Saa toki, kunhan vain jakosuodatus tehdään AV-vahvistimessa (tai vast.) tai sitten käytetään Genelecien ylipäästöä kaiuttimille ja subbarin omaa alipäästöä subbarille. Taajuusvasteen mittausmahdollisuus on suositeltavaa kaiuttimien ja subbarin toistokaistojen (taajuusvaste ja vaihe) säädössä, kun käytetään muuta kuin Genelecin omaa subbaria.
tämä ei suoranaisesti liity Geneleceihin, mutta varmaan joku toinenkin on pohtinut asiaa: Onkohan jostain saatavana pidempää euro-8 / iec-7 -sähköjohtoa kuin 6010a:n mukana tuleva? 3 metrisiä näyttää Suomesta hyvin saavan, mutta 5 metrisiä olen löytänyt vain Saksalaisista verkkokaupoista.
Pitäisi löytyä pidempiäkin virtajohtoja. Itsellä oli (ja on edelleen jossain hyllyn perällä) 10m virtajohdot 6010 -malleille. Videotykkikaupoista kannattaa kysellä. Itse hommasin kaapelit Tampereen Hifihuoneelta.
Verkkokauppa.com myy myös pitkiä. Tolkuttoman kalliita, mutta niinhän yhtään erikoisemmat tuotteet aina tuppaa olemaan
Moi...ostin LG 42SL8500 telkkarin ja niille oli tarkoitus ostaa Genelec 6010A kajarit kaveriksi. Onko mahdollista kytkeä nämä kajarit telkkarin kuuloke liitäntään? Tarkoitus olisi että telkkarin kakella voisi sitten säätää kajareiden äänenvoimakkuutta. Ei haluttais ostaa erillistä vahvistinta.
Valmistajan teknisten tietojen mukaan ko. televisiossa ei ole kuulokelähtöä tai muutakaan AV-lähtöä, johon kaiuttimet voisi kytkeä? Jos telkusta kuitenkin löytyy kuulokelähtö ja sen äänenvoimakkuus säätyy (voi olla valikon kautta säätö variable/fixed) kaukosäätimellä, niin aktiivikaiuttimet voi kytkeä sen kautta sopivalla kaapelilla.
Moi...ohjeissa lukee Voit säätää kuulokkeen äänenvoimakkuutta + tai - painikkeella. Jos painat MUTE (MYKISTYS) - painiketta, kuulokkeen ääni katkeaa. Kyllä siinä liitin on vaikka jostakin syystä Lg:n sivuilla mainitaan että ei olisi. Lisäksi lukee HUOMAUTUS AUDIO- valikon nimikkeet ovat poissa käytössä kuulokeliitännässä. Kun kuuloke on liitettynä ja toiminto vaihdetaan AV- TILAAN, muutos koskee vain videota mutta ei audiota. Optisen Digitaalisen Audion lähtöliitäntä ei ole käytössä kuulokeliitännässä.
Joo. Vihdoinkin lupa postata tähän topikkiin. Duunissa 2 x 6010 + 5040 ollut käytössä jo tovin. Siis ihan viihdekäytössä. Eilen sitten tilasin hifistudio17:sta 3 x 8020B + 2 x 6010, kaikki valkoisina. Nämä tulevat ihan kotiteatteriin korvaamaan hyvin palvelleet JBL:t jotka 2,5v. ipana on sormiraiskannut jo monet kerrat. Ensi viikolla pääsee asentamaan ja testaamaan. :thumbsup:
Jep! Minulla myös lupa sählätä Gene-ketjussa, tilasin tänään 2X8040:t valkoisena Laatulaitteelta; lisäksi kaiutinpiuhat www.beatman.fi. Molemmissa liikkeissä lupsakan tuntuinen palvelu ja kohtuuhinnat. Vielä kun löytäisi edulliset jalustat noille tulokkaille niin homma olisi paketissa.
hei, tuli hankittua 5040a + 2x 8020b. Vahvistin H/K 255. Miten nää on järkevintä kytkee? RCA-XLR johdoil 8020b:t eka subiin ja subbarista vahvistimeen? Täytyykö vetää vielä joka linjalle omat rca:t vahvistimeen subbarista+ Thanks.
Koska sinulla on vain kaksi kaiutinta, vedät vain vasemman ja oikean pääkanavan subbariin ja sieltä edelleen kaiuttimiin. Vahvistimesta sitten määrittelet nuo kaiuttimet suuriksi ja poistat muut kaiuttimet käytöstä. Tällöin vahvistin ohjaa puuttuvien kaiuttimien signaalit pääkanaviin. Muista myös säätää subbarin vaihe. Default-asetus 8020B (tai 8030A) ja 5040A -yhdistelmällä on poikkeuksellisesti 180 astetta.
