Vanha kunnon Peltikatto ei petä koskaan - 4cl vodkaa, 4cl (vastapuristettua) sitruunamehua ja jäämurskaa. Stirred, not shaken.
20cl lasi. 4cl absinttia pohjalle (Verte de Fougerolles, 72%, Paul Devoille Distillirie, France) Energiajuomaa (Mega Force) lasi täyteen. Nautitaan. Mukavan kirpeä anis maku. Herkullista suorastaan. Ja kilisee melko nopeasti koska 72%.. Jotai käyttöä edes tuolle absintti pullolle, kun ei sitä oikein muuten pysty juomaan.
Aika myrkylle maistuu ainaki niin kaipa siinä on Aikoinaan arviolta tilasin nettikaupan toiseksi kalleimman pullon vain, olihan sillä ihan ok ratingit siellä ainakin Kyllä se etanoli taitaa silti olla se vaikuttava aine tässä.. Ja sitä siis tulee yhteen paukkuun 2,88ml vs olutpullo 1,5ml. Tämä siis ei maistu LAINKAAN viinalta! Voi juoda ihan juomalla tarvittaessa. Hyvä, tehokas, mutta kalliin puoleinen (~70e maksoi 70cl pullo ) nostopaukku..
Mehua? MIstäs semmoista? Vieläpä lime mehua? Ei ainakaan minulla vakiona löydy limejä puristeltaviksi. Ylivuotista appelsiinimehua saattaa joskus olla jääkapin takanurkassa jämät, eipä yleensä muuta.. No tietysti jos tietää että tarvepaikka on tulossa, niin voi käydä hankkimassa, mutta perus drinkkinä.. No en sitten sano mitään kun harkintakyky voi olla jonkin verran alentunut tällä hetkellä.
Kappas vaan yhteensattumaa. Juuri eilen illalla luin Michael Palin's Hemingway Adventuresta kyseisestä drinkistä.
Jos drinkkejä juo edes jotenkin tasaiseen tahtiin, jääkaapin vihanneslokerossa kannattaa aina olla limeä ja sitruunaa. Ovat kuitenkin niin perusperusperustuotteita kun vaan voi olla. Lisäksi noi säilyvät varmaan pari viikkoa eli varsin riittävästi ja jos ei siinä ajassa käytä, saa varmasti upotettua safkaan. Mehuja tietysti tarpeen mukaan 2dl minipakkauksissa, näistä löytyy aika helposti perustavaraa kuten appelsiini ja omena. Suuremmissa jos ottaa, niin säilyvyys on ongelma, mutta toisaalta kaikkia ei pienissä tetroissa saa. Sitten tietysti pari erilaista tonicia, kivennäisvettä ja limuja. Lopulta mikään ei ole niin ärsyttävää, kun etsiä sopivaa drinkkiä niistä viidestä aineesta, joita kaapista löytyy. Siinä päätyy selaamaan kymmmeniä drinkkejä ja huomaa, että siltikin pitää soveltaa. Alussa baarikaapin perustaminen on suht arvokasta touhua, mutta kunhan homma lähtee liikkeelle, se menee aika omalla painollaan: kauppareissuilla ottaa välillä muutamia blandiksia ja alkossa käy harvakseltaan.
Drinksuja pitää kyllä rakennella urakalla jotta tuollaisen baarikaapin ylläpito olisi järkevää. Muutaman juoman rakennusaineet saattaa helposti tarkoittaa pariakymmentä avattua pulloa... siis alkoholia. Terävät ja ylipäänsä paljon alkoholia sisältävät säilyvät ok mutta useista miedoista, likööreistä ja varsinkin maitopohjaisista tulee avattuna muutamassa kuussa viemäri kamaa. Itse en ole mikään baarimestari joten kaapista löytyy vain viskejä, konjakkia ja giniä toki mukaan on eksynyt pari muutakin esim. minttua ja Cointreauta mutta eipä näillä mitään hienoja rakennella Itse vierastan avattuja pulloja, sillä ainakin Islayn single malt viskit menettävät selkeästi makuaan jo kuukauden sisällä.
Toki maku vähän kärsii vaikka 4kk aikana, mutta ei ne viemärikamaa kuitenkaan ole, ellei jotain kermapohjaisia lasketa. Ja ne toki säilytetään jääkaapissa. Jos drinkkejä harrastaa, niitä saattaa helposti juoda viikollakin 1-2. Sitten viikonloppuna muutama kaveri käymään ja tekee pari rundia, niin kaappi tyhjenee aika hyvää vauhtia
Älä puhu tuollaisia! Saat vielä erään plazalaisen kertomaan, kuinka olet kovaa vauhtia päätymässä alkoholistiksi.
20cl lasiin: Pari jääpalaa 4cl Absolut Vanilla Täytetään Colalla. Eipä näin vähän viinalle maistuvaa paukkua äkkiseltään tule toista mieleen. (spottasin joskus humalaketjussa, mutta ajattelinpa nyt pistää tähänkin)
Tuli vielä eräs juttu mieleen. Joskus aikaa sitten, nuorena poikana tilasin baarissa vielä ennen valomerkkiä juotavaa. Tilasin tiskillä "halvin, isoin ja eniten alkoholia sisältävä", en nyt vaan sattuneesta syystä muista mitä se mahtoi olla... :sick: