Mikähän mediatoistin olisi fiksuin valinta? - pääasiallinen (tällä hetkellä täysin) käyttökohde musiikki - toimittava ilman tv:n päälle laittamista, eli pitää olla näyttö, josta selata - toimittava wlanin kautta verkkolevyn kanssa, ei tarvita tietokonetta - verkkolevy on D-Link DNS-323... - toimittava ilman serveripuukotuksia tms. Seuraavia olen katsellut ja yrittänyt tutustua, mutta tarvitsisin jotain suosituksia... - Squeezebox - ei käy, koska vaatii oman serverin - Sonos - kävisi ja antaisi mahdollisuuden levittää useaan huoneeseen, hinta vain on kohtuu kova - Popcorn Hour C-200 - ei vielä kokemuksia tarpeeksi ja firmis lienee hiukan ontuva Mitä kannattaisi tehdä? EDIT: Taisi mennä väärälle foorumille... Siirtäkää, jos tarpeen.
Jatketaan nyt tässä sitten itse... Onko muita näytöllisiä mediatoistimia olemassa kuin nuo kolme, jotka mainitsin edellä? Mitään suosituksia olemassa noille? Vai pitääkö sitä vain kerätä eurot jonoon ja sijoittaa tarvittaviin Sonos-bokseihin?
Melko samoilla spekseillä oleva laite on minullakin hakusessa. Yksi vaihtoehto on tietysti uusi Logitech Squeezebox Touch. Laitetta vain ei ole vielä julkaistu. :hitme: Julkaisun piti olla viime vuoden lopulla, sitten helmikuussa ja nyt se on taas lykkääntynyt. Mutta jos ei hirveä kiire ole laitteen hankinnalla niin tuossa olisi yksi vaihtoehto. Sen nyt ainakin PITÄISI täyttää nuo kriteerisi.
Itselläni sama homma. Tällähetkellä verkkosoittimena PS3 mutta onhan se typerää pitää töllöä päällä kun kuuntelee musiikkia.. Squeezeboksia olen itsemiettinyt mutta sen vaatiman servusoftan asentaminen verkkokovalevylle taitaa olla aikas hankalaa?
Hmm. Pelaako tuo SB Touch ilman SB:n omaa serverisoftaa? Onko kellään kokemuksia Philipsin Stremium NP1100/12:sta? Näyttäisi ulospäin täyttävän kriteerit, mutta miten lienee sisältä käsin... ;-)
En ole näissä serveri-asioissa todellakaan mikään velho. Tietoni Touchista saattavat olla myös vääriä, joten vastuu siirretään lukijalle. Paremmin tietävät korjatkoon. Tuskin tuo toimii ilman omaa serverisoftaa, mutta jippo lineekin siinä, että Touch osaa toimia stand alonena eli et tarvi tietokonetta/verkkolevyä pyörittämään serveriä. Serverisofta on siis itse laitteessa. Touchista löytyy myös usb liitin, johon voi liittää tavallisen ulkoisen kovalevyn ja laite osaa soittaa kappaleet sieltä. Kovalevylle taas on mahdollista siirtää langattomasti tiedostoja tietokoneelta.
Näyttö on HD-M7000/6600/6500 malleissa. 1-rivinen, mutta toimeen tulee ja näkee 3 - 4 metrin päästä. Kun laitteen selausrakenteen katsoo ensin TV:stä pärjää tuolla näytölläkin. (Itselläni oli TViX M7000 pääasiassa videokäytössä.)
Jaa'a. DVicon kuvien perusteella kaipaisin kyllä parempaa näyttöä. Taitaa se vain olla säästämisen paikka ja aika ruveta suunnittelemaan Sonoksen perusteella useamman huoneen järjestelmää. Noissahan on jossain määrin hölmöä, että jos yhtään soitinta ei ole samassa huoneessa kuin nettireititin, niin Sonos vaatii oman boksin siihen kiinni kuitenkin. Aloituspaketti maksaa siis jotain 800€ - vahvistimeton soitin, kaukosäädin ja "verkonluoja"... Tosin tuossa saavuttaisi kyllä helpon laajennettavuuden useaan huoneeseen.
Jos vanhastaan löytyy iPhone/iPod Touch pärjää ilman kaukosäädintäkin, jolloin aloituskustannukset on sen ~450 e (ZP90 ja Zonebridge). Sama pohdiskelu ollut itsellänikin työn alla. Testasin Squeezebox Duetin, mutta luotettavuus ainakin Touchin kanssa käytettäessä oli aika luokaton. Lisäksi Buffalon Linkstation Live taitaa olla liian tehoton serverisoftan pyörittämiseen, vaikka loppujen lopuksi asentaminen onnistuikin. Philipsin Stremiumit ovat speksien puoleen kiinnostavia, mutta jotenkin hiukan arveluttaa. Noista ei ilmeisesti ollut kenelläkään kokemuksia?
Tjaa. Halpa on... Ilmeisesti tuossa ei ole kaukosäädintä eikä myöskään digi-outtia. Millainen muunnin tuon hintasessa sitten onkaan. Paljonko tuo sitten MP3-materiaalilla edes vaikuttaa. Kiitoksia tiedosta!
Alkuperäistä ideaa vastaan, mutta kerron kuitenkin... Squeeceboxin serveriksi käy joku vanha läppäri. Kuluttaa vähän sähköä, ei lämpiä paljon, joten helppo unohtaa jonkun kaapin perälle. Musiikki saa olla verkkolevyllä. Itsellä joku 300 tai 600 MHz läppäri, jossa 192 Mt muistia, hoitaa hommansa yhtään hidastelematta.
