Tässäpä oma melko persoonaton kesäajan "drinkki", eli kaikessa yksinkertaisuudessaan nelisen senttiä giniä korkean lasin pohjalle, päälle rämmäleistä appelsiinimehua (jos haluaa kikkailla, voi puristaa mehun itse) sekä pari jääpalaa. Oiva kesäjuoma, johon saa vielä mukavan lisämaun, jos käyttääkin ginin sijasta vaikkapa ouzoa.
Omena Collins (0,5l tuoppi): 0,5dl viinaa/vodkaa 0,5dl De Kuyper Sour Apple-likööriä 0,25dl sitruunatiivistettä 0,25dl osaa Modo omena-makusiirappia (esim. Kuopiosta löytyy citymarketista) 3-4dl Sitruuna-vissyä Aijai että on hyvää jääkylmänä, suosittelen! :thumbsup:
Ruoska: 2cl salmaria 2cl minttuviinaa Jäykkää tarvittaessa ainoa, mikä uppoaa ilman irvistelyjä. Ensimaku salmari, jälkimaku mintun raikkaus. Kura: 4cl Absolut Currant jäitä loput kokista (0,33cl lasi) Makeaa, tytöille tarjottavaksi.
Kiitokset tästä. Lukuinnottomana moukkana tämäkin olisi jäänyt tietämättä, vaikka talkkarin vapaapäiviä on jokunen tässä ollutkin. Net, jotka kylille vielä pyrkivätten; tilatkaapa paikallisesta perjantai-illan spesiaaliksi Talonmiehen vapaapäivä kolalla, niin katsotaan mitä tulee. Tarjoilija; minulle yksi tuollainen, kiitos.
Tulipas tuosta muuten mieleen: Itse joskus jostain juhlista jääneistä minttuviina- ja salmiakkikossupullojen lopusta jotain tuontyylistä sekottelin. Oli muuten aika hyvän makuinen paukku. Isännän 60-vuotispäivillä taas oli boolissa sekaisin aika montakin erillaista juomaa: Rapaperimehua, Spriteä, jotain viiniäkin taisi olla, "vaakunaa" (jos et tiedä, niin katsoppas mikä kuva leijona-viinapullon kyljessä on) pullo ja jotain muutakin siinä varmasti noiden lisäksi oli, muistikuva olis mansikkamehusta tai jostain sekamehusta, että olis siihen sekaan pistetty. Mutta helkutin hyvää, vaikkakin ihan kuravedeltä näytti, sitä ois voinu juoda vaikka enempikin. Ensimmäinen otos kun vielä tarkoituksella oli aikalailla vähän alkoholia sisältävää...
Silver Dry Giniä parisen desiä ja laimennetaan pullollisessa alkon lonkkua... Ei tosin ihan taida drinkki-gatekoriaan mennä...
Kun mainio jekkubattery mainittiinkin jo niin voisi tuoda esille myös absinttibatteryn Eli 1/3 tai 1/4 absinttia (oman maun mukaan) ja täytetään lasi batteryllä. Itse en niin juomasta perusta mutta monille kavereille näyttää maistuvan. Olen nähnyt juomaan käytettävän vain alkosta saatavaa perusabsinttia joten en tiedä millaista jälkeä tulee tuhdimmasta absintista.
ässämix-shotti. 2cl salmiakkikossua (joku halppiskin käy) 2cl passoa (red-cattikin käy) pullollinen hornaa. 0,5l kossu 3pussia sisu horna pastilleja tapa1 (paksua litkua) viina ja hornat tehosekoittimeen ja eikun pyörimään. kun hornat on pienissä murusissa viinan seassa, sitten pullo vetäytymään jääkaappiin 24h/niin kauan kun kärsivällisyys antaa periksi. tapa2 (ohuempaa) kossu kattilaan ja lämmitä se lämpimäksi. huom! älä kiehauta!!!! hornat perässä kattilaan. sekoittele ja odota että hornat liukenee kossuun. tarkkana ettei kiehu. Lopuksi siivilöidään kossu erilleen ja syödään loput hornat mitkä ei kokonaan liuenneet. PS. kannattaa maistella välissä. PSS. jos teet 0,7l niin 4/5 pussia oman maun mukaan PSSS. hornat voi korvata fishermanssin kaverilla jolloin saat hyvää fisua PSSSS. myös pirkka salmiakkipastillit hyväksi todetty=sama suhde
Kuulostaa hankalalta. Fisun tekee kätevästi 0,7l pulloon, pari pussia siis fishersman frendejä ja pullo kuumaan vesihauteeseen (ei tarvi siivilöidä, eikä ole pelkoa kiehauttamisesta). Liukenee ne fishersman frendit jääkaapissakin, mutta lämmin vesihaude nopeuttaa prosessia huomattavasti.
Joo täytyypi kokeilla, kuulostaa ihan helpolta ratkasulta. Tosiaan tapoja on varmaan miljoonia, soveltaen. Suosittelen myös kaikkia tekemään varastoon tätä.:thumbsup:
Ja (IMO) parempaa tulee, mitä enempi niitä "Kalastajan kavereita" sinne sekaan pistää. Kohtuuden rajoissa kuitenki. 0.7l pulloon sellaiset 5-6 pussia on oikeen hyvä suhde. Jonku verran joutuu kuitenki "tyhjään" pulloa välillä, että kaikki menee. Kovin paljoa enempää en itse laittaisi..
Mintupirtu: 0,5 l minttuviinaa kaadetaan 0,7 l pulloon ja loppuosa täytetään pirtulla. Raikas janonsammuttaja arkeen ja juhlaan
Apinaviski 2cl halpaa visikiä 2cl banaanilikööriä Fisujen sijasta kannattaa myös kokeilla muutaman Sisu Horna pussin liuottamista/uuttamista kossupulloon. Itse tykkään siitä enemmän.
Tulipas tuokin sitten kokeiltua. Tosin itse suosin "Tapsaa"... Eli tyhjään 35cl viinapulloon hieman vajaat 4 pussia Horna-Sisuja (juu, tykkään kun se aromia antava aines maistuu, eikä viina) ja Tapiota sen mitä pulloon mahtuu. Ja pullo kuumaan vesihauteeseen muutamaksi tunniksi. Jäi vielä reilut puolikas tapsa-pulloa (0,7l) esim. "kossu"kolien jms. tekotarpeiksi...
Viikonloppuna täytyy kokeilla seuraavaa: Don Johnson's Blazer. Sisältää vodkaa, giniä, blue curacaota ja appelsiinimehua jäiden kera.
Moskovan muuli maistuu kesäkuumalla, vodkaa, schweppesin ginger alea ja lime mehua :thumbsup: Toinen kesäsuosikki joka on myös ympärivuotisessa kierrossa, valkovenäläinen, vodkaa, kahviligööriä ja maitoa :thumbsup:
Mojito brutaalisti tehtynä ilman sekoittimia: - Survo muutama lime lohko sekä mintun lehti lasin pohjalla - lisää 2 tl sokeria - lisää 4 cl vaaleaa rommia - lisää jäämurskaa ja desi pari soodaa Tuosta ammattimaisempi ohje: http://www.drinkkiklubi.com/drinkkiohje/mojito.html
Kokkailin tuossa long islandin äsken.. Plazan jostakin ketjusta tarttui seuraava ohje (suluissa käyttämäni merkki): ⅙ Vodka (Finlandia) ⅙ Teguila (Scorpion) ⅙ Rommi (Martinique) ⅙ Gin (Gordon's) ⅙ Triple Sec (Tähti) ⅙ Cola (Coca Cola) Ihan menevää kamaahan tämä :thumbsup: Heitin 4cl jokaista 30cl tumbler lasiin suoraan ja jäitä perään. Teguila tosin maistuu läpi ehkä hiukan turhan reilusti. Kolme reseptiä tälle drinksulle keräsin eilen, en muista tarkkaan mistä ketjuista, mutta tarkoitus on testata ne muutkin nyt illan mittaan..