Juu, itsekin tykkään että mikro on jääkaapin vieressä. Vielä kun on mikron edessä tai vieressä pöytätilaa jossa voi laitella lautaselle einekset valmiiksi niin voila tjsp.
Eipä tuo 4 e/kpl mikään paha hinta ole...tilasinkin nyt niitä Blumin vaimentimia. Mulla on yhdessä kaapissa saranaan integroitu Blumin vaimennin ja se ainakin toimii tosi pehmeästi niin eiköhän nuokin ole ihan hyviä
En kyllä laittaisi mikroa pöytätasolle/pöydälle. Se on kuitenkin aina vähän tiellä tai vaikkei olisi tiellä niin sen alle ja taakse kerääntyy likaa/pölyä. Tämän vuoksi itsekkin valitsin tommosen yläkaappiin asennettavan mikron. Siinä mikron alapuolella pöytätasolla on sitten hyvä valmistella sitä mikroon laitettavaa asiaa. No ainahan voi siivota jne. mutta jos kerran voi mikron laittaa myös yläkaappeihin asennettuna niin miksikäs ei niin tekisi.
Maku- / koulukuntakysymyksiä kaiketi, mutta minäpä kerron (siis omalta kannalta): 1) minä en ainakaan halua sitä kuumaksi lämmitettyä Saarioisen pinaattisoppaa päälleni, erityisesti noin korkealta, vaikka epäilemättä olen palstan kätevin kaveri niin silti semmoinenkin vahinko voi sattua. 2) se on kai sitte fifty-sixty putsailun ja sen välillä että haluaako jatkuvasti nostella ja kurkotella sinne ylös esim muksun maidon / muun ruuan lämmityksessä mitä olosuhteista riippue saa tehdä paljon ja useastikin. 3) sitte ku sen muksun kaverit ylettää itse lämmittään kaakaonsa pöytäkorkeudella oelvassa mikrossa niin omastahan tulee joku hemmetin uusavuton kun se ei pääse treenaileen! No on noitakin nähty varsinkin pienissä yksiöissä (missä tietysti ehkä käyttäjäkunta / -määrä ei asiasta välitä). Ja ainahan ei ole edes halua tai mahdollisuutta sitä ylös nostaa.
Kahden muksun maidot lämmitetty yläkaapissa olevassa mikrossa koko niiden eliniän ajan (9kk) ja kertaakaan ei ole läikkynyt. Meillä kuitenkaan ei ole tapana läikytellä ruokaa kun se otetaan mikrosta =)
Ei kai se missään ole tapana, mutta kuten sanoin se lienee makuasioita johonka vaikuttaa myös ko masiinan käyttötiheys. En kuitenkaan toivo Sinulle palaneita käsiä / rinnusta vaikka jotenkin näkisin sen tapahtuvan ainakin Aku Ankalle tuon kommentin jälkeen
Kiitän kommenteista ja toivottavasti poikii vielä lisääkin! Keittiö kun ei tosiaan ole järin suuri, niin ajattelin sijoittaa mikron etunurkkaan tai vaihtoehtoisesti yhden kaapiston jääkaapille päin. Nurkassa alla olisi pöytätasoa, jossa mahdollista työskennellä samalla kun joku tyhjentää tai täytää astianpesukonetta ja vieläpä mahtuisi käyttämään uunia tai liettä. Pöydälle sijoitettu mikro vie mielestäni arvokasta työskentelytilaa, joka muutenkin on pienehkössä keittiössä kortilla. Suunnitelmani lähtökohtana pidin mahdollisimman paljon tasotilaa puhumattakaan säilytystilasta. Pelkona tietenkin, että keittiö vaikuttaisi ahdistavan täyteen tupatulta. Kommentoikaa ja ehdottakaa ihmeessä myös laattalattian 60x30 vs. 30x30 laattakokoa ja väritystä. Olen kuullut, että täysin valkoinen on hankala, mutta tarkkaa syytä siihen en tiedä. Missä liikkeessä hinta-laatusuhde on kohdallaan (Bauhaus)? Vielä ehkä itseäni enemmän vaivaava asia on laminaattitaso. Onko edes olemassa kestäviä ja tyylikkäitä laminaattitasoja ja missä sellaisia löytäisi? Ikeasta niitä tuskin tulen hankkimaan. Ehdotuksia millainen ja minkä värinen sopisi suunnitelmaani (alalaatikostot kiiltävät mustat, kaapit kiiltävät valkoiset)?
