Omat mielikuvat täysin päinvastaiset eli Elina oli varsin mainio ja sympaattinen teos, mutta Äideistä parhain taas puuduttava ja teennäinen nyyhkyleffa. Elinalle 4/5 ja Äideistä parhaimmalle -/5 (eli kesken jäi). En muista kommentoinko tätä n. kk sitten, mutta hyvähän Angel Heart yhä oli. Nykymittapuun mukaan ehkä hieman ennalta-arvattava juoni, mutta tunnelmalla onnistuu korvaamaan muut puutteensa. 4/5
Otis Kauhukomediassa vinksahtanut äijä kaappaa nuoria naisia kotiinsa esiintymään "mielikuvitusmaailmassaan". Vähän yksitoikkoinen, jota kuitenkin hieman paranee loppua kohden. 2/5 Joy Ride: Dead Ahead Rusty Nailin seikkailut jatkuvat ykköstä vaisummalla menolla, mutta kyllä tässäkin omat hyvät jännityshetkensä ovat. Kolmosta ootellessa... 2,5/5 Inkheart En oikein innostunut tästä fantasiaseikkailusta, vaikka tuotantoarvoissa ollut sinänsä mitään vikaa. Oli vain vähän tylsä. Brendan Fraser lukee loitsuja, Paul Bettany tuskastelee hyvän ja pahan välissä ja klonkku riehuu pakollisena pahiksena. Sivuosissa muutenkin nimekästä väkeä. Parhaiden Pottereiden haastajaksi tästä ei kuitenkaan ole 2,5/5
Viettelysten vaunu 2+/5 Kovasta yrityksestä ja latauksesta huolimatta leffan tunnelma jäi ontoksi. Ilman Brandoa tämä olisi selvää kuraa, Brandon suorituksen ansiosta näinkin paljon pisteitä. Brothers 3/5 Alku oli kiva, mutta kun hämähäkkimies muutti afganistaniin tuli elokuvasta tv-elokuva. Itse näyttelijöistä sen verran että Hämähäkkimies oli hyvä (tosin parempikin on ollut), kuten myös sen vaimo tässä elokuvassa. Jake Gyllenhaal tyytyi olemaan lutuinen reppana ilman sen kummempaa yritystä. Silmä silmästä 2½/5 Mies muuttaa 1800-luvun amerikassa vuoristoon. Vuoristossa on kauniit maisemat, intiaaneja ja karhuja. Itse tarina on valitettavasti tylsä ja harvoinhan elokuvat toimii ilman hyvää tarinaa. Matka onnelaan 2+/5 Kummallinen elokuva mr.Kelloggsista, Kelloggsin pojasta, Kelloggsin parantolasta ja Kelloggsin parantolan asiakkaista. Jälkikäteen on vaikea sanoa elokuvasta oliko hyvä vai paska - kummallinen lienee osuvin ilmaus. -- JP
Alkuun oli hieman vaikeuksia päättää, mihin threadiin laittaisin, kun samana iltana tuli katsottua kaksi varsin erilaista pätkää. Toinen olisi helposti mennyt tuonne huonojen leffojen tunkiolle ja toinen taas oli aika helkatin hyvä. Eli tällaiset: All About Steve 1,5 / 5 Eli siis melkoinen pökäle. Vaimo halusi katsoa jotain "kevyttä" (blame it on the wife, I know ) ja tämä tuli sitten katsottua. Huhhuh. Hirveetä "kaahotusta" alusta alkaen. Aiheutti lähinnä myötähäpeää. Olihan sentään Thomas Haden Church, joka useimmiten on mies paikallaan. Ei ihan hirveästi auttanut tosin. Aikamoista jenkkihuttua. Harry Brown 4,5/5 Tästä pidin kovasti. Briteiltä tulee muutenkin todella hyviä pätkiä ja Michael Caine on kova jermu. Vähän kuin brittien Clint. Ja onhan tätä kai verrattukin Gran Torinoon? Tietyllä tavalla onkin saman tyyppinen. Mieleen tuli myös Law Abiding Citizen, mutta tämä oli miljuuna kertaa parempi. Naispääosa ei oikein vakuuttanut, mutta muuten oli kunnon äijäilymeininkiä. Aina jotenkin iskee nämä "vigilante-tarinat". Eli sellainen leffailta tällä kertaa. Nyt hetki unikuvia, jos sielläkin olisi jotain mielenkiintoista. Palataan asiaan. Batman Begins-linkistä kiitelleille terveisiä, että olkaa hyvät vain. Yhteisellä asialla ollaan. Olisin itsekin ostanut, jos ei jo hyllystä löytyisi.
