Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

  1. jhalttu

    jhalttu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tuosta edellisestä linkistä kun lukee nopeasti läpi tuon tiivistelmän, niin tosiaan tuosta tulisi tuo 5-6 tuntinen elokuva.

    Tässä tiivistelmä:
    - Earth and its environmental problems are explored
    - We see Josh Sully's Avatar being born
    - It's revealed the Avatar program exists to train Na'vi to be an indigenous workforce for the Corporation, since it's so expensive to send human workers
    - There are more humans, including a bioethics officer on the take, a video journalist, a head of the Avatar program and a second military dickwad
    - There is an Avatar controller who is burnt out because his Avatar died with him in it. He committed Avatar suicide because he had fallen in love with a Na'vi girl who had been killed by the military
    - The Avatars have a Na'vi guide named N'Deh, who is sleeping with Grace
    - Grace survives the soul transfer
    - Josh Sully gains the Na'vi trust by being a member of the community. He also excels in a major hunt
    - Josh Sully shows his leadership not by taming a dragon but by leading a raid on Hell's Gate to rescue prisoners
    - Josh Sully isn't the only Na'vi to ride a big dragon
    - Pandora is a living entity and it sees the humans as a virus; it has been mobilizing the plants and animals to attack all along because it wanted to force the humans out
    - There is no unobtainium beneath Hometree. The military just wants to wipe out the local Na'vi to send a message to all the tribes that they must be obeyed.
    - Some of the humans and the Avatar controllers rise up in the final big battle
    - Josh Sully tells the Earth that Pandora will give any humans that return a disease that will wipe out humanity

    Toivoa sopii, että tuosta tulisi se Directors Cut jossa olisi edes tunti tuota elokuvan kannalta tärkeää pohjustusta. Silloin saataisiin "kriitikotkin" pitämään elokuvasta. Nykyisellään kun elokuva alkaa liian nopeasti ja siinä hypitään liian nopeasti eteenpäin..
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tai sitten tarinaa ei vain ole tarpeeksi kehitelty? Ei olisi ihan ensimmäinen kerta...Muistuu eräskin Geroge mieleen.
     
  3. JTX

    JTX Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 794
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ei muistu George mieleen tästä millään lailla. Avatar oli sujuva elokuva yksinkertaisella juonella. Samaa ei todellakaan voi sanoa Georgen uusista pökäleistä.
     
  4. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olikos joku nähnyt tämän jo 3D IMAX teatterissa, onko edes siellä vaikuttava tekele?
     
  5. ja[ffons

    ja[ffons Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottuiko silmät vai oliko tässä elokuvassa melko köyhästi käytetty 3D:tä?

    Alun 3d trailereissa oli huomattavasti enemmän potkua, leffa ei juuri mikään pistänyt 3D:nä silmään..

    ps. Matrix iski kyllä leffassa mieleen ikävästi parissa paikkaa :D
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2010
  6. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    En kyllä pitänyt yhtään. Voihan juoni olla aina kierrätyskamaa ja hahmot kymmeneen kertaan nähtyjä, mutta kyllä tältä olisi kaikesta huolimatta odottanut enemmän. Käsikirjoitus lienee parissa viikossa kyhätty? Visuaalinen puoli oli ihan ok, mutta ei sekään niin erikoinen kuin mitä parhaimmillaan on annettu ymmärtää. Syvyysvaikutelma oli minusta luonnoton. Jaken loppuhyppelyt pommittajien päällä toivat ihan mieleen Legolasin Kuninkaan paluun viimeisessä suuressa taistelussa.

    Jos tästä nyt jotain positiivista hakee, niin kyllähän tuo 2,5 tuntia ihan kiemurtelematta meni, kiitos uutuuden viehätyksen. Mutta ei mene enää toista kertaa.

