Ostin joku aika sitten käytettynä tämän Toppyn 600PVR antenniversion. Olen laitteeseen muuten tyytyväinen, mutta tallenteiden pikakelauksen hitaus ihmetyttää. Eikö nopeuksia todellakaan ole kuin 2-4-6 -kertaiset? Ainakaan ohjekirjasta ei muita vaihtoehtoja löydy. Tuo prosenttihomma on mielestäni aika turha.
Vakiona kelauksen nopeus on naurettavan hidas. Tapeilla saa lisää vauhtia kelaukseen. Mutta hyppytappi on silti mainosten ohittamiseen kätevämpi kapine. Joko skip it tai quickjump ainakin. Jälkimmäistä käytän itse.
Tuo quickjump on muistaakseni sellainen TAP, jolla saa haluamiinsa nappeihin kiinteästi haluamansa pituiset hypyt. Enivei, itselläni on reilut pari vuotta ollut sellainen TAP kuin Skip 1.34, jossa on "puolitushaku". Tuo em. Skip it lienee lähes samanlainen (taitaa vielä lisäksi olla säätöjäkin). Skip toimii itselläni näin: V+/oikealle: hyppää 5 min eteenpäin. V-/vasemmalle: hyppää 2,5 min taaksepäin. Jne., eli tuo siirryttävä aika aina puolitetaan suunnanvaihdon jälkeen. Jos painelee vain V+:aa, niin sitten siirryttävä aikaa pysyy samana. OK/keskinappi: lukitsee kulloisenkin ruudulla näkyvän ajan (kunnes vaihdat suuntaa tai resetoit ajan), numeronäppäimillä voi itsekin määrittää ajan, siis väliaikaisesti käytettäväksi (silloin kun Skip:n grafiikka näkyy ruudulla, muutoin tapahtuu se toppyn normaali "prosenttisiirto"). Toinen OK:n painallus resetoi ajan takaisin oletukseksi, eli 5 minuutiksi. Resetoituminen tapahtuu automaattisestikin, kunhan ollaan hieman aikaa tallennetta katseltu. Todella pitkissä siirtymissä nopeampaa on tietenkin painaa toiston aikana play ja sitten siirtää ilmestyvässä keltaisessa vaakapalkissa väkyvää kursoria vaikka parikin tuntia eteenpäin V+:lla. Tällöin tosin on pelkän ajan ja kursorin suhteellisen sijainnin perusteella arvattava likimain oikea kohta. Lisäksi aina voi näppäillä haluamansa prosenttiluvun numeronäppäimillä, jolloin pääse yhdessä hujauksessa vaikka lopputekstejä ihmettelemään. Näin on ainakin vanhemmassa TF5100PVR MP:ssä, joka itseltäni löytyy.
Myös QuickJumpista löytyy nykyään puolitushaku noiden vakiopituisten hyppyjen lisäksi. Uusimmilla TF600PVRc:n firmwareilla QuickJumpin hyppydialogi ei näy, mutta ei sitä välttämättä tarvitsekaan.
Onko kellään kokemusta, mikä aiheuttaa sellaista että TF600PVRc kello nollautuu (näyttää aikaa 00:00) ja ajastukset katoavat valmiustilassa jonkin ajan kuluttua? Jostain syystä kaksi päivittäistä (UKAS-hakusanahaun tarvitsemaa) katseluajastusta kuitenkin säilyvät ajastuslistassa, mutta kaikki muut ajastukset katoavat. Automaattinen ajan päivitys on käytössä. Päällä ollessaan boksi toimii normaalisti ja kello palautuu oikeaan aikaan. Boksi on muistaakseni hieman yli kaksi vuotta vanha eli takuu on juuri umpeutunut. Tässä viestissä näytti olevan samanlaista ongelmaa:
JKL:n Gigantissa tänään (30.9) viimeinen kpl. TF600pvrc. Olisin muuten ottanut, mutta puuttui antenni (eikä ollut hdmi/usb piuhaa), en tiedä olisiko käynyt esim. digitikun pikkuantenni.
Ei kovin montaa euroa maksa tuohon käyvä antenni. Wlan-tukiasemissa ainakin on samalla kierteellä olevia. Ja ei tuossa kuulu olla mitään hdmi tai usb-piuhaa mukana.
