Laitteella voi tallentaa kahta kanavaa samanaikaisesti ja katsoa kiintolevylle aiemmin tallennettua ohjelmaa tai kolmatta tv-kanavaa, jos se tulee samasta kanavanipusta kuin tallennettava kanava.
Kaksi viritintä = voi virittyä samanaikaisesti vain kahdelle eri taajuudelle (mux). Jos molemmat tallennettavat ohjelmat ovat samassa muksissa, niin periaatteessa silloin (jos hw/fw on fiksusti toteutettu) pitäisi olla mahdollista katsoa muitakin kanavia eri mukseista, koska toinen viritin on vapaa. Muistaakseni tämä on mahdollista wboxissa. Asiaa hieman OT:nä sivuten: huomasin, että Handanin uudessa HD PVR -boksissa on mahdollista tallentaa yhtäaikaa neljää SD kanavaa tai kolmea HD kanavaa. Virittimiä on varmaankin kuitenkin vain kaksi, joten edellä mainitut säännöt pätevät Handaniinkin. Eli kolmen/neljän tallennettavan kanavan pitää sijaita korkeintaan kahdessa muksissa. Yleensä HD-kanavia on vain 2-4 samassa muksissa vrt. esim. DNA:n verkossa lähes kaikki maksuttomat Suomi SD-kanavat ovat samassa muksissa.
Tattis vinkeistä ja tosiaan tämä selvisi myös itselleni, että näinhän se menee... Täytyypä kokeilla, että montaa kanavaa loota osaa tallentaa, jos tulevat samasta nipusta. -Jarmo-
Kyllä, jopa parempi syy, kuin sille, että HD-bokseihin pistetään pikkuruinen 320GB levy, kun 1GB maksais ehkä 20-30 enemmän.
Minulla yhdestä vanhasta yhden virittimen boksista aikoinaan meni viritinyksikkö rikki, uusi maksoi n. 100 euroa varaosana. Siinä se syy. On selvä peruste miksi tarvitaan 2 viritintä, jotta voidaan päätoimintona katsoa eri kanavaa kuin tallentaa vapaasti, bonuksena tulee mahdollisuus tallentaa kahdesta eri nipusta kerralla. Kolmas viritin nostaisi hintaa ja toisi lisämahdollisuutena vain mahdollisuuden tallentaa enemmän yhtäaikaisia lähetyksiä, ja kun suurimmalle osalle kahden päällekkäisenkin ohjelman tallennus on riittävä, ei lisähinta ole perusteltu. Useamman kuin kahden virittimen laitteita ei juurikaan taida markkinoilta löytyä. Lisää virittimiä voi niitä tarvitseva toki hankkia ostamalla enemmän bokseja, kyllähän minullakin noita digivirittimiä on käytössä 8 kappaletta, viidessä eri boksissa... (näyttöjä on 5 kpl eli muutaman saa näkymäänkin yhtäaikaa) voi tallentaa ja katsoa yleensä tarvittavan määrän kanavia samaankin aikaan.
nykyään on muuten 500GB levy poksissa. mutta tosiaan vielä kerran pahoittelut, että aiheutin melkein kuumia tunteita tyhmillä kysymyksillä :thumbsup:
Eikös näissä digibokseissa ole leivottu hintaan jokin tekijänoikeus hyvitysmaksu (vrt. cd/dvd hyvitysmaksut), joka pitää maksaa varmaan tallennuskapasiteetin mukaan. Mitä suurempi kovalevy sitä suurempi maksu. Tosin minulla ei ole mitään hajua maksun suuruudesta. Onko se käytännössä muutamia euroja vai kymppejä?!
Hyvitysmaksu 1.1.2010 alkaen digisovittimesta, jonka muisti on yli 250 gigaa on 21 euroa + voimassa oleva arvonlisävero, joka on 1.1.2009 alkaen 8%. (Lähde: Teosto)
Oma satelliittivastaanotin Humax iCord ollut käytössä jo yli 2 vuotta, koko ajan miltei virheettömästi toimien. Niinpä kotimaisten kanavien katsomiseen tuli hankittua sisarlaite "wbox", josko olisi yhtä toimiva. Ongelma kuitenkin, että molemmat laitteet ymmärrettävästi ja kiusallisesti tottelevat samoja käskyjä. Ennen vanhaan sekä kaken että laitteen kelloresonaattoreita saattoi vaihtaa esim. 450kHz -> 460kHz konfliktien välttämiseksi ts. eri kake-laitepareille eritaajuiset kantoaallot. Nykyään muunnokset ovat yleensä ohjelmallisia. Avasin yhden kaken, mielessä joko suuntaimen väsääminen tai ehkä IR-polarisaattorin hyväksikäyttö siten että iCord toimisi kun kakea kallistaa 45 astetta myötäpäivaan ja wbox 45 ast. vastapäivään. Paljastui kuitenkin, että kaken alaosasta löytyi 8 lisänäppäintä. Mitä tapahtuu... ..."change remote control mode 1-6". Internet osasi kertoa ( http://www.hummy.org.uk/forums/showthread.php?t=6003 ), että ei toki kakea tarvi purkaa operaatiota varten, vaan "0"- ja "OK"-nappien yhtäaikainen painaminen toimii yhtä lailla. Nyt toimii iCord ja wbox ainoastaan omilla kakeillaan, eikä siis kaukosäädännän puolesta mikään estä pinoamasta vaikkapa kuutta laitetta päällekkäin...