Itsekkin jätimme keittiöön sellaisen varauksen yläkaapistoon, että mikron voi sinne asentaa. Itse emme mikroa ole tarvinneet ja hyvin pärjätty kolme vuotta. Suosittelisin luopumaan mikrosta. Ehkä mikrolle on eniten käyttöä jos on pieniä ja vähän isompiakin lapsia.
Mikroa käytetään täällä lasten maitojen ja ruokien lämmittämiseen. Ennen lapsia ei ollut mikrolle tarvetta, nyt käyttöä on 16 kertaa päivässä =) Lapsiperheelle siten aika pakollinen ja itse kyllä suosisin sitä yläkaappia: siististi kaapissa, ei vie pöytätilaa ja lastenruokien lämmittämisessä ei ole pelkoa siitä roiskimisesta vaikka olisi vähän enemmänkin tumpelo
Ikea-kokemus: Menin perjantaina Ikealle kello 18:00. Olin tallentanut aiemmin esittämäni (kesämökin) keittiösuunnitelman (sekä vessasuunnitelman) Ikea-palvelimelle ja sen sai siellä sitten näppärästi auki. Heillä oli hieman teknisiä vaikeuksia mm. tulostimien ja järjestelmän kanssa ja aikaa tuhraantui sitten noin 2h55min. Viittä vaille yhdeksän olin tilaamassa sitten vaatekomeroita. Tilaukset sai yhdistettyä kätevästi, MUTTA Lagan-kodinkoneita (halvin malli, en tiedä kalliimmista) ei saa laitettua tuohon 109euron hintaiseen rahtiin mukaan joka tulee suoraan Ruotsista. Kodinkoneet tulevat omana kuljetuksenaan Helsingistä 189e lisähinnalla. No, haen kodinkoneet itse myöhemmin ja dieseliä menee 50 eurolla. Ikävää kuitenkin kun ensin luvataan 109 eurolla kuljetukset. Lopulta pääsin kassalle mutta pankkikortit (OP:n vika) eivät toimineet ja piti palata seuraavana päivänä uudelleen maksamaan jotta tilaus saadaan lähtemään. Pieni muutos tässä yhteydessä yhteen komeroon vei myös 2h lisäaikaa. Eli aikaa kannattaa Ikealle varata kun näitä sieltä tilailee, jonot ovat varsinkin lauantaina käsittämättömän pitkät. Perjantai-iltana ei jonoja ollut mutta aika loppui kesken. Hyvää ja ystävällistä palvelua tuolta kuitenkin sai.
Ehdottomasti näin heti syyn miksi sulla on mikro aateltu tonne. Meidän perssilmän kokoisessa keittiössä on vielä vähemmän laskutilaa ja tämä koppi on sentään kolmio. Isoin harmi mielestäni on nykyään että jos mikro on pöytätasolla niin siinä puuhatessa jää usein jotain juur mikron eteen estämään oven aukaisun. Liat saa kyllä pyyhttyä, mutta eipä tuo mitenkään erityisesti likaannu alta/takaa, hankalampi sitä sieltä katon rajasta on putsailla. Mutta koska mikron sijoitukseen on ainakin kaksi vaihtoehtoa edellisten lisäksi ja joista toinen ainakin on parempi niin aion itsepäisesti vastustaa edelleen katon rajaan ripustettua muotioikku-mikroa. Tietysti jos jossain on koko perhe pulloruokinnassa jatkuvasti niin asia on eri, mutta meillä ainakin ainoakin pulloruokailija vaihtoi maidon puuroon ja muuhun kiinteämpään ruokaan mitä ei voi kätevästi pullossa lämmittää.
