Muistakaa hyvät ihmiset että mikään merkki, malli tai logo ei takaa hyvää tuotetta eikä mikään kauppa myy pelkkää loistokamaa tai pelkkää kuraa. Ikeasta löytää monta erinomaisella hinta/laatu (ja myös laatu) suhteella varustettua tuotetta mutta kyllä siellä paljon kuraakin on. Tosin omasta mielestäni Ikeasta on aivan surkein loka siivottu pois (vertaa vaikka HongKong, vaikka eri tavaraa tiestyti myyvät). Jatkakaa...
Mökille piirsin keittiön. Haasteita tulee mm. 212cm huonekorkeudesta. Tyhjään koloon oikealle on tarkoitus laittaa lämminvesivaraaja ja sen alle pöytämallinen astianpesukone. Jääkaapin päälle entinen isokokoinen mikroaaltouuni. Tarkoitus pärjätä mahdollisimman halvalla tällä kertaa. Hinta sisältää myös koneet, altaan ja hanan, jääkaappi ei sisälly hintaan. Mielipiteitä?
Joo, alkaa omassakin keittiösuunnittelussa Ikea viedä pisimmän korren (myös) koneiden suhteen, keittiötähän emme aio edes kilpailuttaa vaan on itsestäänselvää että otamme sen Ikealta. Säästyy jopa kilpailuttamisen vaivalta kun hinnat ovat valmiiksi alhaiset ja takuu markkinoiden ylivoimaisesti paras. Toki aina voi ottaa jotain "vakuutuksia" esim. Gigantista mutta palvelu siellä on jo niin paskaa etten tahdo astua jalallani koko putiikkiin. Kuulin myös jostain että jos/kun Ikealta ostaa koko keittiöpaketin koneineen, ei hinta välttämättä ole se mikä lapussa lukee vaan sielläkin voi tinkiä kuten "kaupassa". Hyvänä hintaesimerkkinä voidaan ottaa esim. tämä yksilevyinen 3-polttiminen kaasuliesi: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30154152 149 euroa Ja tämä grilliparila: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20154162 199 euroa. Aiemmin olen löytänyt vastaavia vain lähinnä Siemensiltä ja Mieleltä. Hinta bauttiarallaa 1000e/kpl. Tuosta siis moinen yhdistelmä Ikealla n. 350 euroa kun taas muualta 2000 euroa. Puhutaan kuitenkin tekniikaltaan täysin vastaavista tuotteista, toisessa vain lukee "parempi" merkki ja paremmassa merkissä on paljon huonompi takuu. Itse ajattelin laittaa tuon kaasupolttimen tämän viereen: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00147648 Tietääkö kukaan mitä iloa on pyrolyyttisestä puhdistuksesta tai uunin höyrytoiminnosta? Edit: Höyrystä: http://www.electrolux.fi/node81.aspx?productid=37705&benefitid=1446 Säätäjä, tässä oiva keittiöhana, osaat varmasti arvostaa: http://www.oras.com/fi/consumer/products/Pages/OrasVenturakitchen.aspx
Kyllä niitä varmaan jotain voi tinkiä, sillä aina välillä on tuo "osta tonnilla, saa 100e lahjakortti". Itse ostettiin keittiön tuon kamppiksen aikana ja saatiin 600e edestä lahjakortteja, ihan mukava alennus kuitenkin Tuo höyryuuni oli sen verran edullinen, että otettiin se. Tehdään kuitenkin safkaa päivittäin ja tuollainen on siihen ihan kiva lisä. Vaihtoehto olisi ollut se pyrolyyysi ja sen mukana pitsatoiminto. Tuo pyrolyysi olisi kyllä ollut myös kiva, ei olisi tarvinnut pestä uusi niin usein. Pitsatoiminta myös ihan jees, mutta ilmankin pärjää kun on pitsakivi. Oman kämpän keittiötä kasailin eilen. Kaikki rungot nyt kasattu, tuli todettua, että yhden rungon kasaaminen kestää n. 10min eli tunnissa duunaa kuusi. Sisusteet sitten päälle, niissä meneekin aikaa reilummin. Uusi kettiö tulee meillä koostumaan aika samalla tavalla, kun edellisellä kerralla: - Rungot, sokkelit, sisusteet ja osa koneista ikea - Kivitasot Diapol - Välitila HTH (kisko + välitilalevy) - Valot Kvik - Jääkaappipakastin expert Tällä tavalla saadaan jotain hyvää kaikista ja parhaat puolet. Kivitastot otetettaisiin ikeasta, mutta sopivaa ei ole ja ne mitä on, ovat todella kalliita. Välitilan tyylikästä kiskokaan heillä ei ole, joten se tulee hth:a. Aiemmin oli, mutta ilmeisesti oli liian kallis ja sitä ei myyty tarpeeksi. Valot tulee kvikistä, sillä sieltä saa halvalla todella ohuita halogeenejä, jotka saa upotettu kaapin pohjaan. Musta jääkaappipakastin tulee expretiltä, koska mustaa ei ikeasta saanut. Valmista pitäisi olla jokusen viikon päästä, laitan kuvia kunhan sitten joskus valmistuu
Mitenkään väheksymättä Ikean koneita uskaltaisin väittää tuon hintaeron selittyvän muullakin kuin pelkällä merkillä. Sama juttu se on kaikessa tekniikassa. Omat kokemukseni esimerkiksi Mielestä tukevat kyllä käsitystä erittäin laadukkaasta merkistä. Pitkä takuu on kuitenkin aina positiivinen juttu. Keittiöremontteihin liittyen vielä. Onkohan jollakin kokemusta vanhojen keittiökaappien maalauksesta? Siis lähinnä moisen homman kustannuksista ja lopputuloksesta verrattuna kokonaan uusittuun keittiöön. Omasta keittiöstä löytyisi 80-lukuiset erittäin hyvin säilyneet Puustellin kalusteet puuovilla, eikä noista raaskisi ihan suotta luopuakaan. Puun väri vaan alkaa tympäisemään.
