Lainaan wikissä olevaa lauseparia: Kvanttiteoreettisten maailmojen tilat ovat lomittuneita tai toisiinsa kietoutuneita, kun taas mahdollisten maailmojen lomittuminen ei ole mielekästä. Monien filosofien mielestä on mahdollista, että on olemassa mahdollisia maailmoja jotka ovat mahdollisia loogisesti mutta eivät fyysisesti, kun taas kaikki kvanttiteoreettiset maailmat ovat fyysisesti mahdollisia. Oma mielipiteeni rinnakkaisulottuvuuksista on, että jokainen muutos voi luoda uuden kvanttiteoreettisen maailman mutta vain murto-osa muodostaa fyysisen maailman. Vastaavasti elämme itse useassa maailmassa samanaikaisesti maailmojen ollessa identiteettitasolla identtisiä. Tämä mahdollistaa elokuvatehokeinona käytetyn rinnakkaismaailmakuvan näkemisen ( lost, FlashForward, ja jopa Star Trek, tai Farscape). Kun maailmat ovat n-ulottuvuudessa toisiinsa kietoutuneita, mahdollistaen aikamatkailuteorisoinnin, voi kyseinen flasforwardin näkymä olla rinnakkaisesta maailmasta ja osa tulevaisuuden tapahtumista olla meidän omastamme toisilla, ja toisilla rinnakkaisesta maailmasta. Sinällään viime jakson esille tuotu rinnakkaismaailmojen mahdollisuus mahdollistaa jo nyt esiintyneet muutokset ennustetusta tulevaisuudesta, ja avannee lisämahdollisuuksia toisilleen ristiriitaisille tapahtumille, ja väittämille.
Joo, tuohon tyyliin oon homman itekin ajatellut. Ei voi mennä niin yksinkertaisesti, että yhdestä erilaisesta valinnasta tulee erilainen todellisuus. Näitä valintoja (ja sattumia ylipäänsä) on kuitenkin jatkuvasti niin äärettömästi. Ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joten nämä fiktioiden yleiset aikamatkustus-jutut on todellakin romanttista fantasiaa, joihin on näin aikuisena hieman vaikeata samaistua. Paitsi ilmeisesti sen keskivertokatsojan. Vaikkakin nämä Sliding Doors -tyyppiset ajatusleikit sinänsä voivat ihan hauskoja ollakin, hyvin toteutettuina. Eli kun ei liikaa lähdetä kuviota selittämään vaan keskitytään niihin yksilökohtaisiin jossittelun mahdollisuuksiin.
Menee kyllä niin fysiikaksi, ettei pitäisi varmaan puuttua, vaikka kukas ei fysiikasta pitäisi. Mutta mitäs ihmettä toi lihavoitu nyt tarkoittaa? Aatteles jos tuo pystyttäisiin yksilötasolla havaitsemaan. Ymmärrän jotenkin sen, että voisi olla erilaisia mahdollisia todellisuuksia ja jopa havaintoja niistä, mutta se että me kaikki eletään niitä yhtäaikaa? Toisaalta onhan toi kvanttihomma jo perusasteella hieman ihmisjärjen vastaista...Mutta ehkä sitten kun toi yhtäaikaa elämisen -logiikka toteutuu alkaa ymmärtää paremmin näitä nykyhuippusarjoja Lost, FF etc. Sitä ennen käsittelen niitä yhdentekevänä hölynpölynä. Ei oikein sovi minun maailmankuvaani muu kuin yksi totuus ja yksi todellisuus sen näyttämöksi. Eri tasoja varmasti toki on twinpeaksmaisesti. :thumbsup: Itse veikkaan että nää fyysikot on joissain asioissa niin uppoutuneita omiin äärimmäisiin teoreemoihinsa, ettei näe tai tajua tarpeeksi hyvin käytännön esteitä niiden esiintymisille. Mikä on toki ymmärrettävää, onhan noissa tajuamista.
mutta jos oiskin joku kierre höpöhöpöpö systeemi niin kai se toinen maailma ois samassa ajassa. Mutta se olikin tulevaisuudessa. Mites sen selität?
Eipä kai kaikkea ole tarkoitus selittää mutta... Jos ajatellaan aikajanan olevan itsensä ympäri kiertynyt, sykkeröitynyt, keriytynyt tms., voidaan myös olettaa aikajanojen olevan jossain kohdin risteämässä poikkeavan aikajatkumon kohdalla. Samaten jos ajatellaan aikajanan olevan lankoja, tämä lanka on itsensä ympäri kiertynyt ja mahdollisesti kasassa kuin lankakerä( mutta ei rullalla). Jos maailmoja on useampia, ovat nämä lankakerät myös keskenään kiertyneitä. Kahden eri aikajanan aikapisteet siis kohtaavat eri kohdissa eri kohtaa tämän kerän tila-avaruutta. Taas jos ajatellaan maailmoja olevan useita( itse tahdon kannattaa rinnakkaismaailmojen mahdollisuutta enemmän kuin creationismia), voidaan olettaa osan näistä säikeistä olevan yhteneviä, jolloin ääretön määrä maailmoja saa näennäisäärellisen määrän. Näin näennäisäärellisen määrän multiploitua, ollaan yhä edelleen näennäisäärellisessä määrässä ja voidaan ajatella, että materiamäärä ei ole lisääntynyt. Tällä ajatuksellani olisi hauska selittää skitsofreniset oireet kuin kummitukset kuin kaikki muukin para-höpöhöpöoireet, joita osa pitää totena. Mutta totuus on, että on hel***in vaikeaa selittää ajatusta, josta kaikilla on eri mielipide tai käsitys asiasta. Identiteettitason maailmalla tarkoitan sitä omaa havainnointiamme omasta maailmastamme. Mikä sen vannoo, että me oikeasti olisimme edes samassa tilassa( The Matrix) vaan oman identiteettimme sallimassa ympäristössä. Nämä ympäristöt/ maailmat voivat toisaaltaan olla linkitettyinä toisiin identiteettitasojen ympäristöihin/ maailmoihin. Se mitä minä näen, ei välttämättä ole se mitä toinen näkee. Me vain hyväksymme sen, että on vain yksi maailma ja yksi identiteetti.
