Onkos kellään kokemuksia Toslink haarottimista? Ostin tänään halpakaupasta 10 eurolla Elexin y haarottimen mutta ei toimi, paljaalla silmällä kun katselee niin vaimentaa vähän valoa tuo adapteri, en tiedä johtuuko siitä vai heijasteleeko se valo sitten muuten ettei toimi. Eli onko tälläisiä toimiviakin versioita olemassa ja minkä merkkinen sellainen olisi?
Ajattelin täs pikasesti kysyä. Onko jossain saatavilla semmoset 20 metriä 1.5mm perus kaiutinkaapelia johonki kahteen kymppiin? Verkkokaupas näytti olevan medialounge, mutta ei näyttäny olevan heti saatavilla. Nimimerkillä liian laiska ettii.
Ohlssonilta kannattaa kattoo jos oot sen verran 'pintahifisti' että et halua että kaapelissa lukee mitään tyyliin 'piltema'...
Tuolta bilteemasta kattoin aikasemmin et sais parillakympillä, mut jos tilaa niin näyttäis olevan toimituskulujen kanssa päälle 30 Samapa mitä siinä lukee, listojen alle ajattelin vetää.
Toslink-haaroittimesta on samalanlainen kokemus, Partcon ensimmäinen ei läpäissyt valoa lainkaan ja toinen läpäisi valoa vaan ei musiikkia, kompuutterihin yritin kytkeä.
Olen hankkinut vahvistimeksi Onkyo TX-SR607 (http://www.soundadviceblog.com/wp-content/uploads/2009/05/txsr_607_rear_300.jpg) ja subbariksi Velodyne impact 10:n (http://3.bp.blogspot.com/_R1--53CTpYQ/SrJP1Mjyz9I/AAAAAAAAAiU/BNt2ZnYawTc/s1600-h/20090915371.jpg) Ilta alkaa hämärtymään ja huomenna olisi tarkoitus käydä ostamassa johto, joka saa subbarin soimaan tyytyväisyydestään. Olen yrittänyt silmäillä sitä, että millainen johto tulisi ostaa, mutta en ole asiasta kuitenkaan 100 % varma. Johdon käsittääkseni tulisi olla uros/uros rca? Mistä johto kannattaisi ostaa, jotta välttyisin masentavilta häiriöääniltä/huminoilta? Mistä puolestaan löytäisin kyseisen johdon kohtuuhintaan (asun Helsingissä)?
Mikä tahansa rca-johto käy. Autohifiliikkeissä on usein edullisia perushyviä rca-kaapeleita. Ja perussuojattu riittänee, sillä hurinaongelmat ovat useinmiten maalenkkiongelmia laitteiden välillä, eikä huonosti suojatun signaalikaapelin vikoja. Voit kytkeä joko vain yhteen sbw-lähtöön tai molempiin. Subbarin puolella sitten siihen liittimeen, jossa LFE-merkintä tai molempiin.
Kyselinkin jo kerran vähän vastaavaa mutta nyt vähän pitemmälle vietyä Vahvistimen päivitys mielessä (Sony ES3500/ES5500). Toisessa HDMI:t 4/1 eli voin tuoda 4 HDMI laitetta vahvariin ja viedä yhdellä telkkariin. Mut miksi tuossa tuossa toisessa on 6/2? Eiks se vois olla tuolla logiikalla 6/1 vai miksi kaksi outtia? Mitä tällä hienoa saadaan? e. Ajattelin (minä!) hetken niin tällähän voisi olla käyttöä jos on useampi näyttölaite tai toinen on esim. tykki. Ja mulla ei ole kuin yksi näyttölaite joten ei varmasti hirveästi tarvetta tolle..
Kun minulla on ylimääräisenä tuommoinen HDMI-DVI -kaapeli ja sitten on myös DVI-to-HDMI -adapteri, joka on tullut näytönohjaimen mukana, niin voinko käyttää tuon adapterin avulla tuota johtoa ihan tavallisen HDMI-johdon tapaan ja hyötykäyttää laadukkaan kaapelin ja säästää pari kymppiä uuden johdon hankintahinnasta?(Olipahan hieno virke, kyllä olisi äidinkielenopettaja ylpeä ) Tulisi siis joko PS3:n ja vahvarin väliin tai telkkarin ja vahvarin väliin.
Oletettavasti kyllä. Mikään ei hajoa, kokeile. Päinvastoin homma ei toimisikaan, eli jos minä panisin oman DVI Dual Link -kaapelini väliin pätkän HDMI-kaapelia, kuva ei näkyisi ollenkaan, toinen datalinkki katoaisi matkalle. Mutta sinulla siirtyy vain yksi datalinkki ja se siirtyy yhtä hyvin HDMI- ja DVI-kaapelissa.