Toki jos on lapsia ja katsoo hankalaksi sen että mikro on hieman "normaalia" ylempänä niin saisiko semmosta korkeaa kaappia johon saisi mikron integroitua työpöytä korkeudelle? No joka tapauksessa itse en edes harkitsisi mikroa keittiötasolle, koska 2 viime kämpässä se oli siinä ja vei paljon pöytätilaa, aina oli jotain kamaa oven edessä ja mikroa oli hankala käyttää, mikron alus oli aina täynnä leivänmuruja ja muuta moskaa ja siivoamisen yhteydessä oli aina hommaa siirtää sitä mikroa. Tuossa yläkaapissa se taas on aina käytettävissä ja mitään ei ole edessä eikä sen alle/taakse kerry moskaa.
Saahan sitä mitä vaan ku hakee puuhuussista liimalevyä ja väkertää, eikä kai siinä tarvi edes integroida mitään jos kyseessä on kaappi jonka hyllylle voi mikron asettaa? Ja kai noita kaappeja saa mimmosia vaan siltä keittiötoimittajaltakin, ja jos ei saa niin se paikallinen keittiöfirma kyllä tekee "sävy sävyyn" kaapin sinne mittojen mukaan. Toinen noista em vaihtoehdoista on mekanismin asentaminen alakaappiin jolloin mikro, tai siihen valittu masiina ylipäätään, on pois silmistä / tieltä ja helposti vedettävissä käyttöön pöytätason korkeudelle. En nyt muista minkä valmistajan / edustajan sivuilla ko mekanismia näin, mutta saatampa senkin linkittää jos päätän sen esiin tonkia. Ensimmäinen noista em vaihtoehdoista on sen mikron ruuvaaminen seinään juur siihen yläkaapin alle, tahi sille tarkoitetun hyllytason ruuvaminen seinään jolloinka sen alle vapautuu pöytäalaa ja käytettävyys paranee verrattuna tuohon pöydän pinnalla oloon. Ite pidän henk koht tasolla tätä parhaana vaihtoehtona ja ainahan siihen voi sitten vielä kohdistaa spottivalon jos tuntuu ettei se täytä muotiseikkoja vastaavasti kuin yläkaappiin integroitu Totta omalta osaltaan, mutta pitää muistaa että yhdessäkään tieteellisessä tutkimuksessa ei ole pitävästi todistettu ettei ylhäällä olevaakin mikroa tarvis joskus putsailla ja ettei sen taakse ja alle kulkis pölyä yms kakkaa ku se kierrättää ilmaa. Tiedän että pikkuasia, mutta kai se on hyvä tämäkin tiedostaa.
Integroitua mikroa tarvii varmaan yhtä usein putsailla alta ja takaa kuin integroitua uuniakin, eli eipä juuri koskaan.
Laskeskelin huvikseni että taloudesta löytyy Blum:n saranallisia ovia 42 kpl:tta eli jos jokaiseen laittaisi yhden tuollaisen 3,5:n vaimentimen, niin hintaa tulisi ~150 ja sitten vielä päälle vaimennettavat laatikot ja mahdollisesti isommat ovet tarttee toisen vaimentimen. Samoja vaimentimia myydään esim. ebay.co.uk:ssa vain paikallisille 1/kpl, eli aika hyvin on Suomilisää hinnoissa :OI
Nyt olisi n. 600 kiloa ikea-keittiötä kasattavana, onko ideoita miten vetimien reiät kannattaa tehdä? Kannattaako vetimien reiät porata ennen etulevyn kiinnitystä laatikkoon vai kasata laatikosto valmiiksi ja porata reiät vasta sitten?
Meillä vetimet asennettiin ihan viimeisenä ja ongelmia ei ollut. Sapluunaa kannattaa/pitää tietysti käyttää :thumbsup:
Viimeisenä hommana (jos silikonia / tmv ei lasketa). Kannattaa olla terävä poranterä ja ei kannata painaa liikaa, ettei repeä sisäpuolelta. Kun reijät porattu, suojakalvot irti ovista, vetimet paikalleen, kaappien imurointi ja pyyhkiminen. Ikesta saa sopivan sabluunan, suosittelen.