Alice's Restaurant Arlo Guthrien lauluun perustuvassa elokuvassa Arlo Guthrie esittää Arlo Guthrieta hengailemassa ystäviensä kanssa. 60-luvun hippifolkpiirien ajankuvana tämä kyllä toimii, mutta muuten haahuilevasta tyhjäkäynnistä ei paljoakaan saa irti. Elisabet (Elizabeth) Kuningatar Elisabetin valtaannoususta kertova elokuva toimi varsin hyvin jatkona Tudors-sarjalle (aiemminhan tämä on tehty, mutta käsikirjoittajana on sama mies). Aihepiiri on kiinnostava ja Blanchett tekee hyvää työtä nimiroolissa, mutta kokonaisuus jää vähän epätasaiseksi. Tudorsin jaksonakin tämä olisi ollut vain keskinkertainen. + Tyttö tuollainen (Jersey Girl) Lämminhenkisyyttä on aina Smithin räävittömimmissäkin elokuvissa ollut, mutta nyt koko elokuva keskittyy täysin tekijänsä hempeään puoleen. Lopputulos on harmittoman pikkukiva perhesuhteet vastaan urakehitys -elokuva.
Casablanca Casablanca oli aikoinaan vallitsevia käsityksiä kuvastava tarina romanttisesta rakkaudesta. Nykyään elokuvaa kohtaan tunnetaan pelkkää turtunutta nostalgista kaihoa eikä sen romanttinen rakkaus näy tosielämässä, nykymaailmassa. Maailma on muuttunut niin paljon. Luulemme olevamme sivistyneempiä ja vapaampia, mutta parisuhteet vaikuttavat nykyään sopimuksilta kun vertaa nykymiehiä Casablancan Rickiin joka ei ollut edes parisuhteessa. Missä on miehen kunnia ja naisen ihmisarvo, kun nykymaailmassa ensimmäistä vähätellään ja jälkimmäistä pidetään jonkinlaisena myyttisenä itseisarvona, jossa keskeisenä asiana on naisen itsenäisyys ja seksuaalinen vapaus, eikä henkinen täyttymys. Onko syy markkinatotalitarismin aiheuttamassa arvokadossa? Ehkä arvokonservatiivit ovat viimeisiä romantikkoja. Romanttinen rakkaus on dominoivan miehisyyden ja antautuvan naisellisuuden pyhä, intiimi hetki. Nykyään elämän tarkoitus on asuntolaina ja epätoivoinen muistuttaminen siitä että on hengissä ylimalkaisilla, vähäpätöisillä intohimoilla. Nykyään on vaikeaa tuntea Casablancaa, kokea Casablancaa. Oliko vallitseva aidompi, todellisempi aikakausi myös aidomman, todellisemman rakkauden aikakautta? Olemme saaneet liikaa vapautta, tosin ihan tarpeeksikin. Emme tiedä mitä tehdä tällä vapaudella mikä meillä on. Historiaa kohtaan kohdistetaan triviapitoista antipatiaa nykyvapauksien mahtavuudesta. Kaikki vanha on väärää. Mutta vapauksien saavuttua, menetimme jotain muuta. Menetimme tunteen siitä että olemme oikeasti elossa. Menetimme merkityksen, intohimon. First rule of fight club is you do not talk about fight club. Se on yksi ongelma. Kukaan ei puhu siitä.
Casablanca ilmestyi vuonna 1942. Pitäisi kysyä joltakin aikalaiselta, että oliko Casablancan romanttinen rakkaus tuolloin vielä elinvoimainen vai jo kadonnut sukupuuttoon. Siinä vaiheessa varmasti sota oli jo rikkonut miljoonien unelmat lopullisesti - myös rapakon takana. Siihen väliin tarvittiin unelmia. Näyttäisi että tuo unelma valkokankaalla olikin paljon kestävämpää ja syvällisempää kuin mitä luultiin. Mitä taas kommenttiin tulee, niin maailman kuuluukin muuttua - sitä kutsutaan edistykseksi. Muutos voi olla myös negatiivista, toivottavasti Casablanca osaltaan muistuttaisi millainen maailma joskus oli.
Billy Bathgate - Dustin Hoffman ja Bruce Willis samassa kökössä gangsteri-elokuvassa voisi olla kivaa, mutta kun ei ole. Tylsä pökäle josta jäi mieleen vain Nicole Kidmanin alapääkarvoitus. Léon - Ei toimi enää ollenkaan samalla tavalla kuin ennen. Edellisestä katselukerrastakin oli jo vuosia, joten oletin että tämä voisi taas maistua. Parasta tässä olikin nyt vain Gary Oldmanin huikean överiksi vedetty roolisuoritus. Mieli ei mennyt herkäksi lopussa ja jotenkin koko tarina vain tökki. Office Space - Tämä komedia se sitten vain paranee joka katselulla. Mitä kauemmin itse istuu toimiston väliseinien välissä, sitä paremmin tunnistaa monet osuvat huomiot tässä elokuvassa. Huikea tekele. It Could Happen to You - Nicolas Cage on kyttä ja ihan ok oikeastaan muutenkin tässä. Bridget Fondalla on hyvä peppu ja on kiva tarjoilijatar. Lottovoitto sekoittaa molempien elämän, mutta outoa että Rosie Pereztä ei kukaan ampunut (kamala näyttelijä). Kiva, viaton ja semmonen hällylälly.
Kuolemaantuomittu on karannut Robert Bressonin ohjaama vankilaelokuvien klassikko luottaa minimaaliseen tyyliin ja pieniin yksityiskohtiin. Näiden huipentuessa elokuvan loppuosa kohoaa varsin tyylikkääksi trilleriksi josta Hitchcockin fanit saavat varmasti paljon irti. Valitettavasti hieman puuduttava alkuosa ei toimi niin hyvin, ja pienimuotoisesta kerronnasta ei toivotulla tavalla välity vankilaelämän kurjuus, puhumattakaan päähenkilön kuolemanpelosta. Toisaalta, pakosuunnitelma täyttänee miehen mielen kokonaan jolloin muuta ei oikein edes osaa ajatella. ***/*****
Hassu juttu. Itsekin tätä leffaa viime aikoina katselleena on pakko todeta, että Léon on nimenomaan niitä elokuvia jotka eivät näy aikaa myöten mitenkään kulahtavan. Varsin piristävä tapaus eritoten lajityypissään, tänäkin päivänä. Toki Oldman varastaa showta mutta eihän tuossa leffassa mielestäni tarinaa perinteisellä tavalla olekaan, se onkin tämän elokuvan suuri vahvuus.
Pakko kompata CI:tä. En tiedä johtuiko pelkästään pidennetystä versiosta, jonka näin siis ensimmäistä kertaa, mutta parin kuukauden takainen uusintakatselmus nosti leffan arvoa entisestään. Ei ole ajan hammas purrut Léonia kyllä yhtään.
Richard "Donnie Darko fame" Kellyn The Box. Meni täysin ohi mitä hittoa ton oli tarkoitus olla, ja kun näyttelytyö, tunnelma ja kierousfactor ei ollut Darkomaisesti kohdillaan niin ei voi sanoa kuin meh. Pitäisi katsoa varmaan toistamiseen että saisi paremmin selkoa, mutta en ajatellut kiduttaa itseäni lähiaikoina.
Rööperi Harvoin tulee katsottua kotimaisia elokuvia, tältäkään ei siis kummoisia odotuksia ollut. Toisin kävi tämän kohdalla, jos kaikki olisivat näin hyviä niin katsoisin varmaan paljon enemmänkin. Tämä oli siis kerrassaan loistava, paitsi se perkeleen Jasper Pääkkönen. Se saamarin amatööri on vaan niin ärsyttävä että meinas pilata tämänkin nautinnon, leffan onneksi se oli muut roolit olivat todella hyviä. Peter Franzen ja Samuli Edelmann olivat rooleissaan todella hyviä, Franzen varsinkin loisti suorastaan roolissaan. Harvoin näkee kotimaisissa leffoissa noin hienoa työtä, kerrankin sai myös puheesta selvää ettei se hukkunut hiljaisuuden ja musiikin alle. Ainoa miinus tuli niistä suorista kopioinneista mitä leffa matki, tosin ainahan sitä kaikki jostain matki jos nyt tarkkoja ollaan. 4/5 Smokin' Aces 2: Assassins' Ball Tämän taas vuokrasin ihan vaan koska ykkönen oli mielestäni todella viihdyttävä, tämän leffan voi vallan hyvin siirtää ketjuun "huonoin leffa pitkään aikaan" Tämä oli juonellisesti todella huono, muutamat leffan rähdykset olivat niin huonosti tietokoneella tehty, toimintakohtaukset olivat ihan paskoja. Tästä leffasta en keksi taas mitään hyvää sanottavaa, miksi lie tehty. 2/5
Avatar Visuaalisesti upea ilmestys Blu-Rayllä, mutta itse elokuva jätti kylmäksi. Vaikka kestoa oli yli 2½ tuntia, tuntui leffa silti jotenkin kiirehdityltä. 2½/5
Anonymous Rex *½ Sarjassamme katsomatta paskaa, mutta pitihän tämä vähintäänkin naurettavan idean takia läpi kahlata. Eipä tuosta ideastakaan oltu sitten lopulta saatu mitään järkevää saati hauskaa aikaiseksi. Kyseessä oli vaan tylsääkin tylsempi dekkari. Outlander *** Ihan katselukelpoinen Beowulf muunnelma avaruudesta tippuneesta hirviöstä joka terrorisoi viikinki kylää muinaisessa Norjassa. James Caviezel on pätevä sankari ja Sophia Myles sopivaa silmänruokaa. Elokuva oli muutenkin hyvän näköinen ja kuuloinen. Selvästi oli elokuvaan panostettu. Juonipuolella nyt ei mitään uutta tarjoiltu ja muutamia hassuuksiakin oli mukaan mahtunut. Spoiler Yksi huvittava kohtaus oli kun päähenkilö lataa itseensä muinaisnorjan kielen, mikä kuulosti lopulta yllättävänkin tutulta. Vois sanoa, että oli aika vahva enkkuaksentti kielessä...
