Erikoisyksikkö otettiin ohjelmistoon siksi, että sen tilalla voidaan näyttää parin viikon päästä jalkapalloa. Tuntuu siltä että Kovan lain kohtao on joutua jokaisen urheilutapahtuman syrjäyttämäksi.
Riittää kyllä kakkosella Kovissa laeissa näytettävää. Nyt alkanut 25 jaksoa sisältävä SVU-kausi on sarjan viides ja Yhdysvalloissa on meneillään jo kymmenes kausi. Aloitusjakso oli varsin keskitasoa. Alussa jo harmittelin, että vanha kunnon "follow the money" paljasti syyllisen, kun ex-miehen morsiamena vilahti Kellie Martin. Eipä tällä kertaa sentään tunnetumpi kasvo merkinnyt suoraan syyllisyyttä, vaikka osansa toki naikkosellakin tapahtumissa oli.
Shirley Knight näyttää olevan vakiokasvo konnan rooliin. Oli Dr. Wharton tähän asti parhaassa jaksossa Torjutut muistot.
No onkos esim. Pruitt Taylor Vincelläkään ollut juuri muita kuin sekopäisten murhaajien ja muiden roistojen roolia... Erikoisyksikössä vaan ärsyttää paikoitellen se röyhkeän omahyväinen moralisointi, etenkin Benson huokuu suorastaan vastenmielistä ylimielisyyttä. Olisi taatusti sopiva hahmo jonkin ruotsalaisen naispuolueen listoille.
Oli mukava nähdä viime perjantain jaksossa alkuperäinen Kova laki näyttelijä Richard Brooks ja vielä aluperäisessä roolissaan Paul Robinettena. Jakson viimeinen "old boys club" tyyppinen kohtaus, jossa McCoy ja Robinette keskustelivat jutusta baarissa oli ihan hyvä veto. Oli vähän semmoinen kunnianosoitus, että ei tämä nyt mikä tahansa rivipuolustusasianajaja ollut.
Onneksi oli tuo em. mainittu kohtaus sillä ainakaan minä en olisi tuominnut ko. naista yhtään mistään. Palkinnut olisin. Jenkkien rikostilastoissa kun suuren suuri rooli on näillä nuorten mustien yh-äitien jälkeläisillä. Se tuo mustien logiikka vaan ihmetyttää: kun ruokaa on vähän, niin hankitaan vaan lisää syöjiä.
Uusimmassa jaksossa syytettynä monesta sarjasta ja leffasta tuttu Daniel Roebuck ja teemana taas arvuuttelu kumpi on suurempi roisto uhri vai murhaaja. :naminami:
Lähetettiinkö Kova laki -jakso numero 280 perjantaina 21.8. vai ei? Ainakaan minun ajastettuun tallennukseeni ei osunut...
Lähetettiin. Jakso Kuninkaantekijä oli merkitty ohjelmaan alkavaksi 22.45, mutta se myöhästyi siitä vielä muistaakseni n. tunnilla kisojen takia.
Sunnuntaina 6.9 ykkösellä alkaa sitten Kova Laki: Lontoo. Ylen webistä pimittua: Sarja noudattelee vanhaa tuttua kaavaa mutta tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat Lontooseen. Brittiläinen oikeuskäytäntö asettaa omat vaatimuksensa sarjalle mutta se noudattelee kaavaa, jossa sarjan alkupuolella keskitytään rikokseen ja sen poliisitutkimukseen ja loppupuolella oikeudellisiin näkökohtiin lakimiesten johdolla. Rooleissa: Bradley Walsh, Jamie Bamber, Harriet Walter, Ben Daniels, Freema Agyeman ja Bill Paterson. IMDB ITV
Kolme Kovaa lakia viikossa alkaa olemaan jo yliannostuksen rajamailla, vaikka sarjoista Rikollista mieltä lukuun ottamatta pidänkin. Lontoon kohdalla ainakin ensimmäisen kauden jaksot ovat juoniltaan tiettävästi muokattuja emosarjan vanhoja jaksoja.