Ja siis myös ääni kulkee? Jotenkin minuun on vaan iskostunut ajatus siitä, että DVI:n kautta ei kulje ääni :hitme: Ja joo täytyy huomenissa kokeilla.
Sähköisesti kaapelit ovat identtisiä, liittimien muoto ja pinnijärjestely vain eroavat toisistaan. Kulkeeko ääni vai ei, riippuu siitä, osaako lähettävä laite siirtää datansa oikeaoppisesti, ja ymmärtääkö vastaanottava laite mitä bittejä sille tungetaan. Eli jos ääni kuuluu puhtaalla HDMI-kaapelilla, sen pitäisi kuulua myös käyttämälläsi virityksellä, jos adapterisi ja muunnoskaapelisi ylipäänsä on oikein valmistettu. Kokeilemalla asia selviää. Mitä modernimpaa HDMI-standardia halutaan käyttää, sitä epävarmemmin adapteriviritykset toimivat. Ei siis kannata kuvitella 1.4-standardissa mainittujen ominaisuuksien toimivan, jos kaapelit ja adapterit ovat vanhemmalla stadardilla valmistettuja. Adapteri esimerkiksi saattaa olla 1.2a-tyyppinen. Jos adapteri on tullut Radeon 5800-sarjan näytönohjaimen mukana, se edustaa uusinta mahdollista tyyppiä (1.3) mutta sekään ei siis vielä toimi 1.4-ominaisuuksien osalta (ehkä seuraava merkittävä Radeon-sukupolvi tukee 1.4-standardia). 1.3 ja aiemmat ominaisuudet kyllä ovat käytettävissä. .
Hei, En ole ihan varma, että kuuluuko tämä aihe tänne, mutta yrittänyttä ei laiteta, vai kuinka? Itselläni olisi seuraavanlainen ongelma; Näytönohjaimena on Nvidian GeForce GTX 275 ja tarkoitus olisi yhdistää näytönohjain TV:seen. Kaapelina on Biltemasta ostettu VGA -> Scart kaapeli. Laitoin kaapelin näytönohjaimen DVI liittimestä adapterin kanssa TV:seen kiinni. Tietokone tunnisti TV:een ja näytti sen normaalisti VGA:ssa kiinni, mutta tuli ainoastaan musta ruutu TV:seen. TV:stä kuuluu surinaa ja aiheuttaa häiriötä kun digiboksi on päällä (digiboksi sekä tietokone on samassa scartin jakajassa kiinni). Vaikka kokeilen eri resoluutioita, klooni sekä laajennettua näyttötilaa, kuva pysyy mustana. TV on vuodelta 2004? oleva Panasonic 32" laajakuva 100hz telkkari. Miksi en saa kuvaa näkyviin telkkariin? TV:n manuaalin mukaan TV tukee RGB, S-videota, Komposiitti, mutta musta kuva pysyy vain vaikka kokeilee kaikkiin kolmeen scartti paikkaan. Näytönohjaimen TV-outista kuva menee ihan kohtalaisesti niin hyvin kun noilla kaapeleilla saa TV:seen, mutta haluisin sen VGA liittimeen kiinni parempaa kuvanlaatua varten. Kellään mitään neuvoja?
Hei! Subbarin liittämisessä on pieniä ongelmia. Vahvarissa on Sub pre out lähtö, joten ilmeisesti tästä vedetään RCA subbariin? Subbarista löytyy sisääntulo L ja R, joten kumpaan tuo johto sitten kytketään, vai onko mitään väliä?
Kyllä Jos ei ole erikseen merkattu kumpaankaan kanavaan lisätekstiä "MONO" niin voit laittaa kumpaan tahansa.
Selvä. Onko tuon johdon haaroittaminen tarpeellista, eli että RCA-johdon perään esim. tällainen y-haara, niin saisi signaalin R ja L kanavaan?
Ei ole tarpeellista haaroittaa. Ainostaan jos signaali on jostain syystä liian vaimea, niin tuolla tavalla voi vahvistaa sitä +6 dB.
Vahvistus voi olla 3 dB tai 0 dB tai mitä vain. Ei voi etukäteen tietää miten subin otot on kytketty. Jos subin otot on esim. juotettu yhteen subin sisällä, Y-haarakaapelin käyttö ei vaikuta tasoon hölkäsen pölähdyksen vertaa. Miljoona muutakin kytkentämenetelmää subin sisällä voi olla ottoliittimien suhteen, joten "vahvistuksen" määrää ei voi ennalta tietää. Kokeilla kyllä voi, mutta mitään takeita ei vahvistuksesta ole, ainakaan 6 dB tason kasvusta.