Ikealta ja kaikilta muiltakin toimittajilta pitäisi kyllä saada pitkääkin tavaraa, tilaustavarana. Ostan sen saman tason kyllä kunhan aika koittaa. Vaikuttaa tosiaan jo paperilla kätevältä, eikä Ikealla siitä(kään) tarvitse maksaa itseään kipeäksi.
Sellainen välihuomautus näistä ikean koneista, että kaikki eivät enää ole whirpoolin valmistamia vaan osa on electroluxin tavaraa. Sain tämän selville, kun oma uusi uuni ei lähtenyt käyntiin vaan herjasi virhekoodia F11, soitti ikealle ja sanoivat, että elektroluxin valmistama ja siten huolto tulee heidän kauttaan. Monessa paikassa kovasti puhutaan, että electrolux = AEG. Tiedä sitten onko noin, mutta ikean kannalta lienee ihan hyvä, vaikka omalta kohdalta täytyy sanoa, että yksikään whirpoolin kone ei koskaan hajonnut, mutta nyt ensimmäinen electolux AEG ei lähtenyt edes uutena toimimaan
Ai se oli semmoinen sitten se halpa höyryuuni Mitäs toi Luxilla maksaa? 1500 euroa ja Ikealla "sama" uuni sitten n. 600e :thumbsup:
Ja ei se uuni ollutkaan rikki, piti vaan lukea käyttöopasta! F11 virhekoodi meinaa, että lihalämpömittari pitää laittaa kiinni ts. ensimmäisellä käyttökerralla pitää laittaa tuo mittari kiinni, jotta uuni voi käynnistyä normaalisti :hitme: Kunhan saadaan keittiön välitilan levy viikolla neljä, niin voisin ottaa pari kuvaa uudesta köökistä. Paljon on samaa kuin vanhassa, mutta pikkusen lisää yksityiskohtia pimpattu
Loppukäyttäjän yleinen vikatilanne, VKP (Vika Käyttäjän Päässä) Mielenkiinnolla odotan kuvia, uskon että laatua on tulossa.
Ihan mutuna kyseenalaistan valuraudan toimivuuden induktiolla? Mitä materiaalit toimivat induktiolla? magneettiset?
Mikäs tällainen on? Tahtoo heti mulle yhden tuollaisen. Onko kyseessä siis 70 cm leveä taso joka "induseeraa" koko pinta-alaltaan?
Kutakuinkin noin joo, taso on vaan jaettu 4:ään osaan. Säätäjällä on käsittääkseni tämä Ikean malli: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30156052 Muualta tuon hankkimiseen kannattaa varata taalereita tuplakorkea nippu.
Juuri tuo! Käyttökokemuksia: - Kuumentaa järisyttävän nopeasti, selkeästi nopeampi kuin vanha 60cm upo induktio edellisessä kämpässä - boost kuumentaa vielä järisyttäävääkin nopeammin - teho-alueet ovat 2300/3200w, mutta sidottu pareittain peräkkäin oleville ts. kahta peräkkäin olevaa ei voi pitää boostilla samaan aikaan. Taso osaa jakaa tehon automaattisesti parin kesken - hipaisukytkimet parempia kuin edellisessä, ottaa myös vähän sormet märkänä - ajastin on erikseen jokaiselle levylle ja piippaus tyylikkään kuuloinen kun aika loppu - surisee vähemmän kuin edellinen taso - automaattisesti säätyvä teho huomaa helposti myös pienet voisulakattilat. Induktiotaso, jossa suuret levyt, ei edes lähde lämmittämään pieniä voisulakattiloita suurilla levyillä Suurin miinus on kasvanut teho ja sen myötä myös pienimmän tehon kasvanut voimakkuus: tällä uudella saa olla todella varovainen, että kevyesti lämmitettävissä jutuissa lämpötila ei nouse liikaa. Suklaata ei todellakaan voi jättää pitkäksi aikaa valvomatta Ehdoton bonus myös 70cm leveystä. Nykytrendi kattiloissa on leveys, esim monet 3l kattilat on yhtä leveitä kuin 4l, mutta vain matalampia. Jos liedellä samaan aikaan esim wok ja tarvitsee kahta 3l kattilaa tai 3 ja 4l, kaikki ei mahdu 60cm liedelle samaan aikaan kovin fiksusti. 10cm pelastaa paljon ja kokkailu on asteen mukavampaa Varsinaisia kuvia omasta keittiöstä kunhan välitila tulee ja saan asennettua, arvio ehköä vko 5