    :)½
     
  7. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 11.01.2010
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 394
    Saadut tykkäykset:
    646
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikemminkin herättää ihmetystä koko lista, onko vuosi tosiaan ollut äänestäjien mielestä niin heikko, että listalle ovat päätyneet The Hangoverin ja Avatarin kaltaiset kehnot tekeleet, mutta esim oikeasti hyvin kirjoitetut (huom, ei se mitä on kankaalle päätynyt) käsikset kuten Inglorious Basterds tai Brothers Bloom ovat listalta poissa?

    No, jos mitään oikeutta on maailmassa niin Coen veljesten upeasti kirjoitettu A Serious Man vie voiton kotiin. Mutta epäilenpä niin käyvän, kerta päättäjien joukossa pidetään jopa Hangoveria hyvänä.
     
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]

    Kolmas kerta taitaa olla jo tässä ketjussa mutta tässä ehkä kaikkein osuvimmassa kohdassa.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 669
    Saadut tykkäykset:
    179
    :eek: Kyllä Avatar loksautti allekirjoittaneen suun auki... tai ainakin yllätti. Olin valmistautunut suuria hienoja maisemia, ei-vieläkään-täysin-uskottavia CGI-hahmoa ja liian siirappista ja satumaista rakkaustarinaa sisältävään elokuvaan. Muistamme mitä kävi George Lucasille iän myötä, ja kai pelkäsin samaa James Cameronin kohdalla. Viimeksi mainitun viimeisin onnistui kaikesta huolimatta todistamaan ennakkoluuloni vääräksi -- paitsi suurien hienojen maisemien kohdalla, jotka todella olivat sitä.

    Aloitetaan visuaalisesta puolesta, koska sehän se puhuttavin aihe tämän elokuvan kohdalla on ollut. CGI oli läpi elokuvan ällistyttävän todentuntuista. Nyt löytyi sitä "sielua" ja "painoa" eikä efekteissä ollut James Rolfen sanoin "synteettisen" makua. Tämä oli ensimmäinen elokuva, jossa humanoidit olivat aidon näköisiä. Yksi suuri merkkipaalu on siis saavutettu elokuvanteossa.

    Katsoin tietenkin 3D-version Avatarista ja (käsittääkseni) oikeaoppisesti istuin elokuvasalissa tavallista alempana keskellä :)D). Kolmiulotteisuus toi elokuvaan mielettömän syvyyden (no pun intended) visuaalisesti. Toimintakohtauksissa 3D ei mielestäni loistanut mikä johtuu osittain tietenkin nopeasti liikkuvasta kuvasta. Sen sijaan "metallipurkkien" sisällä kuvatuissa kohtauksissa sekä Pandoran luonnon värikkään ja elävän luonnon keskellä se oli mieltäkutkuttavaa katsottavaa. Tosin se täytyy sanoa, että 3D:n takia etenkin "metallipurkin" sisällä kuvatuissa kohtauksissa tuntui, ettei ehdi nähdä taustalla "kauempana" tapahtuvaa, koska keskittyy vain siihen osaan kuvasta mikä on lähinnä katsojaa.

    Avatarilla James Cameron pyyhki jalkojaan siihen kynnysmattoon, joka tästedes tunnetaan nimellä George Lucas. Entäpä näyttelijät ja tarina? Kompastuiko Cameron siihen mihin Lucas Star Wars prequalien kanssa? Ei missään nimessä. Toisessa ketjussa olin ihmetellyt sitä kuinka tavis ja tottumaton julkisuuteen Sam Worthington on. Ehkä juuri tämän luonteenpiirteen takia hän oli uskottava ja vilpitön Jake Sullyna. Jos miespääosassa olisi ollut Leonardo DiCaprio, olisi roolisuoritus varmasti ollut muovisempi ja siten epäuskottavampi. Zoe Saldana oli niin ikään uskottava ja vilpitön, ja varmasti tähän vaikutti myös hänen etnisyytensä. Jälleen kerran, jos tähän rooliin olisi valittu joku Hollywoodin valkoihoisista naapurintyttö-teiniprinsessoista, ei katsoja olisi varmastikaan tuntenut tämän naishahmon intohimoa, sekä elämälle ja kansalleen sykkivää sielua.

