Onko BK electronics xls200 ylivertainen hintaluokassaan?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ptt, 12.02.2007.

  1. miika_p

    miika_p Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tervehdys, jatkan tota puoli vuotta sitten aloittamaani keskustelua. Eli XLS200 humisee päällä ollessaan, vaikka kaikki muut johdot on irti virtajohtoa lukuunottamatta. Kuulostaa enemmän sähköiseltä pörinältä, ei niinkään elementistä lähtevältä. Huminan määrä vaihtelee kun subia käynnistelee uudelleen, aina kuitenkin humisee jonkin verran.

    Tällä hetkellä asun rivitalossa jossa rasiat ovat maadoittamattomia mutta edellisessä asunnossa subi sai maadoitettua virtaa ja huminaa esiintyi yhtälailla. Osaako kukaan sanoa mitä kannattaisi yrittää tuon suhteen? Muuten voisi laittaa huonon sähkön piikkiin mutta kun edellissäkin tällä vuosituhannella rakennetussakin kerrostalossa oli samaa ongelmaa.
     
  2. Maverick

    Maverick Lähes henkilökuntaa Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vieläkö näitä romuja joku ostaa, eikö oppi ala jo mennä perille? :confused:

    BSelektroniksin vahvarimodulit ovat aina olleet shittiä. Ja tod. näk. myös tulevat olemaan niin kauan kuin tämä kuona kauppansa tekee.
     
  3. miika_p

    miika_p Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eli kyseessä on ominaisuus eikä vika? Itse ostin tämän joskus kolmisen vuotta sitten, enkä silloin törmännyt kommentteihin huonoista moduleista. Kyseinen yksilö kävi aikoinaan mikrobitin arvosteltavana eivätkä ainakaan lehteen tainneet kirjoitella mistään hurinoista... Mutta ilmeisesti huono moduli huonenee ajan saatossa vai?
     
  4. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla vajaat kaksivuotias 200:nen, eikä minkäänlaisia huminoita olemassa. En sitten tiedä onko tuo vika vai "ominaisuus", Maverickin paskanjauhannat kannattaa heittää samantien toisesta korvasta ulos.

    Vanhempien, 80-luvulla rakennetussa rivarissa, pörisevät laitteet myös. Ja välillä paukkuvat kun mikro sammuu tai jääkaapin kompressori käynnistyy. Siellä kalustona Yamahaa ja Q Acousticia.
     
  5. miika_p

    miika_p Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    4
    Oletko koittanut tuota omaa BK:tasi vanhempiesi asunnossa?
     
  6. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole. Sen verran painoa etten ole jaksanut roudata sitä sinne.
     
  7. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siihen voi ostaa uuden shitti vahvarin. Oma monoliittikin pörisee muutaman sekunnin kerran viikossa jos siinä on virta vaan ei ole päällä. Se on kuitenkin hyvä. Subbari. :thumbsup:
     
  8. Maverick

    Maverick Lähes henkilökuntaa Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kas kas, ylpeä omistaja ilmoittautuu? No onpa hyvä että toimii vallan.


    P.S. Voittaahan lotossakin joku melkein joka kerta, miksei myös BSekele -arpajaisissa. :D
     
  9. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, mutta kyllä ne silti humisee, täällä ainakin yksi xxls-400 ja kaksi xls-200. Eipä sillä toki merkitystä ole.
     
  10. jusky

    jusky Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monolithin joskus omistaneena voin sanoa, että ne vahvistimet kyllä surisee. XLS200:sen kotelo saattaa vielä olla juuri sen kokoinen, että se korostaa tuota huminaa. Monolithin ja XLS400:sen kotelo on sen verran isompi, ettei surina ole niin voimakasta ulospäin. Anyway... surina oli ainakin Monolithissä sen verran vaimeaa, että sen kuuli vain aivan subbarin vieressä.
     
  11. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo hurinahan onkin näemmä ikävän yleistä, harmillista.

    Maverick: jep, en missään nimessä voi moittia omaa laitostani, ja jos ei nyt ihan lottovoittajafiilistä ole, niin erittäin tyytyväinen kuitenkin olen :D
     
  12. Pake69

    Pake69 Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä ole omasta monoliitista mitään huminaa kuullut, ihan hintansa väärti vehje.
     