Oot sä niinq joku asian tuntia ? Hyvä esimerkki siitä kuinka hyvän keskustelun tyrehdyttää kätevästi yksikin joka oikeasti tietää jotain asiasta
Menipäs tämänkertainen jakso aimoharppauksin eteenpäin. Välillä tuntui siltä kuin olisin katsonut dvd:tä ja kappalehyppäys käynnistyisi itsestään vähän väliä.
Älä ota tätä henkilökohtaisesti, mutta näin maallikon korvaan viestisi kuulosti siltä, että yritys on kova mutta siinä ei kuitenkaan lpppujen lopuksi sanottu mitään. Tuli väkisinkin mieleen utele-teoria yrittäkäähän lukea tuo läpi, melkoista hölynpölyä Ja tarkennuksena vielä, en tässä vertaa sinua mitenkään tähän linkin sisältöön, tuli vain tuosta postistasi vastuttamattomasti mieleen tämä utele, jolla fysiikasta mitään tietämättömiä ihmisiä yritetään kusettaa oikein kunnolla. Itse en ole tuohon rinnaikkaismaailma-ajatukseen juurikaan perehtynyt, joten siksi se ei näin tietämättömän korvissa kuulostanut siltä, kuin ehkä tarkotus oli
"Juuri sopivan peniksen omaava Dexterin isä" oli kiva lisä tähän sarjaan. Sen sijaan Timbalandia ei olisi tarvinnut ottaa mukaan -- nämä hiphop-tähdet ovat aina niin hyviä näyttelijöitä.
Flashforward on nostanut tasoaan jopa huimasti verrattuna useiden viikkojen takaisiin jaksoihin. Edellinen jaksokin oli jännittävämpi kuin perushyvä trilleri. Tietenkin kokonaisen tuotantokauden kannalta sarja on ailahdellut harmittavasti. Itse asiassa vähän sellainen maku on jäänyt suuhun, että tekijät olisivat muutaman jakson jälkeen todenneet, ettei homma toimi toivotulla tavalla ja vaihtaneet pikku hiljaa sitä suuntaa mihin sarja oli menossa.
Onneksi tuli lopetettua tämän sarjan katselu ajoissa, niin ei harmita yhtään... http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/13/abc-cancels-romantically-challenged-scrubs-ted-flashforward/ Eli yhteen kauteen jäi.
No voihan vittu, raha puhuu taas. Kunhan saisivat edes tehtyä jonkinlaisen fiksun lopun sarjaan, ettei vaan loppuis kesken kaiken ilman mitään järkevää lopetusta.
Vai meinaavat lopeettaa, kun sarjaa saadaan hieman paranettua. Ei tästä nyt varmaan millään mitään TV-sarjojen klassikkoa olisi saatukaan, mutta nyt ei taideta saada ihan kunnialla lopetettua hommaa, kun ei taida enää jaksoja kovin paljon olla jäljellä.
Ei vissin tule ensi viikolla, mutta onkos seuraavalla viikolla jo päätösjakso? Tästähän olisi voinut tehdä toisen tuotantokauden, jossa valinnat ja siten myös asiat menevät hieman eri tavalla. Tässähän on puhuttu useista vaihtoehdoista jokaiselle tapahtumalle, mutta niihin ei sitten ole pahemmin syvennytty. Toisaalta, kukaan ei varmaan jaksaisi seurata sellaista sarjaa, jonka on jo nähnyt, kun tämänkään kauden katsojaluvut eivät riitä toiseen kauteen...
Kyllä tämä sarja on ollut tähän mennessä hyvinkin katsottava ja viihdyttävä. Valitettavasti monella on ollut kovin kyyninen näkemys sarjasta. Tavalliselta perushemmolta tämäkin sarja on tainnut mennä yli hilseen ...
Samaa mieltä. Tosin petyin hieman viimeisimpään jaksoon: vähän liian helposti tähän saakka järkevästi toiminut Benford antoi periksi tulevaisuuden käänteille pelatessaan sen pussiin raivostumalla ja myöhemmin sortumalla ryyppäämään. Aivan kuin tällä hahmolla olisi älykkyysosamäärä yhtäkkiä tippunut radikaalisti.