    Sivuosista löytyi niin ikään hienoja valintoja. Wes Studi ja CCH Pounder heimovanhempina olivat nappivalintoja. Sigourney Weaver ja James Cameron on todistetusti hyvä yhdistelmä, ja vaikka "Ripleyn" suoritus toi mieleen Dian Fosseyn jonkun verran, niin hyvän suorituksen hän silti teki -- nostalgia-arvon lisäksi. Giovanni Ribisi oli muuten hyvä ahneena projektijohtana, mutta hän oli ajoittain ehkä liian "superpahismaisen" ahne. Onneksi Cameron ymmärsi tuoda häneen pienillä kohtauksilla ja ilmeillä inhimillisyyttä. Michelle Rodriguez oli kai se pakollinen "muovinen näyttelijä" tässä elokuvassa, mutta kaipa hän Lost-keikan jälkeen oppi näyttelemään "maanläheisemmin". Viimeisenä muttei vähäisempänä on sitten Stephen Lang, joka näytteli tätä lihaskimppukessua. Tämän hahmon ja näyttelijävalinnan takia Cameron saa kyllä ylimääräisi pisteitä, koska toi takaisin elokuviin kunnollisin kasarilaatua huokuvan pahiksen: uskottava ulkoapäin mutta ennen kaikkea olemukseltaan ja "sisällöltään". Liian usein etenkin 2000-luvulla olemma nähneet pahiksia, jotka kyllä näyttävät sellaiselta, mutta jotka ovat hyvin unohdettavia juuri "sisältönsä" takia.

    Loppuunkulutettu, ennalta-arvattava? Sellainenko on Avatarin tarina? Toki se sisältää elementtejä monesta elokuvasta, mutta toisaalta voidaanko tämän genren elokuvia enää edes tehdä niin, että kaikki on täysin tuoretta. Minusta tämä elokuva oli mukaansatempaavan tuore ja ennenkaikkea sisältörikas. Na'vi-kansan perinteet ja henkisyys pisti elokuvan aikana useaan otteeseen mietteliääksi mikä kertoo siitä, että sitä "sielunruokaa" on tarjolla. Tämä vastineeksi elokuva tarjosi myös hienoa toimintaa yllin kyllin -- lajin jonka Cameron on suvereeni. Die Hardin ja T2:n lisäksi Aliens on rakkaimpia toimintaelokuvia mitä tiedän, ja senpä takia minua kutkutti erityisesti, kun loppukamppailu oli lainattu kyseisestä elokuvasta hyvin pitkälti.

    Elokuvan viimeisellä minuutilla pelästyin miten Cameron on päättänyt elokuvan lopettaa. Hetken nimittäin näytti pahasta siltä kuin
    Death Star olisi juuri räjähtänyt, ja kaikki yhtyvät juhlaan ja tanssiin
    . Avatar kuitenkin oli pitänyt liiallisen satumaisuuden poissa ja hienosti edustanut realistisempaa elämää, jossa millään ei ole liian onnellista loppua. Cameron ei lopettanutkaan elokuvaa pienoiseen synkkyyteen asioiden ratkeamisesta huolimatta a la Aliens, mutta hän teki sen seuraavaksi parhaan ratkaisun.
    Kun tajusin, että juhlaanhan tämän elokuvan loppu päätyy, niin toivoin hartaasti, että Cameron lopettaa sen äkkinäisesti juuri Jaken silmien avaamiseen. :thumbsup:

    Avatar oli minusta kaikin puolin ällistyttävän upea elokuva. En tiedä minkälaisen version Stanley Kubrick esimerkiksi olisi tehnyt, mutta tällaisenaan tämä on loistava ja toden totta merkkipaalu elokuvantekemisessä. Täytyy silti sanoa, etten nostaisi tätä välttämättä LotR-trilogian yläpuolelle kokonaisuutena. En tiedä johtuuko se LotR-elokuvasarjan pituuden tuomasta edusta vai siitä, että Peter Jacksonin ja porukoiden saavutus muistutti "Suomi Talvisodassa" -tyyppistä veren ja hien makuista tuotosta, jossa katsoja tunsi koko tiimin yhteen henkeen puhaltamisen. Tähän verrattuna Cameronin Avatar on kuin "Leonardo Da Vincin mestariteos", ja olen kai tehnyt jo tiettäväksi sen, etten koskaan suosi bättre folkia. :)