  13. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori että lainailen (aivan väärälä tavalla) ranskalaisilla viivoilla eri henkilöiden sanomisia ja sori siitäin, että olen tavallaan jäävi esittämään neutraaleja kommentteja XLS200-mallista, koska itselläni on sellainen, mutta:

    -Taskumatin kokoinen suljettu kotelo on suunnitteluvirhe ja rötös koko subbari-ideologiaa kohtaan. Refleksitoiminta on näin pienille bassoille täysi välttämättömyys. BS Electronicsin saamismahdollisuudet täysin toimivalla vahvistinmodulilla ovat edelleenkin melko heikot.

    -Vahvistinongelmia BK:ista on kieltämättä plazalla raportoitu huolestuttavan usein

    -Tuonkokoisessa pikkukotilossa ja -elementillä se refleksiputkessa hoonaava ilmapatsas tarvitaan kipeästi avuksi 20-40 Hz -alueen äänentuotossa. Muuten kompressoi & säröttää pahasti jo kerrostaloteatterin kovimmissa leffapöräytyksissä. Yksinään ilmajousta vastaan tappelevan 10":en paukut eivät riitä alimmalla oktaavilla elokuvaäänentoiston haasteellisiin käänteisiin edes spl-rajoitteisessa kenneliympäristössä.

    **********

    Omani ostin syksyllä 2008, eikä se surise. Maadoitettua virtaa on tarjolla, ja uuden, sopivamman, Spectraflex-instrumenttikaapelin ("vain" 3 metriä, orkkis 5m) välijohdon Anti-Modesta subille ostin hiljattain musiikki- ja soitinliikkeestä. Äärimmäisyystestejä en ole näin kerrostalossa tehnyt, mutta kyllä se toimivalta vaikuttaa. Pieni refleksisubbari puhisee, koska putkesta tulee liian ohut. Suljettu on myös nopea liikkeissään.

    "Suuret" vahvistinongelmamäärät täällä eivät ole koko objektiivinen totuus vahvistimien todellisesta vikaantumisprosentista. Pitäisi saada tietää totuudenmukainen tilasto BK:lta itseltään.

    Jos ja kun (, Maverick,) XLS200-mallin äänenpainevarojen rajallisuus on tiedossa, ongelmaa ei ole. Laite siis sopii pienempiin tiloihin ja maltillisiin kuunteluvoimakkuuksiin. Joka tarvitsee enemmän, ostaa sitten sitä.

    "-Vieläkö näitä romuja joku ostaa, eikö oppi ala jo mennä perille?"
    Jos sinä mielipiteinesi olet se "oppi", jokainen on vapaa arvioimaan sen painoarvon omista lähtökohdistaan.

    En minä nyt yritä todistella BK:ta üüber-huippulaatuiseksi, vaan yritän palauttaa haukkujia lähemmäs maan pintaa. Tokihan sekin päivä voi koittaa, että minäkin tulen tänne itkemään kun "vehje laukes" (heh!) ;)

    Maverick: uskottavuuttasi ei lisää, että nimeät tuotteita mielesi mukaan, esimerkkinä vaikka tämä "BS Electronics". Se kielii lähinnä vihastasi kyseistä valmistajaa kohtaan, ei niinkään objektiivisuuteen pystyvästä tai siihen pyrkivästä kritisoinnista.

    [vitsi] Ennen kuin viillät ranteesi auki, hyppäät katolta ja kävelet junan eteen, [/vitsi] totean, että kyllä, minäkin pidän Genelecin kaiuttimista. 8020A-pari on tietokoneen kaverina. Subbarina on DIY (Peerless SLS 8) 40-litrainen 8" suljettukoteloinen Hypexillä (huono sekin?:p). Saan sillä lisäoktaavin alaspäin kuten oli tarkoituskin.

    Lopuksi otsikkoon. Sähköverkoissa on ylijännitteitä maalla ja kaupungissa, eikä niihin tarvita edes ukkosta. "Ylijännitettä" kannattaa googletella. Olen mutuperusteisesti varma, että ainakin osa elektroniikan hajoamisista liittyy ylijännitteisiin. Niiltä kannattaa suojautua, mutta ei parin euron markettisuojalla. Maalla tarvitaan jo ykkös- ja kakkosluokan ukkossuojia kolmosluokan laitesuojien lisäksi. Salama voi indusoida kilovolttien ylijänitteen sähköjohtoon kilometrien päästä, eikä osumaa johtoon tarvita. Itselläni on ylijännitesuojia lähes jokaisessa pistorasiassa (kerrostalo kaupungissa). Ne suodattavat myös EMI/RFI -häiriöitä 20-30-50dB laitteesta riippuen.

    Tällaisia mooonta: http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=P1-GR
    Ja pari tällaista: http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=PH6T3-GR
     
  14. Maverick

    Maverick Lähes henkilökuntaa Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osa-OT:

    Pienoiskotilossa on pakko käyttää passiivielementtiä refl.toimintaan. Ellei kunnon savupiippu ole optio. Tai sitten ryhtyy suoraan neroksi ja kääräisee putken spiraalille. Mutta himmel, tämähän onkin jo keksitty.

    Suljetun nopeat karate-liikkeet ovat kaapeliviidakon huminaa.


    Menetin audiollisen online-uskottavuuteni jo viisi vuotta sitten keskiviikkona.


    En ole koskaan pyrkinyt mihinkään.


    Olkoon kaikki anteeksi annettu.
     
  15. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet sinä aika pakkaus!:D

    "Olkoon kaikki anteeksi annettu."

    -Kiitos, Isä Maverick. Menen rauhassa. :)
     
  16. jusky

    jusky Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fysikaalisesta näkökulmasta ajatellen asia on näin, mutta kaikilla ei vain ole rahkeita laittaa huoneeseensa kymmenien tai jopa satojen litrojen koteloita. Hellasärö tai tila ei anna periksi. XLS200 riittää kyllä musiikilla kerrostalovoimakkuuksilla, leffajyräksi siitä ei kyllä tosiaan ole edes kerrostalossa (ainakaan yksin kappalein). XLS300 onkin ehkä se paras laitos kotelon kokoa ja yleistä toistoa ajatellen. Kotelo on edeleen pieni, mutta jaksaa vääntää hitusen myös niitä leffabassoja, eikä sointi ole niin kompressoitunutta.
     
  17. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse jouduin tilanteeseen, ettei muuton jälkeen ollut enää tilaa sadan nettolitran kotelolle, ja muutto maksoi muutenkin paljon. XLS200 oli tuossa tilanteessa kuin taivaan lahja, noin kuvaannollisesti. Sekin on huomioitava, ettei liika meluaminen kerrostalossa vaan kertakaikkiaan käy. Subbarista nauttiminen pakkasessa taivasalla on kokemus, jota en varta vasten lähde tavoittelemaan. Kun ei ole aggregaattiakaan...

    Okei, kyllähän suurta ja pystyvääkin subbaria voi soittaa hiljempaakin, laadusta nauttien, mutta kun se tilaongelma estää tämän.
     
  18. Maverick

    Maverick Lähes henkilökuntaa Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaah, kysymys olikin leikkisubbarilla suhuttelusta kerrosliiterissä äänenvaimennin ahterissa ja sormi volumella?

    Totuus on se, että kaiuttimia ei voi kerrosladossa käytännössä kunnolla käyttää ollenkaan. Kerrostaloäänentoistajan varustus on kuulokkeet, viinapullo ja unelma poispääsystä tuosta hifistin helvetistä. Tämän takia lilliputtisubbareillakaan ei ole järkevää oikeutusta olla olemassa. Kun edellytykset käyttää kaiuttimia ovat oikeasti olemassa, suljetut pikkusubbarit lentävät samassa desibelioven avauksessa jorpakkoon.
     
  19. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kyllähän tässä asumismuodossa on tällaisiakin varjopuolia, myönnetään. Toisaalta, en voi enkä halua kuunnella lujaa ja pitkään, koska se käy korviin. Muutama melutälli on joskus tullut, ja sen seurauksena kuulon ärtymiskynnys on alentunut. En minä puolikuuro ole, mutta aika nopeasti haluan volumet huipusta alas vaikka niiden Geneleccien kanssa, kun kuunteluetäisyys jää alle metriin.

    Saako jättää sen viinapullon ostamatta, jos ei haaveile kerrostalosta poispääsystä?? ;)
     
  20. jusky

    jusky Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis kyllähän kaiuttimia voi kerrostalossa käyttää normaalisti siinä missä muuallakin. En itse kuitenkaan pidä 90db+ voimakkuuksista asumismuodosta riippumatta. Mitä akustiikkaan tulee, niin kerrostalossa joutuu kaiuttimien ja kuuntelupisteen paikkaa hieromaan hiukan kauemmin kuin paremmassa puutalon akustiikassa. Täydelliseksi toistoa ei kerrostalossa saa millään, mutta ihan kuuntelukelpoiseksi toiston saa, kun vähän viitsii nähdä vaivaa. Ei kannata laittaaa rimaa liian korkealle ;).