Eikös noissa valurautapannuissa mene vähän niin, että mitä vanhempi niin sen parempi, pinta hiotunut tasaiseksi? Hintahan valurautapannulle on kova tuollaisella hackmannilla, jos se ulkonäkö ei ole tärkein. Oman valurautapannun ostin Citymarketista muistaksseni 3e:llä, kirppiksiltä varmasti löytyisi hyviä. Keraamistaliettä käyttäessä eikai muuta tarvitse varoa kuin kolauttamasta sitä siihen pintaan, tai jos hirveästi heiluttelee pannua, niin naarmuja voi tulla.
Hobby Hallista valurautapannupari hintaan 17€. Isompi halkaisijaltaan 28cm ja pienempi 25cm. Molemmissa irrotettavat puukahvat. Suosittelen.
No pakkohan sitä on vanhaa ketjua nostaa, kun vituttaa. Toinen 28cm Matador menossa. Ja sekin paskana. Ensimmäinen pannu meni Hackmannille ja sieltä tuli pahoittelujen kera tämä toinen. Kaikki, siis kaikki tarttuu kiinni. Pannu on huollettu just eikä melkeen niinkuin ohjeet sanoo. Olen öljynnyt sen pesun jälkeenkin ja pitänyt kuin kipeetä p...a. Laitan tuonkin varmaan vielä vaihtoon, sillä tuohon pinnoitteeseen kuitenkin uskon. Taloudesta kun löytyy myös samalla Ceratec pinnoitteella oleva Etiqett-sarjan paistovuoka ja se on kyllä kuin unelma. Ei tartu mikään, voi tunkea uuniin, on tyylikäs ja helppo puhdistettava. Jospa se kolmas Matador toimisi sitten yhtä hyvin. Olen Suoli24- palstalta lukenut, että 2009 vuonna olisivat muuttaneet tuota pinnoitetta kestävämmäksi.. tiedä sitten.
Täälläkin on Hackmanin pannuista hieman huonommanpuoleisia kokemuksia. Kovin äkkiä ne ovat menneet pinnoitteen suhteen huonoon kuntoon. Sen sijaan Tefalin pannut ovat lähes poikkeuksetta kestäneet useita vuosia ennen kuin pinnoite on alkanut kärsimään näkyvästi. Esimerkiksi tämänhetkinen paistinpannuni, Tefal Jamie Oliver, taitaa olla noin neljä vuotta vanha kohta ja vasta viime kuukausina sen pintaan on alkanut jonkinmoista kulumista tulla.
Vanha Tefall kesti jokusen vuoden, ostin uudenkin Tefalin kun Prismasta sai 28cm kokoisen Classicin tarjouksessa 24 eurolla. Näitä edeltävä oli joku pohjoismainen valmistaja ja se oli pirun kestävä (60€ paikkeilla tarjouksessa lasikannen kanssa), ei vaan millään muista mikä se merkki oli. Tämähän se taisikin olla, mutta muutaman vuoden vanhempi malli, ei ihme kun kesti jos oli ammattilaiskäyttöön tarkoitettu. Pitää tuollainen taas ostaa seuraavaksi pannuksi... http://www.scanpan.dk/Produkter/NonStickCookware/Professional/Sauterpander
Minulla kyllä päinvastaisia kokemuksia Tefalista, tosin siitä on jo aikaa. Hackmannin vanha kovanaama, ennen ekaa Matadoria oli ~4-5v. Eli ihan jees teflonille. Tefal meni vuodessa ollessani ulkomaankomennuksella. (oli tosiaan aika halpa Tefal, jonka työkämppääni sinne ostin). Ja siis tuo Hackmannin etiqett-paistovuoka on käsittämätön helmi. On ekan matadorin kanssa samanikäinen eikä siinä ole käytönjälkiäkään ja pinnoite on liukas kuin uutena. Lisäksi tuo uuniin sopivuus on kätevä pataruokia valmistettaessa, kun voi kaikki ruskistaa siinä, heitää lihaliemi ja punkkua päälle ja samassa astiassa uuniin. Näppärää.