SVS PB12-NSD subbari tuli viimein hommattua olohuoneeseen 8030A parin kaveriksi. Täytyy sanoa, että yllättävän paljon parani soundi. Säädöt on tehty korvakuulolla, vahvistimesta laitoin Genelecit pieniksi ja jaon 80 Hertsiin. Äänenpainevaroja tuntuu olevan kotitarpeiksi, vaikka rajoja ei ole edes lähdetty hakemaan. Samanlaista vaivattomuutta on toistossa, mitä Geneleceilläkin. Musiikki soi hienosti, vanhoista tutuista äänitteistä lyötyy sananmukaisesti uusia ulottuvuuksia.
Olisi fiksummilta kysyttävää AV-vahvistimen asetuksista, jonka jatkona tulee olemaan kasa Genelecciä. Pääsen tänään hakemaan kotiin 7060b:n. Ennestään 3 x 8030 ja 2 x 8020. Tilasin myös ison kasan kaapeleita, jotka saan myös tänään. Olikohan se tämä ketju, jossa aiemmin tätä asiaa sivuttiin ja suositeltiin liittämään AV-vahvistimesta jokainen kuusi kanavaa (5.1) erikseen subwooferiin, josta taas piuhat kaiuttimille. Näin ajattelin siis tehdä, mutta vielä jäi vähän epäselväksi, että minkälaiset asetukset kannattaisi tehdä vahvistimeen. Olisiko hyvä ohjata alataajuudet sekä kaiuttimille, että subwooferille? Sitten subwooferista tuota jakotaajuutta? AV-vahvistimesta sitten taas joka kaiuttimelle erikseen etäisyydet ja äänenvoimakkuudet?
Tälläistä viestiä laitoin jo Genelecin tukipalveluunkin, myyjäkin oli tietämätön asiasta ja oli kiitollinen saamastaan infosta. Tästä on hyvä mainita muitakin tiedon janoisia.. Päivitin siis äänentoistojärjestelmän Genelec:hin; 7050B ja 2 x 8030A. Äänilähteestä (PRE OUT) menee RCA-XLR piuhalla subwooferin IN liittimiin ja vastaavasti OUT liittimistä XLR piuhalla 8030A kaiuttimiin. Tässä subwoofer mallissa ei ole muihin LSE-sarjalaisiin verrattuna "bypass" toimintoa, mutta kun subwooferin sammuttaa pääkytkimestä ja jättää pääkaiuttimet päälle niin subwoofer toimii ilmeisesti kuin "bypass" tilassa? Eli ohjaako sammutettu 7050B koko taajuuskaistan pääkaiuttimille? Mikäli näin, niin siinä tilanteessa pitää taas huomioida pääkaiuttimien "bass roll-off" käyttö.
Riittäisikö Genelecin 8020-parin potku leffoihin, xbox -peleihin ja spotify premiumin kautta kuunneltavalle musiikille? Eritoten kiinnostaa se, että onko genet ns. liian tarkat spotifyn laadulle? Vahvariksi oon kaavaillut Denonin avr-2310. Kuuntelutila on tiilirunkoisessa kerrostalo kaksiossa.. Subwooferiin ei nyt budjetti riitä (tulee myöhemmin).
8020:t eivät "potki" kyllä mihinkään, kertoohan kajarin kokokin jo sen, että bassotaajuudet jäävät kaukaiseksi haaveeksi. Jos kuitenkin ehdottomasti haluat, niin osta pois ja se subi sitten pikaisesti perästä.
Bassotaajuuksina käsitetään yleensä alue alle 200 Hz. Genelec 8020 kaiuttimien -2.5 dB piste on 66 Hz. Ihminen kuulee äänenvoimakkuudesta riippuen 8-20 Hz asti. Alimmat bassot eivät siis näillä kaiuttimilla toistu, mutta en niitä kuitenkaan aivan potkuttomiksi menisi väittämään, etenkään musiikin kuuntelussa. Et kertonut kuuntelutilan kokoa ja kuunteluetäisyyttä. Nämä vaikuttavat kaiuttimen koon valintaan. Kaiutin ei voi olla liian tarkka. Sen tehtävänä ei ole peitellä muun äänentoistojärjestelmän virheitä vaan pyrkiä toistamaan tallenne mahdollisimman tarkasti ja neutraalisti. Yleensä huoneakustiikka pilaa parhaimmankin kaiuttimen, joten voit olla täysin huoletta .
kysymys oli: "riittääkö potku leffoihin, xbox -peleihin" ei riitä, turha väittää muuta. Jos jätetään tuo potkutermi pois, niin voidaan jatkaa taajuushifistelyä lisää.