Itse kävimme hakemassa Ikeasta keittiön koko kalusteet ja ruskeanmustat päätypeitteet ja sokkelit. Ovet ihan perus kamaa, valkoiset maalatut, ei ne halvimmat, mutta melkein. Ovet kuskattiin suoraan maalaamoon, jossa ympärimaalaus aika vaikeaan sävyyn (kolme kerrosta) ja puolikiiltäväksi. Koko maalaus maksoi 450 ja ovia yms. oli aika tuhti pino, 18 ovea ja 7 laatikkoa, sekä mm. tiskikoneen etulevy. Pohjiahan tuossa ei juuri tule, koska vedetään uuteen ja puhtaaseen pintaan, mutta tulos oli kyllä täyden kympin arvoinen. Saatiin sävy jota haettiin. Kunhan tuo tuosta nyt putkiremontin jäljiltä kasataan, niin voisi ottaa pari kuvaa esille.
Ja sitten pientä perustelua mitä eroa on Kaasuliedellä A ja Kaasuliedellä B? Induktioissakin ero rajoittuu lähinnä surinan määrään, eikä tällöinkään kallein ole välttämättä se hiljaisin vaihtoehto. Kaasuliesi kun on yhtä monimutkainen rakenteeltaan kuin maitopurkki. Pesukoneita vertaillessa homma onkin x^n kertaa mutkikkaampaa...
Kuulin tälläisen väittämän viikonloppuna Ideaparkin expertillä "kaikki Induktiolieden ns. induktio-osat tulevat samasta tehtaasta merkistä riippumatta" muut osat sitten ovat eri merkkien omaa. Noh, tuli yksi 60cm induktioliesi ostettua, mutta surinasta ei tietoa kun toimitus on vasta helmikuussa rempan aikataulun johdosta.
Kodinkonemyyjät nyt välillä sanoo mitä sattuu saadakseen parhaat provikat. Oli aika huvittavaa ostaa musta jääkaappipakastin pari vuotta sitten. Mustan Pörssin myyjä väitti pokkana ettei sellaisia ole olemassakaan, muutamasta paikasta sanottiin että eivät toimita edes tilauksesta. Veikon Koneelta löytyi vihdoin palveluhalukkuutta. Käyttökytkimissä noissa liesissä on minusta suurimmat erot. Hipaisunäppäimet on ihan hirveitä, siksipä tähän IKEA-keittiöön tuli Siemensin kaasu- ja normilevyt kunnon nupeilla.
Ei ne hirveitä ole, mutta taso vaan pitää olla kuiva, jotta käyttö sujuu mukavasti.... jos taso on märkä, homma on kyllä suht hankalaa :hitme: Omaan keittiöön sain eilen kasattua sisukset, tänään etulevyt paikoilleen
Täällä kun on päästy kaasusta puhumaan, niin itse ostin tuollaisen, on kumman valita, potut kiehuu sähkölläkin. Mielestäni kaikki nuo domino-sarjat oli kamalia ja useat reilusti kalliimpia. http://www.e-kodinkoneet.fi/index.php?main=288&productCat=53&id=45972 Hinta on noussut jokusen kympin kesästä.
Tommosessa tuskin tulisi sähköhellaa käytettyä. Kaasu paras, induktio sitten, joskus toisinpäin. Sähköllä ei mitään tee.
Noniin, keittiösuunnittelija-alokkaan toinen keittiö näyttää tältä: Toivottavasti tulee yhtä hyviä kommentteja kuin viimeksikin. Mitäs mieltä olette mikron paikasta? Toinen vaihtoehto olisi sijoittaa se lasikaapin tilalle, jolloin lasikaappi pienenisi tai poistuisi kokonaan.
Voi olla että on tottakin, ei ole paljoa (vielä) kokemusta induktiosta. Voisin kuitenkin sanoa että wokkaaminen menee kaasun hyväksi 6-0 induktioon verrattuna. No, en ole koskaan wokkaillut induktiolla mutta eihän se reunoilta lämmitä.
Itse olen ymmärtänyt, että kaasun suurin etu on se, että se mahdollistaa nopeamman lämmönmuutoksen alaspäin verrattuna keittolevyyn. Tosin en tiedä miten tärkeää se on kotikokille, mutta ravintoloissa voi tietyt ruoat (kastikkeet ehkä) vaatia vain hetkellisen nopean kuumennuksen mikä onnistuu kaasulla näppärästi. Kun kaasu käännetään pois, ei se enää lämmitä toisin kuin keittolevy joka varastoi lämpöä. Sinänsä on jännä, että suuressa maailmassa suositaan kaasua enemmän ja keittolevyt tuntuvat olevan vain pohjoismainen juttu. Vähän kuten kenkien riisuminen sisälle tultaessa. Kotona itselleni riittää mainiosti perinteinen hella, en siis ole mikään mestarikokki, joten kunhan safka lämpeää niin hyvä homma.