Kävin hakemassa tämän boksin, ihan asiallisen oloinen, valikkotekstit tarpeeksi kookkaat, EPG ihan ok, mutta tähän kaiketi saisi plasma EPG:n kunhan löytää jostain asennusohjeet/ ko. tiedoston, kelaus vain 6x, kuva kirkas ja terävä? Joka tapauksessa huomattavasti paremman oloinen kuin 2400, jossa esim. opas täysin perus perus ja maailman ärsyttävin napsuva kake (en ymmärrä miten joku voi ylipäänsä käyttää sitä ollenkaan tulematta hulluksi..). Edellisestä boksista siirsin Pc:lle joitakin leffoja talteen, niissä TS pääte, onnistuisikohan näiden siirto tähän, mihin muotoon olisi käännettävä?
Nyt taisi mennä kovalevy, alkaa inisemämään ~½tunnin käytön jälkeen, alkaa taas boottauksen jälkeen ½h kuluttua, aikas huono laatu..myös toi USB tiedostonsiirto on tosi hidasta (kunhan sai sen ensin tomimaan vistan kanssa), myöskään ko. tallenteet eivät näy pc:llä suoraan vaan ne olisi kaiketi pitänyt ensin katsoa (läpi tai jotain) boksissa, LA Digital tässä suhteessa paljon parempi, siinä ainakin toimiva ja nopea USB. En tiedä kokeilisiko seuraavaksi WBOXia.
Itse asiassa tallenteet saakin näkymään (teksteillä ja äänellä) vaikka VLC:llä ilman uudelleen nauhoitusta (myös maksukorttikanavilta) muuntamalla sen sopivalla ohjelmalla esim. mpeg -muotoon. Tämä ihan hyvä juttu, wboxissa ei onnistu, kuin kaiketi komponentin kautta
Otsikon mukainen malli käytössä ja tarkoituksena poltella tietokoneella DVD:lle arkistoitavia ohjelmia. Vanhemmalla mallilla siirtelin ohjelmat aina usb piuhalla ja homma pelasi. Hienoa, että saa kamat siirrettyä WLANin yli, selaimella, ilman piuhojen vetelyä, wau wau. Nyt: tiedostot on siirryttyään 0 tavua pitkiä. Testattu, ja materiaali jota kuuluukin siirtää, on salatusta ei-salatuksi kopio ottamalla tehtyä materiaalia (näkyy vihreällä dollarimerkillä listauksessa). Testasin myös tiedoston nimeämisen ennen siirtoa yksinkertaiseksi "TEST1" jotta siirto ei kaatuisi nimi-ongelmiin. Ja muistaakseni kokeilin myös salaamatonta perus ohjelmaakin. kun koitan siirtää isompia tallennuksia, tulee virhe "tiedoston maksimikoko 4G". WTF? Tiedostojärjestelmä PC:llä on NTFS eli siitä ei pitäisi ottaa kiinni. Onko topfieldin koodarit vain piruuttaan tehneet proaktiivisesti if (filesize > 4G) then error tarkistuksen joka on turha? Materiaali jota pitäisi siirtää on järjestäen yli 4G pitkää, mikä avuksi?
Veikkaan, että on kyse tästä. On olemassa apuohjelma, joka käy nimet läpi ja muutttaa ne Windows-kelpoisiksi. Myös nykyinen PlasmEPG nimeää haluttaessa tallenteet automaattisesti niin, että ko. ongelmaa ei tule (esim. ':' korvataan välilyönnillä). Käsipelilläkin tietenkin onnistuu suoraan toppysta käsin, yksi tiedosto kerrallaan. Itselläni muuten on vanhempi TF5100PVR Masterpiece (DVB-T) muutaman vuoden takaa. Ainakaan sen kanssa ei ole mitään ongelmia ollut suurienkaan tallenteiden kanssa. Esim. useita peräkkäisiä jaksoja sisältävä 'Jazzin Legendat' näyttää olevan n. 8,6 GB kooltaan. Ja silti se toimii boksissa ja siirtyi nätisti Windows Vistaankin (32b, NTFS). Tuskin tätä seikkaa ainakaan tarkoituksella on menty huonontamaan? Muitaakseni monissakin toppyissa on vuosien varrella ollut nollankokoisia tallenteita, syypään on usein oletettu olevan wanha ja/tai huono firmware. Ja ainahan niitä saa halutessaan generoitua, sillä aina näistä joku bugi löytyy. Esim. itselläni saattaa parhaillaan meneillään oleva tallennus muuttua joskus nollan pituiseksi, mikäli laitan PC:n päälle kesken tallennuksen (tietenkin niin, että USB-kaapeli on kiinni). Jollain toisella yhdistelmällä viasta varmastikin pääsisi eroon, mutta ainahan toppyissa joitain bugeja on. Itselläni USB-kaapeli on useimmiten irti (helppo kytkeä PC:n etupaneliin vain tarvittaessa), joten asia ei ole mikään massiivinen ongelma. Etenkin kun nollan pituisia tallenteita ei muutoin ole ilmennyt ja eikä mitään ole jäänyt tallentumatta (siis FW-päivitysten ja pätsäysten jälkeen, sitä ennen toiminta oli ärsyttävän epävarmaa).