    Kaikesta huolimatta James Cameron ja tuontatotiimi teki elokuvahistoriaa. Allekirjoittanut ei voi muuta kuin....

    5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2010
  12. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Voin vain ihmetellä kuinka vakaasti eräät uskovat elokuvien olevan mitattavaa materiaa, joiden hyvyydestä on olemassa absoluuttisia mittareita. Palkintokaudesta olen kyllä sen lähes joka käänteessä kiinnostunut turhankin kanssa (mukaan lukien WGA:n ehdokkuudet), mutta siitä huolimatta on kuitenkin todettava että aika, mikäs se sana oli, "pösilö" saa olla jos vetää noinkin tiukkaa linjaa sen suhteen että WGA:n ehdokkuus = ehdottomasti laadukas käsikirjoitus (tai tarina / juoni) ja että muuta mieltä olevat ovat väärässä. Elokuvat ovat kuitenkin muun taiteen tapaan subjektiivisen arvostelun alle meneviä tuotoksia.

    Monet elokuvat eivät ole "oikeutettuja" WGA-ehdokkuuteen (kirjoitusporukan jäsenyyksien perusteella, oletan). Basterds kuuluu juuri näihin ei-voi-saada-ehdokkuutta -elokuviin.

    ---

    Ettei nyt ihan mene off-topic -jauhannaksi, niin perään oma mielipide:

    James Cameronin Avatarin ympärillä on pyörinyt valtava ennakkohype viime viikkojen aikana. Itse olen hehkuttanut elokuvaa jo useamman vuoden ajan. Odotukset Cameronin ohjaamaa scifi-toimintaa kohtaan olivat katossa, onhan kyseessä sama mies joka on tekaissut sellaiset mestariteokset kuin Aliens ja kaksi ensimmäistä Terminator-elokuvaa. Kiitos vähemmän mahtavilta näyttäneiden kuvien ja muutenkin hieman epävarman traileri-vastaanoton, odotukseni kuitenkin jonkin verran inhimillistyivät ennen 3D-lasien päähän laittamista. Retorisesti voisin kysyä itseltäni, että no “miltäs nyt tuntuu, täyttyivätkö odotukset?” Tähän joudun valitettavasti vastaamaan: “eivät sitten alkuunkaan”.

    Jake Sully (Sam Worthington) on pyörätuoliin joutunut sotilas, joka saa mahdollisuuden osallistua Avatar-ohjelmaan hänen veljensä heitettyä lusikkahaarukka yhdistelmän viimeisen kerran pakkiin. En ala ohuudesta, totaalisesta ennalta-arvattavuudesta ja Pocahontaksesta enemmän kuin vähän vaikutteita ottaneesta tarinasta sen enempää höpöttämään noin detailitasolla. Todettakoon kuitenkin että se on elokuvan suurin heikkous, eikä pysty omilla voimillaan missään vaiheessa viemään mukanaan. Vaikka juonikuvio periaatteessa voisikin olla mielenkiintoinen, niin se pelataan niin vahvasti kliseiden mukaan, että hommasta puuttuu potku liki täysin. Bonuksena vähäinen dialogi on usein aika tuskallista kuunneltavaa.