Pinnoitettujen paistinpannujen säilymiseen käyttökelpoisina vaikuttaa suuresti kaksi asiaa: Kuinka ne pestään ja kuinka kuumalla liedellä niitä käytetään. Käsin tiskaaminen ja perusliedellä asteikolla 1-6 maksimissaan voimakkuuden 4 käyttö pidentävät käyttöikää huomattavasti.
Joo, tefal meni varmaan ylikuumentamisen piikkiin. Sitä kun ei tarvitse tapahtua kuin kerran, jos menee kunnolla . Matadorin kanssa ei pitäisi ylikuumeneminongelmaa olla, kun on tuo keraaminen pinnoite. Ja hoidettu on samoin kuin Etiqettiäkin, joka siis edelleen kuin uusi. EDIT: hkj, oiskos tuo pannu jonka merkkiä et muista ollut Scanpan? Itselläkin ollut yksi, mutta nykyiseen talouteen tuo ei ole vaihtoehto. Scanpanit kun ei käy induktioliedelle... Oli kyllä loistopannu, jonka pilaamisesta saan syyttää vain itseäni. En kerro enempää, kuin että liittyy jouluun ja piparkakkutaloon... Kuinka tyhmä voi olla :hitme:
Mulla on juuri tuollainen (32cm malli) ja lisäksi saman valmistajan matala paistinpannu. Ensiksi mainitulla on ikää reilu viisi vuotta ja edelleen kuin uusi. Ainoa huono puoli on aika järkyttävä paino, lähes samaa luokkaa valurautaisten kanssa. PS. Jos joku tietää mistä saisi edullisesti Scanpanin Classic Paella -pannun, niin voipi laittaa vinkkiä... Esim Amazon.co.uk:ssa hinta tällä hetkellä 129£.
:hitme: jep Niin, onkohan jollakulla kokemusta näistä uudemmista matadoreista? Joko ne toimivat luvatusti? Vai heitänkö tuolla toisellakin ohikiitävää sorsaa ja haen prismasta helvetin kalliin Swiss Diamond pannun, jolle luvataan 25v takuu.. voisi jopa toimia. Avokille timantteja samalla
No nyt on sitten Hackmannilta tulossa 3. Matador tänne. Lupasivat kirjeessään laittaa vielä jonkin hyvityksen kun olen toistuvasti saanut viallisen tuotteen. Toivottavasti tämä nyt tulee toimimaan, kuten pitää .
Kenelläkään jo kokemuksia Swiss Diamondista? Sattui silmään kaupassa ja sehän oli niin kauniin värinen, että teki mieli ostaa jo siksi! :hitme: Maltin kuitenkin vielä mieleni, kun näin hintalapun. Kovasti hehkuttavat markkinointimateriaalissa, että olisi kestävä pinnoite ja lämpöäkin pitäisi sietää varsin hyvin.
Tai sitten matador ei vaan oikeasti kestä kuumuutta sillä tavalla kun mainokset antavat ymmärtää. Ainakin itse olen huomannut, että induktiolla saa pilattua pannun aika nopeastikin. Täysillä paahtaa sokeria, pähkinöitä tmv niin pannu käy aika helposti liian kuumana...
Jännä systeemi tuo induktio, kerran meni epähuomiossa väärä levy päälle, sen päällä oli puolittain joku opal-peltikansi. Kannen toinen laita kuumeni punahehkuiseksi aika hetkessä Niin ja itse asiasta sen verran että amazon.com:in asiakaspalautteista voi katsoa mitä mieltä ollaan swiss diamondista. Juuri pannunsa ostaneet ovat kolmannessa taivaassa, samoin ne jotka harvemmin pannua käyttävät. Pari vuotta aktiivisesti pannua käyttävät ovat omansa jo lähes poikkeuksetta saaneet rikki vaikka kuinka olisivat olleet huolellisia. Kolme vuotta aktiivikäytössä kestävä teflonpannu taitaa jo olla aika löytö riippumatta hintaluokasta, ja Lidlistä ostamani iso kasari toimii (nyt vanhempieni käytössä) paremmin kuin samaan aikaan ostettu ja ajat sitten pois heitetty kallis scan pan. Sääli että Lidl ei juuri myy induktio-pannuja. Jamie olivier gold pikkukasari on reilu 1,5 vuoden aktiivisen käytön (aamupuurot lähinnä) vaihtokypsä, metallilusikkaa olen tosin käyttänyt silloin tällöin puuron sekoittamiseen.