Mielestäni kokeilin nimetä tiedoston toppyssä ennen siirtoa mahdollisimman yksinkertaiseksi, "test1.rec" tms. koska ongelma oli jo tiedossa vanhan topin ajoilta. No, pitänee kokeilla vielä uudestaan. Olet siis siirtänyt USB piuhalla, ei WLANin yli? Tuossa mallissa ei WLANia olekaan? No, päivitellään nyt FW vielä jostain kautta, jos se auttaisi.
Oma C-malli "hukkaa" välillä kanavia. Boksia käynnistettäessä ruudussa on ilmoitus "<kanavan nimi> ei löydy. Haluatko poistaa palveluluettelosta?" tjsp. ja sitä toistuu n. tusinan kanavan kohdalla. Kanavalistaan jää sitten poistettujen kanavien kohdalle "Unchecked". Kanavaluettelo pitää sitten tyhjentää ja kanavat hakea uudestaan, jolloin myös ajastukset menevät solmuun. Vähintäänkin turhauttavaa. Boksi tekee mainittua nykyään valehtelematta vähintään kerran viikossa. Onko tiedostettu ongelma, korjausta/workaroundia tiedossa? Kaapeliverkkona Welhon verkko Helsingissä, boksissa firmware 3.41.
Nyt uusi boksi, jossa vaihteeksi hiljainen kovo verrattuna edelliseen, eikä viellä vinkumista, sen puoleen ok, mutta WLANin kanssa ongelmia. Kotiverkko näkyy boksissa ja signaali 80%, myös reitittimessä (D-link 655). Kun laittaa DHCP:n päälle, sillon IP on 0.0.0.0, tähän ei voi ottaa yhteyttä. Kun vaihtaa boksiin kiinteän IP:n kotiverkon vapaasta IP;stä , niin ip. ei pingaa takaisin eikä näy selaimella eikä filezillalla.... Täytyykö langattoman lisäasetuksia boksista muuttaa, jos niin mitä vai reitittimen säätö? Reitittimessä laitettu boksin IP varatuksia boksille ja näkymään kaikkialle (dmz) ilman salausta..
No boksi ei ainakaan juttele WPA2sta, joten sen kanssa ei taida toimia. Jollain virittelyllä olen oman saanut belkiniin kiinni. Pitää siis tehdä uusi profiili epäintuitiivisesti valikkoa räpläämällä ja antaa sille kotiverkon salasanat yms. Sitten profiili pitää ottaa käyttöön ja buutata boksi. Tarkemmin en muista kun puoli vuotta on jo tuosta operaatiosta jossa meni aikaa varmaan tunti.
Rupesi pelittämään kun vaihtoi wep salauksen sekä boksin salasana piti laittaa uudestaan (vaikka sama). Nopeus FTP:llä on ihan kohtuullinen 400-600kt/s.
Noh, selvisi tämä. HTTP-siirto nyt vaan on persiistä ja kannattaa käyttää FTP-siirtoa. Sillä onnistuu myös >4G siirrot ja muutenkin luotettavampi ja parempi tapa. Olisi pitänyt vaan ymmärtää vihje, kun selainsiirrossakin mainitaan FTP:llä tuli myös alkuun random ongelmia: jos siirsi "väärällä" FTP clientillä, esim. firefoxilla suoraan, boxi buuttaa itsensä kun yrittää ottaa yhteyttä. FileZilla toimii myös FTP:llä tuli alusi 1,4k pituisia "onnistuneita" siirtoja ilman selitystä. Tähän auttoi kun sääti samanaikaisten FTP siirtojen max määrän 1kpl:n. edelleen FTP siirron aloitus epäonnistuu ilman selitystä aluksi n kertaa mutta pnnistuu sitten lopulta uudelleenyritysten jälkeen