    Vielä tarinankin töpöyttä suurempi ongelma on henkilögalleria. Intro-osuus esittelee hahmot hyvin pikaisesti ja sen jälkeen niiden kehittämiseen ei sitten sen suuremmin vaivaudutakaan aikaa uhraamaan. James Cameronin käsikirjoituksessa on potentiaalisesti mielenkiintoisia hahmojen historiaan ja luonteeseen liittyviä probleemia, joita ei kuitenkaan vaivauduta kuin riipaisemaan. Jake Sullyn soluttautumista Navien sekaan käsitellään henkisellä puolella lähinnä parilla dialoginpätkällä. Olisi ollut hyvin mielenkiintoista päästä enemmän hahmojen pään sisälle, nyt henkilögalleriassa pysytään stereotypioissa ja asiat käsitellään juuri niin pinnallisella tasolla kuin vain suinkin on mahdollista.

    Roolihahmot nyt eivät Jake Sullyn sinistä painosta ja Neytiria (Zoe Saldana) lukuun ottamatta juuri tilaa saa, eikä roolisuoritukset tarjoa mitään ihmeellistä vaikka asiansa ajavatkin. Stephen Lang on perinteinen paha militaristi, mutta vetää överi-roolinsa kunnialla. Sigourney Weaverin Grace on yhdistelmä perustohtoria ja Ellen Ripleyta ja tekee hyvää perusjälkeä. Hahmot ovat kuitenkin järjestään niin ohuita ja säälittävästi sivuroolissa tehosteiden takana, että eipä sellaisia näyttelijöitä taida löytyäkään, jotka olisivat pystyneet tekemään näistä hahmoista mitenkään ihmeellisempiä.

    162 minuuttinen elokuva on rytmitetty aika tiukaksi paketiksi. Toimintakohtausten väli pidetään olemattomana ja periaatteessa ruudulla tapahtuu kaiken aikaa jotain huomiota puoleensa vaativaa. Samaan aikaan juoni ei kuitenkaan sen suuremmin kehity ja tämän vuoksi aika ajoin iskee lievä tylsistyminenkin, sillä pelkkä silmänkarkki ei oikein tahdo pitää kiinnostusta yllä. Kun elokuvan viimeisen kolmanneksen aikana yksi toimintakohtaus jätetään näyttämättä kuvan mennessä mustaksi ennen yhteenottoa, olin pikemminkin helpottunut kuin harmistunut. En ollut kiinnostunut näkemään jälleen yhtä kaksintaistelua.

    Avatar on helvetin komea elokuva. CGI:tä on toki mahdoton olla huomaamatta, koska suurimmasta osasta miljöitä ja vempeleitä tietää, että näitä ei vain yksinkertaisesti aleta tekemään ilman tietokoneavusteita. 3D:n hyödyntäminen on täysin eri tasolla kuin aiemmin näkemässäni A Christmas Carolissa. Toimintakohtaukset ovat puitteiltaan ja intensiteetiltään aika köyhänlaisia, mutta ulkoisilta avuiltaan erittäin miellyttävää katsottavaa. Vaikka kahteen ja puoleen tuntiin useampikin “wow”-hetki mahtui, niin oli siellä myös jokunen “tää näyttää liikaa animaatiolta” -kohtaus, joita eritoten metsäisissä maisemissa joutui turhan usein kestämään.

    Cameronilla on ollut viimeisen päälle hienot vehkeet käytössään, joten on sääli että niitä ei olla tämän enempää alistettu itse tarinalle vaan kyseessä on pikemminkin teknologiademo, jossa nyt sattuu vain olemaan mukana ohut tarina. Avatarissa on aivan liikaa kohtauksia, joissa nyt toki on nimellinen juonellinenkin sisältö, mutta joiden tehtävänä on pääasiallisesti vain tarjota visuaalista herkkua yhä uudelleen ja uudelleen. Niin vakuuttavia tehosteet kuitenkin olivat, että suosittelen Avatarin 3D-painoksen katsomista kaikille elokuvien ystäville.

    Vaikka Avatar selvä pettymys onkin, niin hahmojen ja tarinan ohuudesta huolimatta Cameron on ohjannut ulkoisilla avuillaan lumoavan elokuvan, joka sitten kuitenkin on pääosin viihdyttävää katsottavaa.

