Lidilin pohja ne on about euron kappele eli 3e/kpl jos oikein muistan. Sitten päälle pikkusen liiterin valkohomejuustoa, tankometwurstia ja paprikaa. Tuo valkohomejuusto taitaa olla 8e/kg, tankoa en muista, varmaan about sama ja paprikaa ei paljo mene eikä sellainen tarjouksessa paljoa maksa
Ensimmäistä kertaa tuli ostettua ja maistettua näitä liiterin Salamipizzoja ja totta tosiaan, nämähän oli yllärihyviä. Yleensä ostanut niitä toisia, joissa hienompi nimi, mutta paljon kökömpi maku.
Melko harvoin tulee kyllä noita pakastepitsoja syötyä, yleensä ne ovat joko niin aneemisia että niihin pitää laittaa tolkuton määrä lisätäytettä sekä juustoa tai sitten ne maksavat saman verran kuin naapuripitserian pitsat (5.50). Joskus tulee kuitenkin osteltua noita pirkka tai x-tra peruspitsoja kun jääkaappiin on päässyt kertymään juustokannikoita tai muuta pitsantäytteeksi kelpaavaa ruokasilppua, joka menisi muuten roskiin tai vanhaksi.
Viimeksi 10 vuotta sitten syönyt pakastepizzaa. Aika fiftyfifty on viime aikoina tehty pizzaa kotona tai syöty ulkona/noukittu mukaan. Pohjat tehdään tottakai itse. Tai vaimo tekee yleensä mutta mä tein poikkeuksellisesti viimeksi.
Tulipas maistettua Plazan suosituksesta Dr. Oetkerin Ristorante -pizzaa. Täytevaihtoehdoista valitsin kokeiluun Hawaiin. Maku oli mielestäni verrattuna moniin muihin pakestepizzoihin hyvin "kotonatehty". Se ei maistunut ollenkaan rasvaiselta, vaan vieraita varten leivoteltu ja paistetulta pizzalta. Pohja oli suhteellisen paksu ja rapea. Kinkkusiivut maistuivat hieman erikoisilta; en tiedä vaikittiko asiaan niiden suurempi kokoluokka vai erityisempi kinkkulaatu. Lidlin Salamipizzaan verrattuna Ristorante Hawaii tuntui kevyemmältä, ruokamaisemmalta ja kotonatehdymmältä. Toisaalta nämä ominaisuudet syövät hitusen sitä pizzamaisuutta pois, koska pizzanhan kai pitäisi maistua enemmän roskaruoalta kuin kotiruoalta. Hyvää tämä joka tapauksessa oli, vaikken voi millään sanoa, että se olisi ollut erityisen upea makunautintokokemus.
Tämän täytyy kyllä olla jokin turkkilaisten pitsa-/kebab-paikkojen aikaansaama vääristymä, sillä kyllä kunnon pizzasta roskaruoka on kaukana. Toisaalta esim juuri tuosta mainitsemastasi Lidlin salamipitsasta tuli kyllä ensimmäisenä mieleen nimenomaan roskaruoka.
Voihan se olla noinkin. Toisaalta tarkoitin asiaa siinäkin mielessä, että eihän yleensä ulkona syötävä ruoka (mitä pakastepizzakin edustaa sen suhteen, että pizzahan yleensä pizzerioihin mielletään) maistu "kotonatehdyltä". Eihän ravintolassa syödyn pihviateriankaan tulisi tuoda mieleen kai sitä, että "kyllä se mummo osaa vaan hyvää ruokaa tehdä".
Oma kehu nyt toki alkaa haista, mutta kyllä itse aina ravintolassa vertaan siihen tasoon mihin itse tekemällä on mahdollista päästä.
Tätä, varsinkaan sulkeissa olevaa lausetta, en oikein ymmärrä. "mitä pakastepizzakin edustaa sen suhteen, että pizzahan yleensä pizzerioihin mielletään"? Kotiruokaa ja ravintolaruokaa yhdistää mm. hyvät ruoka-aineet ja käsin tehty, uniikki lopputulos. Roskaruoaksi minä ainakin miellän puolestaan teollisen prosessin lopputuloksen, jossa ruoka-aineet tarkoittavat liian usein Exxx:iä ja rasvan taakse peitettyjä makuja.
No ehkä se riippuu siitä mihin on tottunut. Itse olen tottunut erottelemaan kotiruoan ja ravintolaruoan (jälkimmäiseen luen pizzan kuuluvaksi, jopa pakastepizzan). Kotiruoka on yleensä yksinkertaisempaa, vähemmän rasvaista, terveellisempää, ruokaisampaa ja maultaan neutraalimpaa. Ravintolaruoka on rasvaisempaa, korkealaatuisemmin valmistettua ehkä hieman eksoottisimmista aineksista sekä maultaan jollain tavalla erikoisempaa. Totta kai kotona voi tehdä ravintolatyyppistä ruokaa ja ravintolassa syödä pottumuusia. Toisaalta minusta nyt esimerkiksi pippuripihvissä lohkoperunoiden kera on vissi ero vaikkapa makaronilaatikkoon. Tuo jälkimmäinen lause tarkoitti sitä, että pakestipizzakin edustaa minulle geneeristä pizzaa, joka taas edustaa pizzerioita, joka taas edustaa ravintoloita, joka taas edustaa tietynlaista kontrastia kotiruokaan. Näin ollen tämä Ristorante-kokemus oli hieman yllättävä, koska se sekoitti oman suhtautumiseni mukaan ravintolaruoka- ja kotiruokamaailmaa. Tosin voihan se olla niinkin, että ravintolaruoalla ymmärrän sen mitä moni ymmärtää suoranaisella roskaruoalla, ja näin ollen kyseessä ei ole niinkään "ravintolaruoka vs. kotiruoka" vaan "roskaruoka vs. kotiruoka".
Varaukseton peukku teille kaikille pakastepizzojen tuunailijoille ! Tankosalamit, juustot , homejuustot ja vihannekset... Eikö olisi fiksumpaa ostaa kaupasta muutama pizzapohja, sivellä päälle vähän Ragulettoa ja lisätä siihen ne omat tuunaukset? Kait nyt kaikesta roskaruuasta tulee hiukka parempaa, jos siihen lisää esim. juustoa ja salamia.
No voihan rähmä...sinunhan piti syödä se Ristoranten salamipizza, että sitä voi verrata siihen Lidlin salamipizzaan.
Eipäs ole tullut mieleen. Onko joku testannut, miltä maistui? Nimittäin pakastevadelmat juuston ja salamimakkaran kanssa. Tai pakastemustikat. Tälläkin hetkellä mussutan pakastevadelmia, joita äsken kävin ostamassa. Ostan kauppareissulla aina marjoja, talvella pakastemarjoja, ja vetelen ne lärviin pian kotiin päästyäni, kun ei ole nyt pakastin hereillä. Pakastin on vanha ja syö sähköä kuin hullu salamimarjoja. Meinaan, kun nykyään myydään kaupassa ties mitä chilisuklaata, salmiakkidominoita ja muuta outoa, jossa suolainen ja makea taistelevat herruudesta ja aiheuttavat syöjässä pakokauhua tai nirvanaa. Miksei sitten marjat ja juusto ja makkarakin maistuisi yhdessä. En voi itse tutkia nyt, ei ole juustoa eikä makkaroita kotosalla.
Niin sitä olisi ollut salamipizzaakin? :OI K-Marketin valikoimista noita bongasin ja siinä oli 3-4 eri täytevaihtoa, muttei salamia -- yritin kyllä hakea. Ajattelin sitten, että ehkei sitä salamia olekaan tältä merkiltä. Eipä ole sitten Oetker-kokeilut ohi vielä tältä erää...
