Prontolla tapaan kuumennella pakastepyöryläni, mikä rajoittaa valikoimaa jonkin verran - pannupizzojahan tuolla ei kannata lämmittää eikä myöskään semmoisia, joista purkautuu runsaasti nestettä, kuten Trattoria Alfredon herkku(pesu)sieniä sisältävät pizzat. Ykkösenä ilman muuta ovat Dr. Oetker Casa di Mama -sarjan pizzat, niistä vain Trio di Carne (aka minilihapullapizza) on ollut pienoinen pettymys ja loput vallan erinomaisia. Suosikkini sarjasta on hieman yllättäen Tonno, jonka myynti lopetettiin jostain syystä suomalaisissa kaupoissa. Korvasin sen sitten italialaisvalmisteisilla Pirkka Kiviuunitonnikalapizzoilla, jotka ovatkin hinta/laatu-suhteeltaan selkeähkösti opiskelijan kukkaroon sopivampia. Muutkin Pirkan kiviuunilätyt ovat toki päteviä, mutta tunaa tulee ostettua niistä useimmin. Sitten on tietenkin nuo jo mainitut Trattoria Alfredo Salami-pizzat, joita tulee ostettua ainakin silloin kun tulevat tarjoukseen. Näissä pohja ei tosin ole lähellekään niin hyvä kuin Casa di Mamoissa tai Pirkoissa. Myös Grandiosa Mexicanaa tulee joskus harvemmin hankittua, kohtuullisen maukas sekin. Viimeisimmästä Grandiosa Big One Classicista on ehtinyt jo kulua aikaa melkoisesti johtuen sen Pronto-epäyhteensopivuudesta, mutta aikoinaan noita tuli ostettua melko useinkin. Mitä tulee sitten niihin ikävimpiin pakastepizzakokemuksiin viime ajoilta, niin vaikeuksia ovat tuottaneet äärimmäisen pahvinen Grandiosa Kinkku & Mozzarella, teurasjätteisyydessään eräät Lidlin kinkkupizzatkin ylittävä Grandiosa Superiore for Kebab Lovers sekä Lidlin melko mauton McEnnedy American Way viiden pizzan paketti.
Tuli sitten testattua samalla Lidlin salamipizza ja kodin palohälytin. Joku nyt mättää jossain, kun pizza oli uunissa ohjeiden mukaisesti ja tuli ulos mustana savun kera. Ei kun uusi yritys, ja jo 5 minuutin lämmityksen jälkeen alkoivat reunat tummua pahaenteisesti, mutta nyt läpyskän osasi "pelastaa" ajoissa. Ihan hyväähän tuo oli, ei siinä mitään. Pirkan salami on kuitenkin parempaa, joten tuskin näihin juurikaan tulee palattua.
Sinulla tosiaan joku todellakin mätti, koska kahdella eri uunilla olen ko. pizzaa paistellut ohjeiden mukaan (yleensä 12-13 minuuttia) ja koskaan lopputulos ei ole ollut muuta kuin (ainakin omaan makuun) täydellinen.
Pirkka Parhaat Kiviuunipizza Frutti di Mare yllätti. Oikein onnistunut ja nostikin pakastelättyjen tasoa meikäläisen silmissä kertaheitolla. Erittäin maukasta eikä kuitenkaan rasvaisen raskas. Piti käydä ihan onkimassa aineslistaa pirkan sivuilta sillä tällä kertaa ei mennä frutti di maren perustrion voimin. ainekset: vehnäjauho, vesi, mozzarellajuusto, tomaattisose, mustekala, katkarapu, tonnikala, savulohi, sinisimpukka, kampasimpukka, auringonkukkaöljy, kerma, musta oliivi, suola, oliiviöljy, hiiva, dekstroosi, rasvaton maitojauhe, persilja, nostatusaine (E500, E341), anjovis, basilika, valkosipuli, sipuli.
Kummaa, ettei kukaan ole vielä maininnut oikeasti sangen maistuvaa Pirkka Parhaat-sarjan rucola-ilmakuivattukinkkupizzaa. Oikeata ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa, eikä tarvitse tuunausta :king: http://www.pirkka.fi/ruoka/pirkka_tuotteet/pirkka_tuotehaku/?action=product&productId=6410405075147. Norjalaista pizzamafiaa ei tueta
Ketjun innoittamana tuli testattua toi Ristoranten vege. Ei ollu mun juttu. Maistui jotenkin oudolle.
