Vihdoinkin. Muutoinhan tässäkään jaksossa ei varsinaisesti tapahtunut mitään. Sivuhuomiona, onko sarjoissa tai elokuvissa koskaan siteerattu Nietzscheltä mitään muuta kuin tuota syvyyteen tuijottelua? Ihan kuin mies ei olisi muka muuta kirjoittanut :hitme:
Jep, aivan selkeä parannus edelliseen jaksoon verrattuna. Uusin jakso onnistui herättämään kiinnostuksen jo viimeisten viiden minuutin aikana, kun edellinen jakso ei yltänyt edes siihen. :hitme: Mikä mahtaa olla loppukauden kehityssuunta, kun David S. Goyer päästi irti puikoista.
Tulkitsenko ohjelmatietoja oikein, kun näyttää siltä, että huomenna ei FlashForwardia tule? Lostia sen sijaan näyttää tulevan kaksi jaksoa peräkkäin. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen pidempi avausjakso tms. minkä takia tämä sarja pitää taukoa viikon verran.
Jäikö Neloselta yksi FF-jakso välistä? Olen kyllä katsonut joka jakson, mutta en muista että sen Partaäijän(TM) tytär olisi löytynyt jostain. Nyt kuitenkin eilisessä jaksossa tytär pyöri mukana ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eli olenko kokenut jonkun out-of-body -kokemuksen edellistä jaksoa katsoessani ja missannut siitä jotain vai näyttikö Nelonen väärän jakson eilen? :hitme:
Samaa ihmettelin, mutta ei tuosta jaksoa jäänyt välistä. Edellisen jakson kuvauksen mukaan jakson lopussa partaäijä oli tullut kotiin ja nähnyt tyttärensä siellä. Tehokkaasti näemmä moinen ehti parissa viikossa unohtua.
Ilmeisesti Plazallakin on käynyt FlashForward-tyyppinen joukkokokemus. Myös minulle nimittäin tuli täytenä shokkina, että paitsi partaäijän tytär on palannut takaisin niin myös tämä tummahipiäinen FBI-agentti hyppäsi katolta alas tehden itsemurhan. Mielestäni olin katsonut pari viikkoa sitten tulleen jakson (muistan selkeästi sen Blue Hand -klubin tapahtumat jne.), joskin epäilin jäikö se minulta jostain syystä kesken. Tosin Wikipedia väittäisi, että nuo tapahtumat todella olivat mukana tuossa pari viikkoa sitten esitetyssä jaksossa: Episode 7 "The Gift"
Tuo itsemurha oli kyllä hyvin mielessä, koska siihen jaksossa kuitenkin keskityttiin enemmänkin. Tyttären ilmestyminen taisi olla lopussa muutaman sekunnin kohtaus.
Sitä on taas kiimassa keskitytty haukkumaan tätä sarjaa, että mennyt ohi tuo. Oli tosiaan edellisen jakson lopussa tuo tyttären paluu. Ensin partajeesus sai veitsen ja se ex-solttu selitti sille mitä tapahtui. Sitten himaan ja siellä se tyttö istui keittiössä. Eilisestä jaksosta... hmm loppu oli ihan hauska tähtitatuointeineen kaikkineen.
Tuo tyttären ilmaantuminen oli edellisen jakson cliff hanger eli todellakin vain muutaman sekunnin ehti olla ruudussa. Uusin jakso nosti yhä selvemmin esiin sen tärkeimmän kysymyksen: miksi ihmeessä katson tätä yhä? Pilotin jälkeen koko ajan mitäänsanomatonta soopaa tylsillä hahmoilla. Eiköhän tämä ollut tässä.
Olen tulossa samaan tulokseen. Kirja oli parhaimmillaan keskinkertainen, tälla sarjalle ei sen kanssa ole juuri tekemistä, eikä se ole päässyt edes samalle tasolle.
Nyt oli taas ihan hyvä jakso. Mielenkiintoa löytyy vielä senverta, että kyllä tätä katsella jaksaa. Fiennes on kyllä aika pökkelön oloinen. Pitäis varmaan katsoa joskus Shakespeare in Love uudestaan, niin näkis miten hommat hoitui siihen aikaan.
Minun mielestäni eilinen sen sijaan oli sen sortin jakso, että hohhoijaa! Vähän kuin Osama Bin Laden olisi mennyt auditorioon tunnustamaan tekonsa ja joku tv-kanava suostuu asian suorana lähettämään ja sen jälkeen lähtee takaovesta kadulle ja asioimaan sairaalaan ilman että ketään enää isommin kiinnostaa. Mutta jatkan silti seuraamista
Samanlaiset fiilikset jokseenkin kuin edellä, hieman liikaa on kyllä katsojan aliarviointia tässä. Aika pikaiseen se Kiinan swat sieltä muuten pyyhkäisi paikalle. Itselle ei ole vielä oikein selvinnyt se, että esimerkiksi jos tämä päähenkilö tulee surmaamaan muka kaverinsa juuri kyseisellä Sig Sauerilla, niin eipä olisi kovin vaikeaa muuttaa tulevaisuutta vaikkapa sulattamalla kyseinen pisla metalliklöntiksi, ja tällä tavalla todistaa näyt vääräksi. No, ei näköjään herroille ole juolahtanut mieleen tuossa melskeessä (Ja kuitenkin olen siinä sohvalla ensi torstaina samaan aikaan. Huoh.)