Brittien Amazonia aikaisemmin jo vilkaisinkin, mutta kun siellä ei ollut arvosteluita nimeksikään niin luulin tuotteen olevan maailmanlaajuisesti uusi. :hitme: No, näin sitä markkinamiehet höynäyttää vielä vanhaa kehäkettuakin. Pannu taida olla Sveitsiä nähnytkään paitsi firman omistajan pankkitilin muodossa. Nimittäin Jenkkilän Amazonissa vaikka kuinka arvosteluita. Kyseessä siis lienee Teflon-pannu siinä missä muutkin. Taitavalla markkinoinnilla (ja hinnoittelulla) saatu vaikuttamaan paremmalta kuin muut. Luin tosin vain yhden tähden arvostelut, (joista paljastuu usein totuus) ja siellä nousi esiin Teflon-hysteerikoiden arvostelu pannusta: http://www.naturalnews.com/021059.html Pitääkö tässä nyt oikeasti odottaa, että Nasa lennättää miehiä uudestaan Kuuhun, että saadaan seuraavan sukupolven pannupinnoite!!! :OI :thumbsup:
Tämä oikeastaan kuuluisi tarjousketjuun, mutta täällä siitä on enemmän iloa: Eilen näkyi Citymarketissa (Lahti: Laune) olevan tarjouksessa Scanpan Saute Pan 24cm, kannella, hintaan 35,90.
Jos olisit lukenu aikaisemmat postaukseni tähän ketjuun, niin olisit huomannut että omistan myös samalla Ceratec pinnoitteella olevan hackmannin Etiqett paistovuoan. Se on yhtä vanha kuin eka matador ja yhä kuin uusi ja käytetty paljon. Aina kun Matador on vaihdossa niin tuo on ainoa paistoastia . Eli en ole pilannut matadoreja liialla lämmöllä induktioliedelläni.
Heips, kerronpa omia kokemuksia paistinpannuista. Vasta viimeaikoina löysin ohjeet miten teflon/pinnoitettua pannua pitää hoitaa. 1. Älä kuumenna liikaa 2. Käytön jälkeen anna hitaasti jäähtyä, älä laita kuumaa pannua kylmän veden alle. 3. Pese kun pannu jäähtynyt. Älä jätä yön yli mömmöjä pannulle kökkimään. 4. Ei tiskikoneeseen ja kun peset pese käsin ILMAN harjaa. Paras on asiaan tarkoitettu teflonsieni. 5. Pidä hyvää huolta pannustasi. Noilla ohjeilla saat pannun kestämään kauemmin. Yhdestä Hackmanin kovanaamasta pinnoite pääsi jo kärsimään kun pesin sitä harjalla aika ronskilla kädellä. Tällä hetkellä pääpannun virkaa hoitaa Jamie Oliverin 28cm induktiopannu. Tosin induktiolevyä en omista mutta toimii tavallisellakin aivan normaaliin tapaan. Tuon ostaminen tapahtui vielä hieman heräteostoksena kun paikallisessa cittarissa oli poistotarjouksessa 20 eurolla. Normihinta n. 70e. Jälkikäteen harmittaa kun en ostanut kahta tuollaista
Tuli korvattua 26cm Jamie Oliver -paistinpannu Citymarketista ostamallani 26cm:n Kokki-paistinpannulla. Kyseinen pannun hinta on hyvin vaatimaton (taisi jäädä alle 20 euron), mutta ainakin tähän saakka se on ollut jopa tasaisemmin ja nopeammin paistava kuin tuo aiempi JO-pannu. Halvallakin voi saada joskus hyvää! :naminami: