Onko muilla sama ongelma että I-Concerts HD kanavaa ei pysty tallentamaan eikä kanavalla toimi Time Shift. Tallennus valo kyllä palaa mutta ei tallenna. 500GB versio ja Welhon kaapelitalous
Ei tallenna minullakaan. Koikeilin suoraa tallennusta muttei onnistunut. Tuli viesti 5 minuutin tallennujsen jälkeen: "Tallennus alle 30 sek. j.n.e.
Tänään tuli boxi ja pienehköä vastausta voisin tähän antaa, joku muu voi sitten vastailla tarkemmin. Tallennukset siirtyivät sujuvasti (mutta hitaasti) 8 gigaiselle muistitikulle .ts muodossa. Videot toistuivat koneella jokaisella koittamallani toistimella mukaanlukien Windows Media Player. Maksukanavien tallenteita en päässyt vielä testaamaan, sillä Soneralle soitosta huolimatta korttilinkitys ei ole vielä lähtenyt pelittämään. Itseäni kiinnostaisi tietää onko Windows7:lla mahdollista saada USB-tikusta tuota 4 gigan rajoitusta pois sillä tavalla, että Wbox vielä tunnistaisi tikun. Jos puolen tunnin nauhoite vie 700 megaa, niin minusta tuntuu että kokonainen lätkämatsi taukoineen ylittää 4 gigaa heittämällä.
Piti kokeilla itsekin, ja todellakaan i-concerts-kanavalta ei pysty tallentamaan eikä pausettamaan mitään. Tuosta voisi kysyä Welholta kyllä missä syy moiseen, koska boksi kuitenkin salaa sen sisällön niinkuin muutkin HD-kanavat eikä niitä sieltä voi piratisoida. Livenä on tullut ko. kanavaa katseltua, mutta joskus pitäisi kyllä voida myös tallentaa, vaikka ohjelmatiedot ko. kanavalle löytyvätkin vain hankalasti pdf-tiedostona kanavan kotisivulta.
Siirsin oman takkuilevan Maximumin makuuhuoneeseen ja hankin olohuoneeseen Wboxin. En ole Maximumin ja Wboxin kuvanlaatua mitenkään verrannut, mutta oman mutun perusteella kuva olisi Wboxilla ainakin yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin Maximumilla. Kytkentä molemmilla on ollut / on HDMI-kaapelilla kotiteatterivahvarin kautta Sonyn 40" televisiolle. Olen katsellut sekä HD-kanavia, että tavallisia kanavia eikä kuvanlaadussa ole mielestäni mitään huonoutta ainakaan Maximumiin verrattuna. Ei se Maximuminkaan kuvanlaatu mikään huono ollut. Olisi pitänyt vain aikaisemmin ostaa tuo Wbox, niin jatkuva tappelu jumiutuvan Maximumin kanssa olisi loppunut aikaisemmin ja monta per**lettä olisi jäänyt sanomatta.
Mulla on ihan sama ongelma Maximumin kanssa. Luulen että siellä on viallisia kondensaattoreita, kun se toimi ihan hyvin vuoden tai 2, mutta nyt jumittuu joka päivä jos on päällä. Tai jumitus on ehkä väärä sana, koska kuva ja ääni näkyy, mutta laite ei tottele mitään komentoja, ei vaihda kanavaa eikä suostu sulkeutumaan. Ja kun nykyajan laitteissa ei ole enää on-off-nappulaa, niin joutuu aina kaivamaan virtajohdon irti seinästä. Nyt on pakko kohta ostaa joko Wbox tai Topfield CRC-2400. Hermot on menny jo monta kertaa.
Itsellä ollut Finlux, Procaster nyt Wbox ja kaikista katkaisija on löytynyt laitteen takaata. Eilen asensin postissa tulleen Wboxin (laitteessa lukee vain Humax) ja siihen Teran kovalevyn. Sinetti meni rikki ja takuu sen myötä, mutta se on sitten huonoa tuuria jos hajoaa vuoden sisällä (jäljellä oleva takuuaika). Hyvin tuntuu toimivan ja tuosta täällä kirjoitellusta SD kuvan pehmeydestä, niin en juuri näe eroa Pana C10:n omaan virittimeen verrattuna, kenties jopa parempi Humaxilla skaalattuna. (tosin ilman rillejä pienen taittovian takia kuva on aina hieman sumea olkoon se sitten kuinka terävä tahansa ) Procasterissa oli selkeä yhden kanavan listaus EPG:ssä, jossa näkyi enemmän tulevia ohjelmia kuin Wbox:ssa mutta se nyt ei juuri haittaa. Wboxin etuna, että ohjelmaa katsoessa "i" painike ja nuoli oikealle voi selata enemmän tulevia ohjelmia kuin vain sen seuraavan alkavan ohjelman, kuten on monessa boksissa. Ajansiirtopalkin saa tosiaan "exit" painikkeella pois, joten en siitäkään tuskastu kuten täällä jotkut. Ajansiirtopalkki esillä keskisuuntapainikkeen nuoli oikealle painiketta naputtamalla voi hyppiä esim. mainosten yli jos se liuttaminen (pitää painiketta pohjassa) on liian hankala käyttää, joten eipä siinäkään ongelmia mainosten ohittamisessa. Hyppyjen pituus tuntuu vaihtelevan 10-30 sekunnin välillä ilmeisesti riippuen käyttääkö ajansiirtoa vai katsooko tallennetta ja siinäkin eroa tuntuu olevan, olisiko sitten SD:llä ja HD:lla eri hypyt. Kuitenkin moinen toiminto laitteesta löytyy toisin kuin täällä on kirjoitettu. Ainoana negatiivisena asiana tähän asti totean myös tuon kaukosäätimen suuntaustarkkuuden eli ei toimi mihin ilmaan suuntaan tahansa sojotellessa, mutta sen kanssa voi elää. "sakali...ajansiirtoa käytettäessä tallennus alkaa vasta live-kohdasta ja katselukohdan ja livekohdan väli putoaa pois ajansiirtomuistista" Mitäs tuo tarkoittaa? Eli jos käytät ajansiirtoa ja painat meneillään olevan ohjelman tallennukseen, niinkö? Welho kun on Humaxilta tilannut tämän mallin, niin kenties on vastuussa myös siihen julkaistavista päivityksistä eli jos he eivät siihen sellaista tilaa ei sitä Humaxin osalta automaattisesti tule, kuten muiden merkkien osalta. Kannattaa nyt ainakin kaikkien joilla tuo i-concerts kanava on, niin ottaa Welhoon yhteyttä ja samalla kysellä laitteen päivityksistä. Jos ei sitä asiakkaat vaadi, niin ei sellaista koskaan myöskään tule.
Tämän http://www.digilelut.fi/2010/02/wbox-hd-dvrsta-saa-teravapiirtoa-tietokoneelle-salaamattomana/uutisen mukaan saa komponentistä ulos salaamattomana hd kuvaa, jos on sopiva laite mikä ottaa sitä vastaan, eikös toi onnistuisi mediatoistimella, jossa komponenttivideo sisääntulo ja tallennus kovalevylle? Onko joku ehtinyt tätä kokeilemaan?
Höperö minä. Kyllähän Maximumistakin löytyi virtanappi laitteen takaa, kun sitä kopeloi. Mutta asiaan: minäkin hain sitten lopulta tämän Wboxin. SD-kuvan laatu näyttäisi olevan pehmeämpi kuin Maximumissa (ja Sony:n telkkarissa). EPG:ssä on pari ärsyttävää piirrettä, se vaihtaa aina TV1:n ja TV2:n pois näkyvistä jos sattuu katsomaan vaikka MTV3:sta. Joutuu joka välissä kelaamaan ylöspäin. Lisäksi kanavia näkyy tosi vähän, yläosa ruudusta menee hukkaan. Yritin vaihtaa Nelonen HD:n Nelosen paikalle mutta ei onnistunut muuten kuin suosikkilistalla, ja siinä taas ei toimi numerot, eli 4:lla ei saa Nelonen HD:ta (vaan pitää näpytellä 33). Ajastuksessa joku outo bugi heti, laitoin Oobladiin ajastukseen, näkyi EPG:ssä, sitten vaihdoin että se toistuu viikoittain, sittenpä ei enää näykään. Muut viikottaiset ajastukset näkyy.
Kerrataan nämä nyt, niin ei tarvitse ketjusta hakea vaikka moneen kertaan on jo vastattu. Tuskin on tikun/levyn koolla rajoitteita. Tuetut tiedostojärjestelmät on winukan fat (4 gb max tiedostokoko, joka tulee helpohkosti vastaan) ja linukan ext (jossa ei vastaavaa rajoitetta ole). Salaamattomat tallenteet näkyy suoraan vlc:llä. Itsellä on mac, joten en ole pc-puolta testannut mutta tuskinpa sielläkään mitään ongelmaa on. Ohjelmat tekstityksineen saa konvertoitua ja siirrettyä ipadiin tai iphoneen helposti mutta hitaasti itv2dvd->handbrake->itunes-yhdistelmällä. Maksukanavan tallenteita ei pysty katselemaan millään muulla laitteella. Ne kyllä siirtyvät mutta ne on kryptattu. Tiedostomuoto on .ts eli kai melko standardi "transport stream" johon on multiplexattu video/audio- ja tekstistriimit kukin lähetyksestä riippuvassa muodossa (eli video voi olla mp2 tai mp4).
Paitsi kuten moneen kertaan todettu esim. tämän laitteen avulla komponenttiliitännästä kikkailemalla.
