Vähän samanlainen projekti olisi suunnitteilla ja kiinnostaisi tietää mitä maalia käytit. Helmi kalustemaalia?
Mitäs mieltä näistä keittiön kylmäkoneista: http://www.aeg-electrolux.fi/node146.asp?ProdID=19828 http://www.aeg-electrolux.fi/node146.asp?ProdID=19852 Jääkaapissa siis vesiautomaatti, josta saa suodatettua vettä, myös hiilihapollisena. Pakastimessa jääpalakone.
Pirun kalliita ovat ainakin. Tulee kyllä jääpala/vesi -automaateille pirusti extrahintaa tälläisissä yksittäisissä koneissa kun vertaa mihin hintaan saa sbs koneen jossa nuo ovat. Ilmoittele Huppe jos löydät jostain nuo koneet (tai vastaavat) johonkin järjelliseen hintaan. Hallitus on päättänyt että meille ei enään sbs konetta tule niin nuo kyllä kiinnostaisivat.
2450e yhteensä sain ensimmäisen tarjouksen. Ei noita kannata kyllä verrata mihinkään korealaiseen Samsungin sbs-laitteeseen joka maksaa 880 euroa. Kyllähän laadukas sbs maksaa myös sen pari tonttua. Huomioikaa että noissa on suodatin vedelle, halvoissa sbs:ssä ei ole. Lisäksi hiilihapotuslaite löytyy myös, sekä paljon muita erikoistoimintoja pikajäähdytyksineen. Se mitä noista puuttuu, on säätäjääkin kiinnostava liha/kala-lokero jonka lämpötilaksi saisi 0 astetta. Meidän edellisessä LG:ssä moinen oli ja sillä oli kyllä paljon käyttöä. Onhan noi arvokkaat joo, se taas on vähän mitä arvostaa itse. Itse kyllä arvostaisin noiden toimintoja, lisäksi sbs on aavistuksen pieni tarpeisiimme ja sellaisen sijottaminen erikoisine mittoineen on vähän hankalaa. Mikäs vika hallituksen mielestä sbs:ssä?
On se 2,5k€ vaan aika paljon kun tommoset hyvät peruskoneet saa helposti alle 1,5k€. Eli siis tonnin lisää tuo nuo jääpala/vesi hommelit. Kyllä ainakin meitin vanhassa LG:n sbs kaapissa oli suodatin (täysin turha) ja joku pikajäähdytys. Hintaa sillä oli alle 1200€. Ei sbs kaapeissa muuten mitään varsinaista vikaa ole. Hallitus vaan haluaa yksittäiset koneet joissa enempi tilaa.
Lähinnä ajattelin kun tuossa on se suodin, jottei maistuisi se vesi sille vesiastialle jossa se lojuu jääkaapissa. Hanavedessä ei ole muuta vikaa kuin se että se on aina lämmintä. Jääkaappivettä tulisi juotua varmasti meidän taloudessa semmoiset 6++ litraa päivittäin.
Mitäs kokemuksia täällä on keittiön välitilalaseista? On ainakin laattoja ja välitilalaminaattia kalliimpi, mutta myös omasta ja etenkin paremman puoliskon mielestä huomattavasti TYYLIKKÄÄMPI vaihtoehto. Hintahaarukkakin tuntuu lyhyen soittokierroksen jälkeen olevan melkoinen.
Ainakin tällaisessa 60-rakennetussa putkiremontoimattomassa asunnossa maku on suodattuna asteen parempi. Jotenkin suodattamattomassa on sellainen metallisenkarvas sivumaku ja näin kesällä lämpimällä säällä espoon (vantaajoen) suodattamaton vesi maistuu asteen mutaiselta. SBS yksi haitta on myös suuri syvyys, tietääkseni noi normikaapit on normaalisyvyisiä Ostaa minkä kaapin vaan, suosittelen sellaista jossa 0-lokero. Auttaa kummasti kalan / lihan säilytyksessä ja toimii myös asteen nopeampana juomaviilentäjänä ilman jäätymisen riskiä.
Joo, mitat ovat hankalia. Myös 90cm leveys tuottaa usein tuskaa, varsinkin kun pelataan Ikean moduulimitoilla. Puhumattakaan ovien vaatimasta tilasta avautuessaan. 0-lokero olisi hyvä, kyllä. Mutta kun 60+60 kaapeista pitää saada vettä ja jäätä ovesta niin eipä moista ole tarjolla... vielä... ehkä jos rakentaisi 5 vuoden päästä niin voisi olla? Tommosta keittiötä olen kuolannut jo vuosien ajan. Eli voisi olla että siihen en, itse ainakaan, aivan heti kyllästy: Tiskialtaan ja hellan taakse meinasin sitten jos laittaisi ihan lasilevyt suojaamaan tiilipintaa. Näyttää päivä päivältä vaan paremmalta tuo kuva... Ongelmaksi tuossa muodostuu tason väri. Puuta en tahdo käytännön syistä, kiveä en tahdo budjettisyistä ja sitten taas joku muovijäljitelmä laminaattitaso on... noh, aika halvan näköinen. Tietty jos tuuppaisi vaan puuta tylysti niin ongelma olisi ratkaistu... Ikealta halpaa tasoa ja käsittelee jollain mössöllä sen kivaksi? Kertokaa mitä teen! Kattoon tulee tummaksi petsatut kattoparrut: Ison 110x260cm pöydän rakennan paksuista lankuista itse. Lattiaan tulee vaaleanruskea 30x30 laatta.
puupinta lakalla on kestävä, mutta pintaa pitää aina välillä korjailla. Mattalakan valitseminen tod näk auttaa vähän. Toisaalta imo parempi vaihtoehto kuin vaha, joka ei lopulta suojaa puuta tarpeeksi ja taso on suht helposti aika saaneen näköinen. Muuten tyylillisesti tuon saa ikean keittiöstä aika helposti toteutettua.
Itselläni on nyt vuoden ollut keittiössä vahatut puutasot. Vielä ei ole minkäänlaisia jälkiä näkyvissä. Osmocolorin öljyvaha tekee pinnasta kestävän ja vettä hylkivän, pinta käyttäytyy veden kanssa samoin kun jos se olisi muovia. Toki varmaan joskus 10 vuoden päästä tuossa on jo jotain näkyviä jälkiä, mutta sitten sen voi hioa ja vahata uudestaan. Eli siinä mielessä varmaan kivi on parempi, mutta en usko, että mikään liian kova homma on jos n. 5-10 vuoden välein hioo ja vahaa tason. Oman tason ostin bauhaussista koska ikeassa ei ollut oikeen sopivaa ja ne ikean oli aika ohuita. Bauhaussista sai sitten kunnollista paksua pähkinäpuuta.
Mitäs mieltä raati on näistä suunnitelmista? Tällaisena meidän keittiötilaus lähti ennenkuin tontilla oli tapahtunut vielä yhtään mitään. Vetimet olisi tarkoitus muuttaa sellaisiin laatikon reunassa oleviin lipareisiin ja tuota yläkaappien rykelmää vielä mietitään. Mustat ovet on mustaa tammiviilua ja valkoiset osat kiiltävä lakattu. Tasot haluaisin kiveä mutta kun budjetti ei taivu. :OI Lattia on kiiltävää kerman väristä kuivapuristelaattaa ja seinät saman sävyisiä. Tai siis sellainen melko neutraali mutta silti hieman lämpimämpi kuin kaappien kylmä valkoinen. Olisiko se sitten joku luonnonvalkoinen, tai vanilja, tms.. Välitilaan ajattelin jotain laastia tai lasia tms, ei ainakaan laattaa.