Kävin juuri kaupungilla valokuvausliikkeessä hypistelemässä Canon 550D, Nikon 5000 ja Sonyn 450. Canon tuntui noista kolmesta parhaimmalle käteen ja oli myös laadukkaimman oloinen. Myyjä suositteli Canoniin sitä UV-linssisuojaa joka on paljon halvempi vaihtaa naarmuuntuessa kuin optiikkaan uusi linssi. Hinta oli liikkeessä 849 jota en tule maksamaan. Valinta ensimmäiseksi järkkäriksi on tehty jokatapauksessa Canon 550D malliin. Vielä täytyisi etsiä liike mistä sen saisi edullisesti ja vielä ennen juhannusta. Gigantista tulisi 3 päivän sisään: http://www.gigantti.fi/product/kame...OS550D1855IS/canon-eos-550d-jarjestelmakamera Rajala kamerakaupasta löytyy myös heti: http://www.rajalacamera.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=134463B025AA Halvemmalla ei taida saada mistään
Riippu tietenkin paljon siitä mitä ja miten kuvaa, mutta kolmijalka on omasta mielestäni kameran tärkeimpiä lisävarusteita.
Olympuksen E-PL1 tuli juuri hankittua ja äkkiseltään vaikuttaa sangen näppärältä peliltä - sen tarkempia kommentteja tosin ei vielä pikaisen kokeilun perusteella voi antaa. Kuvanlaadustaan kamera on kerännyt runsaasti kehuja, ja sitä ainakin itse pidän tärkeänä. Vinkkinä vielä, että Hollannista tämän(kin) saa halvimmalla. Cameranu.nl on ainakin luotettava ja edullinen liike.
On niin pitkä keskustelu tosta kaupasta dc.netissä, niin kerrotko pikaisesti voiko sinne maksaa luottokortilla, ja mitä postitus maksoi?
Riippuen vähän siitä minkälaisia kuvia tykkää ottaa, niin langallinen tai langaton kaukolaukaisin voi olla hyvinkin kannattavin ostos. Hintaa alkaen 15 ja etenkin jalustan kanssa mahdollistaa todella skarpit kuvat. Jalustaan sitten sijoittaisin hieman, eli markettien halvimmat rimpulat jättäisin sinne homehtumaan. Manfrottoa ja Slikkiä suositaan aloittelijoiden keskuudessa.
Tästä on paljon mielipiteitä ja itsekin olen joskus muinon käyttänyt. Nyttemmin kuitenkin olen huomannut, että oikeastaan paljon kätevämpi ja ihan riittävä suoja on jättää optiikkaan se vastavalosuoja, joka joissain optiikoissa tosin on lisävaruste mutta aika halpa kylläkin. Eli pitää vastavalosuojan aina päällä laukussakin, ei siihen käytännössä mikään koskaan käy eikä yleensä ihan hirveesti edes pölyä kerrytä. Tämmöinen on kokemus monien vuosien ajalta ja mullakin on käytössä aika monta optiikkaa, joista yksikään ei ole vielä -kopskops- mitenkään naarmuuntunut. Sellaisissa optiikoissa missä vastavalosuoja on sisäänrakennettu, kuten vaikka Canonin 300 L 4.0, on optiikkaa vaihdettaessa pakko vetää se vastavalosuojus tavallaan sisään, eli niihin juttu ei tietenkään sovellu.
Komppaan tätä. Jännä ajatella miten mainostetaan toinen toistaan huikeampia vakaajia, sanotaan että jopa 2 tai jopa 3 aukkoa vastaava vakaaja on laitteessa. Ne onkin tosiaan kätsyjä oikeassa paikassa mutta telinehän on tunnetusti, ja varsinkin hyvä teline järkkäristä puhuttaessa, halpa jo yli sata vuotta vanha tapa saada helposti 20 aukkoa vastaava kuvanvakaaja. Sitten on sellaisia kuvia missä tarvitaan aikaa ja joita ei ilman telinettä syntyisikään.
Mikä muistikortti sopii parhaiten tuohon Canon EOS 550D? Ajattelin laittaa sen nyt tilaukseen joten tarvitsisin myös muistikortin. Miten nopea sen täytyy olla kun tuossa on tuo HD-videokuvauskin? http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=10696
E-PL1 oli ykkösvaihtoehto kunnes näin demovideoita HD kuvanlaadusta ja ei kyllä vakuuttanut yhtään. Ainoastaan 720p ja laatu paljon 550D huonompi. Mutta koon puolesta olisi hyvä. Jos pelkästään valokuvaisin niin silloin kyllä lähtisin 4/3 kameraan. Näin stokkan tarjouksen missä 550D oli halvempi kuin Gigantissa ja Rajalalle mutta en löydä ilmoa mistään. Oiskohan ollu Exclusive lehdessä mitä ei löydy pdf stokkan saitilta. Mut se oli 18-55 kitti linssillä ja aattelin et jos kittiin lähtee niin sit ottais 15-80.
Mikä tuo malli 15-80 on? Minulla on ollut muutaman vuoden käytössä Canon EF-S 18-55 IS ja sitä voin suositella. Hintaisekseen aivan mainio putki. Täällä testi. Jos parempaa kaipaa niin sitten täytyy jo katsoa L-malleja.
Oletko nyt ihan varma, että valintasi sattuu tuossa oikein? Jos aikoo hankkia still-kameran videokuvaamiseen niin on todella tärkeää tiedostaa miten kamera käyttäytyy kuvaamistilanteessa. Osaako zoomata ja fokusoida uuteen kohteeseen kuvaamisen aikana? toimiiko refokus niin nopeasti, että siitä tulee käypää jälkeä, vai jääkö sahaamaan? kuuluuko linssin zoomi häiritsevästi mikkiin? millainen mikki? jne... On tosin hetki siitä kuin itse selvitin noita, mutta silloin sain kyllä sellaisen kuvan, että Canonin järkkäreissä nämä eivät toimi kunnolla, mutta mikro-4/3 järjestelmissä paremmin. Teknisesti tämä perustuu siihen, että peilijärkkäreitten peiliä ei videokuvauksen aikana käytetä, joten peilittömät, joissa live-view toimintoihinon pakosti jouduttu panostamaan ovat etulyöntiasemissa.
Viimeisen viikon aikana ollut sellainen polte että pitäisi saada järkkärikamera, miettinyt vaan että pitäisi ostaa varmaan käytetty ellei jostain löytyisi halpaa tarjousta. Meinasin että hieman yli 300€ laittaisin siihen, jos vain menisi kaupaksi Kärkölässä oleva kesämökki. Kuvaustarpeet olisi lähinnä läheltä ja kaukaa luonnossa, sekä lähinnä tyttöjen koulu/tarhajuhlat. Ongelmana nykyisellä ja melkein kaikilla digipokkareillahan on just noissa juhlissa oleva hämärä välivaihe ja takapenkit, menee ainakin omalla tummaksi pixelimössöksi kun takarivistä kuvaa. oon tässä nyt lueskellut nettiä sekä lehtiä ja koittanut imeä tietoa mitä pitää järkkärissä ottaa huomioon, aluksi nyt ainaskin riittää se perus kitti linssi. Eli jos käytetyn ostaa niin mitä muuta pitää ottaa huomioon, akun kesto, varmaan osto vuosi, onkos joku vuosi mitä vanhempaa ei kannata ostaa. Onkos jotain alan nettisivuja mistä kannattaa kasetsella käytettyä/uutta, melkein kaikki isoimmat kamerakaupan sivut oon katsonut. Osaatteko suositella ihan jotain kauppaa akselilla Porvoo,Vantaa,Helsinki tai jossain Porvoon lähistöllä. Mitä niiltä yleensä saa tingattua kaupan päälle,laukku tai jotain muuta?? Eli kamera ja kittilinssi plus mielellään kaks akkua olis tarkoitus hommata. Jos asian seassa oli jotain naurettavaa tai myytä hölmöä niin suokaa anteeksi, polte kuvaamiseen on vaan kasvanut Niin ja tiedän että harrastus on ihan saatanan kallis. edit. Nettiä selaillessa tömäsin Canon EOS 400D kameraan, kyseinen kamerahan on jo useamman vuoden vanha mutta ei se oli kalliskaan ( 150e). Pakettiin kuuluisi rungon lisäksi perus kittiobjektiivi, laukku, 4GB SanDisk Ultra II CF-muistikortti,yksi akku ja laturi+muut piuhat.
Tuon foorumin myyntiosastolla pyörii ainakin käytettynä laatulaitteita järkihintaan. Haku tosin toimii hiukan heikosti, ja vain kirjautuneena. http://www.kameralaukku.com/portal/index.php?action=forum tuossa toinen, jossa enemmän Nikonia ja Canonia http://www.digicamera.net/keskus/ -K
Itse ostin n. vuosi sitten Panasonic Lumix G1 ja olen olluterittäin tyytyväinen. Sain Stockmannilta 550e koska uudempi malli videokuvauksella oli tulossa. Videokuvausta en kameraan kaipaa kun videokamera on jo Hyvä ja helppo kamera käyttää ja halutessaan voi tehdä paljon enemmän kun pokkarilla:king:
Tuolla digicamera.net sivulla näyttäisi olevan myynnissä Nicon D40+kitti 180 sekä Nikon D50+DX AF-S Nikkor 18-55mm, F/3.5-5.6G ED (kitti linssi) Nikon AF Nikkor 70-300mm, F/4-5.6G 185 Noi on varmaan semmoisia ainakin arvostelujen mukaan millä aloittelija pääsee alkuun,onkos noissa hinta kohdallaan??
Pokkarilla on helpompi ottaa yleiskuvia kuin järkkärillä. Hyviä kuvia taas ei saa pokkarilla mutta järkkärillä saa. Lähes kaikissa pokkareissa on kuvanvakaimet jo vakiona ja tätä taas ei järkkäreistä löydy. Canonilla ei ole rungossa vakaajaa ollenkaan vaan ne ovat objektiiveihin rakennettuja. Käytännössä se myös nostaa hintaa. Kittilinssi ja digikamera voi olla rookielle hankalampi combo saada edes säällisiä kuvia kuin pokkari. Niin ikään valovoimaa tai valoa ei saa kuin rahalla. Kittilinssit eivät sen paremmin riitä tarhan juhlissa kuin pokkarinkaan. Järkkärissä akku kestää tyypillisesti paremmin kuin pokkarissa. Aika ahkerakin saa olla että yhdellä kertaa jaksaa läisikiä akun tyhjäksi (ellei salama vie osaansa). En tiedä mitä yritän sanoa, mutta tarvetta kannattaa miettiä ja sopeuttaa hankinta siihen Itsekkin on tullut erilaisilla pokkareilla napsittua kuvia vuosia ja nyt vasta kk sitten hommasin perustason järkkärin josta mielipiteet kuvaamisen vaikeuden osalta ovat syntyneet. Mukavaa se kuvaaminen on ihan muuten vain eikä niin kireellä asenteella
Järkkäreistä löytyy täysautomatiikka-asetukset, joilla kuvaaminen on aivan yhtä helppoa kuin pokkarillakin. Kittilaseissakin on eroja, joten se ei ole synonyymi huonolle objektiiville vaikka sitä usein tässä merkityksessä käytetäänkin. Väittäisin että surkeakin kittilasi pesee liki kaikki pokkarit. Järkkärin kymmenkertainen kennopinta-ala auttaa aivan varmasti saamaan hämärässä valaistuksessa parempia kuvia kuin pokkarilla.