OT: Uutinen on vanha, mutta voipi olla silti ajankohtainen... http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/06/892662
Voi perse eli margariiniahteri sentään. Pirkka-merkkiset marjat nyt ostin, ja ne mustikatkin tuli jo vedettyä naamaan. Jos nyt kuolla kupsahdan, Pirkka käytti ulkomaisia tappajavadelmia. Puolalaista alkuperää marjat ovat pussin tekstin mukaan. Silloin aina kun näen kaupan pakastimen luona kyltin, jossa kehotetaan kuumentamaan pakastevadelmat, olen jättänyt vadelmat ostamatta, koska tykkään syödä marjat sellaisenaan, kylminä. Mutta piru vie, ehkä tappajavadelmia myydään sellaisissa kaupoissa, joissa kylttivaroittamista ei käytetä lainkaan. Koska en tunne kauppiaiden moraalia, taidan jättää pakastevadelmat jatkossa ostamatta ja pysyä mustikoissa, mustikka on lempparimarja muutenkin.
OT. DVB-G:tä ehkä kiinnostaa aamu tv:ssä (yle1) tullut pätkä marjojen terveyshyödyistä. http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=827044&language=fi
Linkkiä en voi tutkia, mutta aamuteeveet aina katson ja marjatutkimuksesta jo kuulinkin. Ikävä juttu, koska nyt mummot ostavat pakastealtaista marjat pois ja minulle ei jää mitään. Ja marjojen hinnat nousevat kysynnän kasvaessa.
Huomasin järkytyksekseni että maailman kuulu gourmetherkku, salami pitsa on muuttunut täysin. Ennenwanhaan pitsan päällä komeilivat tuhdit ja mehukkaat viipaleet ensiluokkaista ja maukasta kunnon salamia. Nykyisessä pitsassa olevat 'salami'viipaleet ovat jotain paperin ohuita limaisia ja mauttomia meetwursti luikeroita. Kertakaikkinen pettymys. Ovat paitsi ohuempia, myös halkaisijaltaan pienenmpiä ja mauttomampia kuin edeltäjänsä. Milloinka on vaihdos tapahtunut? Pakastimessa riitti uudenvuoden tienoilla ostetusta isommasta erästä näihin päiviin asti syötävää, ja nyt kun kävin hakemassa uuden erän koin hirmuisen pettymyksen. Pakastin on nyt täynnä lähes syömäkelvotonta moskaa, kuka korvaa menetykseni? Pakkauksen päällä ei (muistaakseni, tarkastaa en voi koska revin pahvit uunin pesään) ollut näkyvää mainintaa toimittajan tai reseptin vaihdoksesta. Hintaa ei ainakaan ollut alennettu vastaavasti laadun heikennykseen nähden.
Ainakin Turun citymarketeista löytyy ristoranten pizzoista jopa kaksi salamivaihtoehtoa. Oma suosikkini noista on pizza speciale, jossa salamia ja kinkkua ja herkkusieniä. Paras pakastepizza mitä saa, joskin myös se mozzarella on namia. Liiterin pakastepizzatkin kyllä ihan ok. Mieluiten kyllä pizzan nälässä haen parin korttelin päästä kotipizzasta special operan :king:. Nam, tuli nälkä.. EDIT: Aaa, tässä ketjussahan oli jo DVB-G:n loistava listaus näistä Ristoranten mauista: Ristorante Pizza Vegetale Ristorante Pizza Tonno Ristorante Pizza Salame <----- Ristorante Pizza Mozzarella Ristorante Pizza Quattro Formaggi Ristorante Pizza Speciale <----- Ristorante Pizza Hawaii Ristorante Pizza Quattro Stagioni Ristorante Pizza Prosciutto Ristorante Pizza Bolognese Ristorante Pizza Leggera (Kevyempi mozzarella-pizza) Ristorante Piccolissima Mozzarella Ristorante Piccolissima Pepperoni-Salami Tuohon päälle vielä Pollo ja Pinaatti.