) aikanaan nyt jotain, mutta sen ongelmista kirjoittelu oli huomattavasti suppeampaa, yksilöllisempää ja epämääräisempää kuin mitä nyt on kirjoiteltu tästä Slimin ongelmasta. Tarkoitan tällä kaikella vain sitä, että Slimin ei ainakaan tässä vaiheessa voida sanoa olevan mikään takuuvarma laatulaite mitä tulee raudan luotettavuuteen ja laadukkuuteen -- ainakaan samassa määrin mitä Wii oli alussa ja etenkin mitä se on osoittautunut tähän päivään mennessä olemaan.
No ainakin se, että Slim osaa bitsreamata noita HD-formaatteja on ollut kova sana. Myös virrankulutuksessa on siis säästetty. Joidenkin mielestä BD-suorituskyvyssä on menty eteenpäin, joskin toisaalta DVD Plazan epävirallinen raamattu, What Hi-Fi , totesi arvostelussaan, että vaikka Slim ansaitsee täydet tähdet niin se silti häviää Sony S360:lle -- tosin vain pienissä asioissa.
Ero sähkölaskussa ei ole suhteellisen pieni vaan lähes olematon. TV asiassa sentään ollaan puhuttu huimasti suuremmista kulutuseroissa kun vaikka vertaillaan plasma vs muut. Televisio kun on päällläkin vuodessa huomattavasti enemmän tunteja kuin BD soitin. Monilla varmaan jopa 8h päivässä. Toki mitä pienempi virrankulutus niin sen parempi. Mutta tässä yhteydessä siitä puhuminen tuntuu melko naurettavalta, varsinkin että sitä pitäisi ostokriteerinä. Tosi puunhalaaja ei toki osta BD soitinta saatika televisiota ollenkaan. EDIT: Pistetään nyt tähän ne vuosikulutuksetkin sitten BD käytössä. PS3 0,08kwh x 2 x 365 = 58kwh = 6€ Vertailu BD soitin 0,03kwh x 2 x 365 = 22kwh = 2€
Melkein kannattaisi tehda plazalle threadi missa on aanestys slim:in omistajille. "konsoli on kuin polynimuri", "pitaa aanta kuin videotykki", "slim:ni on kaytannossa aaneton" ja katsoa mihin sarakkeeseen aanet osuvat. Ei toki tieteellista, mutta olisi ihan hauska nahda lopputulos. Paria slim:ia olen paassyt ihmettelemaan ja ne ovat olleet hiljaisia mutta eivat taysin aanettomia. Slim:it ovat puskeneet ulos lampimampaa ilmaa kuin 80GB ps3:et mutta viileampaa kuin mun launch 60GB yksilo. Tuohon hyvin epatieteelliseen otantaan perustuen en usko lampojen olevan ongelma slim:in kestolle.
(Vääristelen vähän sanojasi) mutta mielestäsi siis Sony on naurettava. Aiemmin mainitsinkin tämän, mutta miksi sitten tätä virransäästöä on toisaalta edes Slimin kohdalla mainostettu niin vahvasti, jos sillä ei ole merkitystä minkään vertaan ja siitä mainitseminen on naurettavaa. Itse muuntelisin kommenttiasi siihen suuntaan, että virrankulutuksen pitäminen ykköskriteerinä konsolia valittaessa on naurettavaa, mutta sen pitäminen yhtenä kriteerinä monien joukossa on vain vuotta 2009 ja eteenpäin.
Osa vahvistimista ei osaa jalkikasitella monikanavaista pcm aanta. Jos sattuu omistamaan tuollaisen vahvistimen niin bitstreaming on kova juttu. Samoin se voi olla kova juttu jos uskoo joulupukkiin tai jitteriin. Ja saahan silla ainakin hienon ledin palamaan vahvistimen paassa, jos ei muuta.
Mut suurin osa ei osaa ottaa HD-ääntä sisään ensinkään bitstriiminä. Jälkikäsittelyllä tarkoittanet DSP efektejä ja/tai huone equtusta (audyssey ja kumppanit)? Muita PS3 slimin etuja on tietty pienempi koko, pienempi virran kulutus, hdmi cec, ainakin paperilla hiljaisempi, (pienempi lämmöntuotanto?).
Mutta eikö vanhaa versiota myyty juuri sillä perusteella että osaa purkaa nuo uudet formaatit jottei tarvitse omata sikakallista vahvaria joka osaa tehdä tuon purun?