Vedät pre-outeista subbariin piuhat ja subbarista 8030A:n piuhat. Nuo laitteet on suunniteltu toimimaan yhdessä ja juuri tuolla tapaa, joten sovitus yms. on kerralla hoidettu.
"SUB-OUT" tulee normaalisti kytkeä subbarin "LFE IN" -liitäntään, mutta koska kyseessä stereovahvistin, piuhaa ei tarvitse kytkeä.
Kiitos vastauksista. Arvelinkin juuri tuota, mitä Zipman kirjoitti. Tuo 7060B siis ottanee PRE OUTista tulevat signaalit ja ohjaa ne "oikeille paikoilleen". Vaikeasti kysyen, saanko kaiken hyödyn (lue: äänen) irti tuosta stereovahvistimesta kun kuuntelen setillä (2.1) minkä mainitsin. Vai täytyykö tässä alkaa tilaamaan AV-vahvistinta, jossa myös balansoidut XLR-linjalähdöt?
Genen vanhassa 1029A:ssa on kaksi tuloa (XLR ja plugi) ja niitä käsittääkseni voi käyttää yhtäaikaa. Oma tarve olisi kytkeä kaiuttimet yhtäaikaa AV-vahvistimeen ja TV:hen. Yleensä aina käytössä on (taulu)TV ja sen vakioääni on huono. TV on sijoitettu lähelle huoneen nurkkaa, alasvedettävä valkokangas taas on seinän keskellä. Kun katsotaan TV:tä, niin AV-vahvistimeen kytketty vasemman ja keskikaiuttimen tulisi olla TV:hen kytketty vasen ja oikea kanava. Kolmas seinän oikean reunan sitten vain AV-vahvistimessa kiinni ja oikea kanava. Seinällä järjestys siis on vasemmalta oikealle: kaiutin - TV - valkokangas/kaiutin - kaiutin. TV:tä ei voi sijoittaa keskelle. Mitä nykymalleja voisi käyttää? Toimiiko 6020A:n liittimet (RCA ja XLR) yhtäaikaa (signaalia toki vain kerrallaan toisesta).?
Homma meni puihin. Testasin tänään Panan PZ8 plasmaani ja totesin, ettei kummastakaan audio ulostulosta saa volumen läpi säädettyä ääntä. RCA outit ovat odotetusti kiinteät, mutta se, ettei kuulokeantokaan käytä normaalia volumea oli ylläri. Kuulokkeille on oma säätö menuvalikon syöverissä ja kuulokkeiden tökkääminen ei myksitä töllön kaiuttimia.
Omistan 6020A parin kytkettynä tietokoneeseen. Jos otan kaiuttimien johdon pois koneesta tai laitan sen sinne niin kaiuttimet poksahtelee suht kovaäänisesti. Tietääkseni se kuuluu asiaan joten mitään epänormaalia se ei ole. Kysymys kuuluu: Vahingottaako se kaiuttimia, jos se tapahtuu usein? Tietysti voisin kytkeä virrat pois päältä niin pamahtelua ei esiinny, mutta se on vaan niin helppoa ottaa johto pois ja laittaa kuulokkeet tilalle.
Muistaakseni tästä oli aiemmin jossain toisessa ketjussa puhetta jo siinä todettiin, että ei ole haittaa. Omaan korvaan se poksahdus kuulostaa sen verran ilkeältä että ihan suosiolla sammutan aina kajarit kun vaihdan ne koneesta telkkariin. Mikset käytä koneen etupaneelin kuulokelähtöä? Sehän mykistää automaattisesti takapaneelin lähdön ja ainakin Windows 7:ssa saa säädettyä omat äänenvoimakkuudet molemmille lähdöille. (Helvetin kätevä ominaisuus kun kaiuttimissa on oma vola-säätö mutta kuulokkeissa ei.)
Itselläni on käytössä emolevyn oma integroitu äänipiiri. Kun kuulokkeet liitetään etupaneeliin kuulokepaikkaan niin niistä kuuluu ärsyttävää vinkumista kun internetsivua ladataan yms. Jotain häiriötä se saa jostain, mutta mielummin vaihtelen vaikka tota johtoa tietokoneen takana kun kuuntelen sitä ininää.