Meidän ensimmäinen Maximum oli heti ensimmäisestä päivästä lähtien jumissa joka aamu, jos yöllä oli nauhoitus. Se vaihdettiin tuohon nykyiseen ja sen jumitteleminen alkoi satunnaisesti joitain kuukausia oston jälkeen. Voihan ne siinä käytettävät konkat olla jotain halpiskamaa. Ei vaan ole hirveästi inspistä alkaa availla sitä ja vaihtaa konkkia. Jos tuo vielä pahenee, niin sittenhän sen voisi tehdä. Virtanappihomma kävi jo selväksi, että sellainen löytyy Maximumin takaa ja sille on käyttöä. Topfield vaikutti ensin hyvältä, mutta Topfieldin foorumia luettuani päädyin Wboxiin, enkä ole vielä katunut valintaani. Nauhoituksia takana jo vaikka kuinka paljon, eikä yksikään ole epäonnistunut. Miellyttävän hiljainenkin Wbox on Maximumiin verrattuna. Joku kritisoi kaukosäätimen toimintaa, että pitää osoittaa tarkasti Wboxia kohti. Omalla kohdalla tämä on siinäkin parempi mitä Maximum, joka oli kaukosäätimen osoittelun suhteen pilkun tarkka.
Kyselin Humaxilta Humaxin HD PVR 1000C laitteen päivitystä, niin vastaus oli: "Hei, Kyseinen laitemalli ei ole meidän maahantuoma vaan sen on tuonut Welho. Suosittelen olemaan heihin yhteydessä laitteesta. Ystävällisin terveisin Teemu Alho Anvia TV" Anvia TV Oy on sama kuin finnsat.fi eli Humaxin maahantuoja. Siis Welho hoitanee myös päivitysasiat eli ei taida hoitaa...
Juuri tätä. Ainakin mun käytössä on suhteellisen usein eteentuleva tilanne. --> Jos käyttää ajansiirtoa, niin ohjelma täytyy myös katsoa loppuun asti. Et laittaa ohjelmaa katselukohdastasi eteenpäin tallenteelle.
Mihin sinä sitä päivitystä tarvitsisit? Onko sulla wboxissa joku vika mikä vaatisi päivitystä? Siinä toimii hd-kuvan ulostulo komponentista ja hd-kuvan ulostulo hdmi:stä ilman hdcp:tä nykyisellä softalla ja uudempaa softaa ei tosiaankaan kaivata. Lopettakaa se turhien päivitysten kinuaminen.
En mihinkään, laitehan on täydellinen eli ei se tästä paremmaksi voi tulla Päivitystä kyselin jo ennen kuin sain oman laitteeni, täältä luetun perusteella totesin että se saattaa olla tarpeellinen. Jos joskus päivitys tulisi, niin ei sinun Ari tarvitse sitä asentaa. Ilmeisesti tarvitset kyseisiä "suojausbugeja" ohjelmien tallentamista tietokoneelle/levyä varten. Itselle ei ole tarpeellinen ominaisuus, tallennan ohjelmat Wbox:n Teran kovalevylle ja tarvittaessa lisäksi vielä ulkoiselle USB-kovolle/tikulle jos tila loppuu. Tämän takia olisi mukava saada myös editointi toimimaan tässäkin mallissa, niin voisi pätkiä turhat ohjelmaan kuulumattomat kohdat pois. PC:llä se varmaan onnistuisi, mutta vaiva on suuri jos sen voisi tehdä itse boksissakin. Onko muuten muissa Humaxeissa kuvan säätöä HDMI:lle? Procasterista säätöä löytyi, kohinan poistoa, elokuvatilaa, terävöitystä jne. vai onko Humaxin osalta valmistaja päättänyt jo katselijoiden puolesta? Sellaiset ominaisuudet olisi hyvä tähän saada, niin kenties se monen kirjoittama SD-kuvan pehmennyskin sieltä poistuisi. Olen tyytyväinen boksiin, mutta en sulkisi korjauksia ja uudistuksia pois pelkästään sen takia että laitteesta saa HD kuvaa ulos komponentti ulostulosta. Mitä muuten tuo HDMI:n hdcp:n puuttuminen sitten käytännössä tarkoittaa? En ole huomannut eroa ohjelmien tallentumisessa laitteen kovalevylle. PS3:ssa on pakko asentaa päivitykset jos haluaa vaikkapa Playstation Storeen mennä, mutta en usko että digibokseissa se on pakotettua.
Ylen teksteissä tuntuisi olevan pikkuhäikkää. Laite on tosin ollut mulla vasta vähän aikaaa, joten viime lauantain Gilmorejn tytöissä esiintynyt ajoittainen tekstien puuttuminen saattaa tietty olla lähetysongelmakin. Jotenkin tuntuu pikkaisen siltä että joskus se jättää joitain tekstejä näyttämättä. Muuten on kyllä hyvä peli.
Yksi epäkohta havaittu! Nimittäin! Jos haluaa tallentaa menossa olevan ohjelman, niin sepä ei onnistukaan EPG:stä, eikä oikein muutenkaan, vaan pitää mennä katsomaan sitä kanavaa ja käynnistää vain nauhoitus, mikä tekee oletuksena 30 min, aikaa voi tosin säätää.
EPG:stä ei tosiaan näytä onnistuvan kuten esim. Procasterissa, mutta kun meneillään olevan ohjelman painaa tallennukseen, niin ainakin itsellä se ajastuu ohjelman loppuun asti ja lisäksi vielä asetuksista määritelty lisäaika tallennuksen loppuun. Tämän jälkeen näkyy myös EPG:ssä "R"