Se katolta hypännyt FBI-agenttihan teki juuri jotain tuollaista, muutti tulevaisuutta omalta kohdaltaan isosti. Tuntuu, että juoni pyrkii luovimaan kahden teesin "tulevaisuus tulee tapahtumaan juuri näkyjen mukaan" vs. "jokainen voi muuttaa ja on vastuussa tulevaisuudestaan" välimaastossa ja tarjoilee vuorotellen vinkkejä molempiin suuntiin (esim. japanilainen nainen tuli Losiin niinkuin pitikin, Bryce ilmeisesti jätti hoidot väliin vaikka hänen olisi niissä kuulunut olla, Olivia alkaa lämmetä Lloydille näkyjen mukaisesti, toisaalta Mark ei näytä enää voivan ampua Demetriä...). Tiedä sitten kantaako tällainen kovin pitkälle.
Minusta viime jaksossa aika selvästi viitattiin siihen, että kyseessä ei ollut näky tulevaisuudesta, vaan rinnakkaisuniversumista.
Kerrotko tarkemmin? Tulevaisuushan alkoi muuttumaan sillä hetkellä kun ihmiset näkivät tulevaisuutensa. Toisaalta mielenkiintoista on se että tulevaisuudessa nähtiin johtolankataulu mikä tarkoittaa että tulevaisuudessa joka nähtiin, oli myös nähty tulevaisuuteen (koska oli taulua alettu täyttämään). Sanoisin että pieni fiba tuossa logiikassa.
Hommahan varmaan menee niin kuin viime jaksossa Lloyd Simcoe lirkutteli, että on olemassa rinnakkaisuniversumeja. Nämä universumit ovat periaatteessa samanlaisia, mutta ne eroavat ihmisten tekemien valintojen suhteen. Ehkä tässä flashforward-ilmiössä on kyse juuri tästä, että itse asiassa ihmiset eivät nähneet oman universuminsa tulevaisuuteen, vaan rinnakkaisuniversumin. Näin ollen heidän oman universuminsa tulevaisuutta heidän näkökulmastaan on mahdollista muuttaa, vaikka varmastikin kaikki universumit etenevät tiettyjen todennäköisyyksien mukaan -- mikä tekee sitten näistä rinnakkaisuniversumeista hyvin pitkälti samanlaisia ja samanlaisen tulevaisuuden omaavia. Tosin tietäen sarjan takana olevat tekijät, niin en ihmettelisi yhtään, jos tämä katolta hypännyt FBI-agentti palaisi kuolleista... Tuossa FlashForwardin aivot räjäyttävässä logiikassa voi nähdä myös viitteita Matrix-trilogiaan: Spoiler Reloadedissahan paljastui, että Neoja oli ennen elokuvan Neoa muitakin, jotka kaikki vuorollaan samalla tavalla yrittivät pelastaa ihmiskuntaa koneilta. Ihmiskunta siis toisti tulevaisuuttaan koko ajan.
Nämä jännät teoretisoinnit rinnakkaisuniversumeista tuntuvat olevan usein ihmiskeskeisiä eli ajatellaan että se haaroittuminen tapahtuu jotenkin ihmisten päätösten perusteella. Kvanttimaailmassa se ei vain noin ole, vaan kvanttiteorian mukaan taitaa olla niin että mikä tahansa kvanttitapahtuma saa sen haaroittumaan jolloin jo yhdessä millisekunnissa haaroja on ääretön määrä. Näissä leffoissa vaan tunnutaan se yleensä latistettavan näihin 'olisinko tehnyt näin, tai näin,oi joosef'-valintoihin, kun tosiassa jo ihmisten päätöksissä niitä rinnakkaisuniversumeita syntyisi hyvin nopeasti ääretön määrä. Kuten esim. haet maitoa jääkaapista niin kun tartut maitopurkkiin sinulla on sekunnin ja viiden sekunnin välissä melko lailla ääretön määrä vaihtoehtoja milloin siihen purkkiin tartut. Ja jokainen niistä näkyisi omana ulottuvuutena, jos siis ensinnäkin pystyt kvantittamaan sen aikavälin. Vaikka nyt en olekaan asiantuntija näissä niin nämä leffojen rinnakkaisulottuvuudet pistävät hymähtelemään. Toisaalta, saattaahan sillä pesää saada kun fyysikko näin naiselle selitteli.