    3- / 5
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2010
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 394
    Saadut tykkäykset:
    646
    Niin, sana pösilö kuten koko tekstikin oli pelkkää perseilyä ja ;) ;) provoa.
     
  14. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai niin joo, kiitos Cameron ettei
    Jaken henkinherättämisrituaaliin tarvittu Gracen henkeä sparraamaan 'you can do it, love saves all, don't step into to the light'-huudoin.
     
  15. 138

    138 Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno elokuva ja täydellinen seikkailu! Rakastuttavat hahmot ja elokuvankerrontaa parhaimmillaan. Tämmöistä seikkailua en ole nähnyt pitkään aikaan. Lähinnä Indy 4 sekä Star Wars episode 3 tulevat mieleen.

    Kumpa tämmöisiä neroja jotka tuovat meille uusia maailmoja ja elämyksiä tulisi enemmän.

    5/5

    Tänään uudestaan teatteriin ja vien koko perheen mukana. Pitääkin alkaa etsimään mistä saa 3d tykin vanhan tilalle..
     
  16. ipeniemela

    ipeniemela Vakiokasvo

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    799
    Saadut tykkäykset:
    60
    Tainnut pyhien juhlinta venähtää. Korkkia kiinni hiljalleen...
     
  17. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän on osuva vertaus, sillä nuo molemmat olivat huonosti kirjoitettua sekasotkua ohjaajilta, jotka olivat ennen tehneet genressä uraauurtavia ja hienoja töitä.
     
  18. Hippo

    Hippo Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    305
    Eniten leffasta jäi mieleen halu pelata Far Crytä tai Crysistä 3D:nä. Muuten oli ihan mukavaa viihdettä. Maisemat olivat komeita mutta elukoihin petyin, suurin osa näytti jonkinsortin modatuilta lepakoilta.

    Leffan ehdottomasti hienoin ja mieleenpainuvin kohtaus oli everstin varjonyrkkeily taistelurobotissa - pienillä eleillä tehdään suuria kohtauksia, toisin kuin monessa muussa kohtauksessa tässä leffassa. Puolivälissä rupesin hieman vilkuilemaan kelloa ja oikomaan laseja nenällä, pientä joutokäyntiä oli.

    Loppuratkaisussa eniten nyppi se, että ihminenhän (vaikkakin Na'vin kuorissa) siihen taas tarvittiin tuomaan se lopullinen voitto.
    2,5/5
     
  19. winterland

    winterland Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    James Cameronin yli miljardi dollaria lipputuloina kerännyttä Avataria syytetään rasismista. Arvostelijat väittävät, että tarina yhdysvaltalaisesta merijalkaväen sotilaasta pelastamassa alien-rotua vihjaa, etteivät muut kuin valkoihoiset ole kykeneviä auttamaan itseään. Asian tiimoilta on tehty satoja blogeja, YouTube-videoita ja Twitter-päivityksiä.

    "Avatar on rasismifantasia aidoimmillaan. Se pohjautuu ajatukseen, jonka mukaan valkoihoiset ovat rationalistisia teknokraatteja, kun taas kolonialismin uhrit ovat hengellisiä ja atleettisia", New York Timesin kolumnisti David Brookes ärähti. "Se nojaa oletukseen, jonka mukaan ei-valkoihoiset tarvitsevat valkoista Messiasta johtamaan ristiretkeään."

    James Cameron kiistää väitteet. Cameronin mukaan rauhan puolesta puhuva elokuva pyrkii viestittämään, että kaikkia täytyy kunnioittaa erilaisuudesta huolimatta.

    - Otto Korpinen

    Lähde: Telegraph
     
  20. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffa kesti helposti toisenkin 3D-katselu kerran.Mainio elokuva ja todellinen kokemus teatterissa pitkästä aikaa.Aion katsoa kolmannenkin kerran.IMAX-3D olisi mahtava.Cameron puuhaa Titanicista 3D-versiota ensi vuodeksi.Tulee varmasti komeaa katseltavaa :naminami: