Kärsii se korkeassakin, kun kone ei välttämättä asetu linjaan minkään muun vaakasuuntaisen elementin kanssa. Jos vaikka keittiökuvastoja katsoo, niin uunet ovat yleensä niin, että pohja osuu suht samaan linjaan keittiötason kanssa. Tälle pohjalle on usein myös rakennettu valmiit korkeat kaapit. Jos tätä jakoa ei noudata, joutuu teettämään kokonaan uudet kaapinovet tai modaamaan vanhaa, joka taas tarkoittaa työtä. Tuo laskutila tietysti on myös hyvä pointti. Toiset kaipaavat enemmän kuin toiset, mutta itse ei laittaisi korkeita kaappeja keittiöön, jonka koko on alle 15 neliötä, sillä näin "pienissä" keittiössä ei yksikertaisesti voi olla liikaa laskutilaa. Ylipäätään korkeat kaapit eivät imo ole rumia, päin vastoin, joku tyylikäs puupinta, joka jatkuu kaapinovesta toiseen, on todella upean näköistä suurina pintoina
Onkos jollain muuten kokemusta Diapolin Spike Black-kivitasosta? Halpuus mietityttää ja houkuttaa...toinen vaihtoehto on sitten kalliimpi Absolute Black.
Kysy mistä kivilajista se on tehty ja googleta. Erot kivitasoissa ovat kuitenkin materiaalissa, eivät työssä
Tässä oma keittiösuunnitelma, kvikin kalusteilla. Parannusehdotuksia saa antaa. Vasemmalle aukeaa olohuone, oikeassa "alanurkassa" ruokapöytä ja ikkunat koko alareunan leveydeltä.
Jotenkin olin ajatellut, että 120cm leveässä laatikostossa olisi enemmän hyötytilaa, ei hukkaa laatikostojen välissä eikä kaksia ylimääräisiä laatikon sivuja, isot kattilat mahtuisivat paremmin ja näkisi kaiken kerralla.
Tuohon kohtaan laittaisin minäkin kaksi 60cm laatikostoa. Toiseen ylälaatikkoon lastat, kauhat sun muut kapustat ja toiseen ne kattilat ja pannut. Jos laitat 120 leveän laatikoston, niin joudut siirtymään hellan edestä pois, aina laatikkoa avatessa. Perinteinen hella+laatikot sivuilla olisi mielestäni paras ratkaisu, mutta se ei taida tässä tapauksessa onnistua. Miten syviä nuo upotettavat tasot on? Joutuuko 60cm kaapistojen sivuja sahailemaan, jos tason upottaa kahden kaapin keskelle? Muutenkaan en aina ymmärrä noita erillisiä hella ja keittotaso ratkaisuja, minne sen palaneen grillikanan musta savu nyt imetään, kun tuuletin on ihan muualla? Keittotaso normaalille paikalle hellan päälle, jolloin saarekkeen saa kokonaan työtilaksi ja astianpesu koneenkin voi sen jälkeen nostaa korkeammalle, se helpottaa koneen käyttöä todella paljon.
Onhan niitä matalia jotka eivät vie kaappitilaa lainkaan, riippuen toki työtason paksuudesta. Joo, uuni keskelle ja molemmin puolin vaikka 30cm laatikostot.
Annoin muuten keittiösuunnittelijalle tuon ongelma keittiön. On nyt pari viikkoa hakannut päätään sen kanssa seinään, on kuulema Todella haastava.. Yhtään ehdotusta en ole vielä saanut..
Juu, joutuu siinä puoli askelta perääntymään laatikostoa avattaessa. Jos grillikanasta ottaa "isot savut" niin ne on ympäri keittiötä joka tapauksessa, oli siellä millainen imuri missä tahansa, että liesituulettimen sijoittumista suhteessa uuniin en näkisi niin ongelmana. Samalla säästetään yksi ehjä yläkaappi, jotka ovat muutenkin kortilla. Muutenkin saareke+keittotaso+liesituuletin miellyttää ratkaisuna. Astianpesukoneen nostaisin mielelläni, mutta se tekisi ruokailutilasta entistä ahtaamman oloisen, kun vieressä olisi korkeampi torni. Samalla se vähentäisi vähiä tasoja entisestään ja pimentäisi tasoa pysäyttäen ikkunasta tulevan luonnonvalon. Jos uunin taas siirtäisi saarekkeeseen ja laittaisi molemminpuolin onnettomat 30cm laatikostot niin koko keittiössä olisi vain yksi 60cm laatikosto ja kulmakaappi isompien tavaroiden säilytykseen, aika vähän siis. Molempia ehdotuksia mietittiin etukäteen, tähän on toistaiseksi päädytty. Ehkä toiseksi paras kokonaisuus olisi siirtää induktiotaso ja liesituuletin uunin yläpuolella, mutta silti säilyttää apk tason alla. Huippuimuria ohjaava liesituuletinkin on satoja euroja halvempi seinämallina.
Sen kummemmin alustamatta: Onko kommentteja? Kodinkoneet on integroituja. Kuvassa oviaukko eteiseen ja saareke olohuoneeseen + ovi kodinhoitohuoneeseen.
Aika vähän pöytäpinta-alaa / laskualustaa. Toisaalta tarvitseeko sitä sitten edes niin paljoa nykyaikana. Tuntuu, että jos on paljon pöytätilaa, niin sitten se kerää vain romua (ja pahimmassa tapauksessa sillä on vielä nykyäänkin se mikro, eikä sijoitettuna kaappiin ylös). Hirvittävä määrä aukkoja. Joka seinä rikkonainen. Onko eteiseen oleva ovi/aukko välttämätön?
Kai pinta-alan tarve riippuu siitä, mitä tekee. Jos keittiössä esim leivotaan tai tehdään välillä suuremalle porukalle asteen viimeistellympää ruokaa (lue annokset valmiiksi lautasille), pöytäpintaa tarvitsee helposti ruokaa tehdessä ja erityisesti viimeistelyssä. Jos taas taloudessa on pari henkeä ja kokkailu on pelkästään helppoa pastakastiketta, riittää varmasti vähempikin. Tuossa keittiössä toisaan olisi hyvä pyrkiä yhtenäistämään pintoja. Aika rikkonainen kokonaisuudessaan ja pinta-alapuutetta ei auta keskelle sijoitettu tiskipöytä.
Tiskipöydän laskutason (jos se on tarpeen) voi sijoittaa apk:n päälle, yhtenäistä pöytäpintaa tulis suht helposti lisää. Symmetrian takia laittasin mielummin uunin molemmille puolille 50cm laatikoston, kuin 40+60. Mutta toki makuasia. Lisäksi ainakin harkitsisin, onko mahdollista laittaa 3 korkeaa kaapistoa (integroitu mikro siellä). Tuo laskutaso tuossa kohdassa jotenkin hyppää silmille. Saattaisin myös miettiä mahdollisuutta, että saarekkeen sijaan tulisikin L-muotoinen keittiö vasempaan reunaan, jolloin kulkutila jäisi eteisestä olohuonoeeseen auki, ja hella ei olisi niin "irtonainen". Eli tiskipöydän päätyyn mieleinen kulmasysteemi ja sen jatkoksi hellasysteemit. Ja mun keittiöön en vieläkään ole saanut keittiösuunnittelijata mitään.. Joten mennään sillä, mitä sain aikaan. Tyytyväinen aianakin olen tässä vaiheessa kun puolet kaapeista on vielä laatikoissaan.. Hella muutti eri seinälle, ja hellan tilalle tuli jääkaappi. Kulmaan tuli työtasoa/kaapistoa säilytystä varten. Hellan päälle olis ollu tosi tyylikäs laittaa vaan rouhea liesituuletin, mutta koska säilytystilaa tarvitaan, niin käytäntö sanelee.. Se oli upean näköinen, kun oli vaan liesituuletin siinä seinällä..
Minkäslaisia ajatuksia tämä köökki herättää ? Noi kulman valohyllyt ainakin askarruttaa. Nyt ei saa yhtenäistä linjaa välitilaan, enkä kyllä oikein tykkää muutenkaan että tonne kulmaan jäisi mitään pleksin/laatan saumaa näkyviin. Sitä ei kyllä ole vielä edes päätetty mitä materiaalia välitilaan tulee. Voisihan sitä tietysti laskea hyllyä alaspäin mutta ei sekään oikein tunnu hyvältä. Kaappejakaan sinne ei kyllä haluta kun tarkoitus on nimenomaan välttää kovin raskaan näköistä vaikutelmaa. Kulmakaappiin tulossa Savo Comfort mekanismi joka kyllä pikkaisen sylettää hinnaltaan. Tiedä sitten onko moinen hintansa arvoinen mekanismi ?
Ensimmäinen ajatus on sekava. Varsinkin tuo yläosa, lisäksi integroitu uuni sotkee muuten selkeämpää alatasoa. Saareke ja mitat etc. näyttäisi olevan hyvin kunnossa mutta miettisin tuota yläosaa vielä hieman, uunille ei kaiketi mitään voi jos sen integroituna tuohon haluaa.
Miekin sanoisin, että sekava.. Ylälinja kaipaa jotain yhtenäisyyttä. Ja yksi joka pisti silmään: Jääkaappi, liesi ja vesipiste hajallaan. Todelliset mittasuhteet on vaikea hahmottaa, mutta 2 metriä on pitkä matka juosta joka kerta ruoanlaiton yhteydessä. Eli kannattaa mieeitä, mitä käytetään paljon kun tehdään ja sijoittaa ne lähelle toisiaan. Luonnollisesti, koska ruoanlaittajia on monenlaisia, on vaatimuksetkin erilaisia. Itse en ollut valmis luopumaan ns. työkolmiosta (jk+liesi+vesipiste) kun ennen remonttia se oli ihan harakoillaan, ja jääkaapille matkaa noin 2,5 m. Yllättävän pitkä matka..:OI Mutta hyvä kun saarekkeen ympärillä on tarpeeksi tilaa. Voisiko uunikaappi olla täyskorkea ja siitä ottaa irtohyllyn pois? Vaikka uunia on toki mukavampi käyttää korkeammalta, kannattaa miettiä, onko se niin pöajon käytössä, että sen nostaminen on tarpeellista. Jos itse nostaisin laitetta ylemmäs, valinta olisi ehdottomasti tiskikone, koska sitä täytellään useamman kerran päivässä, ja ne astiat pitää sieltä nostella poiskin Mutta työtila kärsisi meillä siitä liikaa, joten nuo koneet on uudessakin työtason alla. E: Ja mä luulen, et kun tuo yläosa on kuitenkin vaalea ja aika kevyen oloinen, ei vaikutelma ole liian raskas, vaikka yläkaapit jatkuis kulmaan saakka. Voihan miettiä kevyemmäksi myös n iin, että siellä on kuultolasia ja valaistusta kaapeissa. Olin katsovinani, että ovat ns. vaakakaapit, joten esim. ylemmät vois olla valaistuja kuultolasiversioita. Koneellahan noita voi pyöritellä, aika hyvin niistä saa sen käsityksen tuntuuko liian raskaalta.
Kivat värit. Mulla itselläni muuten just samat värit, mutta laitoin vaalean lattian ja nyt harmittaa. :weep:
Tätäkin saa kommentoida. Liesituuletin tulee olemaan todennäköisesti mallia "pyöreä putki" Oikeanpuoleisimpaan korkeaan kaappiin tullee mikro kehyksellä. Sääli rikkoa ehjä pinta, mutta käytettävyyden takia mikroa ei viitsine kaappiin jemmata. Mikron alle tulee matala pakastin (toinen pakastin varastossa) Ja saareke on on linjassa korkeiden kaappien kanssa, vaikkei kuvassa olekaan. Vasemmanpuoleisin korkea kaappi pitää sisällään täyskorkean jääkaapin. Tiskari on tason alla oikeassa nurkassa. Tasot joko Corian tai Silestone. Kaapit valkoiset. Mietinnässä mattavalkoinen, korkeakiillon sijaan.
Ite teen keittiöön kevyen ehostuksen, edellinen omistaja rempannut keittiön kolme vuotta sitten vaniljan värisin ovin ja vaaleilla tasoilla. Nyt maalaan alakaappien ovet ruskeiksi (sävy siitake tikkurilalta) ja tasot vaihtuu tummanruskeaksi, myös välitilan laatoitukset laitetaan uusiksi ja vetimet vaihdetaan. Rempan budjetti noin 600€. Kaikki työ tehdään itse. Tasot ~280€ Laatat ~180€ Vetimet ~80€ Maalit yms ~60€ Pari ovea tuossa testailin ja sain haluamani efektin niihin hoimalla ne 40 hiomapaperilla vaakasuunnassa ja maalaamalla kolmella ohuella kerroksella. Jää nuo "syykuviot" näkyviin hieman eli tulee sellainen vaakauritettu lookki.