Ostin Wboxin eilen ja vehje tuntuu toimivan niin kuin pitää. Minulla on Philipsin 9664 televisio ja olen yrittänyt koodata philipsin kaukosäädintä, jotta se pystyisi komentamaan myös Wboxia. Mikään philipsin koodi ei kuitenkan tunnu toimivan. Onko kellään samaa yhdistelmää ja saanut philipsin kaukosäätimellä käytettyä Wboxia?
omistin aiemmin kansalaisboksin jolla tallensin ulkoiselle buffalon 1teran kovalevylle ts muodossa leffoja..no boksi meni takaisin verkkokauppaan koska ääni särisi , kolme boksia kokeilin jonka jälkeen kyllästyin ja ostin welhon wbox hd:n..kysymys : millä konstilla saisin wboxin näyttämään kansalaisboksin tallentamat leffat, nehän on ts muodossa niinkuin wboxinkin tallennukset, nyt wbox ei näytä edes tiedostoja saatika että toistaisi ne ?? tietokone tietysti toistaa leffat...
Uuden boksin osto edessä ja jos ei parempaa löydy niin kai se pitää tällainen Welholta ottaa. HD:tä ei tarvitse (vielä) joten kysymys kuuluukin: Minkälainen on boksin ei-HD kuvanlaatu ja äänenlaatu verrattuna edellisen sukupolven tallentaviin bokseihin (esim. Maximum C-8000 CX-CI tai Topfield TF500PVRc)? Onko järkeä maksaa se 150 euroa extraa jos ei tuota HD-kykyä tarvitse???
Et mitenkään. Wbox käyttää tallenteessa .ts pakettia, mutta mukana seuraa myös kaksi muuta tiedostoa, jotka sisältävät ohjelmien EPG-infot sekä indeksoinnit yms. ohjausdataa. Ja vaikka tiedostopääte olisikin sama eli .ts niin se ei tarkoita, että data paketissa olisi juuri samanlailla käärittyä kuin Kansalaisbokisissa. Itse asiassa wbox käyttää jotain erilaista transport stream variaatiota (ilmeisesti m2ts muoto) kuin esimerkiksi Humaxin aikaisemmat mallit. Tätä on käsitelty jo n-kertaa tässä ketjussa. Toki ketjulle on kertynyt jo pituutta, mutta hakukoneella löytynee. Lyhyesti: wboxia on moitittu juurikin SD kuvan pehmeydestä, kun kuva siirretään hdmi:n kautta. Ilmeisesti tällä on jotain tekemistä boksin skaalainpiirin ja liiallisen kohinanpoiston kanssa. Tälle asialle ei käyttäjä voi mitään. Sen sijaan analogisista komponentti ja SCART RGB liittimistä saa jonkin verran terävämpää SD-kuvaa kuin hdmi-liittimestä.
Olen lukenut ketjun läpi pariinkin kertaan, mutta kaipa tuo meni ohi kun en juuri tuota aiemmin etsinyt. Kiitoksia kuitenkin lyhennelmästä. Lisäkysymys: Onko tuo Wboxin SD kuva (pehmeänä tai ei) minkälainen verrattuna esim. Topfieldin TF500PVRc:n tai TF5100PVRc:n tai vastaavan sukupolven SD koneeseen. Huonompi vai parempi?
eikö löydy mistään softaa joka kääntäisi wboxin ymmärtämään muotoon noita kansalaisboksin tiedostoja ? aika epävarmaa on näin digiaikana ohjelmien arkistointi kun ei tiedä millä ne ohjelmat parin vuoden päästä saa näkymään, entä sitten kun wbox boksi tulee tien päähän, ymmärtääkö tulevat boksit taas sitten wboxin tiedostoja ? Toista se oli vhs aikana, leffat näky suunnilleen joka soittimella...