Ihan todellakin alkaa näitä sisar- tai spin-off -versioita olemaan enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka maailmalla tarjontaa olisikin, niin onko YLE:n jostakin syystä pakko ottaa kaikki ohjelmistoonsa? YLE:llä näyttää olevan vaikea löytää entisillekin "Kova laki" -sarjoille stabiilia paikkaa ohjelmakartalla. Tämä kyseinen sarja tosin menee YLE1:n puolelle, ilmeisesti siksi kun on brittisarja ja ne yleensä pyörivät tuolla kanavalla. Siellä ei niinkään pallotella sarjoja urheilun tieltä pois... Kai tätäkin kumminkin tullee ainakin kokeeksi kuikuiltua, jos ei muutenkin niin vaikkapa "Apollon" elikkä Jamie Bamberin vuoksi... jahtaa välillä ihmisrosvoja eikä Cyloneita.
Samppa kertoi ainakin eka jakson (siis Kova Laki:Lontoon) osalta oikein eli juoni oli lähes 100% yhtäläinen kopio yhdestä emosarjan kakkoskauden jaksosta. Jopa joitain repliikkejä oli mukana sanasta sanaan.
Oli jotenkin kyllä jännä... ainoa minkä suoraan tunnisti kovaksi laiksi oli klong klong ääni. Ei niin huono, kuin pelkäsin tosin ja ehkä tuohon (hahmot yms.) tottuu parin jakson jälkeen.
Pelkäsin vähän ensin, että mitenkähän tuo kova laki lontoossa toimii, mutta täytyy sanoa että oli ihan iloinen yllätys. Ihan hyvin alkoi sarja. Ero perinteisiin englantilaisiin poliisisarjoihin oli kyllä selvä. Niissä tempo on yleensä melko hidas, mutta tässä sattui ja tapahtui koko ajan. Emosarjan tyyliäkin oli yritetty selvästi vähän kopioida (vanhemman etsivän vaalenruskea poplaritakki ja pääsyyttäjän pieni huone ja seinällinen kirjoja missä keskustelut käydään).
Emosarjassa tulikin Borgialle yllättävä lähtö. Mukava oli myös edellisjaksossa nähdä Falcoa. Lontoon seuraaminen sai jäädä yhteen jaksoon. Omilla juonikuvioillaan tuo olisi voinut vielä mennäkin, muttei vanhan kertauksena uudessa ympäristössä.
Ei ole tehnyt Lontoo vaikutusta mutta pitää kai vielä seurata tilannetta. Tuntui kuin ensimmäisessä jaksossa olisi heilutettu kameraa tavallistakin enemmän kun oikein pahaa teki. Yksikään hahmo ei ole vielä vakuuttanut ja sivuosissa on ollut melko luokattomia näyttelijöitä. Päälle vielä tuttu tarina joten mitään lisäarvoa ei ole tullut. Nyt on koko Kova laki leviämässä käsiin muutenkin. Perussarja on ollut paras mutta viime perjantai oli heikko. Mihin Farina eli Fontana hävisi? Edellisen jakson lopussa hän vielä oli hyvissä voimissa tekemässä tussari kädessä pidätystä mutta nyt hänen tilallaan oli joku nainen. Parina oli nuorempi poliisi ja vanhemman tilalla harjoittelija. Ei hyvältä vaikuta. Sanokaa jotain rohkaisevaa.
Kova laki (siis etenkin tämä originaaliversio) oli mielestäni aiemmin luonteeltaan sellainen että päähenkilöt (sekä poliisit että syyttäjät) olivat ainoastaan virkamiehiä eikä heidän siviilielämästään juurikaan hiiskuttu. Jossakin kohtaa mielestäni linja osin huomaamatta hiukan muuttui, ja nyt jo myös McCoy oli ilmeisestikin siinä hilkulla että saisi jostakin päin lokaa niskaansa. Myös Falco joka tuurasi Ed Greeneä oli pari jaksoa sitten "siviilinä" sotkussa mukana, ja Anita Van Buren taas taannoin jelppi jotakin nuoruuden tuttuaan. Onko linjan muutos hyvä vai paha asia, vai kuvittelenko vain "linjamuutoksen"? Minun mielestäni "steriilillemmällekin" poliisi-/lakisarjalle on oma tilauksensa.
Jäi sanomatta että Borgian tilalla oli myös uusi naikkonen, joka saattoi myös vaikuttaa tuntemuksiin. Hyvä huomio, McCoyn juttu seisautti veret. Olen pitänyt juuri siksi sarjasta että siinä ei vellota päähenkilöiden taustoissa. Jos nyt aletaan pöyhiä McCoyn asioita niin ei hyvältä näytä. Makuasia, mutta pidän muutosta huonona. Kyllä yksi tällainenkin sarja saisi olla.