Tuli eilen käytyä Ikeassa ihmettelemässä keittiötarjontaa. Remonttia olisi tarkoitus aloitella maaliskuussa. Pitää laittaa suunnitelmaa tännekin, kunhan pääsee asuntoon mittailemaan (tällä hetkellä siellä vielä vuokralainen). Kodinkoneita ihmetellessä tuli mieleen, mahtaisikohan pärjätä yhdistelmäuunilla (jossa siis mikro + kiertoilmauuni), kun uunia tulee käytettyä aika vähän. Löytyykö täältä keneltäkään kokemusta yhdistelmäuuneista? Jotenkin on ollut vähän negatiivinen asenne Ikean kodinkoneisiin, mutta ketjua selatessa ainakin säätäjällä hyviä kokemuksia, mites muilla? Ikeassahan olisi tarjous että kun ostaa keittiön yhteydessä kodinkoneita, niin jokaisesta koneesta saa 100 laahjakortin (max. 6).
Ikealla on mun mielestä aika hyvät takuut kodinkoneiden kanssa (5 v.). Moni ei anna noin pitkiä takuita ainakaan ilman lisähintaa ts. Gigantti. Mahtaako säätäjä tietää mitä koneita siellä Whirpoolia ja mikä Electroluxia ?
en tiedä tarkkaan, varmaan kannattaa kysyä. Ainot mitkä tiedän on höyryuuni, joka electoluxin ja halvin integroitu mikro, joka whirpoolin. Veikkaisin että sisältä korotettu apk ja 70cm induktioliesi on elektoluxin, mut ihan puhtaita veikkauksia
Tänään pääsi mittaamaan keittiötä, jonka pohjalta ensimmäinen luonnos. Mitoista sen verran, että seinä, jolla mm. liesituuletin on n. 3m. Saarekkeen pöytälevyn on tarkoitus olla n. 180-200cm pitkä ja 95cm syvä, jolloin tason alle jää tilaa jaloille. Tällä hetkellä saarekkeen tilalla on seinä, joka tarkoitus purkaa, jolloin keittiö 'aukeaa' olohuoneeseen. Piirretyn jääkaapin kohdalla vanha kylmiö, jonka tilalle smeg-retrokaappi. kommentteja? ps. millä ohjelmalla olette suunnitelmia tehneet?
En ole mikään asiantuntija, mutta muutamia juttuja tulee mieleen. 1) Ikkunaseinä näyttää kuvassa kovin tyhjältä? Onko siihen tulossa jotakin, mitä kuvassa ei näy? Tuossa kuvassa tila näyttää kuitenkin selkeästi hukatulta. 2) Lieden ympärillä ei ole laskutilaa. 3) Tuleeko tiskikonetta? Kuvassa en ainakaan näe moista. Tiskialtaan perusteella ainakin pitäisi koneen olla tulossa. 4) Onko asunto minkä kokoinen? Kovin vähän on kaappitilaa, jos asukkaita on enemmän kuin yksi. 5) Uunin nosto on plussaa ainakin omasta mielestäni. Samaa sanoisin noin yleisesti ottaen tiskikoneesta. Pikkuisen ihmettelen, miksi porukka niin innolla itse keittiöitään piirtelee, koska keittiöitä myyvät firmat suunnittelevat mielellään noita. Yleensä noilla tuppaa olemaan paljon kokemuksen tuomia ideoita, jollaisia ei itse osaisi ajatellakaan. Pelkkä luonnostelu ei kuitenkaan maksa asiakkaalle mitään.