Avatar tuli lopultakin katsottua. Odotukset olivat todella alhaalla ja pohjatietojeni perusteella (Pocahontasista lainattu juoni, hölmön näköiset siniset hahmot, ensimmäinen "oikea" 3d leffa) kuvittelin leffan olevan täysi susi, joka ratsastaa uudella visuaalisella tekniikalla. Itse katsoin leffan dvd:ltä, jolloin jäin paitsi uusista hienouksista - vaan upealtahan tuo siltikin näytti. Toki koko ajan jäin miettimään, että miltäköhän tämäkin kohtaus näyttäisi 3d:nä, mutta leffa ei kaatunutkaan siihen. Puolen tunnin katselun jälkeen huomasin, kuinka suupieleni olivat kääntyneet ylöspäin ja minähän viihdyin leffan parissa. Elokuva jaksoi kiinnostaa loppuun saakka ja pitkästä pituudestaan huolimatta se olisi saanut kestää vielä hieman pidempään. Spoiler Esimerkiksi tuo loppupuolen kohtaus, jossa kotipuu on räjähtänyt ja päähenkilö ei ole tervetullut takaisin heimoon -> hän pyydystää linnun -> hän on taas suosiossa, tuntui aika hätiköiden tehdyltä.. Jäi sellainen kutina, että leffan pystyisi katsomaan toiseenkin kertaan ja kyllähän se silloin on tarkasteltava 3d:nä. Elokuva ylitti odotukseni monin kerroin, sisälsi pikkuvikoja mutta ennen kaikkea viihdytti. 4-4,5/5
Muistutetaanpas taas: jos elokuvalla on Elokuvat-puolella oma ketjunsa, niin kommentit mieluummin sinne kuin tähän ketjuun. Esim. Avatar. Tarzan ja leijonanmetsästäjät (Tarzan and the Huntress) Hyvää perusviidakkoseikkailua tarjoaa taas tämäkin Kurt Neumannin ohjaama Tarzan-elokuva, kumman paljon vaan nämä jaksavat viihdyttää. Näiden elokuvien peruskaava on hienoisesti varioiden taas hyvin esillä, vallanperimyskahnauksista olisi voinut ottaa enemmänkin irti. ½ Elämä on ihanaa (Life is Sweet) Kevyempää Leighiä, vaikka kyllähän taustalla kaikenlaista tuskaakin taas pilkistää. Hahmot ovat vallan mainioita, sympaattisia ja enemmän tai vähemmän hullujakin. Happy-Go-Lucky -tyylin positiivisuus säilyy kuitenkin etualalla.
Avatar (2D) Parasta mitä rahalla saa tehtyä, voisi tiivistettynä sanoa. Rahalla ei valitettavasti vaan saa sitä sielua, eli kun elokuvasta puuttuu oma juoni, se jää väkisinkin vähän ontoksi. Mutta loistavaa viihdettä, ja Cameron siirtää taas merkkipaalua erikoisefektien saralla tuntuvasti. 4/5
Seitsemän elämää (Seven Pounds) Hitaasti etenevä mutta ihan koskettava pätkä, ehkä hiukan pitkäksi venytetty (123min), ollakseen tämän tyylinen leffa. Aika pitkälti Will Smithin soolosuoritus, eli ei kannattane vaivautua jos mr Smithin pärstävärkki ei miellytä, ellei sitten omaa myös kohtuullista Rosario Dawson-fetissiä. 3,5/5