Hyväksi todetuista Pirkan kiviuunipizzoista salami ja tonnikala odottelevat pakastimessa oikeaa hetkeä.
pakko tulla heittään oma pari senttiä tähänkin ötkerin casa di mamat on ehdottomasti maistuvimmat ja rapeimmat, pepperoni-salami eksyy usein ostoskoriin. mutta syökää ny ihmeessä edes työlounaalla jotain terveellisempää
Ihan pakko kysäistä, että syöttekö näitä maun vai pelkästään hinnan vuoksi? Yksikään syömäni pakaste pizza ei ole tullut lähelläkään tuoretta juuri paistettua pizzaa. En tosin edes muista koska olisin viimeksi pakasteena syönyt, enkä ole myöskään koskaan "pimpannut" näitä pakasteita. Pidän pizzaa hiukka epäterveellisenä herkkuna ja kun sitä syön niin syön sitten samalla kunnollista. TET:n kommentti jokapäiväisestä pizza lounaasta kuulostaa pelottavalta... voiko tuolla pysyä edes hengissä
Eiväthän nämä missään nimessä oikeaa pizzaa korvaa. Grandiosan Double Pepperoni on paksulta koostumukseltaan päässyt lähemmäksi pizzerian pizzaa, mutta makuelämys (ja syönnin jälkeinen närästystyyppinen olotila) ei ole sama kuin pizzerian pizzassa. Itselle merkkaa pieneksi osaksi hinta ja muuten sitten pakestepizzan huolettomuus: ei tarvi poistua kotoa eikä tarvi leipoa. Tosin nyt kun kymmenen päivän sisään noita kehumiani Lildlin Salamipizzoja paketillisen (3 kpl), niin jotenkin taas kaipaa pizzerian pizzaa.
En harrasta pakastepizzoja ollenkaan. Teen itse tai sitten joskus harvoin haen valmiin pizzeriasta. Joskus tulee tehtyä kyllä pizzaa pakkaseen...
Kyllä itse ainakin näitä ihan maun vuoksi syön - tosin aika harvoin ja lähes poikkeuksetta "tuunattuna" ja Prontolla paistettuna. Vaivattomuudella on myös merkitystä, koska usein se lätty löytyy valmiiksi pakastimesta. Yleensä nuo syömäni pakastelätyt ovat pienempiä kuin pizzerian pizzat, joten tulee syötyä vähemmän. Samoin voi halutessaan helposti säädellä rasvan määrää, kun esim. juustoa ei tule ihan tolkuttomasti "vakiona" - ja laatukin pysyy tasaisena kun itse pizzansa rakentaa. Eli oikeastaan minulle sopisi kai parhaiten nuo pelkät pakastepizzapohjat (kun tuo pakastelätty toimii lähinnä pohjana kuitenkin), ja siitä ajatusta eteenpäin kehittäen voisihan sitä tehdä itse pizzapohjataikinan ja pakastaa sen sopivina yhden pizzan palloina... Mutta toisaalta: se siitä vaivattomuudesta sitten.
Sama juttu. Jos tekee mieli pizzaa, niin voi vain napata lätyn pakastimesta ja nakata uuniin. Ja onhan nuo pakastepizzat hitusen halvempia, kuin lähimmän pizzerian pizzat (5,5 euroa, toisaalta kyllä parempia kuin pakastelätyt).
Itse olen pizzerian pizzojen suhteen sen verran elitisti, että periaatteesta en osta mitään 6.5 euroa halvempaa pizzaa. Osaksi puhun kokemuksesta: halvoista halvimmat pizzat ovat olleet ei-miltään-maistuvia, epämuodostuneita ja joskus jopa raakoja.
Pakastepitsa on kätevä iltaruoka, kun haluaa jotain lämmintä ruokaa, helposti, suht maistuvaa, edullisesti ja ennenkaikkea nopeasti. Esim eilen söin duunissa klo 13, duunista lähdin 16 ja remppasin uutta kämppää 21 asti. Ilalla suht kova nälkä kello oli 22, lapset huusi naama punaisena ja jotain safkaa piti saada. Pitsakivi uuniin, turbolämmitys päälle, pitsa sulamaan, päälle valkohomejuustoa, metwurstia, valkosipulia, oreganoa, paprikaa ja mustapippuria. Uuni oli lämmin n. 7min päästä, pitsa uuniin ja 10min. Siitä kun aloin miettiä ruokaa, mulla oli 17min päästä edessä aika hyvän makuinen lämmin ateria ja se maksoi ehkä 1.5e. Bisse auki, sohvalla röhnöttämään ja 20min päästä siitä kun aloin miettiä ruokaa suussa maistui täyteläinen valkohomejuusto ja miellyttävä humalan maku :king: Eihän tuo mitenkään voita alusta asti tuoreena tehtyä pitsaa, mutta hinta/laatu on aika löymätön, täytteet laadukkaita ja tarjoiluaika ehkä 1/4 toimitetusta. Sitten, kun haluaa jotain oikeasti todella hyvää ruokaa, se on jotain aivan muuta kuin pitsaa
Todellakin, mutta ei mulla ole rahaa syödä siellä edes monta kertaa vuodessa, joten noin keskimäärin se tarkoittaa vaikka itse tehtyä thaikku, kinkki tai intiasafkaa tai vaikkapa lihapullia
Onko tuo herkkupizza rakennettu lidlin pohjalle kun noin edulliseksi tulee (1,5)? Onko siihen laskettu varmasti kaikki kulut?