Tämä pisti myös omaan silmään, joskin Ikkuna on leveämpi mitä kuvassa. Paikan päällä tila tuntui aika ahtaalta kylmiön (n. 130x120) ja tilan huonemaisuuden vuoksi - vaikea vielä kuvitella kuvan mukaista tilannetta todellisuudessa. sama huomio, mutta miten tilaa saisi? Tiskikone on integroitu altaan oikealle puolelle. 4h+keittiö (kok. pinta-ala >150m2) ja asukkaita enemmän. Saarekkeessa myös kaappi + laatikkotilaa. Vuosien varrella todennut, että mitä enemmän kaappitilaa, sitä enemmän turhia kippoja + kuppeja Lisäksi Ajatuksena oli yhdistelmäuuni tilan säästämisen vuoksi, vielä tosin mietinnässä, että riittääkö käytännössä. Meillä ainakin tarkoitus mennä pyytämään suunnitelma + tarjous muualtakin. Myös ketjua lueskellessa on löytynyt hyviä ideoita.
Hämmentävän vähällä kaappitilalla aiotte selvitä. Me tehdään kahdelle henkilölle kotia ja keittiössä selvästi enemmän kaappeja. Itse olen huomannut, että kaikki tila tulee jossain vaiheessa käytettyä. Ajatus on laittaa nyt riittävästi niin ei tarvitse heti alkaa tuskailla minne tavarat menee. Ohessa viitteellinen keittiökuva meidän tapauksessa.
a) keittiöfirman suunnittelija tekee keittiön useimmiten niin että pääsee helpoimmalla ja nopeiten asiakkaasta eroon b) suunnittelijalla ei ole aikaa viilaamiseen puolta vuotta, minkä helposti voi käyttää itse suunnitteluun c) piirustuksia ei edes saa mukaan ja on työlästä käydä samat asiat läpi jokaisen valmistajan kanssa d) kilpailuttaminen on aika turhaa, koska Ikealla halpa hinta kohtaa hyvän laadun sekä nopean toimituksen. e) suunnittelu on mukavaa puuhaa, puolen vuoden aikana voi uusia ideoita tulla viikottainkin, suuren foorumin ansiosta parannusehdotuksia jopa satoja, mitä ei yksin suunnittelijan kanssa tajuaisi. f) suunnittelijat ovat tavallisia ihmisiä ketkä tekevät sitä työtä ihan vain rahan vuoksi, aika harva tahtoo todella auttaa suunnittelemaan parhaimman keittiön juuri Sinulle. Suunnittelija voi olla toki "ammattimies" tai hän voi olla myöskin pitkäaikaistyöttömyydestä työllistetty vanha metsuri. g) jos päätyy kilpailuttamaan, on paljon helpompi mennä esittämään asiansa mikäli jonkinsortin pohja/luonnostelu on valmiina. Ammattitaitoinen suunnittelija osaa kyllä esittää parannusehdotuksia.
En vielä ole kovin fiksua ja toimivaa valmista keittiösuunnitelmaa nähnyt, mutta ehkä omat preferenssit on erilaiset? Keittösuunnitelmissa kuitenkin pitäisi muistaa, että ilmaista ei ole olemassa. Jos suunnitteluun käyttää pari tuntia, joku sen pari tuntia maksaa: joko sinä tai joku muu keittiötä ostaessa. Jos taas suunnittelun tekee nopeasti, tulee heikkoa jälkeä ja suunnitelmalla ei tee mitään.
Kannanpa korteni kekoon (taas). Edelliset suunnitelmat olivat tosiaan heinäkuulta. Vähän viilasin tuota taas uuteen uskoon: 70cm induktiotaso + kaasuliesi sekä höyryuuni. Iso taso on leivontataso, saatan tehdä kymmenenkin peltiä pizzaa kerralla tai vaikkapa 200 karjalanpiirakkaa. Se on myös aamupalapaikka/baaritiski. Sen päätyyn tulee ehkä pieni televisio ikkunan viereen. Tekisi mieli pistää siihen saareke/keittotaso, mutta se rikkoisi tuon idean täysin. 40cm leveä kaappi tason alla on paikka viinikaapille. Tossa kulmassa on ovi kodinhoitohuoneeseen ja nurkassa kahvinkeittopaikka.