Onko isopodit samankokoiset 8030 ja 8040 malleissa? Mietin noiden väliltä stereosettiä olohuoneeseen. Mahtuuko 8040 "(S) 180mm x (L) 160mm" kokoiselle kaiutinjalustalle?
Eivät ole. Mahtuu. Tämän kuvaston sivulta 6 löytyy standplate:ien mitat, joista voi kohtuullisen tarkasti päätellä myös Iso-Podien ulkomitat (A ja B -mitat). 8040A:n Iso-Pod on siis noin 156 mm x 136 mm.
Puritaaneille varoitus, seuraavaksi amatööri kyselee hävyttömiä. Kotiteatterini koostuu nyt 2 x 8040 + 5 x 8020 -kaiuttimista. Näistä tulee aivan valtava määrä piuhaa, ja kaiuttimien ulkonäkö on kääntäen verrannollinen äänen laatuun. Seuraavaan kämppään ajattelin rakennuttaa välikaton ja valeseinän, jonka sisään vedätän koko näiden vaatiman johtovuoren. Pari kysymystä: - Voiko näitä asentaa kattoon ja sieltä sitten suunnata? Tiedän että kattotelineitä on olemassa, mutta en tiedä mitä äänelle käy. - Voiko näitä maalata valkoiseksi (kuoria, ei niinkään ritilää)? Jos, niin minkälaista maalia olisi syytä käyttää? Onko kuorien avaamisessa jotain riskiä? - Osaako kukaan suositella Lontoosta asentajaa Geneleceille? Sitten kun on homma muuten kunnossa, olisi hyvä että joku pro katsoisi dip switchit ja suuntaukset paikalleen
Olen jonkin aikaa miettinyt tuon Genelec 8240a sarjan käyttämistä kotiteatterissa. Minkä kokoiseen tilaan 5 tuollaisesta rakennettu setti on riittävä. Tarkoitan että tarvittaessa puhdasta ääntä lähtee reippaasti. Huone olisi suljettu, mutta ei kuitenkaan täysin tiivis. Subbarina toimis plus/2 svs:ltä 8250 on jo niin iso, mutta silloin voisi olla kohtuu varma, että normi käytössä ei potku lopu.
Paukkuminen kertoo tasajännitteestä äänikortin lähdössä. Yleensä tämä viittaa D-luokan vahvistimeen. Se ei siis "kuulu asiaan", mutta on toki suhteellisen yleistä, etenkin läppäreiden ja edullisten äänikorttien yhteydessä. Genelecin kaiuttimet ovat kyllä suhteellisen immuuneja kaikenlaisille (kytkentä)häiriöille, mutta toki erittäin huonolla tuurilla jotain voi mennä rikkikin. Ovatko kaikki laitteet (tietokone ja kaiuttimet) kytketty maadoitettuihin pistorasioihin?
Voi asentaa. Mikä tahansa kaiuttimen läheisyydessä oleva rajapinta toimii heijastava pintana, joka aiheuttaa ongelmia ja huonontaa äänenlaatua. Pinnan akustointi asianmukaisella materiaalilla pienentää näitä ongelmia. Onko kyse vain surround-kaiuttimista? Maalauskysymys välitetty eteenpäin. Kuorien avaaminen mitätöi takuun ja takaisin laitossa täytyy olla huolellinen, jotta välissä oleva kumitiiviste menee kunnolla paikoilleen. Tästä listasta voit valita itsellesi sopivimman.
"Reippaasti" on aika laaja käsite. Sinun reipas voi olla erilainen kuin minun reipas. Lisäksi huoneen tilavuus vaikuttaa pääasiassa subbarin toimintaan. Pääkaiuttimille tärkeämpää on etäisyys kaiuttimesta kuuntelupisteeseen. Voitko antaa lisätietoja ja määritellä "reippaan" tarkemmin?
Eihän se kattoasennus kerro vielä mitään siitä kaiuttimen sijainnista :hitme: On niitä kaiuttimia ennenkin asennettu 6 metrin jalan päähän ja kauas seinästä