Hieman monimutkainen setti, että saa popin soimaan: Verkkolevy > PC > Mediatoistin > Vahvistin > Kaiuttimet Kaksi ekaa voisi hukata ja yrittää löytää laitteen, jossa sisäinen levy ja näyttö tai ainakin niin, että soitin toistaa suoraan verkkolevyltä.
Saahan sinne läppäriin aika ison kovalevynkin. Vanhoihin läppäreihin löytyy 160-320Gt idelevyjä ja uudempiin sitten tätä suurempia satalevyjä. Toki tilantarve on varsin yksilöllistä.. Itse meinaan rakennella uuden käytöstä poistetun läppärin serveriksi, jonka sisäisellä 160 Gt kovolla on musiikki Squeeceboxia varten ja usb-levyillä dvd:t pleikkaria varten. Ymmärrän kyllä hyvin yksinkertaisuuden tavoittelusi. Sitä itsekin tässä olen pohtinut ja päättynyt vanhojen läppäreiden käyttöön niiden joustavuuden ja pienen sähkön kulutuksen takia.
Aloittajan kanssa samoissa ongelmissa painin vähän aikaa sitten ja tutkin eri vaihtoehtoja aika huolellisesti. Kaupasta lähti mukaan loppujen lopuksi Squeezebox duet. Jos pelkälle musiikille hakee mediatoistinta, niin en kyllä parempaa keksi kuin tämä SB. Sonos voisi ehkä olla vieläkin parempi, mutta hinta karkaa käsistä. SB:n valtteja on juuri tuo controllerin käytettävyys ja koko. Itsehän pyörittelen Qnapin TS-119 verkkolevyllä tuota Squeezecenteriä, joten erillistä palvelinta ei tarvi ollenkaan. Eiköhän se sama onnistu tuolla D-linkin verkkolevylläkin. Olen täysi ummikko noissa Linux hommissa, mutta pienellä foorumeiden lukemisella sain homman toimimaan Qnapilla. Sama härveli hoitaa muutamaa muutakin tehtävää, kuin pelkästään mediapalvelimen virkaa.
Tämä ei nyt suoranaisesti vastaa aloittajan tarpeisiin, mutta koska tätäkin ketjua varmasti selailee moni joilla saattaa vaatimukset olla hiukan erilaiset, niin tuon yhden vähän erilaisen vaihtoehdon lisää. Jos ottaa soittimeksi Applen iPod Classicin, niin mahtuu iso kasa myös häviöttömästi pakattua musiikkia. Tämän hetken Classic taitaa olla 160Gt. Sitten jos äänen haluaa ulos digitaalisesti, niin Onkyo tarjoaa hiljattain tullutta telakkaa mallimerkiltään ND-S1, josta äänen saa ulos coaxiaalilla tai optisella erilliselle dacille tai vahvistimelle. Tietysti tämäkään vaihtoehto ei halpa ole ja jos haluaa homman helppona pitää, niin täytyy heittää iTunes PC:lle soittolistojen yms. tekoa varten. Ei varmasti kaikille se optimaalisin vaihtoehto, mutta itse olen ollut äärimmäisen tyytyväinen Classiciin kotisoittimena. Täysin äänetön, nopea sammumaan ja käynnistymään, helppo käyttää. Uudet levyt rippaan samantien, kuuntelen ja heittelen soittolistoihin ja sitten synkronoin. Sitten jos haluaa napata koko kirjaston mukaan kaverille, niin sekin onnistuu.
Joskus koitin tuota puukottamista katsellakin, mutta ehkä siihen täytyy vielä palata uudemman kerran ja pohtia vaivan suhdetta euroihin...
Onhan tuo "puukotus" aina vähän arveluttavaa. En itsekään mitenkään mielellään ala säätämään noin vaikeita härveleitä. Ankaran vertailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että varmimmin saan squeezecenterin toimimaan juuri Qnapin nassissa ja sen vuoksi juuri sen ostin. Halvemmalla olisi päässyt jos olisi ostanut esim Buffalon tai jonkun muun. Toinen vaihtoehto oli juuri tuon D-linkin kapistus mutta käyttäjien kommenttien perusteella Qnap vei voiton. Mitä SC:n asennukseen tulee, niin se onnistui jopa helposti. Muutamia kertoja on joutunut tietenkin hiuksia repimään, mutta täytyy kyllä sanoa että nyt homma toimii ja olen erittäin tyytyväinen ostoksiini. Squeezebox duet on kyllä sellainen laite, että ihmettelen miten olen tullut toimeen ennen sen hankkimista. Kappaleiden valinta ja nettiradioiden soittaminen on helppoa ja toimii hyvin. Tarvittaessa laite tukee myös flaceja, jos haluaa häviötöntä musiikkia kuunnella. Toinen mitä kannattaa harkita on esim Atom pohjainen palvelin ja siihen pyörimään Vortexbox (http://vortexbox.org) Olen kokeillut itse vortexboxia ja sekin toimi hyvin yhteen Squeezebox duetin kanssa. Summa summarum: Squeezebox duet on hyvä laite siitä ei pääse mihinkään, mutta Sonos voisi mahdollisesti olla vielä parempi. En ole itse päässyt käpistelemään Sonosta, mutta se vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta. Squeezeboxin puolesta puhuu hinta, joka on paljon lompakkoystävällisempi kuin Sonoksen. Squeezeboxin kanssa tosin joutuu vähän säätämään eli se ei ole "out of the box"-ratkaisu. No jokainen tavallaan ja itse olen tosiaan tyytyväinen ostoksiini. Nälkä vain kasvaa syödessä ja vielä pitäisi hommata UPS tuolle Qnapille.