Mitä ei sinun mielestäsi? Kopioit koko postini, mutta tuskin tarkoitat väittää, että olet eri mieltä kaikesta. 1. Taajuudet ei kuulu, 2. Subbari ei tule mukaan: jos speakers = large, uudelleenohjausta ei tehdä. Mitään ääntä ei uudelleenohjata subbarille, joten se ei mitään toista. => Ääni jää kuulumatta. Tästä on pidettävä erillään se, että samanaikaisesti samaa ääntä voi olla myös LFE-kanavassa. Se ei muuta sitä tosiseikkaa, että pääkanavilta toistamatta jäävä ääni on hukattu. Mitään etua siitä, että asetus olisi "large" en tiedä, paitsi musiikin kuuntelussa yhtenäisempi äänikuva tms., jota halajava voi painaa sitä "pure direct" namiskaa.
AS-EQ1 on sitten tulossa tännekin, yhden Genelecin 7070A:n kaveriksi. Postailen kokemuksia myöhemmin ...
Saitko mihin hintaan. Näkyy olevan 790e, mutta täällä oli vielä jokin aika sitten banneri edullisempaan hintaan.
B-stockina laitetta näkyy olevan kaupan 711€ hinnalla. Kyseessä esittelylaite tai käytetty ilmeisesti - 3 vuoden takuu sillä kuitenkin on. AS-EQ1:ssä kiinnostaa omassa kuuntelutilassani erityisesti se ominaisuus, että se korostumien vaimentamisen lisäksi pystyy jonkin verran myös korjaamaan vaimentumia ja aikaansaa ehkä tasaisemman toiston kuin Antimode. Wait and see ... Laitteen toimitusaika on melko pitkä, tilasin sen 31.3. ja laitteen arvioitu toimitusaika Schenkerin kautta on vasta 16.4, liittyneekö pääsiäiseen. Eivätkä kuljetuskustannukset ole edes halvimmasta päästä. No, hyvää kai kannattaa odottaa ...
Kuinka monesta pisteestä mittasit? Jos mittaa 32 pisteestä(=maksimimäärä), onko EQutus laadukkaampaa? Oma kokemus on se, että vaikka laitteen ohjelmiston ilmoittama käyrä on lähes tasainen, on REWillä mitattu käyrä (pääkuuntelupisteestä) huomattavasti vuoristoisempi. Alkuvaiheen kokeilujen jälkeen olen ollut kuitenkin tyytyväinen AS-EQ1:een :thumbsup:
Tässä tulos 16:lla mittauspisteellä (4 sohvalla, 4 + 4 sohvan edestä ja 4 sohvan takaa). REW-käyrä ykköskuuntelupaikalta mitattuna. REW-mittauksessa AV-vahvistimen jakotaajuus 200 Hz. Subbarina Genelec 7070A. AV-vahvistin on asettanut subbarin soimaan liian kuumana ja 20Hz piikitys teki soundista joillakin äänitteillä yliraskaan Genelecin -6dB (20Hz:llä) korjaimesta huolimatta. Audyssey-käyrässä Genelec on 0dB (20Hz:llä) asetuksessa, joten käytännössä se ei noin paljon piikittänyt ennen. Kuuntelu vahvistaa hyvän tuloksen myös :thumbsup:
Kannattaa muistaa, että subbarissa on kiinteä 85 Hz tai 120 Hz (jos LFE IN -liitäntä käytössä) alipäästösuodin.
Minulla se on 120Hz asennossa tietenkin, koska signaali tulee Yamahan AV-vahvistimen subbariliitännästä. Pääkaiuttimien ja Genen jakona olen nyt AS-EQ1:n kanssa pitänyt 80Hz asetusta. Em. mittaus on tehty subbarin 120 Hz ja vahvistimen 200Hz (=korkein mahdollinen) säädöillä. Yllättävän ylös Gene toistaa, vaikka sen oma jako on 120Hz. P.S. Sain AVSForumilla ylistystä subbarin ulottuvuudesta alle 20 Hz:n.
Aika tarkasti 120 hertsin kohdiltahan tuo alkaa vaimentua tämän mittauksen mukaan. Jakosuodinhan ei ole koskaan äärettömän jyrkkä, vaan sillä on aina jokin vaimenemisjyrkkyys.
Kokeilujen jälkeen päädyin tekemään 12 mittausta kuuntelupaikan läheisyydestä noin 1 neliömetrin sisällä, koska useimmiten kuuntelen/katselen yksin sweetspotissa istuen. Tämä kuulostaa paremmalta, lievät korostumat 35Hz ja 90Hz ovat poissa. Vaimentuma 75Hz:llä ei juuri kuulu ja lopputulos on huomattavasti parempi kuin ennen EQutusta.
Siinä jollekkin jos tarviaa, menee ens viikolla liikkeeseen kauppojen yhteydessä vaihdossa mukana. http://www.huuto.net/kohteet/svs-as-eq1---subwoofer-equalizer/171313378
Jos vahvistimesta löytyy Multi EQ XT, niin onkos tämä peli siinä tapauksessa tarpeeton? Tosin vahvistin on tietenkin kaikki tai ei mitään (versus tämä vain Bassolle)?
joku kuka on laitetta käyttänyt niin ymmärsinkö oikein kun käytössä on av-vahvari, jossa ei ole omaa audysseytä, niin pääkajarit laitetaan large-tilaan ja ei mitään tilavaikutelmaa päällä, ja sub-outtiin kun käytetään niin laitetaan jako mahdollisimman ylös? (yamaha käytössä niin muistelen että olisiko siinä ollut 120 vai 200Hz.
Kyllä se on muistaakseni juuri noin. Ota Yamahan omat subbarisäädöt pois päältä (ja asetat 200Hz:ksi) ja pääkaiuttimet largeksi ja stereoksi (muistaaksen yamahassa direct kytkee bassonohjauksen kokonaan pois päältä). AS-EQ1 tekee subbarin sovituksen käytettävään pääkaiuttimeen (Centeriä käyttöohje suosittelee) itse.Tulokseksi Yamahaa varten saat käytettävän Gain-asetusarvon ja suositellun jakotaajuuden, jotka syötät käsin Yamahaan subbarisäädöiksi. Itse vielä mittasin REW:illä pääkaiuttimet (L ja R) subbariin sovitettuna erikseen (siis L+sub ja sitten R+sub 80 Hz jakotaajuutena). Jakotaajuutena olen käyttänyt 80 Hz:iä (siis Yamahan subbarijakoasetus). Tämä siis ulkomuistista. Tein säädöt jo aikaa sitten eikä ole sen jälkeen tarvinnut mitään säätöjä tehdäkään. Meinaan kun olen ollut sen verran tyytyväinen. Yamaha on minullakin.
mulle suositteli 40Hz jakoa ja subwoofer setting trim db -5.2 tuo 40Hz ei kyllä toimi kun seisova-aalto on just tuossa ja pääkajarit toistaisi tuolla säädöllä sen aika voimakkaana. vaikuttaako se miten lopputulokseen jos en eq:n suositusta tottelekkaan ja laitan käsin vaikka kalibroinnin jälkeen 80Hz? nyt minulla on yamahassa subin leveli -2,5db, tarkoittaako tuo että pitäisi vielä tiputtaa gainia yamahasta tuohon -5db? nytkin jää molemmat svs:t kyllä aika kylmäksi... Vai toimiiko laite niin että suositusasetukset laitetaan av-vahvariin ja tehdään sitten uusi kalibrointi?